srijeda, 21.07.2021.

Haha, naopake fotke iliti hedonizam

Sretna sam, istinski, esencijalno u srži svakog mog protona. Konačno od 2019, imam PRVAVI godišnji i u petak putujem u domaju, uzet u naručje najljubljenije mi biće, najdragocjenije u cijelom svemiru, 3,5 kg čiste sreće i radosti -Moju unučicu.
Danas sam guštala, guzeljala se po M., otišla na ručak i pivu, s radnom kolegicom, mojom " usvojenom" ćercom, s kojom nemam osjećaj vlastitih godina.
I btw, konačno sam se osvjedočila u onu narodnu - strpljen, spašen! Naime od trećeg pokušaja, kupila sam ONU haljinu i još jednu za 2/3 love, prije sniženja. Sva sam pozitivom nabrijana i u niskom startu. Bemti valjda neće eruptirat kaki vulkan, il vanzemaljci napravit invaziju.
U petak u Zg grlim, ljubim 50% family, u pon. u Slavoniji ostatak. Ma nek moja sva djeca, prekreću očima, stiže mati, baba - " hobotnica" e kad ih se primim, vakumirat ću se uz njih. Drž te mi se - baba Buba



- 18:07 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 20.07.2021.

Mahnitost?

Ovan sam, u podznaku lav!
Mlada JA, bila sam Don Qijoite, nije bilo niti jedne " vjetrenjače" na koju nisam jurišala, bez oklopa, bez Sandro Panze ( na sustav, na Ustav, na krivosuđe, na nepravde, na uvrnute pravde), samo sa spoznajom - Ja to moram, inače ću crknuti! -
I toliko puta sam lizala rane, neke zalizala, neke još, povremeno krvare i bole!

Mačevalac sam bez mača, imam samo "jezičinu" i tastatuturu, komad bijelog papira, praznog i kemijsku olovku!

" Stara" Ja , biram bitke, ova vremena huda, život il umor, od bitaka silnih, naučila me strpljivosti!

Mlada Ja, ne može razumjeti, gnuša se, vrišti, ne prepoznaje, mene " staru"!

A JA, uživam u svojim " najboljim" godinama. Mahnitost, je otišla na zasluženi odmor. Jel je ???

- 01:26 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 17.07.2021.

Katastrofe!



Meni su katastrofe, poplave kao sad u cijeloj EU i mojoj Slavoniji. Potresi kao u Petrinji etc. Tornada kao u Požegi, pijavice po obali, cunamiji, plimni valovi!!!Erupcije vulkana! I tad čovjek pomaže čovjeku, bez maski, bez fucking 2 m odstojanja, bez bilo kakvih glupih epidemioliških mjera, jer SVAKI život koji možeš spasiti je neprocjenjivo vrijedan!

Ovaj tjedan, ja sam spasila jedan život, muškarcu od 150 kg, brzom intervencijom, davanjem kisika usta na usta ( šta sam mislila o Coroni - NE). Imao je moždani i sve sam odradila super brzo, prof. po med. knjigama, iako Vas za tako nešto uživo, , ne može ništa pripremiti!

I kad su ga preuzeli liječnici iz hitne, ja sam se tad, nakon svega počela tresti, adrenalin popustio, šta ja znam i trebalo mi je 15 minuta da se priberem.
Spasiti, jedan život je neprocjenjivo!

Kockati se ovako s tuđim životima, pod krinkom Corone - je zločin!

- 22:39 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 16.07.2021.

Percepcija

Vele meni, moja djeca -
Majko, mutera, mamsilajn - e pušenje ti nije zdravo, prekini!
Niko nije savršen, a ja da ne pušim, bila bi savršena ( čemu i kome). Savršeni su dosadni ljudi!

Veli meni , moj suprug - e previše piješ ( tri piva na slobodan dan,) pivo volim, a i doktor mi reko - pivo pij, ne troši lijekove,bit će sve OK! I je već 20 godina, s mojoj boleštinom sam na TI.

Nikad nitko mi nije rekao - uspori, nemoj toliko raditi, odmori se, mi će se brinut o tebi. NITKO!!!°

Percepcija je jebeno čudnovata stvar, za one koji si
hoće savjest umirit!

A, ja znam tko sam! Unikatna i jedinstvrna, šta god moji i svi usput, mislili o meni!

- 21:05 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 13.07.2021.

Činjenice!



U Izralelu je cijepljno 60- 80% stanovništva ( kako koji izvor) i delta soj jaše i tarlah, na " steroidma". Index je objavio da je ta fucking mutacija, povezana s cjepivom?!

