Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (54)

Marketing


 • FreshCaYg

  Upravo i je tako, potpuno si bila u pravu kad si to tražila, i ne treba pristajati na manje od toga, jer ako pristaješ, ono pravo nikad nećeš nać.

  avatar

  04.12.2019. (19:53)    -   -   -   -  

 • stara teta

  razmišljalica moja, povratnica prošlošnjača, nadalica i vjerovateljica, zabludnica i slamkohvatalica, lepezomlatna spoznalica. i sve to i još više si ti, da znaš.
  kad spoznaš partnerove gabarite, padaju u vodu sve ortogonalne projekcije, građevinski nacrti, šalanje za temelje. brak se uči. cjelovremno. ako ti se ne sviđa gradivo, ako ne možeš promijeniti nazor ni svoj ni onoga s druge strane (vrlo bjelodano da ne, nismo odavno tako mali. ali još smo mali! još uvijek vjerujemo zamislima i željama!), onda tražimo nešto što nam je bliskije. ako se često osjećaš nesretno, nevoljeno, omalovaženo, strepiš hoćeš li se dopasti, hoćeš li ispravno reći, učiniti,da ne pričam o fizički teškoj, razornoj ogromnoj nepreletivoj praznini između subjekta a i subjekta be, pri čemu ti neumorno lepršaš kao kolibrica, pa tresneš...barem je to znak kojeg si prepoznala i iskobeljala se.
  gleč, ja još uvijek maštam o prijatelju, s kojim ću moći i sretno šutjeti, o miceku koji će nekako čudnim energetskim putovima znati moje raspoloženje. u kojeg ću imati povjerenje, koji će brinuti, kojem ću nedostajati i u svakom trenu postojati negdje iza očiju...nismo glupe, ni nesmotrene. samo, dobra veza, brak, votever, sadrži i neke stvari koje mi ne možemo dokučiti, niti onaj drugi može. to je tak. eto. one druge su se možda pomirile s tim. neke zasigurno i previše, pa zaista žive u skrivanju. nije mi jasno zašt ne bih dragecu rekla da sam se istrošila na krpe ili šampone. ili parfeme, svejedno. jednom ovo, drugi put ono, sve da ne čačkam mečku, ha? wtf!!? samo ima i ona caka: sve kvalitetno je odavno prstenovano.

  avatar

  04.12.2019. (19:57)    -   -   -   -  

 • Anabonni

  ja sam u braku i nemam pojma ni o čemu
  ionako je teta sve napisala

  avatar

  04.12.2019. (20:42)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  Sjedim na sanku cekam leda me ne bole

  avatar

  04.12.2019. (20:51)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  Cekam subotu odo na dobar koncert ono lete haha

  avatar

  04.12.2019. (20:52)    -   -   -   -  

 • Just me

  Bili smo si to sve,onda je otišlo u kontra smjeru. Ljubav je bila jača od svega pa smo krenuli iz početka. Ali...traži taj dio da neke stvari koje smatra da nisu bitne za nas ,ne kaže. Šizila sam,ludila,dramila,plakala. On je bio tu i čekao. Čekao da shvatim da je to tako. Da njemu to treba,da ja moram biti manje opterečena. Iako sam jako slična tebi...jel papio,piškio,kakio,pio...preeeeestrašno!!!!
  Imam divnog čovjeka,najboljeg prijatelja,glas razuma kad šiznem. Možda baš nije onako kako hoću da je ali on je tu.
  Ako voliš pomnoži sto puta dobre strane a podijeli one loše i voljet ćeš još više.

  avatar

  04.12.2019. (20:56)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  https://youtu.be/uoEf0nuJ73g

  avatar

  04.12.2019. (20:57)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Hm.
  Za sada puse šaljem - i želje da ti bude bolje, da prestane boliti.
  Moram malo uobličiti misli nakon ovog posta, pa se javim. :)

  avatar

  04.12.2019. (21:01)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  https://youtu.be/n_ZmHOSr8Us

  avatar

  04.12.2019. (21:04)    -   -   -   -  

 • samo za vranju

  Psihoanaliza ponekad nije dobra, no ponekad i dobro dođe. Drž se ti svojeg prijatelja, prvenstveno prijatelja. Prepoznah se, i ne želim se mijenjati. Freš je sve reka.

  avatar

  04.12.2019. (21:12)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Evo, uobličila sam.
  U vezama nema pravila.
  Nema sustava.
  Nema kalupa za brak, nema kalupa za prijateljstvo.
  Osobe, kad ih ukalupiš, nesretne su.
  Mi, kad smo u kalupu, nesretni smo.

