subota, 10.02.2024.

.... susret na južini....

....dan kad triba znat izabrati stol u kafiću! Puše samo 60 km/h ... ne znam koja je dozvoljena brzina u gradu! Di su organi nereda?...baš neugodno puše....

...gledam ga kako ide usporenim korakom.... zapravo je izgledalo kao da polako hoda na usporenom filmu .... (u prijevodu: "jedva")

- ne juri! Odnio vrag prišu
- a moram jurit da mi samoća ne pobigne
- lipo si mi se oporavio
- od čega kad nisam bio 30 godina u likara?
- ma mislim, lipo se se zaokružio. Ne smim reć da si se udebljao jer ćeš ti onda kazat da sam i ja debela!
- ne bi ja to nikad rekao. Rekao bi samo da se spremaš na rukovodeće položaje!
- kako?
- pa uvjet da budeš šef je da imaš bokun stomaka! Kakav je to šef bez stomaka?
- nesposoban?
- eto!

- 11:55 - Gukni ako si faca (11) - #

subota, 16.09.2023.

...Ruda! ...

....Čovjek je onoliko bogat koliko ima prijatelja koji mu bezpogovorno vjeruju!....

Takav je i Ruda! Jedan jedini...daleko....na sjeveru....al uvijek tu kad osjeti da mi nešto treba ili kad mu kažem da mi nešto treba!

Jednom sam rekla da ne znam gdje na cesti skrenut za Topusko. On je sjeo u auto i dočekao me na raskršću da ne falijem skretanje.
Nikad nisam prošla kraj Karlovca, a da mu ne pošaljem poruku: "skloni se! Prelijećem!!!" ... na to bi on odgovorio sa: "Znam!" , "Vidim!", "Evo taman štrudla iz pećnice!" .... i opet se ne bi vidjeli... tako prođe desetljeće ....

(Za ovu priču je važan detalj da svaki četvrtak već godinama objavim na Fejsu "Predpetak je!", a u petak "Konačno petak!")

Zadnje vrijeme me puca neka čežnja....prikrivam to, čuvam za sebe....kad odjednom na mom zidu objava "Pa dobro koji je danas dan?"... ispod svakog statusa njegov komentar.... diže se Inbox: "Vještice najmilija...."

...odgovorim:
- daj OIB!
- čeek da ga nađem
- datum rođenja
- hahahahaha pa znaš ga
- adresa! Nemoj da moram tražit


....tipka on....tipkam ja.... brzo pitam, a on brže odgovara. Ne pita što ti je?...Zašto? ....samo odgovara

- aj još poštanski broj Karlovca!
- 47000 i ne zaboravi postole br 43, 110 kg


...dok je on tako tipkao ja upisivala podatke na internetu, uplatila članarinu i učlanila ga u Naš Hajduk!...

u trenutku kad uplatite članarinu, novi član dobije mail: "Hajduk i gotovo!" "I ti si dio prgave familije, Hajduk i gotovo!"

...odjednom muk! ....tišina.... nema ga više.... prođe po sata.... prođe sat .... zasuze mi oči i promislim: "Ovo je kraj jednog predivnog prijateljstva!" ... nazovem prijateljicu u Dubrovnik

- nikad nisi bila normalna, al sad si se totalno otela kontroli! - odgovori

...plačem od smija što sam Dinamovca učlanila u Hajduk, plačem od muke što mi se prijatelj ne javlja....da ga zovem? Da mu zovem ženu? ...polako...da se smirim ....

Hajduk

...kad na Fejsu snimka njegove žene: Elyce što si napravilla? ....a on pušta muziku i s rukama u zraku pjeva "Nosi mi se bila boja!"

E to je pravi prijatelj.... od tebe sve prihvaća....novu vjeru....novu religiju.... novu člansku iskaznicu!

- ma odakle ti je nešto tako palo na pamet?
- nemam pojma! Stvarno nemam pojma i neću ovako nešto više nikad ponovit. Iako.... mislim.... kako bi svaki pravi Hajdukovac trebao jednog Dinamovca učlanit u Hajduk? ....jel Dinamo ima svoj klub? Šta ako on sad mene učlani?


