28

četvrtak

veljača

2019

THE BOSS

Voljela bih otići na neki njegov koncert. Većinu njegovih stvari volim i mislim da bi mi bilo lijepo.

Oznake: Bruce Springsteen

26

utorak

veljača

2019

Samo da mogu preći preko svega površno i bez sekiracije. Da bar mogu tolerirati i zatvoriti um za sve nesreće koje se događaju. Za sve šta me dira da nestane odjednom. Da prestanem osobno sve doživljavati. Nemogu više! Boli me svo to nasilje, ubojstva, političke spletke, bolesni, siromašni, bez posla... Ponekadmi jednostavno dođe da ovaj život i svijet nema smisla i da se trebam spasiti tako da nestanem s njega.

Oznake: Život i jad

Puder za crnkinje

Pitam se da li crnkinje upotrebljavaju puder, ima li tih nijansi u ponudi?

Oznake: puder

23

subota

veljača

2019

Oprosti mi mama što sam bila lijena gnjavatorica i samo primala svu tvoju ljubav bez da je osjetim. Oprosti što nisam cijenila kad si ujutro prije posla napravila vatru da kad se dignem budem u toplom. A još sam se i durila ako je za doručak bio stari kruh. Oprosti mama što sam odjeću bacala iz ormara jer sam bila u svojem filmu i mislila kako nemam ništa lijepo za odjenuti. Oprosti mama što sam stalno bila nabrušena i non stop svadljiva prema tebi. Oprosti mama jer sad mi suze krenu kad se sjetim kako sam ti stalno prigovarala kako izgledaš. Oprosti mi sve moje uvrede, znam da te to povrijedilo a nikad nisi rekla.
Sad si stara, tijelo te ne sluša pa te štap drži. Oprosti mama, pusti me da ti pomognem i nemojmo pričati o prošlosti.

Oznake: mama

22

petak

veljača

2019

Vatikan

Svi ovi Božji službenici ljigavim, umiljtim glasom pa i Papa, kažu da je bilo svega a naročito prema maloj djeci ali trebaju i žrtve dati svoj glas i prijaviti to biskupu. Jer onda se to tek zna, a ne ćikule ćakule. E sad zamislimo dijete koje ide nać biskupa i koje će tu sramotu ni sebi ni roditeljima ni bilo kome priznati. A žrtva je. Ma neka im netko pokaže, pa da bar netko reagira i kaže im da su zločinci.

Oznake: Tihi umiljati glas perverznjaka

Magla

Idealan dan za odlutati. U beskraj.

Oznake: magla

20

srijeda

veljača

2019

Delitto di Cogne

Majka je upravo izašla iz zatvora nakon odsluženja kazne za ubojstvo 3. godišnjeg sina 2002.godine.
Tko zna zašto i tko zna kako je to mogla učiniti...
Istraga je bila dugotrajna, njeno držanje uvjerilo je i nju samu i istražitelje da je to netko drugi počinio. Sudjelovala je u talk showovima, većina se njoj priklonila, obitelj ju je podržavala. Istraga je trajala nekoliko godina.

Oznake: SAMUELLE

19

utorak

veljača

2019

Maškare

Stvarno dok sam bila dijete bojala sam se maškara. Ipak tada su se maskirali u stare babe i djede, sa starim haljinama, maramom i štapom. I koji slatkiš bi dobili a o koja vrata bi nam se pred nosom zalupila. Poslije bi bratski podijelili
ponosno se vraćali doma.