Japan je cijepljen s 3%, i cijepljenima je ZABRANJENO davanje krvi???!!! A opće je poznato, da su Japanci " vrlo glup narod" jel?!

U Švedskoj, koja nikad nije imala lock down, sve OK!

Afrika ne poznaje Covid- 19! Slaba statistika?

U VB, cijepljenih 90% i SVE mjere ukinute.? Cilj ispunjen?

U DE smo imali, alooooo, policijski sat? Ako nemaš spešal ausvajs, poslin 21 sat nisi mogo ni ćuku šetat
Bemti 6 jebeni mjeseci nisam mogla gaće kupit.

Za dobrooo cjepivo treba desetak ak ne i više godina doooobroog ( kolko godina, nisu pametari pronašli lijelk za rak???) istraživanja, kontrole i testiranja!
Ova SVA cjepiva su zgovnali za godinu!?
I sad mi koji se nećemo cijepiti, prijetnja smo cijepljenima? Alooo di je tu logika?
Šta će nam žute trake staviti na ruku, tetovirat nam brojeve na zapešće?
Ako OVO sve nije diktatura, ma fašizam ( ako se donesu Zakoni da MORAMO) ne znam! Svijet je ošo u kurac i sva laprdanja o slobodnoj volji, demokraciji, wtf slobodi ,su samo mrtvo slovo na papiru.
Slobodnije sam se ćutila 91.kad su granate i bombe po nama padale i kuću mi srušile! Wtf!!!!
I btw, šta sa nama, kojima kućni liječnici su rekli - Cijepljenje nije preporučljivo, zbog kroničnih boleština ( s jednom se borim već 30 godina), šta, nas će eutanazirati? Wtf, jebe lud zbunjenog. Esencijalno LUDILO!

- 21:08 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.07.2021.

Moja baka Finka!

Sad kad sam i sama baka, sjetim se i grlim i ljubim ta sjećanja na moju baku Finku ( Jozefinu) majčinu, majku. Svi imaju uzore u životu, a ja jedino baku Finku i Janis Joplin.
Nisam ja imala neko lijepo djetinjstvo, ta sa 6 godina, postala sam " majka" mom bratu! I često mi je moja majka znala reći - Šta ti ja mogu, " stara" si se rodila, misleći pri tom, na sve obveze koje sam preuzela na se, zbog njene bolesti! Otac? Ni ga bilo ni u tragovima, i kad god pomislim na brata - mislim on je bio moje prvo dijete!?

Jedino, pravoo djetinjstvo imala sam kod moje bake Finke i dida Drage, kraj kanala, u Bačkoj. Jedva sam čekala, ljetne školske praznike jer tri mjeseca, bila sam dijete, mažena, pažena, bezbrižna, ne misleć o ničem, osim o kupanju i sve što sam poželjela za jesti, moja baka mi skuvala, ispekla, a tečo Srećko ( tetin, majčine sestre, suprug) donosio, najveće i najslađe lubenice, ikad!
Moja baka Finka, bila je moja uzdanica, moja osoba od povjerenja koja je o meni znala SVE, i prvi poljubac, i prvi sex, sve moje strahove, sva nadanja, ona je, prva, znala! Zašto?
Jer, njen život nije bio lagan, a je baš zbog toga, beskrajno cijenim i poštujem! Njeni u Bosni ( da ja imam brdovite bosanske gene!) bili su imućni, gazde, a mojoj baki ,pripao je šipak od tog bogastva, jer je bila žensko ( doduše 45. nacionalizacijom, ostali su bez svega)
Moju tetu Dragicu, dijete strasti , i čiste ljubavi, rodila je s 16, nevjenčana, neudata ( e toliko je zbog tog ljubim), obilježena, osramoćena, da je moju tetu dala rodbini.
Moja majka Vlatka ( dobila ime po Mačeku) rođena je u braku, kad se moj did Drago ( on je bio tako tako dobra duša, ma ko plišanu medo) konačno, odupro svojoj materi Ivki, jednoj željeznoj ledy ( i ja i moja majka i moja ćer smo na nju, samo nismo zločeste).
Moja baka ,spasila je djeda od nacističkog zatvora, doputovala u Slavoniju vlakom s vrećurinom, bezvrijednog novca,s jednom srpskom obitelji,uz dogovor, kad budu prolazili ustaška mjesta - svi su Hrvati, kad budu prolazili četnike, - svi su Srbi.
Za vrijeme partizanske " slobode" moj dida je završio u Staroj Gradišci, u zatvorui na dvije godine. Baka Finka je krpala vreće, skupljala mrvice brašna u mlinu, da bi ona i tad već troje djece ( moj ujo Antun) preživjeli! I jesu!
Ona nije imala nikakve škole, al je bila načitana, pisala je pjesme ( ha genetika) voljela sport, Dinamo, svestrana, s njom se moglo razgovarat o svemu.
I moje najljepše sjećanje na moju prijateljicu, zaista mi je bila, s hrpu dobrih savjeta je kad sam imala promociju - sjela moja bakica Finka, u lažnoj bundi, na sjedala ispred referade ( čekajuć promociju) sa sportskim novostima i s cigarom u ustima!
Volim te, i živiš u mojim sjećanjima, moja jeeedina bako, moj uzoru!
( Znam ja i onu drugu, ćaćinu mater, al ona nije vrijedna spomena)

