Komentari

dnevnikbivsegastudenta.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Reik

    Kasnije sam umirao od smijeha, uljepšalo mi je ovo dan.

    avatar

    08.03.2022. (17:57)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Općenito mlađe generacije valjda tome lakše prilaze, i ne vide tu nešto posebno (pogrešno) dok bi za mene (srednje godine, iz Zg) ipak seksualna dosjetka muškarca kojeg površno znam s posla bila prvenstveno smatrana njegovom nekulturom (i mislila bih neke vrlo loše stvari o njemu, da ih ne nabrajam, da budem iskrena), ali ženi u hidžabu išta govoriti o seksu (koja nije tvoja, i u javnosti), i to ti - muškarac, to je pak čisto nepoznavanje nihove vjere i običaja.

    Hint: što se krećeš istočnije po globusu (do određene točke), to opreznije pričaj o seksu (tuđim ženama i sestrama). Ili budi hrabar ....kak hoćeš.
    I vodi računa da i tu osobu (nezasluženo)možeš dovesti u još veću nepriliku.

    avatar

    08.03.2022. (18:11)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    potpisujem Lilianke. :) Lp!

    avatar

    08.03.2022. (19:08)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ja ne potpisujem @Lili nego se smiješim nad tekstom - mlada djevojka s hidžabom živi u 21 stoljeću a misli kao da je u 17. e, pa ljudi moji.....ili zna kako se one stvari rade ili glumata na nekolegijalan način, tim više, što te je vjerojatno kao pristojnog momka upznala na radnom mjestu

    avatar

    08.03.2022. (19:27)    -   -   -   -  

  • XYZ

    A ne znam, teško je razumjeti tuđi mentalitet, ali nekad se ipak valja potruditi

    avatar

    08.03.2022. (21:05)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Doveo si je baš u jako neugodnu situaciju. Bilo bi lijepo da joj se ispričaš.( slažem se s Lili )

    avatar

    09.03.2022. (09:13)    -   -   -   -  

  • luki2

    Potpisujem Lilisnke! I ne samo to - u opasnost možeš dovesti i sebe. Pozdrav!!!!

    avatar

    09.03.2022. (09:37)    -   -   -   -  

  • Reik

    Hvala @Annabonni na podršci, ali ipak sam mogao pripazit šta govorim. Otišao sam se ispričati, čisto da curi ne bude neugodno, meni se jebe što će netko tko mi nije u krugu obitelji i prijatelja mislit o meni. Prvo se pravila da ne zna o čemu pričam, kasnije se nasmiješila i rekla da je sve ok :)) Ja sam rekao da mi zapadnjaci ponekad tako razgovaramo i da to nije bilo ništa usmjereno prema njoj konkretno, makar za nju će bit dobro da se malo privikne na to, ipak radimo u međunarodnoj školi, nema tu puno Turaka ni muslimana općenito. Sve je ok, ali meni je drago da sad imam ovu anegdotu za ispričati, baš sam se od srca nasmijao jučer i popravilo mi je dan.

    avatar

    09.03.2022. (09:53)    -   -   -   -  

  • Euro

    Takve se zacrvene i zalede i kad krastavac peru..

    avatar

    09.03.2022. (10:54)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Ne znam čemu takva bujna reakcija. Ti si iz drugog kulturnog kruga i kod tebe je to što si spomenuo normalno. Meni je osobno pun kuki tih lažnih obzira prema drugima i prilagodjavanju na njihove defulte. Anabonni je dobro rekla, seks u 21.stoljeću za niti jednu mladu ženu ne bi trebao biti tabu tema. Pokrivenu ili ne.

    avatar

    09.03.2022. (12:51)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Očito imaš dara za jezike.
    Nemaju mnogi...
    Nauči se govoreći, ma i sa greškama, ali progovoriš pre ili kasnije....

    avatar

    09.03.2022. (14:03)    -   -   -   -  

  • j.

    Sad bih ja, čiji jezik uobičajeno brodi barem kilometar ispred misli, trebao reći nešto pametno. Ma hajde, ako si se još poslije i ispričao, i ako je rekla da je sve ok, onda i jest tako. Po meni je to što si naknadno učinio zapravo sjajno, jer najvažnije od svega je iskreno pokazati da ne misliš ništa loše, upravo suprotno; iako mislim da se ozbiljno ne može zamjeriti niti ovo prvo. Na koncu, dobar zaključak: što je više stvari kojima se u životu možemo bezbrižno nasmijati, manje će biti onih drugih - a to je jako, jako važno, zar ne? Pozdrav! :)

    avatar

    09.03.2022. (16:25)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ajoj Fleksi, ne slažem se. Zamisli, dođe tebi tip i nasilno te hoće obljubiti, jer je to u njegovoj zemlji uobičajeno, a njegova kultura to podržava. Nije lažni obzir, ako se traži da se prema tebi ponaša onako kako je tebi prihvatljivo, gdje god se nalazili i u kojem god stoljeću živjeli.