Oznake: maškare

18

ponedjeljak

veljača

2019

Bože dragi pomozi mi da mu pomognem, da ga pravim rječima ohrabrim, da ga pravim djelima potaknem. Daj mi mudrosti da mu pokažem put, da mu otkrijem tajne one male svakodnevne. Da ga ne muče tjeskobe, ni vlastita sumnja u sebe i svoje slabosti. Imat će vremena iskusiti to kasnije. Neka se svi na njegovu putu isprave prema njemu i on prema njima. Daj mu Bože još nade i vedrine, nemoj mu dopustiti da upadne u bezdan depresije i crnih misli. Daj Bože, on je još dječak, nemoj strogo voditi igru, on je
Moj Sin

Oznake: Moje srce

Smisao

Udah, izdah...kraj

Oznake: Umorna

Djevojačka

Udaje se kolegica s posla. I sad se spremaju na djevojačko. Budući da sam starija i nepozvana ponašaju se kao mala djeca s tajnom. Nešto se došaptavaju, motima pozivaju, stalno si nešto pokazuju na mobitelu, traje to danima. Jučer sam ih pitala kako napreduju s iznenađenjima i dobila osorno "šta te briga". Sve do jedne su me ignorirale. Kao da ću im ja pokvariti planove. Pustila sam ih i makla im se s puta. No, svejedno sve sam čula. I majice koje su dale štampati, lente, krune, balone... Tako su snalažljive u tome no kad treba nešto na poslu ni blizu nisu tako kreativne.
Svadbu će njegovi i njeni platiti. Ona je smršavila i sad će stat u onu vjenčanicu koju nitko ne smije vidjeti. Dan prije ima masažu i nokte, za obrve i depilaciju nisam čula kad. Šminkanje i frizura valjda na dan svadbe. Fotografa ima dva, a dragi se mora pobrinuti za nešto, nekakvo iznenađenje koje ona kao želi da bude iznenađenje a ustvari ona mu je rekla šta joj mora prirediti da bude kao njegov poklon iznenađenja mladoj. On je s prijateljima imao momačku u nekoj konobi. Naravno ona je sve u detalje znala, gdje je tko sjedio, kako je bio obučen... Šta je tko popio. Sve po njenim pravilima.
Stan su im roditelji uredili, jer mogu. Bračno putovanje isto.
Bit će sretni jer su mladi i lijepi. I nadarivani.
Dok ih volja. Dok se stvari odvijaju kako njoj paše.
Tako mi bar izgleda s njene strane. Samo neznam šta on tu dobija. Žensku koja je od stidljivke i prosječne pameti postala imitatorica onih cura s napučenim usnama i crnim istetoviranim obrvičetinama, ušiljenim đavljim noktima, uvijek nabrijanog glasa, hiperventiliranih rečenica koje počinju i završavaju s "moj dragi". Prosječna inteligencija prati BB, Farmu i Ljubav je na selu... pa dečko, mislim, neka ti je sretno.

Oznake: djevojačka

17

nedjelja

veljača

2019

Jelo

Catering
Uglavnom sitni zalogajčići za velike gladne oči.
Nije za nezgrapne radničke prste.

Oznake: jelo

16

subota

veljača

2019

Proljetno

Hladno u 6,35,i koraci kao da imaju onaj ledeni dah. I kao da tek kročim put čovječanstvu za danas.
Spavaju, utopljeni, snivaju, bude se polako dok ja kročim naprijed a smisao je ostao otraga.

Oznake: jutro

15

petak

veljača

2019

Pa ti pjevaj

On...
Cili dan san mriže krpa
I malo san tija imat mira
Popit kvarat vina,
S kunpanijom
U konobi "Kod Nina"
I pisma je pala
I do jutra nas zatekla
I kad san krenija doma
Zaustavi me gazdarica:
Di ćeš tako narihtan ti vozit
Uzela mi ključ i rekla mi...
Kuco... Cito... Malo odmori... Pa ćeš poći...
I gurnula me na posteju svoju,
Mila moja znaš da joj sve nisu na broju
Nisam se stiga branit, nisan se snaša
ona je već na meni bila
Natakla se jako i cvilila od gušta
stisnula ga je da se maknut nisam moga
Vrtila se, znojila, bludila
Sad sam tu pred tobom moja vilo bila
Pošteno ti priznajem moju slabost
I oprost molim jer ja te volim..
A ona ga gleda ravno u oči
a tlak joj naglo skoči...
I kaže:
Ti si stoka, ti si govno i od tebe mi je muka
Ak te sad puknem u jaja znat ćeš šta je bol
Samo da ti kažem da smrdiš ko kuga,
Odi se oprat, sredi dicu i u vrtić povedi,
Imaš zabranu izlazit tjedan dana....
Nigdi osim dućana...

Oznake: pjevanje

14

četvrtak

veljača

2019

Ne prilazi mi, jednostavno danas mi nije dan za sve one svakodnevne stvari koje se kao same od sebe nameću da su normalne. Kao prvo loše spavam, budim se neispavana i ako me noge dignu leđa i glava mi spavaju i ne žele se pokrenuti. Onda se glava trgne a leđa zablokiraju. Posao? Uhhh, da bar mogu kako hoću. A nemogu i nikad nisam. Prokleto stanje kad ovisiš o poslu i svaki dan tih osam sati odradiš i nedjelju kao slobodno odradiš doma. I ta plaća koja je gazdi uvijek prokleti teret.
I onda ti pazi kako izgledaš, kako se odnosiš, kako prihodiš firmi jer gazda i njegova žena moraju dvaput na kavi o tome pričat. Jednostavno mi je muka otići raditi.

Oznake: Bxxx

Ddan

Ništa nas ne koči da ne kupujemo poklone za Valentinovo. Gledam šta sve kupci kupuju pa me baš zanima ta druga osoba koja dobije na poklon medu ili čokoladu ili umjetnu ružu ili neke sintetika gaće, je li možda očekivala koju drugu stvar....

Oznake: pokloni

13

srijeda

veljača

2019

Nasilje

Poželim svako dijete koje doživi nasilje u bilo kojem smislu prigrliti, utješiti, uvjeriti da se ne brine. I poželim da se svaki nasilnik pokaje. I poželim da svaki prosvjetni radnik reagira, a ne da lista dnevnik i pravi se da ništa ne vidi i ne čuje. I da, ajmo već jednom rješiti da je nasilje odvratno i da ga treba sasjeći. Pa ako treba i roditelje goniti krivično. Nasilje, verbalno i fizičko ostavlja traume. Nasilnik ima zaštitu kao da je to najnormalnije, to sustavno ravnatelji i profesori štite svoju guzicu i komociju, da im nedajbože ne ispadne da imaju problema u svojoj školi. Još se s roditeljima žrtve sprdaju a roditelje nasilnika ni ne uspiju vidjeti jer se ne pojavljuju. A nasilnik - Govno od djeteta postaje govno od čovjeka. Zbog toga što se nisam dobro osjećala u školi nikad nisam išla na one susrete generacije.

Oznake: nasilje

Sve je u redu

Mrzim to reći i čuti jer sigurno nešto ne šima čim to kažem ili čujem.
Sve je u redu.

Oznake: Mit

12

utorak

veljača

2019

Križa me bole, osjećam ih bome. Neznam je li više kad hodam ili kad ležim.
Ono baš me bole, a i zglobovi. Nemogu se sagnuti, a kad se sagnem nemogu se dignuti. Baš sam u klincu. A sad ako se na poslu požalim, na sve se gleda jer čujem kako govore i za druge kad se žale, odmah šefica do glavnog i onda sve u stolu.... pa da kad su starkelju zaposlili... Samo se tuže, samo nam fali da ide na bolovanje, bolje da im ne produže ugovor... Tako da se moram ograditi i stisnuti zube. Nadam se da me neće dugo boljeti i da neće doći do toga da moram doktoru. Moj muž kaže da je to zato što ne vježbam i imam višak kila. Tako da ni njemu se nesmijem žaliti jer onda neminovno me on podbode a ja se ufendim.

Oznake: Boli križ

11

ponedjeljak

veljača

2019

The mission impossible

Ja na ljetnim praznicima kod bake i moja zabava... .privučena cvrčenjem cvrčka znala sam polako prilaziti stablu odakle je dolazio pjev, bez disanja, bez šumova sa pažnjom lovca na jelene...koncentrirana...samo da vidim to divno stvorenje...i usput misleć kako me baka neće dozivati baš tada na pragu otkrića. U svojoj namjeri jedan korak viška značio je da me "črčak" skužio...i prestao pjevati...a ja sam se ukipila i ni makac tko zna koliko vremena dok opet nije propjevao... I napokon vidjeh ga prozirnih iscrtanih krila...i mislim se ... Uspjela sam!!
Danas se to moje može usporediti sa prelaskom misije u nekom ubilačkom pohodu na Playu...

Oznake: cvrcak

Ples i metla

Ujutro počinjem sa playlistom za čišćenje kuće, znači malo Santane, pa Amy, nešto starijeg rocka, pa neodoljivi Jammie - Rumble&Sway, pa D. Castro, pa svašta... Muzika ima onaj naboj da te uvede u određeni mood pogotovo kad sve želiš nabrzinu a nisi baš od akcije. A popodne imaš smjenu, pa kad dođeš navečer doma bit će kao da je uragan prošao. Jejejeee...

Oznake: Samo polako

10

nedjelja

veljača

2019

Suknja

Zaista ne pamtim kad sam zadnji put nosila suknju. Njišu se u mom ormaru stisnute u kutu, vjerojatno ću ih samo izvuć da ih provjetrim. Moje noge više neznaju hodati u suknji. Tj.hod mi je postao trapav i grabljiv bez gracioznosti i finoće. Hodam da stignem, hodam da ubrzam svoj rekord do posla kad krenem zadnji čas. I to izgleda ovako: glavu skupim u vratu i malo se nagnem naprijed, torbu stavim popreko, ruke u džepove i startam, uhvatim ritam i marširam dvije trećine puta istim tempom a zadnju trećinu ubrzam. Na poslu se ispravim koliko mogu i nastavim hodati malo lakšim tempom.
Hlače to podnose. Suknja nije prikladna za moj posao, no zanemarila sam ju potpuno kao odjevni predmet. Muškarci uvijek maštaju o ženama u pripijenim suknjama, samostojećim čarapama i visokim petama. Divno im je vidjeti tu čaroliju kad se utegnuto tijelo ocrtava u suknji. Ali samo dobro tijelo i dobar kroj izgledaju lijepo, suknje ne trpe osrednjost.

Oznake: suknja

Vjetar

Utihnula sam tv da čujem vjetar, polako se šuljao i vrzmao okolo stalka za vješanje robe kojeg zovem konjić. Konjić je ubrzo pao, a vjetar se već pozabavio robom koja je letjela na sve strane, svim laganim kantama koji su mi na terasi, šta uopće trebam te vaze i podloške za nepostojeće cvijeće osim da ih vjetar razbaca. Najlon vrećice i papiri letjeli su povrh mene. Na sredinu ceste je izgurani kontejner, susjed je išao po svoj, odvlačimo svako na svoju stranu.
Slušat ću vjetar iz kreveta, lupkat će škure na tavanu a mene je strah ići ih zatvoriti.

Oznake: vjetar

09

subota

veljača

2019

Brzojav

Cara Mela stop morta Dela stop manda Rino stop. Telegrame smo dobivali i slali kad bi netko umro, koji put da čestitamo vjenčanje ili rođenje djeteta. Plaćao se po broju riječi, bilo je i onih prigodnih i s muzikom. Mobiteli su zamijenili sve komunikacijske putove.

