Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


 • Lastavica

  Odmah će ti biti jasno zašto mi je ovo asocijacija

  avatar

  23.10.2017. (08:31)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  kad već ne planinarim u živo, onda ovako uz post i fotke skitam po prirodi i planini....pohvala za pošumljavanje i za uređivanje staza

  avatar

  23.10.2017. (08:51)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Pozdrav planinaru a fofke so prekrasne kao što je jesen!

  avatar

  23.10.2017. (09:17)    -   -   -   -  

 • ZlicaOdOpaka

  Baš mi treba čvorolog :-)).

  avatar

  23.10.2017. (10:05)    -   -   -   -  

 • Nisa

  Sl.1

  Sl.2

  Sl.3

  -Oporavit će se priroda, ali bilo bi joj lakše uz našu pomoć. Hvale vrijedna akcija uz ugodno društvo
  Ma i kiša ima svoje draži gore :)

  avatar

  23.10.2017. (10:47)    -   -   -   -  

 • VladKrvoglad

  Joj, sta sam ja zira posadio...napravim zasiljenu motku, jedan ide i busi, drugi iza njega ubacuje zir u rupicu. Dovoljno je da je 5-10cm duboka, a 2-3cm u dijametru...krenem sa prijateljem i sa 25kg zira i sve pobodemo za pola dana. Ako se zir proveri pre sadnje (da li tone = dobar) onda skoro sve nikne. Naravno, divljac, susa ili korovcina sve to prorede - sadim na 1x1 metar i nadam se da ce svaki deseti da prezivi....

  avatar

  23.10.2017. (10:49)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  bome lipo :)

  avatar

  23.10.2017. (11:45)    -   -   -   -  

 • borgman

  @lasto....odgledao crtani film skoro do kraja i uživao, proslijediti ću ga planinarima :-)
  @čuvarice.... pa kada već ne možeš u skitnju po tim stazama, koje lokalni pastiri starno pregrađuju, uživaj u slikama. Bude zabavno svako malo vidjeti nekoga kako se izbacuje iz grupe i "lovi" nešto što ćemo tek poslije vidjeti...
  @modrina...od iskusnog oka, pohvala duplo vrijedi, iako kredite za ove fotke namam ja nego nekoliko vrijednih školaraca :-)
  @zlice...treba li ti čvorolog instruktor ili početnik :-P Onaj prvi zna sve a drugi još uči :-P
  @nisa... ove tri koje si stavila u komentaru, tamne kao crnilo iza vatre, i pokoja iskra boje koja kaže kako se Priroda nikada ne predaje. Slično kao i ljudi. Hvala ti :-)
  @vlad... @lasta je stavila link na crtić o ljudima kao što si ti :-) i iako ti je nick strašan, ti si duša od Čovjeka :-)
  @fresh...da lijepo je...čak i kiša...sve dok si u dobrom društvu :-)

  avatar

  23.10.2017. (13:55)    -   -   -   -  

 • Neverin

  svaka čast. Dugo nisam pročitao nešto tako lijepo...

  avatar

  23.10.2017. (13:56)    -   -   -   -  

 • .

  Svih pet elemenata na djelu :)

  avatar

  23.10.2017. (14:23)    -   -   -   -  

 • More ljubavi

  Treba zasaditi a vrijeme će svoje učiniti. Baš sam nedavno pisao o boru koji sam davno zasadio pred kućom u kojoj smo nekda stanovali, a sada je već viši od krova. Uvijek mi je drago proči i reči: Njega sam Ja zasadio

  avatar

  23.10.2017. (20:07)    -   -   -   -  

 • Sukiyaki

  Ovo o pošumljavanju šume trebala bi djeca učiti u školama ali ne samo učiti već i prakticirati. Mislim da se premalo tome daje pažnje. Voljeti prirodu i životinje, znači ujedno voljeti svoju planetu pa i samog sebe.
  Svaka vam čast!
  Ne samo da radite korisne stvari već se i lijepo zabavljate. Super! LP

  avatar

  23.10.2017. (20:30)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Lijepooo! Bravo! Pusa, L+B+G

  avatar

  23.10.2017. (22:22)    -   -   -   -  

 • Razmišljanja jedne žene

  Dom, mjesto gdje se pije čaj i kava, gricne štogod, i prikupi snaga. Zapravo, čini mi se kao i značenje riječi Dom kada je upotrijebimo u nekom osobnijem obraćanju....

