Komentari

caricauniverzuma.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • FreshCaYg

    Samo prodaja magle, danima laprdaju o tome, jer su eto dva homoseksualca podnijela zahtjev, za koja su znali da im neće biti odobren, da se ne bi pričalo o jebenom sustavu koji djecu nepotrebno drži u institucijama.
    Za svaki jebeni dan koji bilo koje dijete nepotrebno provede u sustavu, trebalo bi strijeljat nekoga od kreatora sustava, a dobrom dijelu roditelja bi trebalo oduzet pravo roditeljstva i sterilizirat ih.
    Ukratko ova quasiliberalna i quasikonzervativna preseravanja i loptanja s djecom bez roditeljske skrbi su prije svega gadljiva.

    avatar

    30.11.2018. (14:09)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    sve si lipo rekla. svako napušteno dijete želi biti izabrano. tu nema pogovora. osobno smatram da su za zdrav razvoj svakog djeteta potrebna dva roditelja ali suprotnog spola. može netko misliti da sam zatucan, konzerva, i svi ostali epiteti koji uz to idu, ali to je moj stav. kažu neki da će nam povijest suditi, neka i sudi, ali nije mi poznat niko iz te iste povijesti koji je promjenio ono što je ona zajebala. vućemo njene repove tisućama godina za sobom i nikako se uspraviti na dvije noge.

    btw. evo i jedne pismice na tu temu :)))

    avatar

    30.11.2018. (14:37)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    tema je osjetljiva za današnjicu, ali mislim da je djeci ipak mjesto odrastanja primjerenije uz muškarca i ženu; tu nema nikakve zatucanosti ni primitivizma, priroda govori svoje, svatko od nas ima i mamu i tatu pa tako i djeca iz domova za nezbrinutu djecu bi trebala imati zamjenskog tatu i zamjensku mamu, umjesto rođenih koji su ih ostavili, napustili što li već ne

    avatar

    30.11.2018. (14:39)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    sinoć sam slušala prof. Krizmanić u Šprajcovom direktu ( obožavam je, ali to sad nije bitno ) i lijepo je rekla odgovor na pitanja o posvajanju djece i udomiteljstvu : djeci treba obitelj čak i homoseksualna jer je bolja od " državne " skrbi.........jer, homoseksualni roditelji su rodjeni s tim genom i NE mogu zaraziti dijete ili djecu koju odgajaju kao što primitivno mišljenje misli

    avatar

    30.11.2018. (15:27)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    primitivizam ili ne, priroda nije primitivna, jer je stvorila muškarca i ženu koji stvaraju dijete i odgajaju dijete; seksualna opredijeljenost je za spavaću sobu ili otvoreni razgovor kako tko želi, ali odgajanje djece (moje malo primitivno zatucano mišljenje) je, da djecu ipak trebaju odgajati otac i majka, jer otac ima ono nešto što nema majka, a majka ima ono nešto što nema otac

    ja nisam imala 2 tate ili 2 mame, imala sam tatu i mamu, a isto tako svi imamo prirodno tako, a to što čovjek hoće intervenirati u prirodne zakone, to će mu se jednog dana obiti o glavu

    avatar

    30.11.2018. (15:35)    -   -   -   -  

  • Sialia

    Mislim kako je prava šteta što se ne sluša stručnjake. Ne samo zbog njihove stručnosti nego stoga što oni s napuštenom i zanemarenom djecom provedu puste godine svog života. Imaju znanje, i iskustveno. (Ne samo dokoličarsko laprdanje s vremena na vrijeme - prigodno.)
    Potrebe čovjeka su prioritet. Tek kada su one zadovoljene imamo preduvjete da se bavimo folklorom - svjetonazorom.
    Dugi niz godina sam svjedočila razne sudbine i bez grča na licu i trzaja u srcu mogu ti reći kako je potrebno omogućiti homoseksualnim parovima usvajanje djece. Sve ostalo je tek sebičnost i ogromno neznanje.

    Lako je tipkati iz topline svog doma o savršenim uvjetima (otac, majka, pas, bazen ...) onima koji nemaju uvjete dostojne ljudskog bića.
    Svi koji smatraju kako bi homoseksualni parovi mogli utjecati na spolnu orijentaciju djeteta ( učenjem uloga) moraju se suočiti s činjenicom kako su svi homoseksualci u Hrvatskoj potekli iz heteroseksualne zajednice. :)

    avatar

    30.11.2018. (15:36)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ne slažem se, svima je poznato moje mišljenje o gay aktivistima, kao uostalom i o svim drugim aktivistima, ali gay ljudi ne smiju biti stigmatizirani, oni imaju poremećaj spolnosti i ništa drugo, što ih na nikakav način ne diskvalificira kao potencijalno dobre roditelje.
    Ja sam mišljenja također da je za dijete najbolji uravnotežen odgoj s muškom i ženskom komponentom, ali ne može biti uvjet jer što ćemo onda s samohranim majkama i očevima, oduzet im djecu dok nekoga ne nađu, totalno je idiotski da homoseksualac samac može udomit dijete, a onaj u vezi ne može, šta bi tribali tražit da se zakune i potpiše kod javnog bilježnika da neće nać dječka, ili ako ga nađe da mu se oduzme dijete.

    Dakle da zaključim teba gledati interes djece, po mogućnosti da budu udomljena u klasične obitelji, a ako nema kandidata onda od strane i vukova ako treba da se maknu iz sustava.

    Djeca bi ipak trebala biti važnija od toga jebe li se neko u guzicu, što uopće ne bi trebalo biti tema, i ne bi bilo u ovom stoljeću da nema pederčina koji se ne mogu nositi s vlastitim poremećajem spolnosti pa umisto da idu psihologu oni jebu sve oko sebe.

