AnaM

ponedjeljak, 10.05.2021.

Slavlje…

Slavlje…
Nešto smo slavili ove godine, drugačije nego obično. Treba poštovati mere bezbednosti, naročito ja koja godinu dana živim kao kaluđerica. Mobitel komunikaciju me ne oduševljava, volim zagrliti, poljubiti, osetiti.
Prvo pravilo možeš pozvati samo polovinu ljudi, ali ne kaže koju dolnju ili gornju, ili možda seckati ljude horizontalno. Prekršaj, pozvala cele ljude.
Drugo pravilo, gosti moraju biti na rastojanju 2m. Kako nemam halu sportova nego kuću, a niko nije hteo na tavan ili u podrum potrpala sam sve goste u jednu sobu.
Sad kako ih raspodeliti?? Na filmu stave kartice sa imenom, ali problem koga staviti do koga, jer pokazalo se da imam razne varijante prijatelja i rođaka. Sa svim svojim znanjem iz škole, i sa svim iskustvom, ovo je nerešivo. Vaccinisani, nevaccinisani, vaccinisani prvom dozom, idealni prenosioci, imuni, test negativan, pozitivci sede u samoizolaciji, bar tako kažu… možda ima još koja varijanta, za sada ovima raspolažemo.
Prvi par je doputovao iz Nemačke i poprimio germansku disciplinu. Na vratima su pokazali „PRC“ papir da su negativni i nudili da donesu testove iz auta. Nadala sam se da nisu negde pokupili koji virusić kad su prešli granicu i zaronili među prijatelje.
Sledeći gosti su poreklom iz Bosne, zdravi, jaki, gorštaci, rođeni u planini sa dobrim zrakom i vodom. Došao je samo jedan jer je upravo preležao coronu, žena je u samoizolaciji. Jedno dete ima temperaturu pet dana, drugo pokazuje simptome, blage i nekarakteristične. Uzdahnuh.
Sredeovečni par antivakcinaša bučno je ušao govoreći da corina ne postoji, da je sve propaganda, teorija zavere, manipulacija ljudima, ali su tražili da sednu posebno.


Kad je na sto došlo predjelo, počela je blaga „coronarna“ diskusija. Prasence i vince, napravilo je kratko zatišje.
Grupa vakcinisanih se raspalila u diskusiji zavisno koju su vakcinu dobili.
„ Fajzerovci“ su tvrdili da su lideri i da elita, ali i oni koji tu vaccinu zovu „rajfajzen“ , su na njihovoj strani. Zna se da je roba iz Kine bofl.
„ Kinezi“ skočili, izvukli kineske vazne, čuveni porculan, svilu, i celu dinastiju Ming.
„Ruse“ su udrženo napali proglasivši ih za komunjare i do jučer crvene. Neopredeljuju se za kvalitet vaccine nego za zemlju.
Diskusija je postajala sve stručnija. Ubacivane su reči sa TV ekrana, koagulacija, tromb, šećer, tlak, kosti i mišići… sve sam stručnjak do stručnjaka.
Udružene snage planete okretoše se „Nemcima“, kako oni dobrice, nemaju vaccinu, a proizvode je. Pokazala se njihova dobrodušnost več dva puta. Brane se ljudi da su ekonomski loše, da čitaju novine i da na Balkanu cveta privreda, raste standard i ostale nebuloze (nebuloze rastu, potpisujem).
Ubaci se neko u diskusiju izjavivši da sad svaki ko primi vaccinu dobije i 30EU. Tu se naljutiše oni što su badava primili…
Sve u svemu bilo je lepo druženje, i ako nije bilo baš sve tako. Kad prođe 7-14 dana, videćemo kako smo se proveli…

- 19:41 - Komentari (27) - Isprintaj - #