Oznake: telegram

Rastava i alat

I tako... sve više frendica mi je rastavljeno. Friško jedna nakon 15 godina braka, s kćeri i psićem seli u malu garsonijeru van grada. Ustvari to je iznajmila uz uzajamnu pomoć dobrih ljudi, ona će čistiti i brinuti o turistima kroz sezonu uz zamjenu za smještaj.
On je s drugom koja čeka njegovo dijete ostao u obiteljskoj kući svojih roditelja. Ona i mala su se makle iz njihove blizine u jedno popodne. Oprala je suđe, pobrisala po podu i kad sam stigla po nju rekla je da ukrcam kutije s robom i krenem. Njezini s posla su došli pa je sve skupa do večeri bilo gotovo. Mala je bila popodne u školi, kad se vratila šizila je da tv još ne radi. Moja frendica je uzela dva dana za seljenje i prionula farbanju, dletanju, bušenju.... I zahvalila Lidlu da ima jeftin alat za ovakve namjene. Već je to postala naša šala jer sad čekamo slijedeći rođendan da joj kupimo udarni čekić ili kakav drugi komad alata.
Ima se tu štošta reći. Njen suprug je uvijek bio omiljen među prijateljima, spreman za šalu, pomoć, ne sumnjan - volio ju je, Bila je to fatalna srednjoškolska ljubav, uvijek zajedno. Njegovi su bili zadovoljni nevjestom i nisu se upletavali u njihov život. On nije mogao podnijeti kad je počeo stariti. To mu je bio poraz. I tako je mlada cura ušetala u njegov život. On je to vidio kao eliksir mladosti. Počeo se oblačiti kao mlađi, one smiješne tenisice s velikim džonom, uske skiny traperice i kratke sjajne jaknice s predimenzioniranom krznenom kapuljačom bile su njemu znak da je opet mlad, a i cura koja se zaljubila u njega, mlada i nesputana. Naravno zadržat ju je mogao samo djetetom.
Neka, kaže moja frendica. Jednostavna kao uvijek. Gotovo nevidljiva. I kako bih se kladila ta više neće nijednog muškarca u svoj život. Veći problem su joj njeni koji joj sole pamet kako je sve izgubila, kako je trebala bit pametnija i prisiliti ga da joj pripiše kat kuće. Kuća je vlasništvo njegovih roditelja, a oni su bili na jednom katu kojeg su opremili. I tako iz dana u dan telefonade i posjeti koje su redovito završavale plačem i svađom. Sve do dana kad je zatražila od njih da joj pripišu jedan kat. Mama joj je samo rekla da će ih sigurno onda izbaciti i snjestiti u dom. Toliko o razmišljanju roditelja.
Frendica nema auto pa joj koji put ponudim da idemo u špežu. Ne volim gledati što kupuje pa ju čekam u kafiću.

Oznake: rastava

08

petak

veljača

2019

I evo došla doma s posla i sklapam neki deal sama sa sobom. Pišem si podsjetnik šta moram ovaj vikend pa to liči na kolaž:
-šišanje
-špeža
-spremanje garaže
-odmrznuti škrinju
-pokrenuti se i otići na brzo hodanje barem 1sat
Koliko se poznajem ili ću se uhvatiti i do kasno u noć cjepidlačiti u garaži ili ću sve pustiti za drugi vikend i gledati tv...

Oznake: Samo hrabro

07

četvrtak

veljača

2019

Kava i maštanje o seksu

Nakon mjesec dana otišla sam na kavu. Dugo nisam sjedila u kafiću, a svi su ritualci bili na svojim mjestima. Tip koji čita novine, pije čaj i jede tortu. Muž i žena privatnici koji piju kavu bez riječi. Ona srče. On škica kroz naočale lokalnu frajericu koja uvijek ima prenaglašen dekolte, roza pramenove i parfem koji u kombinaciji s mirisom kave tako čudno miriši, vjerujem da je on u svojoj fantaziji sreće u wc-u kafića, okreće ju prema zidu, ona mu isprči guzu, zadigne joj suknju, raširi noge, gaćice joj samo makne u stranu, rukom joj umeće krutog i u par poteza svrši, nijemo, samo s grimasom. Brzo se odmaknu, on se prvi vrati ženi za stol, ona za svoj, svako svoju šalicu ispija...njoj se tresu ruke dok prinosi šalicu ustima, on ju promatra i već zamišlja kako bi nastavio.
Baš sam mu pročitala misli.