- 21:13 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Kakva ću ja baka , biti?

Nespecifična! Malo me dere ljubomora, jer neću biti baka No 1,to će biti baka Jadranka, moje snaje majka, jer bliže je, više će viđat moju unučicu!
Ja ću bit baba, leteća, radna, baba iz tuđine, al zato kad dođem ... spektakl, avantura.
Neć ja peć kolače, torte, palančinke, nisam ni svojoj djeci, al zato, mojoj unuci spremam lutkarsku predstavu, pišem joj bajke, dječje pesmice!
I kaka ću ja baba, bit? Super!

- 18:35 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.07.2021.

11 minuta

Moje narađansto djetešce, moj riđobradi mladić, moj sin disklesičar, kom su predviđali, " vrli nastavnici u gimnaziji" sudbu kletu, danas je ispunjen čovjek. Završio škole, ima super posao i postao Otac !
Moja unučica je savršena, sva formasta, ima sve, sveee, prstiće, mišiće, kimpakliće, jaka pluća, i fala Bogu nema nosinu na me!
Želim joj sam,da ima na me, ovu žilavavost slavonsku (a oba roditelja su joj Slavonci sa super primjesom ljubljene Dalmacije, Bosne i Hercrgovine ) da je u životu, ništa ne može skršit, ma kolko bilo teško - ide daaljee, na me!
I vidjeli smo se sa sinekom viberom- umoran je? Od čega? Sve je naša snaja odradila, bezprijekorno!
I velim mu - briga me za te, ti si svoji 11 minuta odradio, kako su mi djevojčice?-
Veli On, sav ko uvrijeđen - bilo je duže! Curke su super!
Šta On misli, da je izumio SEX, ta on se nije promijenio 1000 godina!
I 11 minuta je sveti broj!

- 01:02 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 07.07.2021.

Postala sam...

BABA! Ijujujujuju!

- 21:24 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.07.2021.

Pegula iliti Lesi se vratio doma####



Danas sam krenula u šoping, ima jedna haljina ( dvi godine si nisam ništ kupila, osim gaća u #Lidlu, jer su stare imale" ventilaciju i ko god ima što proti Lidla, samo ću ga " urokljivim očima" pogledat jer da ni bilo Lidla u ovom najstrožem lock dawnu u EU, policijskom satu i svim wrf mjerama, di smo kupili madrace, stolice, stol, još bi spavali na podu i jeli stojeći, stog ŽIVIJO Lidli ) mjerkam ju već 2 mjeseca, al nisam imala love ( predivna, narandžasta, s aplikacijom od buret svile, koju baš volim) i sva sretna krenem je kupiti, nadajuć se da je nisu prodali. Još se sva " napirlitala" čak se i našminkala ( zadnji put u sinovljevim svatovima) ma pravo, hipš, žensko, jest malo vremešnije, al " dobro očuvano"#- konačno. I doďem - radnja zatvorena, ponedeljkom ne rade! Et!

Suprugi ja se dogovaramo, jutros,uz kavu, isto - konačno (jer ja kad krenem na posao- on spava, kad on dođe s posla- ja spavam - #### - imamo savršen brak!!!!???) -da kad bude imao radnu pauzu od 3 sata, će me nazvati, pa ćemo, konačno otić na neku terasu ( nismo bili od prošle godine) nešto popiti! Kurac, danas terase, birgarteni, restorani NE RADE. Et

Ovo je DE, ne moš ( mislim moš u Mc Donaldsu fuj ,di su burgeri, samljevene truleks krpe blja), e u HR je Mc D. Masteršefovsko izdanje, kako je ovdi, jenput, kupila, zagrizla i u smeće bacila, jer ja sam " poguzija) nešto pojest, kad si gladan, izmeđ 13- 17 sati! Moraš tempirat svoj želudac na to vrijeme, Termin! Termini! Tako to šljaka, ovdi!

- 16:21 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi