skaska

četvrtak, 02.07.2009.

ZNAM RAZLOG

Ne biste vjerovali, ali danas popodne, nekak kak je potegnula ona šesta kiša doznadoh pravi razlog zašto nas je napustio. Isto sam ko dobra stara sjebana hina prenijela Bilji prodavačici gaća i grudnjaka, Katici prodavačici cipela, Vesni kaj ima brijačnicu i Ani kaj je na kasi knzma. Nikom drugom ne bum rekla, al razlog je fakat pravi, sam kaj on nije pravi, jer trebao je progutati bahatost i reći majku mu dugobapsku.
Druga stvar kaj je sasvim na liniji one kaj sam već prije stopedeset postova rekla: obistinila se ona kaj ju je rekla proročica. Glasila je da ponovim ovak: kad dojde na čelo države žena bit će nam bolje. No, iz pouzdanih nezagađenih izvora tvrdim da to nije ta žena.
Prijelazno razdoblje bumo se strpili, jer nam drugo kao podaničkom narodu ni ne preostaje. Jedino utješno je činjenica da je nekad davno Jadranka vodila radijsku emisiju, pa bu valjda neko vrijeme mogla vodit i državu. Muda su ionak odavno kod nas stvar karaktera.
I ono usput da pitam dedicu Hebranga di bu radil dubinske pretrage koje bu trajale sedam do deset dana kak je onak crvenonosi izjavil. Jebenom hrvatskom čovjeku za tak nekaj potrebno je barem deset godina, ak mu prije familija ne ide izabrat urnu ili lijes u dubokomoralnoj posmrtnoj pripomoći.

- 20:51 - Komentari (26) - Isprintaj - #