Oznake: kava

Pjev

Danas po prvi put ove zime čuje se onaj živahni pjev ptica, onaj proljetni optimistični duži pjev, možda više čavrljanje ali s nekom živahnijom notom

Oznake: ptice

Razmišljaj pi... ti materina

Prije mnogo mnogo godina mislila sam da će sve u mom životu biti u skladu s mojim postupanjima. Uvijek pristojna, brižna, uviđavna prema starijima, u školi, na radnom mjestu, prema roditeljima... I onda bude svašta, preskoče me bezvrijedni i lažljivi a ja i kad se malo dignem već se spotaknem. I tako godinama. Umorna sam i razočarana.

Oznake: sve

06

srijeda

veljača

2019

Plaća

Kad ću se približiti prosjeku?
Ne mogu više ovako, samo se nadam nečemu a život prolazi.

Oznake: plaža, posalodavci, crkotina

Ručak

Ni pored svog internetskog svijeta meni nije dosta ideja šta kuhati. Obično napravim plan i imam dovoljno vremena za realizaciju ali definitivno mi fali raskoši. Meso, povrće, meso, pašta, meso, povrće, pica...

Oznake: hrana

VALENTINO

U mojoj neupućenosti sam živjela 25 godina prije nego sam doznala za Valentinovo. Baš kao da mi je otrgnuta ljubav. Ah, ne pamtim ni jedno Valentinovo posebno da smo nešto slavili ili poklanjali. Jednom sam se ponadala jer mi je dragi djelovao nekako svečano i ponosno. Greška. Moj dragi nije otišao u drogeriju/parfumeriju već na otpad pa mi donio odbačeni ali veoma dobro očuvani vodokotlić. Montirao i povukao vodu. Dobio aplauz.
Sigurna sam da ne bih bolje prošla ni da imam ljubavnika, možda bih od njega dobila pidžamu njegove žene... Tako da ću se sama častiti.

Oznake: ljubav

Kile

Cijeli život balansiram s cca 8kg viška... Ajde 10, jer u mojim godinama bi trebalo obratiti još više pažnje na prehranu. Cijeli moj bračni vijek moj suprug mi spočitava kile i kako ne vježbam. Ponekad suptilnim pogledom, ponekad kojom riječju, a najčešće šutnjom. I ta šutnja mi ždere živce. I idem sebi na živce što se branim, što skrivam taj višak u dugim majama i komotnoj odjeći, jer čim obučem nešto usko pojavi se on i odmjeri me, uvijek mi kaže da izgledam ok...samo da nema tog sala oko stomaka.. Ne daj Bože da kažem da me boli noga odmah će moje salo bit na tapeti. I tako to. Pogledam njega i ne vidim ni grama sala. Kako?

Oznake: kile, salo, lijenguza

05

utorak

veljača

2019

Podnaslov

Činimo li dovoljno za sebe? Činim li dovoljno za obitelj? Tko je odgovoran za moje neuspjehe? Krivim sebe i šta dalje, kad ne poduzimam ništa već samo priznajem krivici pravo da je dio moje slabosti i nemoći. Zašto uopće postojim kad neznam živjeti?

03

nedjelja

veljača

2019

Depresija

Samo tako, samo dođe i obuzme ti cijelo tijelo i um. Isisa sve i ostaneš kao ljuska koju je lako zdrobiti.