  U osnovi, ako si slobodan u izričaju, i osoba uz tebe također, i to vam je u redu, a ponekad se čak i razumijete,to je izvrsna veza, makar kako se nazivala.
  A ako nije, i osobe nemaju više motivacije u srcu da nastoje razumjeti jedna drugu, vrijeme je da se krene dalje.

  avatar

  04.12.2019. (21:35)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  https://youtu.be/Wk6HGA5vDTk

  avatar

  04.12.2019. (21:37)    -   -   -   -  

 • Dnevnik toka misli

  Muškarci služe za podmirenje seksualnih potreba, za sve ostalo tu su druge žene. ;)

  avatar

  04.12.2019. (21:57)    -   -   -   -  

 • DreamOfStone

  https://youtu.be/-kl5DCnR8sc

  avatar

  04.12.2019. (22:02)    -   -   -   -  

 • Sarah

  Spavala sam dok ste vi pisali komentare, a sad sam budna, naravno. Ponovno boli. Triput mi se dosad upalio živac na leđima tako. I baš je dosadna bol. Onak, ruje. Ima filmova na telki i pokusavam ne misliti.
  Podnošljivo je samo dok hodam:-( i ovu cu noc biti Profesor Baltazar:-)
  Mislim da je Misleća upravo na tragu onog što sam htjela reć:-)

  avatar

  05.12.2019. (00:29)    -   -   -   -  

 • Magneto

  I meni je Mislećin komenatar dao misliti :))
  Ne snalazim se baš u definicijama, pa ni braka, i shemama kako bi nešto trebalo izgledati, koliko prijateljstva, koliko seksa, a koliko majčinskih odnosa, ionako mi sve pada u vodu kad su moja očekivanja i želje jedno, a definicije i teorije kažu drugo :)
  Neka te ne boli više :) :*

  avatar

  05.12.2019. (07:14)    -   -   -   -  

 • White Lilith

  Dostatno zadovoljni! Kako sam s gnušanjem kao curka odbacila tu tvrdnju jednog dr za veze kao i tvrdnju: Ljubav je odluka! a onda me, naravno, život demantirao :D I ne, nisam se odrekla snova o ljubavi, samo sada znam da se ne mogu (i ne trebaju) ispuniti svi na način kako (sam) ja sanjaM/la. I život me uvijek iznova iznenadi pa ponekad shvatim da od snova ništa, a ponekad da mi ih je ispunio i više od sanjanog - na neki drugi način. i da, i dalje vjerujem u snove, u ljubav, u ljude i sanjam :) :*
  Znam kako boli kralježnica, nažalost. Znaš, nisu boleštine samo rezultat naših emocionalno-psihičkih problema, ima tu i genetike i načina života i štošta....A toj tvojoj upali će trebati malo duže mirovanje da prođe. Zato "opijena" koktelom protuupalnih, smirujućih i kortekosteroidnih sastojaka (ja sam ih imala 5 raznih :D, koji koktel :(:), svaki dan sam bila opijena bez pića i miiiiiiirovala. Miruj :*

  avatar

  05.12.2019. (07:19)    -   -   -   -  

 • Divlje srce

  Pozdrav!

  Gle ovo: "Na autogenom sam učila kako su partnerski i prijateljski odnosi, ko kruške i jabuke. Ne miješa se. Postoje stvari koje s partnerima ne dijelimo. Nikada. Jednostavno je to drugi nivo odnosa.
  Zato je prijateljstvo najvrijedniji odnos koji imamo s ljudima. Bezuvjetan i daleko iskreniji od ljubavnog."

  Zašto, pobogu??? Zašto muž ženi, i obrnuto, ne može biti i prijatelj?? Kada, gdje, tko, zašto je uveo pravilo razdvajanja partnerskog i prijateljskog odnosa!?
  Ne tvoja osobna razmišljanja, ali takva "filmska romantika koja padne s neba" me jednostavno izbezumljuje.
  Ako partneri nisu najbolji prijatelji, onda ne znam stvarno zašto ljudi uopće ulaze u veze, brakove, odnose, a da nisu ispunjavanja osobnih, niskih, prizemnih očekivanja.

  avatar

  05.12.2019. (08:26)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  kao što rekoh, autogeni trening je gomila podilazećih budalaština kao i sve ostalo gdje svako pronađe sebe u nečemu :)))

  avatar

  05.12.2019. (08:59)    -   -   -   -  

 • Demetra

  Život je kako kada bar meni, o drugima ne bih jer ne razmišljam.