    Reik svaka čast što si se ispričao, nama može to biti smiješno, no njoj nije- znači šala nije uspjela:-)

    avatar

    09.03.2022. (16:44)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @sarah nešto reći i nešto pokušati nije isto. Nekog takvog sigurno bi maznula po jajima da bi slijedeći put dobro razmislio koga će obljubivati. Jučer je bio Dan žena i lijepo smo slavili ravnopravnost na papiru. Žene poput ove iz priče i njihove srednjovjekovne pizdarije me stvarno ne zanimaju niti do njih imam obzira jer svu onu borbu žena kroz stoljeća bacaju batem tristo godina unazad. Njeno je pravo da pizdi i vrijedja se ali nije naša obaveza da joj se izvinjavamo. Ni meni se ona ne izvinava jer sere po svemu onome što su moje i tvoje pra- i dalje-bake uspjele za nas izboriti, izmedj ostaloga na način da muškarci iz njenog "kulturnog" kruga sve zapadne žene nazivaju kurvama.

    avatar

    09.03.2022. (18:21)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Ne znam ja je li u redu takva zafrkancija ili nije, ali žena s hidžabom je pobjegla :))). Tko zna što si ti njoj rekao zapravo, možda su ti se jezici pomiješali?

    avatar

    09.03.2022. (20:09)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Ne smatram srednjovjekovnom pizdarijom ne prihvaćati aluzije o seksu. Radi se tu o poštovanju, poštovanju žene i kolegice s posla. Znaš da se volim šaliti i da baš i nisam neka moralizatorica( anketa o vađajni mi ide u prilog:-) , al vjerojatno ni meni ne bi dobro sjela takva zezancija s kolegom s posla. Različiti smo:-)) neka smo, u tom je sva ljepota i draž.

    Al isto tako moram reć da me jako iznenadio libanonski pravni sustav i svi instrumenti istinske zaštite žena u njemu. Zapad se tu u nekim stvarima može sakriti. Kad već pričamo o Danu žena. Stvari ponovno nisu crno- bijele.

    avatar

    09.03.2022. (20:55)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    "Meni su takva pitanja dopizdila jer nije govorenje jezika ništa posebno, ako si motiviran i dosljedan, naučit ćeš."

    "Ja uto bez razmišljanja rekoh da je to kao seks, negdje oko desetog partnera prestaneš brojat..."

    "I tako, svaki dan nešto novo naučiš od kulture u kojoj živiš, u tome i jest ljepota življenja u drugim državama."

    "Meni se jebe što će netko tko mi nije u krugu obitelji i prijatelja mislit o meni. Prvo se pravila da ne zna o čemu pričam, kasnije se nasmiješila i rekla da je sve ok :)) Ja sam rekao da mi zapadnjaci ponekad tako razgovaramo i da to nije bilo ništa usmjereno prema njoj konkretno, makar za nju će bit dobro da se malo privikne na to, ipak radimo u međunarodnoj školi, nema tu puno Turaka ni muslimana općenito. Sve je ok, ali meni je drago da sad imam ovu anegdotu za ispričati, baš sam se od srca nasmijao jučer i popravilo mi je dan."


    A meni se čini da si ti jedan jako vulgaran i seksistički nastrojen tip koji ovdje na blogu zapravo čak omekšava svoje pravo, iskreno mišljenje o ženama.

    Mislim da je djevojka postupila jako inteligentno kad joj se "lice sledilo i prestala je pričati, udaljila se od nas i odjetjela na bus bez nas". To nema baš nikakve veze s kulturnim razlikama, već s tobom.

    avatar

    10.03.2022. (04:36)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Koliko sam shvatio, radnja zbivanja je Turska.. Tamo ipak vrijede neki istočnjački zakoni a po meni dobro si i prošao.. Da je to u Nemačkoj ili na zapadu ok, your home your rules... možeš i tako, jer ipak je došla u svijet gdje vrijede liberalnija pravila i za žene, koja ju ne bi trebala sputavati u ophođenju...
    Da je to nedajbože u Iranu, Afganistanu ili dalje.. ode pimpek.. :))

    avatar

    10.03.2022. (07:02)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    Ajoj... pa zar u Turskoj ženi pričati o sexu...

    avatar

    10.03.2022. (09:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...