Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


 • The Art Of Being Yourself

  .

  avatar

  22.03.2019. (15:01)    -   -   -   -  

 • Krotiteljica

  Da se razmisliti.

  avatar

  22.03.2019. (15:30)    -   -   -   -  

 • *

  Hm, hm...

  Čistim svoj život te demantira. :P Šta nije izvrsna?
  Običan čovjek kao i sveti pati od povremenih iluzija, fantazija, zabluda. O njima piše, priča i piše stihove. To ne mora ništa kazivati, a i može o njegovom poznavanju i razumijevanju života.

  avatar

  22.03.2019. (15:50)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  hvala na spoznaji da sam glupača koja je čitala tvoje dubokoumne spoznaje i procjene o čovjeku koji je bio veliki umjetnik....usput, nikada ni jedan duhovnjak, prosvijetljeni nije pisao , pričao nešto ružno ili sa omalovažavanjem o drugima, to rade samo oni koji ne vide nikoga osim sebe

  avatar

  22.03.2019. (15:54)    -   -   -   -  

 • Anaboni

  Pojma nemaš o čemu prosudjuješ!

  Jesi li glazbeni ili književni kritičar?

  Je li Štulić takav lumen da daje svoju prosudbu u ime svih nas ili je to njegov osobni stav?

  Potpisujem @Pinklec i od tvog dosadašnjeg pisanja nisam očekivala ovako pljuvački tekst..........

  avatar

  22.03.2019. (16:12)    -   -   -   -  

 • Dnevnik jedne otočke

  ..prihvaćam različitost, ali se ne slažem s tvojim mišljenjem...

  avatar

  22.03.2019. (17:40)    -   -   -   -  

 • j.

  O svemu se, bez sumnje, dade razgovarati, pa bi i Arsen sada vjerojatno prvi o svojoj kanonizaciji napisao autoironičnu pjesmu, samo da ga puste :). No, pjesnici nisu znanstvenici, filozofi: njihov zadatak nije spoznaja, već čuđenje. Oni nisu niti proroci, njihov put nije istina, već utjeha. Stoje na pola puta između slijepe znanosti i šepave religije, točno u mrtvom kutu užasa praznine. Pjesnici su dakle, upravo jedini koji su oslobođeni talesovskog imperativa. Njihovo oruđe nije ni logika, ni vjera, već ljepota.
  Kao klincu Arsen mi je bio tek dio svijeta protiv kojeg se valja buniti, što mu tada nisam mogao oprostiti. S vremenom sam shvatio da je on neki ajmo reć Švejk na estradi, majstor umjerena napretka u okvirima odvratna poretka. Pa kao što je bilo nestvarno lijepo urlati uz Johnnya sa petnaest, tako je sada opojno i očaravajuće kopniti u društvu dugih noćnih sjena.
  Ili, kako je lijepo pisao čini mi se G.B.Shaw, tko u mladosti nije radikal, taj nema srca, ali - tko u starosti nije konzervativac, taj nema razuma.

  avatar

  22.03.2019. (19:58)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  A tko je ikada rekao ili mislio da se Arsen -
  samospoznao? Kako si uopće došao na to?
  Al bio je autentičan, svakako više nego mnogi.
  Baš volim Arsena. :)

  avatar

  22.03.2019. (20:13)    -   -   -   -  

 • antun

  Koji si ti jadnik.

  avatar

  22.03.2019. (22:29)    -   -   -   -  

 • easy

  bio je fantastičan, kantautor skoro bez premca na ovim prostorima.

  avatar

  24.03.2019. (10:18)    -   -   -   -  

 • U zvijezdama piše

  Arsen je napisao mnogo lijepih stihova i bio je jedan odličan kantautor

  avatar

  24.03.2019. (10:50)    -   -   -   -  

 • mercies spill

  Arsen mi je posebno drag jer me upoznao s Mlinarcem

  avatar

  24.03.2019. (12:40)    -   -   -   -  

 • pero u šaci

  Možeš li definirati "spoznaju" na koju ciljaš?

