Joooj, jedva ga čekam! Na sve mile načine - in bianco s raznim dodacima - domaćim uljem, maslinama, pinjolima, tartufima, kao šug za paštu (opet na sve mile načine), na žlicu - crvenu, domaću varijantu i venecijansku, s mlijekom i crnim maslinama (obje napraviš jednim udarcem :p)...ma baš si mi napravio gušte, samo malo preuranjeno, ne čini ti se? Da za ručak odem u dućan po konzervirani? :)))
19.12.2020. (09:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
- ništa nije rano, nasilna. triba ga tri dana namakat i umlatit, al kome ja govorin... - za badnjak je uvik bakalar bianco, a uledebici ima palamide, trlji, pa čak i lososa :))) - da :))) - jesi ti mikrovalna čula za pjesnički izražaj 'oda', e ovo ti je oda bakalaru. baj d'vej jel znaš kako je bakalar doša u naše krajeve? ako i znaš nije na odmet i druge poučit. dakle, tamo negdi u devetom, il je pak bilo deseto stoljeće???, to će znat intergalaktička, eni vej, vikinzi su pohodili mediteran, a svi znamo ko su bili i oklen su došli vikinzi, jel tako? dakle, kako su nešto morali jist natin svojin dugin putovanjima tako su sa sasobon vukli sušeni bakalar, jer zauzima malo prostora a dugo traje, to ti je ka pandan panceti, suvim rebrima i keselon kupusu, čega konji nije bilo radi veliki hladnoča pa bi in se kupus smrza, plastenike su izmislili iljadu godina poslin. šta san ono tija reč?, a da, dakle ovo je oda ribi koja je othranila gladne, jer je u ovo vrime lovostaj srdele. - onda uzmi smrznutog oslića. samo, nije to to
19.12.2020. (12:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bakalar nisam nikada jela... mislim da ga čak nisam ni vidjela. vjerojatno bih ga kupila da ga ima negdje u blizini, ali nema... a velike trgovačke centre slabo obilazim. Ali... radim često, po jednom starom receptu, oslić alla bakalar... nemam pojma da li imalo nalikuje jelu s pravim bakalarom, ali meni je O.K.
Kod nas je na Badnjak za stolom carevao šaran. moja mama je jako voljela ribu, a šaran joj je bio najdraža ribetina. Ja sam zbog njega dosta dugo izbjegavala sve ribe... što zbog kostiju, što zbog masnoće... ali, tradicije radi, uvijek bih barem malo pojela... i, zbog spomenute masnoće - obavezno okupanog u pola litre limuna.
Ribica mi je sada sve draža, no oslić je najčešće na stolu i tu i tamo komad lososa... pastrva mi je odlična, kad je ima, a smuđ preslastan (ili nije , nego je samo do odličnog recepta... ne znam)
A možda nekad naletim i na u suvotinju :)
19.12.2020. (13:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Violenta
Joooj, jedva ga čekam!
Na sve mile načine - in bianco s raznim dodacima - domaćim uljem, maslinama, pinjolima, tartufima, kao šug za paštu (opet na sve mile načine), na žlicu - crvenu, domaću varijantu i venecijansku, s mlijekom i crnim maslinama (obje napraviš jednim udarcem :p)...ma baš si mi napravio gušte, samo malo preuranjeno, ne čini ti se?
Da za ručak odem u dućan po konzervirani? :)))
19.12.2020. (09:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Neka druga riba ove godine :)
19.12.2020. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Bakalar :))
19.12.2020. (10:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Nekad si zna i šta skuvat i napisat dvi tri riči. Sad samo pisme:)))
19.12.2020. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Vjerujem da je fino, al nemam snage ove godine to namakat i kuhat, a ono zaleđeno i u konzervi ne bi ti ja jela...
19.12.2020. (12:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
- ništa nije rano, nasilna. triba ga tri dana namakat i umlatit, al kome ja govorin...
- za badnjak je uvik bakalar bianco, a uledebici ima palamide, trlji, pa čak i lososa :)))
- da :)))
- jesi ti mikrovalna čula za pjesnički izražaj 'oda', e ovo ti je oda bakalaru. baj d'vej jel znaš kako je bakalar doša u naše krajeve? ako i znaš nije na odmet i druge poučit. dakle, tamo negdi u devetom, il je pak bilo deseto stoljeće???, to će znat intergalaktička, eni vej, vikinzi su pohodili mediteran, a svi znamo ko su bili i oklen su došli vikinzi, jel tako? dakle, kako su nešto morali jist natin svojin dugin putovanjima tako su sa sasobon vukli sušeni bakalar, jer zauzima malo prostora a dugo traje, to ti je ka pandan panceti, suvim rebrima i keselon kupusu, čega konji nije bilo radi veliki hladnoča pa bi in se kupus smrza, plastenike su izmislili iljadu godina poslin. šta san ono tija reč?, a da, dakle ovo je oda ribi koja je othranila gladne, jer je u ovo vrime lovostaj srdele.
- onda uzmi smrznutog oslića. samo, nije to to
19.12.2020. (12:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Bakalar nisam nikada jela... mislim da ga čak nisam ni vidjela. vjerojatno bih ga kupila da ga ima negdje u blizini, ali nema... a velike trgovačke centre slabo obilazim.
Ali... radim često, po jednom starom receptu, oslić alla bakalar... nemam pojma da li imalo nalikuje jelu s pravim bakalarom, ali meni je O.K.
Kod nas je na Badnjak za stolom carevao šaran. moja mama je jako voljela ribu, a šaran joj je bio najdraža ribetina.
Ja sam zbog njega dosta dugo izbjegavala sve ribe... što zbog kostiju, što zbog masnoće... ali, tradicije radi, uvijek bih barem malo pojela... i, zbog spomenute masnoće - obavezno okupanog u pola litre limuna.
Ribica mi je sada sve draža, no oslić je najčešće na stolu i tu i tamo komad lososa... pastrva mi je odlična, kad je ima, a smuđ preslastan (ili nije , nego je samo do odličnog recepta... ne znam)
A možda nekad naletim i na u suvotinju :)
19.12.2020. (13:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
javi kad je gotovo
19.12.2020. (13:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Volim, volim - bakaln na bijelo posebno drag!!!! I svi namazi od bakalara! Pozdrav, L+B+G
19.12.2020. (14:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Ne volim bakalar. Eto.
Mozda je stvar toga sto sam kontinentalka.
Pastrva na badnjak.
19.12.2020. (15:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Ja san ga danas potopija
19.12.2020. (15:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
ma mljac od pjesme
20.12.2020. (15:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
nisam još papala bakalar...al baš budem jednom, za promjenu.
20.12.2020. (20:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
Šta god skuvaju poist ću, a mogu slušat i Đanija, dobar je:)
22.12.2020. (18:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...