  avatar

  05.12.2019. (09:07)    -   -   -   -  

 • jeka

  Samo da te pozdravim:) *
  Tema ti je vrlo složena . Svi odnosi su dobri dok se čovjek osjeća dobro ,ne jedan nego dvoje ili troje,petero....u braku obično dvoje a ostali se prešućuju :))))) ljubav ti je zeznuta, zaljubljivost još više :)
  Osim partnera imam i prijateljice , s njima pričam o veselim ženskim temama a najslađe dijelove podijelim s partnerom osim ako nisu neugodni ili su me zamolile da ne kažem :)
  Držati se onih koji ne izazivaju nelagode, hod po jajima, glavobolje, jedan život i trebao bi biti što kvalitetniji.

  avatar

  05.12.2019. (10:23)    -   -   -   -  

 • Dnevnik toka misli

  :P :)*

  avatar

  05.12.2019. (10:36)    -   -   -   -  

 • Sarah

  @ megy, ono što ja mogu smisliti, zamisliti, poželjeti, moja mašta..ajme! Ne znam postoji li čovjek koji to u ljubavnom odnosu sa mnom može slijediti, ostvariti..u tom je kvaka:-)
  @ Lilith, UDZ, toga se i ja sjećam:-)) tema je kompleksna kak veli Jeka, i sve se zapravo svodi na naša očekivanja. Očekivanja ne treba smanjivati, to bi bilo krivo, no ona bi trebala s godinama postajati razumnija i zrelija. Moj je sadašnji premašivao svako moje romantično očekivanje. Ostajala sam bez daha nad nekim njegovim postupcima, potpuno nenavikla na tu količinu nježnosti. Pa sam se i sama tako krenula ponašati i davati se cijela. No, odnos se tijekom vremena mijenja. Iznenađuje me da s prijateljem najboljim mogu kvalitetnije i otvorenije pričati nego s njim.
  @ Divlje srce, ovakav komentar isti, ja bih napisala od riječi do riječi prilično nedavno. No, život meni pokazuje da su mi pravi prijatelji nešto poprilično trajno u mom životu i značajno dragocjeniji od bilo kojeg partnera. Vole me bezuvjetno, ne traže baš ništa zauzvrat, ne miješaju nam se u odnos nikakve druge emocije, ni posesivnost, ni ljubomora, niti strah od bliskosti, niti strah od gubitka. Tu su jer me samo vole. Ne trebaju me. Na stranu autogeni. Jer vec i prije sam slutila da su moja očekivanja od partnerskih odnosa prevelika. Razumijem te. Ti si na svom putu spoznaje. Ja na svom.
  @ Freš, imaš tvrda uvjerenja:-) :-* a ona te ne vode k vlastitom rastu. No to je tvoj put, mili.
  @ Jeka, navela si super primjer! Nikad nisam s partnerima pričala o prijateljičinim problemima, zamolia me ona da šutim ili ne. To je zlatno pravilo i takve se stvari u pravilu obiju o glavu. Isto tako, ovo pisuckanje naše ovdje na primjer..o tome partner ne mora ništa znati.
  Najviše mrzim, kad prijateljica ili prijatelj, kojem sam povjerila neku nedoumicu iz partnerskog odnosa, mom partneru da do znanja da sam mu to ispričala. To može partneru biti uvredljivo.
  @ Misleća, nadopunila bih tvoj prvi kom. Za sve drugo postoje i muški, dobronamjerni prijatelji:-) oni su pravo vrelo znanja o muškome umu.

  Pitanje za sve: koliko vaših partnera zna da pišete blog? Ne računamo Freša i Rupičastu koji su se na blogu sreli, kao i druge slične parove.

  avatar

  05.12.2019. (11:20)    -   -   -   -  

 • jeka

  Ako je uvredljiv može. Ako nije moš ga slikat ;)
  To govori o prijateljstvu a ne o partneru. :)
  Gle, nisam ziher da mi se ne smuca ovuda , kod mog nikad ne znaš :) ja mislim da se obukao u A do Ž ali opet...kako da znam:) npr...ako izgubim lozinku mislim da se mogu pouzdati u njegov spremnik jer je organiziraniji od mene , a da bi otvorio, to sam sigurna da ne. Opet. Tko zna. Možda si ti on. Jbte, ja imam čudan brak:) hahahah

  avatar

  05.12.2019. (11:32)    -   -   -   -  

 • jeka

  A ne, nismo se oženili. Shit. Nije me ni oženio ,idem ga sad malo uzeti na red:)

  avatar

  05.12.2019. (11:32)    -   -   -   -  

učitavam...