  avatar

  24.03.2019. (13:01)    -   -   -   -  

 • tignarius

  prilično "hrabar" istup
  (bez obzira što ima zrnaca istine) text je prilično pretenciozan jer pokušava govoriti o "spoznajnoj kategoriji" vrhunskog umjetnika a to se ne bi usudili ni ozbiljniji "analitičari" od nas blogera

  avatar

  24.03.2019. (15:38)    -   -   -   -  

 • Smisao Života

  ...spoznaja je izmišljotina uma, a um je mit ;)...

  avatar

  24.03.2019. (18:13)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Znači sad je na ed došao Arsen Dedić. Tko je slijedeći?

  avatar

  24.03.2019. (23:33)    -   -   -   -  

 • Unusual suspect

  Sviđa mi se podizanje prašine! Iz toga uvijek neka istina izgmiže van.

  Međutim, ako nešto vodi do zidova onda to za mene nije "filozofiranje". Pretpostavljam da znam o čemu govoriš, o nekoj akademskoj neplodnoj teoriji koja se razvlači i trančira, ali čovjeka nikud ne vodi (osim više na akademskoj hijerarhiji). Trebalo bi činiti razliku između mudrosti i filozofije, ali je i to problem jer postoje određeni filozofi koji su popljuvali termin mudrost. Čini mi se da iz filozofiranja, da bi ono bilo filozofiranje, mora proizaći neka spoznaja koja onda mijenja naš život nabolje. Želio sam samo naglasiti kako se danas to "filozofiranje" koristi za sve pa su nekima onda danas i političari filozofi, a to nije nipošto tako. Svatko može trkeljati gluposti, ali pohvalnije je dok misli imaju logičku strukturu te, u najboljem slučaju, vode do promjene u našim životima. Lijep pozdrav!

  avatar

  25.03.2019. (02:21)    -   -   -   -  

 • mushin munen

  Puno je zvanih, malo odabranih :)

  avatar

  25.03.2019. (08:45)    -   -   -   -  

 • Mariano Aureliano

  Ako govorimo o spoznaji u smislu postizanja istinske slobode, onda je možda malo nepravedno manjak iste spočitavati baš Arsenu, tom vrsnom kreativcu, pjesniku, kompozitoru, glazbeniku i općenito stvaratelju ljepote, jer je ogromna većina ljudi posve indiferentna prema toj istinskoj slobodi koju apostrofiraš, a za razliku od Arsena nije učinila baš ništa da ovaj svijet učini barem malo boljim i ljepšim mjestom za život. Stoga je čudna tvoja motivacija: zašto taj nedostatak spoznaje o imperativu istinske slobode spočitavaš baš Arsenu? Pored toga, valja imati u vidu da su putevi do istinske slobode mnogovrsni, a u ezoternoj se literaturi spominje 7 glavnih linija razvoja: put volje, put ljubavi/mudrosti, put inteligencije, put ljepote/harmonije u sukobu, put znanosti, put idealizma/devocije i put magije/ritualnog reda. Dakle jedan Tito ili Churchill ili Helena Petrovna Blavatska, koji su na putu volje, imaju sasvim drugačije sudbine, težišta, duševni kontekst i silnice motivacije i uključivanja pozornosti od drugih koji su na drugim putevima razvoja, npr. od onih koji su na putu ljepote/harmonije u sukobu. Picasso je bio umjetnik, slikar, i kroz svoje je stvaralaštvo toliko snažno uprezao svoju koncentraciju da je na koncu postizao isto ono meditativno stanje koje su indijski ili tibetanski jogiji postizali kroz svoje specifične jogijske vježbe: isti konačni rezultat kroz vrlo različite metode i pravce razvoja. U tom kontekstu spočitavati Arsenu nedostatak nekakve spoznaje vezane uz istinsku slobodu prilično je spoznajno nedostatno. ;))))

  avatar

  25.03.2019. (14:23)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  Ti si negacija one Mislim dakle, jesam Ti samo misliš da misliš, dakle, nisi

  avatar

  25.03.2019. (16:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...