03

nedjelja

ožujak

2019

Roba na pokretnoj traci

Jutros u redu na blagajni stavljam stvari na pokretnu traka a gospođa ispred mene grozničavo se nateže i odmah stavlja onu pregradicu da nam se ne pomiješaju artikli. Ono misija izvršena i ide u slijedeći level...

Oznake: trgovina

01

petak

ožujak

2019

8.mart de merda

Prošle godine se gazda velikodušno ponio i pozvao sve žene iz firme pod obavezno na večeru u jedan restoran.
Bilo je i par kolega i friško nova kolegica. Dakle, interijer je mirisao na luk i vegetu. Stolovi se bili složeni u nizu kako bi mi sve stale, vazice sa jednim cvijetom i oštećene pepeljare bile su jedini dekor. Čistoća okej, jedino se svako toliko osjetio miris kanalizacije iz wc-a. Svi smo se smjestili. Malo smo se odmjeravali, bilo je tu prenaglašene šminke i frizure, čipkastih majica, kraćih suknji, štikla i večernjih torbica... No, ponajviše se isticala nova koja je odjenula pripijenu bijelu haljinu bez grudnjaka. Naravno da su muške oči odmah snimile taj prizor i kako je piće radilo svoje, sve su se više zagledavali na njoj. Naručile, jele, pile, dobile jaglac.... Neki su još produžili do nekog kafića da se još malo druže. Slijedećih dana se šuškalo da je nova s fešte otišla s jednim kolegom kući. Odmah su krenule priče među kolegicama o njoj, a muški su svog kolegu onako bodrili jer se ipak iskazao od sviju njih, uspio je nešto, dobio je neki respekt s muške strane.
Slijedeći mjesec smo dobili 100 kuna manje na plaći...kao manja stimulacija a ja sam sigurna da je to zbog fešte...

Oznake: 8 mart

28

četvrtak

veljača

2019

THE BOSS

Voljela bih otići na neki njegov koncert. Većinu njegovih stvari volim i mislim da bi mi bilo lijepo.

Oznake: Bruce Springsteen

26

utorak

veljača

2019

Samo da mogu preći preko svega površno i bez sekiracije. Da bar mogu tolerirati i zatvoriti um za sve nesreće koje se događaju. Za sve šta me dira da nestane odjednom. Da prestanem osobno sve doživljavati. Nemogu više! Boli me svo to nasilje, ubojstva, političke spletke, bolesni, siromašni, bez posla... Ponekadmi jednostavno dođe da ovaj život i svijet nema smisla i da se trebam spasiti tako da nestanem s njega.

Oznake: Život i jad

Puder za crnkinje

Pitam se da li crnkinje upotrebljavaju puder, ima li tih nijansi u ponudi?

Oznake: puder

23

subota

veljača

2019

Oprosti mi mama što sam bila lijena gnjavatorica i samo primala svu tvoju ljubav bez da je osjetim. Oprosti što nisam cijenila kad si ujutro prije posla napravila vatru da kad se dignem budem u toplom. A još sam se i durila ako je za doručak bio stari kruh. Oprosti mama što sam odjeću bacala iz ormara jer sam bila u svojem filmu i mislila kako nemam ništa lijepo za odjenuti. Oprosti mama što sam stalno bila nabrušena i non stop svadljiva prema tebi. Oprosti mama jer sad mi suze krenu kad se sjetim kako sam ti stalno prigovarala kako izgledaš. Oprosti mi sve moje uvrede, znam da te to povrijedilo a nikad nisi rekla.
Sad si stara, tijelo te ne sluša pa te štap drži. Oprosti mama, pusti me da ti pomognem i nemojmo pričati o prošlosti.

Oznake: mama

22

petak

veljača

2019

Vatikan

Svi ovi Božji službenici ljigavim, umiljtim glasom pa i Papa, kažu da je bilo svega a naročito prema maloj djeci ali trebaju i žrtve dati svoj glas i prijaviti to biskupu. Jer onda se to tek zna, a ne ćikule ćakule. E sad zamislimo dijete koje ide nać biskupa i koje će tu sramotu ni sebi ni roditeljima ni bilo kome priznati. A žrtva je. Ma neka im netko pokaže, pa da bar netko reagira i kaže im da su zločinci.

Oznake: Tihi umiljati glas perverznjaka

Magla

Idealan dan za odlutati. U beskraj.

Oznake: magla

20

srijeda

veljača

2019

Delitto di Cogne

Majka je upravo izašla iz zatvora nakon odsluženja kazne za ubojstvo 3. godišnjeg sina 2002.godine.
Tko zna zašto i tko zna kako je to mogla učiniti...
Istraga je bila dugotrajna, njeno držanje uvjerilo je i nju samu i istražitelje da je to netko drugi počinio. Sudjelovala je u talk showovima, većina se njoj priklonila, obitelj ju je podržavala. Istraga je trajala nekoliko godina.

Oznake: SAMUELLE

19

utorak

veljača

2019

Maškare

Stvarno dok sam bila dijete bojala sam se maškara. Ipak tada su se maskirali u stare babe i djede, sa starim haljinama, maramom i štapom. I koji slatkiš bi dobili a o koja vrata bi nam se pred nosom zalupila. Poslije bi bratski podijelili
ponosno se vraćali doma.

Oznake: maškare

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.