Kiša je tako uporna u ritmu, samo fino odzvanja od poda, šupljog zvuka penje se i spušta.
Znala sam voljeti kišu jer tada nema nikog u gradu, osim njega koji me zabavljao i nasmijavao. Kiša je bila naša saveznica, pokisli, stali bi u zaslon i dugo se ljubili. Rukom mi je brisao lice i dugo me gledao, dugo do moje neugodnosti. . Bilo je lijepo, miris kiše i njegov topli dah, naježim se i sad na pomisao koliko mi je bilo uzbudljivo. Ljubav i snovi, ustvari samo želja da budem s njim. Dugo, strasno, neka samo pada jer tada ne moramo ništa osim biti zajedno.
I danas on voli kišu, tiho se primakne prozoru, odluta pogledom negdje daleko i samo mirno promatra dok se ja živciram jer mi roba na štriku kisne.

02

subota

veljača

2019

Trulež

Vrhunski liječnici se diskreditiraju, omalovažavaju, napadaju, protjeruju... i od samih svojih kolega i od nekih izvana, u suštini trulost....
Žalosno za njih. Vjerojatno će mnogi i otići, ostat ćemo bez ljudi koji su stvarali napredak. I ne mogu da se ne sjetim nekih svojih trulih doživljaja. Stisne mi se grlo, zapeku me oči. Imam i ja toga. Nemam visoko obrazovanje, nisam stručna ni visokopozicionirana, no svaki posao sam obavljala savjesno i profesionalno i lojalno poslodavcu, pogodilo me svaki put kad su me ugnjetavali, ponižavali i odbacili... A podilazili onima koji su konktetno bili lažljivi, uvlačili se, pogotovo i na osnovi godina, spola, čak i na osnovi predrasuda. Mlađe kolegice su iskoristile seksapil, rugajući se, bahateći se a šefovi su držeći se za onu stvar, uživali u svojoj ulozi da me mogu kritizirati što nisam lažljiva i što neznam gaziti druge, to su smatrali mojom slabošću, izmrcvarili su me upornim napadima i spočitavanjima da sam neučinkovita. Dok me nije mlađa lolegica izvrijeđala i uzela sve moje zasluge za sebe. Znala je da neću ići k šefu žaliti se. Čak ni kolegice nisu shvaćale jer su i same bile i žrtve i nasilnice. Da, tako se to radi. Uzmi kolegi zasluge i posao, postavi sebe ispred, i sutra očekuj isto. Gazdi je svejedno. Ti moraš samo ostvariti plan, nema veze što si govno od čovjeka. Kad sam našla drugu priliku otišla sam. U neizvjesnost. Trulež ima dobre korjene.

Odbij

Sama. Poželim biti sama. Uzeti sve iz frižidera i pojesti. Odmah. Ne dijeliti na više komada, ne čekati da se drugi posluže. Zašto treba štedjeti, zašto nisam bogata, zašto nisam poznata, uspješna i poduzetna? Zašto moram zavidjeti svima koji natrpaju kolica svim i svačim u trgovini a ja idem i tražim samo akcije. Slabost? Jadno? Da. Prazno.
Kategorija sam izvan svih kategorija. Ono pametna je i dogurat će ona... Totalno ništa. Tj. prosječnost koju i svaki ispodprosječni može dostići, talent koji nema viziju. Ma sve naopako ispalo u vlastitoj režiji.

U smrti

Ja sam dusa koja od tebe osta
Ja sam sloboda
Od svijeta i ljudi,
prosta
Do tvoje srece samo je meni stalo
Pogledaj oko sebe
pravih je ljudi malo
Ja srca nemam da se dvojim
Ja pameti nemam da se bojim
Samo beskraj naprijed i nazad
I vrijeme i put i svjetlo
Gledam tvoje bezivotno tijelo u lijesu
i mislim se koliko je
Mrtvih ljudi danas doslo ispratiti tvoju zivu dusu
Tko place sta te vise nema ...
A nikad ti se osmjehnuo nije...
Tko ti cvijece i svijece nosi...
Ah, ja cu se samo maknuti u stranu
i tuzno gledati tu paradu

mańana

Muka mi je od sebe, totalno sam neodređena.
Nikad nemam plan a tako ni akcija ne uspijeva.
Npr. uvečer se u sebi obavežem da ću se dići rano, staviti rublje sušiti, baciti smeće, otići do trgovine...
Ustanem kasnije i samo se stignem obući i spremiti za posao. Nakon posla čeka me i ono što nisam napravila i ono što slijedi, naravno pokušavam sve na brzinu i onda se ljutito i nervozno ponašam, odmah se sukobim s ostatkom obitelji. Sebi kažem da ću sutra bit bolja, ah to sutra...