    Nije problem u homoseksualcima, nego u pederčinama, kao uostalom u velikim Srbima, Hrvatima, vjernicima, nevjernicima i svima ostalima predimenzioniranima.

    Samo da dodam homoseksualni gen ne postoji kao ni heteroseksualni, naime radi se o poremećaju spolnosti, nešto kao daltonizam, kao što daltonisti vide boje drugačije od većine, tako se i homoseksualcima diže na isti spol, ili se ovlažu, za razliku od većine.

    Ne treba ništa mustificirat pa ni homoseksualnost, a pogotovo je ne treba promovirat dirljivim preseravanjem o tome kako bi eto oni udomljavali male cigane, bolesne i zlostavljane, jer su eto bolji od heteroseksualaca, dosta je meni i mojih laži :))

    avatar

    30.11.2018. (16:38)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Slažem se s Freshom..nema strašnije stvari za dijete od smještaja po domovima. A baš svakoga tko lamentira o toj djeci koju su vidjeli tek možda na TVu , zadala bih kao posebnu obavezu posjet nekom od dječjih domova. Pa kad se suočiš s dvogodišnjim djetetom kojeg tek s vratiju smiješ gledati dok plače samo u sobici, a nema ga tko zagrliti i utješiti (a ti ne smiješ jer si samo posjetitelj koji je donio poklone za Božić) možda i shvatiš da je toj djeci samo ljubav bitna. Ljubav, sigurnost, utjeha.

    avatar

    30.11.2018. (16:51)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Nijedno dijete ne zaslužuje biti u domu za nezbrinutu djecu. Ako je netko homoseksualac (kao ja, uostalom), to nimalo ne znači da bi bio loše roditelj. To su jednostavno predrasude. Koliko ima heteroseksualnih obitelji u kojem otac alkoholičar dolazi doma svake večeri i tuče majku pred djetetom. Ili drugi nemili primjeri. Da li je to obitelj koja je dobra za dijete?

    avatar

    01.12.2018. (14:06)    -   -   -   -  

  • Carica Univerzuma

    Drago mi je da ste izrazili svoja misljenja, kao i ja sama. O svemu tome pravu sliku mogu narisati napustena, zlostavljana i nezbrinuta djeca.

    avatar

    01.12.2018. (20:14)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Pokušavam, stvarno pokušavam razumeti različita mišljenja.
    Neću o tome da si netolerantan ako ne prihvatiš manjinu kao takvu, a ona ne prihvata mišljenje većine.
    Rasla sam u familiji koja mi je pružila puno ljubavi. Najstrašnija je samoća. Kad se dete, kad ne pripadaš nikome tuga zauvek se uvuče u srce.
    Dete u domu na neki način je obeleženo, posmatraju se njegovi postupci kroz celi život. U školi, ga drugačije prihvataju. Kad ima uspeha to je zato što se trudi više od ostalih da se dokaže. Ako nema uspeha, nije ni čudo, iz doma je. U njegovom grlu je večita kost i nazire se i kroz tužan osmeh i kroz progutane suze.
    I takvo dete sad smesti u homosexualnu zajednicu i dotuci ga do kraja.

    avatar

    03.12.2018. (07:36)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Osobno mi je svejedno čije su i kakve seksualne aktivnosti i da imamo previše napuštene djece. Pitali se itko zašto, tko su ti i takvi koji ostave jedno u domu pa za godinu opet i tako njih troje-četvero. Po zakonu takvim se roditeljima ne može zabraniti opetovano rađanje. O posvajanju u homo-obitelj razmišljam na malo dužem štapu. Sve izgleda sjajno i dobro dok dijete ne krenu u školu i ne krenu pitanja ostale djece o mama, o tatama. Djeca kakva jesu okrutno znaju povrijediti, a da nisu svjesna jer sve nose iz svojih obitelji. Sa druge strane posvajanje je u našoj zemlji muka koja traje godinama, jer pravi se roditelji moraju odreći svog djeteta na sudu kako bi ga se moglo posvojiti. Zakon kod nas nudi udomljavanje, ali ako biološkom roditelju pukne u glavu može uz sređeniji život svoje dijete tražiti natrag. Ništa nije kako se na prvu loptu čini i nema potrebe praviti hajke niti na one koji zagovaraju jedno ili drugo. Budimo tolerantniji i sagledajmo sve u cjelini.

    avatar

    03.12.2018. (08:35)    -   -   -   -  

  • geomir

    @friški, izgleda da si ipak poče čitat Noah Yuval Harare!!

    Čestitan!! :-)))

    avatar

    03.12.2018. (14:02)    -   -   -   -  

  • Moja Moda

    Važno je da dijete raste u ljubavi, a izgleda da treba proći dosta vremena da se shvati da je ljubav samo ime za mnogo vrsta ljubavi...

    avatar

    03.12.2018. (17:27)    -   -   -   -  

  • PD

    Ukratko, ljubav prema djetetu i dobrobit svakog djeteta bi trebala biti iznad svega.

    Opširnije pročitajte na mom blogu. Pozdrav !

    avatar

    03.12.2018. (19:44)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Sve što si napisala je istina. Djeci je potrebna ljubav , pažnja, obitelj i topli dom. Djeca se nebi bunila da su u istospolnoj zajednici. Znamo da to nije bolest, znamo da se ne prenosi, znamo da se takvi rodimo. Daleko smo mi još od razumijevanja nemoćne djece, a svjetlosne godine udaljeni od prihvaćanja različitosti.
    Svaka čast tebi i tvojoj djevojčici:)))

    avatar

    04.12.2018. (23:23)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Lijep post. Ganula si me.

    avatar

    09.12.2018. (10:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...