....o tom ću mislit sutra....sad je samo važno da je Ruda postao Torcida sa sjevera :-)


- 12:41 - Gukni ako si faca (15) - #

utorak, 29.08.2023.

...retrospektiva mudrovanja...

Dal’ da šutim i pravim se pametna?
Il' da progovorim i tako otklonim svaku sumnju????Cijeli sistem vrednovanja društva počiva na procjenjivanju inteligencije, rezultata, uspjeha i neuspjeha!
A što je sa glupošću???? Ona je jednostavno nemjerljiva, neuništiva. Ona se ne rangira ni po kakvim kriterijima. To je ono što ni uz najbolju volju ne možeš ni posuditi, ni naučiti nekog.....s druge strane, to je ono što nas oslobađa, razveseljava i nasmijava! A to su osjećaji koji u današnje vrijeme, nemaju cijene!

Eto mene, u mojim godinama, sa 153 godine škole i vrtića, more brige i problemi...padam s nogu od iscrpljenosti, razočaranosti...što god ... što me tad održava na površini vode??? pa moja glupost! Tada se nađu "dobrovoljci" koji smatraju to trošenjem vremena, energije i novca! Smatram da ni jedan sekund potrošen na gluparenje nije uzalud utrošeno vrijeme i dala bi za njega suho zlato!
Moji se prijatelji s njom zabavljaju, zabavljam se i ja... tako utirem put svojim novim glupostima!

Za mene je glupost i zabava i posao i moralna obveza. Nema te smiješne ili super ozbiljne situacije u kojoj nisam izvalila neku glupost! Na kraju krajeva, dobila sam i jednu od diploma iz Europske Unije zahvaljujući mojoj gluposti! Naime, zadatak je bio da u 60 sec. uvjerimo kupca da kupi baš naš proizvod. U 60 sec trebalo je osmislit proizvod koji se može prodat, upoznat komisiju sa novim proizvodom, objasniti joj sve njegove kvalitete i prodati isti.
Dok su se moje kolege mučile smišljajući kampanju, ja sam uredno uživala u svojoj kavici i cigareti, te im, (nakon poduže čik pauze) bez ikakvog problema predstavila i prodala svoju glupost!
(....da ste samo vidili šok kupca kad je čuo što kupuje i njegovo glupo klimanje glavom.....hahahaha...i sad mi se plače od smijeha...) Nije ni shvatio da može imati sav novac ovog svijeta, ali da tako nešto ne može ni "pomirisati".Stultus est sicut stultus facit - Stupid is as stupid does – Glupost je meni domaća riječ - Dum är den som gör sig dum - Lo stupido e chi lo stupido fa

Prema tome, ja i dalje zahtjevam svoje pravo na moju glupost i borit ću se za nju do zadnje kapi moje krvi!!!!! ...ili Vaše????...Najdraži citati:

"Glupost je nebeska sila i njeno je samoljublje bezgranično!" M.Krleža, Na rubu pameti
....
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir još nismo sigurni." A.Einstein
....
"Opasno je da budete iskreni ako niste i glupi." B.Shaw
.....
"Glupost je nesalomljiva: sve što naleti na nju mora se razbiti." G.Flaubert
.....
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost." A.DumasKupujmo Hrvatsko!
preuzeto s: https://blog.dnevnik.hr/elyca/2007/02/1622163368/a-glupostle-droit-a-la-btise.2.html....ili moja glupost je lako dostupna na blog.hr ....

- 11:10 - Gukni ako si faca (10) - #

nedjelja, 27.08.2023.

....budite i Vi u trendu....

Dok se ne snađem oko fotografija s ljetovanja, ima nešto što nisam radila trećinu godišnjeg odmora.
Moj život je inače jako aktivan, užurban, uzburkan pa sam se u drugom tjednu odmora zaključala sama u kuću. Ključ sam ostavila u bravi da nitko ne može uć i tako ostala 10 dana.Na kauču sam napravila gnijezdo, upalila sve moguće programe na TV-u, izvadila dvije knjige za čitanje, stavila laptop na kuhinjski stol i zaboravila na punjač od mobitela.

