srijeda, 25.04.2018.

Prost!Sinoć oko pol 24 konačno smo preselili u novi stančić,ko u onoj pjesmici, mansandra 3x3, malen ko nokat,a skup ko dragi kamen,ali zadovoljna sam.Danas sam slobodna i skuhala sam kirvajski ručak (haha suprug je otišao na posao u hlačama na gumu),sve podložila i sredila i evo upoznajem povijesne znamenitosti u susjedstvu.Križar je sa svojom "kapelicom " dobro došao u Bayernu, iako moja kapelica polako postaje sve manja i manja. Ostaje samo križ, a svoj križ rado nosim.

PS U zadnje vrijeme ja samo o pivu haha,još ćete pomisliti da sam "pijančina i ispičutura" i da ovdi niš ne radim. Radim ja ko konj, ali kad mogu guštam u "malim" stvarima.Živi mi i zdravi bili i uživajte!Kad uhvatim vremena budem napisala jedan ozbiljan post o prednostima i manama pečalbe.Sad odo kupit nove tenisice,ove mi "crkle" od posla.

- 16:24 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.04.2018.

nisam na odmoruEvo usred Minkena izila sam hercegovačke ćevape. Neprocjenjivo! Stan još nisam našla, ali smo obišla sve mostove da vidim di nije gužva za prespavati ispod. Dan je ovdi stvoren za popit još pivu u Biergartenu. Sutra budem u brizi, danas guštam i fertih. Blogoekipa drž te mu se, ja se držim za točeni ( e jeblo ga ne znam ni napisati nit izgovoriti...augistiner nešto hell) hehe dobro je pitko je i mrzlo.Prost!

- 19:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2018.

inventura

Pronađoh, da je navodno (jel je il nije -ne znam, al se u toj izjavi nađoh) W.Churchill reko - " Put k uspjehu je bauljanje (moja slobodna interpretacija) od neuspjeha do neuspjeha, s entuzijzmom", pa ja ovako s proljeća, od rođendana do rođendana, entuzijstično pravim invenuru - što sam zadnju godinu dobro napravila, što zajebala, što maestralno sjebala i evo ove godine, sa strahom koji se kao alien sklupčo u meni - zaključila sam s nevjericom - dobro mi je, konačno, niti jedan zajeb, niti jedno pogrešno skretanje, na svakom raskrižju bez navigacije dobro pogođen put, iz svakog ugla sunce i sreća. I nešto mi ne štima u toj "slici" to nisam JA, jer navikla sam - jedan red dobrog, dva lošeg.Onaj alien užasnosti u meni se rita i zapitam se - ovako s proljeća, dok vjeverice i golubovi dolaze na moj balkon po sjemenje i oraščiće (sav mi je zasran, al ih hranim jer mi čine radost)

- kad me ne bude hoće li se ištaaaa mojim imenom zvati -EPILOG

Jednom kad me ne bude, kad od mene samo komadići duše, papirnate, ukoričene ostanu,crtica ravna između rodih se i više me nema,
hoće li slučajni namjernik neki, smoren od šestotisuća koraka unazad i tristotisuća naprijed,
slučajno nabasati, u zaklonu zasluženom od ljubičastih kiša i oluja crvenih, na moje misli što ih za vječnost pokušah riječima obući, u oceanu što se knjižnica zove?
Hoće li ga dotaći sve moje ludosti, radosti,demoni,anđeli, tmine, rime,sanje i hoće li mu pomoći bar za desetinku sekunde, srce slomljeno slijepiti, hod budući okrijepiti, o životu svom, s mirom u mirisima knjiga, razmisliti.
Kad me ne bude,hoće li me bar u tim tragovima biti, ili će mi grobak prosto, samo snjezi zeleni, jasenak rujni i ptice nebeske pohoditi.
Jednom kad me ne bude, hoće li me stvarno više nikad,konačno,ne biti?!
Ili mi je beskonačnost zajamčena i sreća jedina, što ću ljubavlju, u srcima svoje djece, nastaviti snivati!P.S. Alien se upravo porodio, najavljeno mi je da se do 25-og moram iseliti.Dugo je trajalo, osam mjeseci - čiste radosti i sad sam opet ona "stara" - fajterica,sve je došlo na svoje mjesto, a sutra je novi dan - budem ja našla novi.Svaki kraj je zapravo, novi početak i ne nisam umorna od novih početaka. Ta tek mi je 57.
- 16:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.04.2018.

ev došloooooEto došlo mi je proljeće i sunce! Kava je ovdje fuj,usluga je samo uslužna i još moraš odnijeti posuđe u kafeteriju, konobara niđe, sve sam, i još platiš u neki strojček, ali ništa mi ovi dan nije pokvarilo, a počeo je četr ujutro, i evo u pet ja na U-BANU i jedan golub


- 20:32 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 06.04.2018.

oproljetilo

.

Kupila sam trunčicu proljeća, jer Proljeće ili je zalutao,ko zna di je zabauljalo jer ovdje je zimulja, jutros 1 stupanj, vjetrušina piri i puše za popizdit, vlastite misli mi raspuše i odnese netragom,još hodam u zimskoj jakni i čizmama.. Inače , sve manje se ovdje ćutim ko "stranac u noći" ,samo jedva čekam kad će sunce i Proljeće konačno doći.Pozdrav i drž te mi se, ja se učestalo držim za šipku u U-BANU.

- 22:16 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.04.2018.

svjetlost i ljubav

Irska molitva

Ne želim ti stazu lišenu oblaka,

Niti život na krevetu od ruža,

Niti da nikada ne požališ,

Niti da nikada ne osjetiš bol,

Ne, to nije moja želja za tebe.

Moja želja za tebe je:

Da budeš hrabar u vrijeme iskušenja,

Kada drugi polažu križeve na tvoja leđa,

Kada se planine moraju osvojiti,

Ponori se moraju prijeći;

Kada zračak nade jedva da može prodrijeti,

Da svaki dar koji ti je Bog dao

Može rasti zajedno s tobom.

I da daruješ dar radosti

Svima kojima je stalo do tebe.

Da uvijek imaš prijatelja

Dostojnog tog imena.

Kojem možeš vjerovati

I koji ti pomaže u vrijeme tuge.

Koji će se boriti protiv oluja

Svakidašnjeg života na tvojoj strani.

Da u svakom satu radosti i bola

Možeš osjetiti Boga pored sebe.

Ovo je moja želja za tebe

I za sve one kojima je stalo do tebe.

Ovo je moja nada za tebe,

Sada i zauvijek.

SRETAN Uskrs!

- 15:05 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi