Pišući ovaj post, shvatila sam koliko je zapravo teško pisati gastro tematiku bez upotrebe stranih riječi. Stvarno sam se trudila ispisati ga cijelog koristeći samo jednu. Blooming. Uživajte.
20.01.2022. (23:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zagrijavanje je uvijek presudno, za svekoliko rascvjetavanje:-))) Znao je to i Sarin kuhar, Escofier;-) Strane riječi uvijek moš prevest na naški, pa da se smijemo:-P
Bosiljak mi najdraži začin. Prošle godine sijala sam limunasti..odličan za stavit u kocku leda i zamrznut. Fino i dekorativno. Volim i majčinu dušicu s rižom, crvenom po mogućnosti.
21.01.2022. (07:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim eno i gastro tematiku u tekstualnom obliku(i naravno u živo kušati ako je prilike), imamo puno takvih gastronomada.. Kod nas u Istri.. kao Franko Lukež i Sandi Paris..
21.01.2022. (11:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uh, ovo je baš poučno; mislim - za mene baš i ne, jer meni je sve u kuhinji stvar trenutka, ja sam tamo plutajuća mina :)))), ali Najdražoj ću svakako referirati! Hvala! :)
21.01.2022. (16:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Baš zanimljiv tekst ;) Začini su neosporno duša jela, ali treba imati nos i dobre okusne pupoljke. Eto, ja sam sebe testirao i rezultat nije bio bog zna što, dapače. Imao sam ljubičasti i običan zeleni svježi bosiljak. Zamolio sam ženu da mi daje po listić, a ja sam zatvorenih očiju gađao, i bome nisam bio siguran. Ja sam trenutno u fazi manje začina, više okusa samih izvornih namirnica, i to djelom pali, osobito kada sam drastično smanjio inače uobičajeno žešće slano.
21.01.2022. (19:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tvoj komentar kod mene: drago mi je da Ti se svidio recept piletina - cvjetača! O da - sir na vrh kad budem idući put radila ovaj recept...Mene kristal jako podsjeća na baku; rado ga koristim i baš guštam piti vino iz tih fenomenalnih čaša! Ljubim!
21.01.2022. (23:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Luki2 - hvala ti. I da, sir će ti sigurno dignuti čiken na višu razinu. A za ovo drugo, ja pak volim staklo čistih linija. Al nismo svi isti, štaš. Kiss :*
24.01.2022. (23:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Sarah - ne nosaš ti džaba začinsko prezime, moja ti. Viš ovo sa limunskim bosiljkom u kocki leda mi je novitet. Brijem da bi dobro sjela i menta, a i matičnjak u tu svrhu. Bravo! Eh Escoffier - legenda. šta drugo reć. Al ovo da je zagrijavanje presudno za svako rascvjetavanje - ubila si, ženo :D :D Svaka čast.
24.01.2022. (23:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ dražeN - žao mi je što se nisi proslavio kod prepoznavanja, al već kod drugog bi zasigurno pogodio. Začini nisu loši. Kad su umjereni i kad iz namirnice izvuku ono njeno. Kad ne izdominiraju već samo malo poboljšaju cijelu stvar. Nevolja je što svi mi više - manje volimo krajnosti. Ja volim slano. Ali kad sam jedan period morala bit u neslanoj fazi, tako ssu mi se lijepo otvorili drugi okusi koje inače sol jednostavno prekrije. Da ne kažem - ubije.
24.01.2022. (23:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Pišući ovaj post, shvatila sam koliko je zapravo teško pisati gastro tematiku bez upotrebe stranih riječi. Stvarno sam se trudila ispisati ga cijelog koristeći samo jednu. Blooming.
Uživajte.
20.01.2022. (23:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
lijepo si napisala : ja imam u pitaru ljubičasti radi boje a sad vidim da i mala razlika u okusu postoji.
21.01.2022. (00:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Odličan post. Obožavam začine, a Ti si predivno opisala rascvjetavanje okusa pri pripremi hrane. Bravo! Ljubim!
21.01.2022. (00:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Naučila ponešto novog. :))
21.01.2022. (01:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
Zagrijavanje je uvijek presudno, za svekoliko rascvjetavanje:-)))
Znao je to i Sarin kuhar, Escofier;-)
Strane riječi uvijek moš prevest na naški, pa da se smijemo:-P
Bosiljak mi najdraži začin. Prošle godine sijala sam limunasti..odličan za stavit u kocku leda i zamrznut. Fino i dekorativno.
Volim i majčinu dušicu s rižom, crvenom po mogućnosti.
21.01.2022. (07:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Što znači biti iskreni gurman, pokazala si nam ovim rascvjetanim postom...ni ja nisam znala za sve ove varijante bosiljka, a volim ga :)
21.01.2022. (07:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Dobro ne znat mada bižin od kužine kad god mogu ;)))
21.01.2022. (07:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
Volim eno i gastro tematiku u tekstualnom obliku(i naravno u živo kušati ako je prilike), imamo puno takvih gastronomada..
Kod nas u Istri..
kao Franko Lukež i Sandi Paris..
21.01.2022. (11:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Regina
Nekad davno moj je nadimak bio bloom, ali ovo je neka drugačija dimenzija, pa eto probaćemo i sa začinima :)
21.01.2022. (14:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Uh, ovo je baš poučno; mislim - za mene baš i ne, jer meni je sve u kuhinji stvar trenutka, ja sam tamo plutajuća mina :)))), ali Najdražoj ću svakako referirati! Hvala! :)
21.01.2022. (16:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Muke Ti je kad sve znaš! :)))
21.01.2022. (18:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Baš zanimljiv tekst ;)
Začini su neosporno duša jela,
ali treba imati nos i dobre okusne pupoljke.
Eto, ja sam sebe testirao i rezultat nije bio bog zna što, dapače.
Imao sam ljubičasti i običan zeleni svježi bosiljak.
Zamolio sam ženu da mi daje po listić,
a ja sam zatvorenih očiju gađao,
i bome nisam bio siguran.
Ja sam trenutno u fazi manje začina,
više okusa samih izvornih namirnica, i to djelom pali,
osobito kada sam drastično smanjio inače uobičajeno žešće slano.
21.01.2022. (19:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Blooming mi je puno prihvatljiviji od bulinga, a ovo sam doživjela
kao pravu odu hrani i začinima:)
21.01.2022. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Tvoj komentar kod mene: drago mi je da Ti se svidio recept piletina - cvjetača! O da - sir na vrh kad budem idući put radila ovaj recept...Mene kristal jako podsjeća na baku; rado ga koristim i baš guštam piti vino iz tih fenomenalnih čaša! Ljubim!
21.01.2022. (23:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Ane - hvala ti. Da, razlike ima. Ja sam taj ljubičasti jedva nabavila unatrag jedno 5-6 godina. Sad ga ima svugdje.
24.01.2022. (23:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Luki2 - hvala ti. I da, sir će ti sigurno dignuti čiken na višu razinu. A za ovo drugo, ja pak volim staklo čistih linija. Al nismo svi isti, štaš. Kiss :*
24.01.2022. (23:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ izgubljena- eto, baš mi drago :*
24.01.2022. (23:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Sarah - ne nosaš ti džaba začinsko prezime, moja ti.
Viš ovo sa limunskim bosiljkom u kocki leda mi je novitet. Brijem da bi dobro sjela i menta, a i matičnjak u tu svrhu. Bravo!
Eh Escoffier - legenda. šta drugo reć.
Al ovo da je zagrijavanje presudno za svako rascvjetavanje - ubila si, ženo :D :D Svaka čast.
24.01.2022. (23:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Mayday - eto drago mi je. A sad na placu... :) :) .)
Hvala ti :*
24.01.2022. (23:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ sewen - nismo svi za sve. Samo ti biži, ako ima ko ne biži :)
24.01.2022. (23:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ bellarte - volim ja pisati o tome...al o hrani pisati i nije baš najlakše...
Paris mi je poznat sa ove vinske priče :)
Hvala ti :*
24.01.2022. (23:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ Regina - ma bitno da cvjeta :* Fora nadimak, btw.
24.01.2022. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ vjetar - e baš mi je drago. Pozdravi Najdražu i sjetite me se kad budete u rajčicu bosiljak dodavali :)
Hvala ti :)
24.01.2022. (23:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ nisan - e pa ne znan onako dobru sliku lupit ka ti...eto. A ovo o hrani i vinu, a ponešto znan :*
24.01.2022. (23:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
@ dražeN - žao mi je što se nisi proslavio kod prepoznavanja, al već kod drugog bi zasigurno pogodio.
Začini nisu loši. Kad su umjereni i kad iz namirnice izvuku ono njeno. Kad ne izdominiraju već samo malo poboljšaju cijelu stvar.
Nevolja je što svi mi više - manje volimo krajnosti.
Ja volim slano. Ali kad sam jedan period morala bit u neslanoj fazi, tako ssu mi se lijepo otvorili drugi okusi koje inače sol jednostavno prekrije. Da ne kažem - ubije.
24.01.2022. (23:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...