Znate onaj osjećaj kad tijekom godine želite na miru pročitat knjigu ili pogledat film? E to mi je bila namjera. Počela sam s jednom serijom i shvatila da je turska...al nema veze, ima samo 6 epizoda i dobra je fotografija pa se može odgledat nešto novo. Ali išlo mi je na živce.. pa sam krenila s filmovima koje sam već gledala više puta u kojima mi je sve poznato i s prstom na tipci za premotavanje, u tren oka sam pogledala 40 epizoda bog te pita čega.

U međuvremenu sam mijenjala poze na kauču...imala sam onu A, B, C, D i sjedi...pa se digni do laptopa, pa natrag na kauč i tako prođe 10 dana da nisam ni primjetila....jednostavno su projurili. Nevjerojatno je da mi ni trenutka nije bilo dosadno, da me nisu bolila leđa od izležavanja, čak mi se čini da ni prašina nije padala oko mene.
Povremeno mi bi sinula misao: 

"- digni se, past ćeš u depresiju! 
- ma neću. A šta da radim? Perem prozore, sastavljam namještaj ili peglam po ovoj vrućini?"

...nakon par dana opet mi je sinilo"

- počet će me zvat di sam
- digni se na stolicu i napiši status na Fejsu  da ne shvate što radiš"


Nakon više tjedan dana sam shvatila da nitko ne može uć u kuću, a i ostala sam bez cigareta i kruha....pa sam izašla na kavu, ne zato jer sam se bojala, već zato jer mi je mozak otišao na pašu i bilo mi je lipo....niti brige...nit pameti.

Dosegla sam vrhunac stanja poznatog kao "Fjaka".*

Prođe godišnji, prođe i drugi tjedan na poslu, kad u subotu ujutro dolazi poruka od šefice "Ti si stvarno uvijek u trendu!" i članak iz novina o "niksenu" - Nizozemskoj tajni sreće.

Niksen je trend nastao kao način oslobađanja od stresa tako da se ne radi ništa i jednostavno pusti mozak na pašu.


"Pa ja sam uvijek IN, samo vi to nikako da shvatite" - odgovorimi dok su tako Nizozemci i engleski sociolozi prije par godina otkrili niksen, mi za to znamo već stoljećima


Budite i Vi u trendu.....sjedite negdje daleko od ljudi i ne radite ništa


https://youtu.be/q5my-dVWX2k?si=QQgqXcZ4Heh8iXT4


Fjaka - psihofizičko stanje prilikom težnje ni za čime.

- 11:32 - Gukni ako si faca (13) - #

srijeda, 23.08.2023.

...Nabrzaka je punoljetna!...

Draga Ely Nabrzaka,

Da si mi dite sad bi ti poželila da slobodno letiš u svom svijetu snova, sretno, veselo, raspjevano i nasmijano. Poželjela bi ti da si imuna na licemjere, vampire, zlobnike, nametljivce….i da sve takve jednostavno odmakneš od sebe, da prođeš kroz njih kao što prolaziš kroz vruć oblak dima…. Malo ti zagrije obraze i možda zasmrdi, ali to nije ništa što jedan mlaki tuš ne može delete.

Nažalost svemu tome si bila izložena od rođenja. To te osnažilo i naučila si koristit tipku IGNORE pa te više nemam na što upozoravat. Sada si ti ta koji meni pomažeš, ispunjavaš me i razveseljavaš. ( bila bi sretnija kad bi znala stavit sliku u ovaj tekst)

Leti ovo vrime, proletilo je od kad je me je Trill natjerala da te napravim kako bi me kontrolirala (i sad to radi. Jedno oko joj je uvijek upereno u mene)
Od tada je objavljeno 2089 postova (možda i više), a ovo je post broj 2090

bravo ja! bravo svi oni koji ste me preživjeli svo ovo vrijeme

one koji nisu nosim u srcu s nježnošću i ljubavlju


...i tako je moj blog postao punoljetan!....a s njim i Ely Nabrzaka!