Samo normalno

Jedan ošamari me post... tako jako ne paše kad se muškarci trude govorit onako dubokim glasom koji bi trebao povećati njihov ugled i samopouzdanje... ma drek...
Ali ni muško falset pjevanje nije baš uhu ugodno ...
joj nek bude sve normalno...nemojte se trudit...

New York City

Ja želim vidjeti taj grad
Pogledom s toplog kutka
Tvoga stana
Samo blještavu igru
Točkastih dragulja
Noću u svjetlu dana

Dijeta

U društvu prolaze bolje zgodni, mršaviji, moderno odjeveni. .. I uvijek to svako proljeće dođe na naplatu i počinje se razmišljati o dijetama ....a prije rečeno odabir tortura, nema dijete ako ne osjetiš glad i patnju, sve bobice i zrna kave ovog svijeta, hektolitri čangšlanga, detox varijante, kaktus dijete, zeleno-bijele-žute čajne dijete, cimetovane, javorovane, kayenovane....sve te čokoladne bombonice sa vlaknima...brdo kuhanih jaja, posnih komada, sirovih napitaka.... nije da nema tu užitaka....treba prolit znoja po teretanama, natrčat koji krug oko igrališta, stisnut mišiće dok trbušnjake izvodiš,,,, ali dok god postoje reklame postoji i nada....ne, u ovoj ponudi nećete platiti 3 obroka po 99,00 kuna platit ćete 3 obroka po 69,00 kn,,,,zatim slijedi uvjeravanje kako koristeći taj proizvod smršavite u tri mjeseca 12 kg i 5-6 cm u struku...a onda najomiljenija,,, Imala sam 63 kile koristeći preparat smršavjela sam u dva mjeseca 10 kila....63 kile???< A ma, te kile....

Bojim se

Vijesti izbjegavam koliko mogu, dan ne počinje bez njih, prisutne su u svakom momentu, nametnute, predimenzionirane, hrle iz svih sfera do nas. Političke i društvene vijesti šire nam strah i nepovjerenje. Oholost, bahatost i laži dnevno se serviraju. Toliko nasilja i zla potaknuti će lavinu. Krenut će to i strah me je. Strah me je da neće optimizam pobijediti, strah me je da nećemo imati više snage i strah me je da ćemo se međusobno zaratiti, ne doslovno ali kad dođe do krize bit će gadno. Možda gledam suviše crno no život se živi u nekom realnom vremenu od xx godina i svatko ga želi provesti što ugodnije. Bez društva se ne može, urediti ga po svom to bi bilo poželjno.

Pristojno

Sva pršti od elegancije, diplomacije i elokvencije, sve dok na površinu ne ispliva karakter koji situaciju dovede do usijanja.
I onda se fina, divna i mirisna dama pretvori u zacrvenjelog i zajapurenog papagaja koji krešti i hiperventilira. Zbog situacije u kojoj joj trgovac kaže da se vrećice naplaćuju i da više ne može dobiti besplatnu. Pa doznaš da toga ima samo kod nas, jer dama je boravila po bijelom svijetu i sad je ta besplatna plastična vrećica dokaz da je posvuda bila cijenjena od trgovaca, eto samo tu kod nas....
Naravno, nema šanse da ona plati vrećicu pa ostavlja sve kupljeno.
Dolazim na red i na pitanje trebam li vrećicu pristojno kažem da imam svoju vrećicu koju sam sama sašila.
Trgovac me pogleda i samo zakoluta očima.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.