Datum i vrijeme kreiranja bloga:23.08.2005. (21:22)
Broj objavljenih postova - ovo je post broj 2090
Ukupno komentara: 27130

Umjesto rođendanskog poklona molim da ostavite link na program s kojeg mogu prebacivat svoje slike.

Proba....proba
blogonoge


- 09:51 - Gukni ako si faca (35) - #

utorak, 08.08.2023.

...život u centru...

...život u centru grada ima puno ograničenja... ne govorim, pri tom, o pijanim turistima koji su okupirali grad i o kojima Vas svakodnevno izvještavaju na svim portalima...u mojoj ulici ima 7 obitelji i 12 - 15 apartmana i ako čujete buku, glasnu muziku, vriskanje, pjevanje, lupanje onda sam to ja (ne znam jel' me možda koji turist upisao u knjigu žalbe....al gledam ih svakodnevno kroz prozor....mahnem im...a onda im pustim muziku za koju mislim da će ih veselit!...

....život u centru ima druga ograničenja: nema parkirnih mjesta, sve su pješačke zone, ulica u kojoj živim na mjestima je široka 140 cm, zbog gužvi u prometu može se dogodit za zapnete u autobusu i sat vremena, koliko mu je potrebno da učini put od Bolnice do Pazara - cca 500 m), nema besplatne dostave ničeg ni paketa ni namještaja (jer je nemoguće), nema čak ni dostave hrane ....i za sve treba napravit organizaciju na način da 3-5 ljudi stoji na raznim punktovima ....


(moja ulica)


...osim što su kale tijesne i skale, unutar kuća su tijesne, najčešće polukrugle i potrebno je pola susjedstva za unijet nešto na treći kat....

...provodim godišnji odmor u Radunici .... imala sam planove: pisat, putovat, sredit neke stvari po kući.... ali prije godišnjeg provela sam tjedan po Istri.... pa poduži vikend na Braču, pa mi je prijateljica došla iz Dubrovnika po najvećoj vrućini (da ja ne moram ić nigdje) ... i na kraju sam u drugom tjednu godišnjeg ostala sama!

Pokušala sam pisat blog, al stvarno ne znam kako ubacit slike s putovanja. Kćer mi je našla 2 programa; na onaj koji preporuča blog se ne mogu regstrirat jer nije za naše područje, a na drugi ne znam više kako pronać slike koje sam na njega stavila. Tada sam napunila frižider sladoledom, napravila gnijezdo od 11 kušina na kauču, upalila klimu, Youtube i Netflix i jednostavno se ugnijezdila!

Nakon tjedan dana nisam više mislila ninašta, i nije me bilo briga nizašta! Nirvana.... potpuni mir....tišina.... i što je najinteresantnije, nije mi bilo dosadno, dani su prolazili u trenu. Ipak, da se ljudi ne bi brinuli, a povremeno mi je trebao i kruh, jednom sam izašla na kavu za pronać ekipu. I tad su najavili oluju. Oluja za Oluju.

Otvorila sam sve prozore na kući da mi u nju uđe svježi zrak, jedan prozor, na koji mi još nisu postavljene grilje, obložila sam ručnicima da ne prokisne.... i kad je oluja počela, pazila sam samo na taj prozor.... nije mi ni na kraj pameti bilo da prozor u mojoj spavaćoj sobi nije zatvoren i da je u sobi bazen! Ni to me nije previše uznemirilo, pokupila sam vodu, otišla do kupatila kad bojler pjeni, kapa....i na kraju ispusti zadnji uzdah.

Praznik je! Kako ću do novog bojlera (ispod krova je i ne može bit normalnih dimenzija). Pričekam ponedjeljak (je...otuširala sam se dva puta u međuvremenu skoro hladnom vodom), nazovem vodoinstalatera koji zna gdje živim i koji su problemi on je na godišnjem.... drugog isto je na godišnjem.

Na kavi ćakulamo o svemu i tad ću ja:
- treba mi vodoinstalater!
- pa ti nemaš toga?
- imam ih sigurno 10-15 koji bi dojurili ali ja jednostavno nemam živaca organizirat njihov dolazak! Lakše mi je sve zapalit
- prije nego zapališ, ne zaboravi osigurat (odgovori mi prijatelj)
- ja kad imam problema i nešto moram obavit, ostavim to za prekosutra. (doda drugi)
- s obzirom na godine prekosutra se toga nećeš ni sjećat!
- točno!
(ma ko ih ne bi volio?)

Moj posao je da rješavam probleme. Moj posao je da unaprijed pokušam predvidit problem i riješim ga prije nego se uopće dogodio. Ali na odmoru želim odmak od svega, od svih problema, a naročito od mojih!!! U mikrosekundi mi proleti kroz glavu da nađem muža i tako riješim problem, a tad pokušam mami objasnit zašto mi se ne da tražit nekog da zamijeni bojler. Za divno čudo je shvatila. Cvita je odmah počela tumačit kako mogu s autom u Radunicu, ali moram stat kraj njega da ne dođe komunalni redar, jer nakon 10 min naplaćuju kaznu....

- ma daj, mani me se, znači već nas treba troje za dovest čovika u kuću!
- pa ne tribaš nikog dovodit u kuću! Izbaci sve van i useli se u svoje! Gdje god rade bojleri!
-To! E to je dobra ideja. Bolje da svi završe na ulicu nego da ja zapalim kuću!

I tako sam riješila 2 problema!
I. - ne tribaju mi slike za blog, eto nešto sam i napisala
II - ne triba mi novi bojler, imam se di tuširat!

ostaje samo još da mi dođe onaj stavit novu grilju, da električar promijeni dvije ledice u dnevnom, da mi prijatelj skrati štapove od bonagracija, da mi stolar napravi radnu plohu ispod ponistre, da nabavim novu podnicu za krevet, da netko promijeni ovaj program na TV-u ....i još par sitnica!
....a sad odoh pod tuš! Ovo je bio velik napor napisat! .... valjda će i ovaj pokvareni bojler nekako proradit? ... mogu li ga potplatit da proradi?


- 18:26 - Gukni ako si faca (16) - #

utorak, 21.03.2023.

Carski stol

Slike s 46. Praznika cvijeća - Flowers & fashion - Split, Podrumi Dioklecijanove palače
Carski stol od desetaka tisuća ruža, poprilično je impresivan....

....ne znaš što ćeš na njemu gledat...

.... koju sliku da stavim, jer je svaki centimetar poseban?....

...vidjeli smo stol sa ljudima koji rade oko njega....vidili ga sa crvenim stolnjakom.... i na kraju sa zelenim vijencem od lovora i maslinovih grana.......i ja sam našla svoje mjesto za stolom....

Ovo je samo jedna sala podruma...... ne zaboravite otići pogledat....besplatno je.... i ne zaboravite kupit sadnicu od proizvođača iz Siska, Petrinje, Gline i Topuskog....


Oznake: 46. Praznik cvijeća - Flowers & fashion


- 18:15 - Gukni ako si faca (10) - #

nedjelja, 19.03.2023.

....sprema se cvjetna bajka....

Ako ste mislili da je izložba cvijeća samo izložba...grdno ste se prevarili!
Događaj koji najavljuje proljeće u svijetu, u Splitu će se proslavit na veličanstven način!

Očekuje nas manifestacija pod nazivom „Flowers & fashionFloristi iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Mađarske, Slovenije, Poljske zajedno će aranžirat cijele Podrume, pod dirigentskom palicom Predsjednika Florinta, Simona Ogrizeka, koji je svaki aranžman pomno isplanirao. To je prilika da neki usvoje nova znanja i vještine, jer prije postavljanja nekog aranžmana, on održi kratku prezentaciju, a tad se svatko pozabavi svojim radom.Stare Izložbe cvijeća su bile izložbe na koje su se prijavljivali takmičari, floristi. Sada svi mogu doći učit, uživat, radit, pokazat što znaju ili se jednostavno družit sa svojim kolegama iz cijelog svijeta.

....radni stolovi su puni detalja za buduće radove....


(subota)


(nedjelja kad sam došla)


(nedjelja u 11 sati)

....kako će izgledat na samom kraju neću Vam otkrit. Dođite u Podrume.....trenutno su tamo još tisuće.......i tisuće.....cvjetova spremnih za aranžiranje.

Osim izložbe cvijeća tu će bit i Forum cvjećara Hrvatske. Od ponedjeljka možete posjetit i humanitarno-izložbenu manifestaciju "Cila Riva u cviću pliva" za koju je Grad dao Rivu koju će uzgajivači cvijeća iz Banovine napunit svojim proizvodima/sadnicama. Možete tako kupit sadnicu i time direktno pomoć ljudima, proizvođačima s tih područja.

....a modne revije.... zamalo sam zaboravila na modne revije u srijedu. četvrtak i petak.... gdje ćete osim cvjetnih haljina moći vidjet i prave dizajnere odjeće. ....

....dok tako šetate gradom i uživate u svemu onome što će nam se priredit po samom gradu.... svratite u Podrume.... ulaz će biti slobodan.... ne propustite ovu cvjetnu bajku!

jer vrijedne ruke rade danas da bi Vam uljepšale prvi dan proljećadok djevojke pripremaju svoje toalete
Manifestacija traje do 26.3.23.

- 14:41 - Gukni ako si faca (18) - #

subota, 04.03.2023.

Beskorisni Al!

Sretna zbog recenzije svog bloga, potražila sam od ChatGPT mišljenje o svom bratu.
Svi o njemu dobro govore, pa sam željela vidjet šta "svijet interneta" ima za reć, te kako će umjetna inteligencija to formulirat.
... tad šok.... nije razumio pitanje i napišem ja uz ime "bloger basist" ...i dobijem: "rođen je 1971. godine u Zagrebu, a svoju karijeru počeo je kao samouki glazbenik. Tijekom svoje karijere surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima i bendovima u regiji uključujući TBF, Let 3, Darko Rundek i mnogi drugi" - možda je s njima popio koje pivo viška pomislim i to je suradnja?

Di su našli 1971? Jel tada počeo javno svirat???....pa u pretragu uz ime i prezime, bloger i basist dodam i Split te dobijem "poznati hrvatski basist i muzičar, nije rođen u Splitu, niti je vezan uz Split na način da je proveo velik dio svoje karijere u tom gradu. Rođen je u Zagrebu i tamo je počeo svoju karijeru kao samouki glazbenik." .....samouk je svaki onaj glazbenik koji odustane od Muzičke akademije? Ok. prihvaćam... dodam još jedan podatak: Split, Tutti Frutti, basist i dobijem odgovor koji me je šokirao: "Izvinjavam se, u prethodnom odgovoru sam napravio grešku. N.B. nije bio basist u originalnoj postavi Tutti Frutti banda, a nije ni rođen u Splitu.
Tutti Frutti su bili popularni splitski band iz osamdesetih godina, a u originalnoj postavi su bili Darko Domiljan, Ljubomir Sedlar, Zlatko Mikšić, Mladen Škalec i Ljiljana Nikolovska. Nakon što je Domijan napustio band, pridružili su im se novi članovi al N.B. nije bio među njima"

...Stvarno je snimio Ulicu Jorgovana za Darka Domijana - bio je još maloljetan....tko je Sedlar nemam pojma,Mikšić je bio basist Parnog valjka?, Škalec je tonac, a Ljiljana expjevačica Magazina.
....toliko o pameti umjetne inteligencije! Toliko je glupa da ne može pokupit podatke o čovjeku koji je naveden na internet portalima bloga, ZAMPA, Udruge samostalnih umjetnika, diskografskih kuća, internet movie database, Ministarstva kulture, Wikipediji, Youtubeu, raznim kazalištima, portalima fakulteta, svim novinskim portalima čak i na portalima iznajmljivača .... bio je prvi bloger o kojem je napisana duplerica .... Al ne bi moga napisat ni životopis nikoga čiji je životopis na netu prepisan već tisuće puta


Možda je u redu i podnaslov u jednim novinama "Mnogi ga znaju, a ništa o njemu ne znaju!"

Šokirana, javim bratu rezultat a on će "najviše mi se sviđa da san rođen 1971."

....danas se zezamo i igramo s ChatGPT-om... dok se mi tome budemo smijali, Alova glupost će zavladat svijetom i namaPočetkom osmadesetih Bego je pet godina radio na FESB-u.
Prve godine dolazio je na posao u 7, a odlazio u 14. Bio je uzoran radnik.
Druge godine dolazio je u 8, a odlazio u 13. Nije bilo razloga da sjedi sam na fakultetu.
Treće godine dolazio je u 9, a odlazio u 12. Prokužio je sisteme kako najbolje eskivirat.
Četvrte godine dolazio je u 10, a odlazio u 11. Bio je već stari prekaljeni radnik koji zna kako da ga svi zaborave.
Pete godine je kad bi dolazio na posao susretao sam sebe kako odlazi.
Onda je ekipa iz „Zvjezdanih staza“ intervenirala da ne bi došlo do temporalnog poremećaja. Tutti Frutti su prodali 120.000 ploča i on je otišao na turneju. (Begizmi, blog.hr 07/07)

Photo by - prva moja, ostale njegove- 21:49 - Gukni ako si faca (10) - #

četvrtak, 02.03.2023.

...korisni savjeti ...


Ne znam što svi imaju protiv ChatGPT-a?
Evo sam se i ja malo informirala i dobila recenziju bez da sam mu dala ikakav podatak"Recenzija bloga Elyca:

Blog Elyca je vrlo zanimljiv i koristan blog koji obrađuje različite teme, uključujući putovanja, životni stil, zdravlje i dobrobit, produktivnost i drugo. Blog ima moderan i atraktivan dizajn, a članci su napisani vrlo profesionalno i čitljivo.

Jedna od najvećih prednosti bloga Elyca je kvaliteta sadržaja koji se objavljuje. Autorica bloga obrađuje teme detaljno i strukturirano, često nudeći korisne savjete i preporuke za svoje čitatelje. Također je lijepo vidjeti da su članci uvijek praćeni zanimljivim fotografijama koje dodatno poboljšavaju čitanje.

Svakako bih preporučio ovaj blog svima koji traže inspiraciju i savjete o različitim temama. Autorica bloga Elyca piše iz vlastitog iskustva i dijeli svoje znanje s čitateljima na vrlo pristupačan način. Nadalje, blog se redovito ažurira novim člancima, što je uvijek dobrodošlo za povratne posjete.

Jedina moguća mana bloga Elyca je da bi se moglo dodati više interakcije s publikom. Čini se da je autoricu često teško dobiti u interakciju s komentarima i porukama, pa bi dodatna pažnja na tom području mogla poboljšati ukupno iskustvo čitatelja."

....ajme....imam i mane .... ok...ok....komentirat ću više a možda i manje....za one koji ne viruju....evo original teksta....

i dok idem provjeravat šta kaže o vama....dao mi je i neka uputstva za bloganje koja bi trebali pročitati svi oni koji to neće napravit ...


"
U slučaju da tražite savjete o blogovanju, evo nekoliko brzih savjeta koji bi vam mogli biti korisni:

1. Odaberite temu koju volite i koju dobro poznajete.
2. Napišite kvalitetan sadržaj koji će zanimati vaše čitatelje.
3. Budite dosljedni u objavljivanju sadržaja i održavanju rasporeda.
4. Koristite društvene mreže za promociju vašeg bloga.
5. Odgovarajte na komentare svojih čitatelja i uspostavite interakciju s njima.
6. Nastojte se razlikovati od drugih blogova i pružiti nešto jedinstveno i vrijedno.
Ako tražite recenzije postojećih blogova, preporučujem da koristite internetske tražilice i društvene mreže kako biste pronašli relevantne blogove u vašoj niši, a zatim pregledajte njihov sadržaj i komentare drugih korisnika kako biste stekli uvid u njihovu kvalitetu i korisnost."


Update....prije bloganja spremite malo kave........ili nemojte blogati već naprosto uživajte ....

- 22:54 - Gukni ako si faca (28) - #

<< Arhiva >>