  ovu misao sam jednostavno morala izdvojiti iz tvoje prekrasne, hvale vrijedne priče.
  Narasti će drveće i sve će opet biti zeleno.
  Prije desetak godina , ovdje kod nas, grupa maturanata posadila je drvored uz cestu. Drveće je sada veliko i lijepo. Nadam se da su i oni koji su ga sadili ispunili svoje snove. I vama želim isto:))
  Pozdrav tebi:))

  avatar

  23.10.2017. (22:37)    -   -   -   -  

 • borgman

  @neverin...obojica pišemo u slikama, tvoji tekstovi ne zaostaju ni dušom ni opisom
  @V....kada su Grci imali osjećaj kako je sve sastavljeno od pet elemenata u nekom omjeru, da, vjerujem, slično su se osjećali. Za tebe mi to kaže kako imaš onu "tajnu vezu" sa Prirodom.
  @more ljubavi... nisu slučajno na stablima urezana srca i ljubavne poruke, prema nama ljudima, postoje drveća koja su skoro pa vječna (u Kaštelima je maslina starija od 900 godina!)
  @sukiyaki... ako ne voliš samoga sebe, teško da možeš voljeti druge. U našem svijetu surogata...biti u Prirodi i osjetiti i znoj i bolne noge, a zauzvrat dobiti osjećaj slobode i ponosa...to je nešto.
  @luki... to tvoje trojstvo nakon veselice sigurno izađe negdje u zelenilo i proizvodi sreću u neslućenim količinama :-)
  @razmišljanja.... odabir rečenice govori i o tebi puno...i uklapa se u izbor nicka :-) Lako je moguće da se sadnjom počnem baviti češće, bez obzira na grupu...jako jednostavno, meditirajuće, i zapravo, vrlo vidljiva veza sa Prirodom

  avatar

  24.10.2017. (08:02)    -   -   -   -  

 • mecabg

  Spadam u one koji vole posaditi drvo.
  Ništa nije bilo sladje od prve voćke ubrane sa stabla koje sam nabavila, posadila, odgajila...
  Da je više ljudi koji sade, a manje onih koji uništavaju...

  avatar

  24.10.2017. (09:46)    -   -   -   -  

 • Euro

  piva na kraju

  avatar

  24.10.2017. (10:37)    -   -   -   -  

 • fra gavun

  Možda bih se smijao da sam pročitao kako si se vrtio u kvadrat a u krug...
  pa to je prirodno.:)

  avatar

  24.10.2017. (14:47)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Borgman Hvala Tebi...nema veze ako nemaš fotk Ti....ljepo je što jih podjeliš sa nami..volim ljepotu prirode....ma obožavam ju!!!

  avatar

  24.10.2017. (21:45)    -   -   -   -  

 • NF

  i mene često zavedu divlje životinje ;) što sam stariji više cijenim akcije pošumljavanja, kao mladac, kad su me tjerali, znao sam i po nekoliko sadnica zakopati u istu rupu, samo da ih se prije riješim, našao sam svojevremeno na netu, na tom području se u zadnjem ratu prilično ratovalo :D

  avatar

  25.10.2017. (09:14)    -   -   -   -  

 • borgman

  @meca.... drvo je živo i trajna veza tebe i mjesta gdje je naraslo. Ponekad samo Živa Uspomena na neke protekle dane, a za one koji ne znaju za to tvoje djelo, dar Majke Prirode ispod čije krošnje traže spas od Oca Sunca
  @euro...za nekoga tko nas nasmijava sa svojim izborima...ti samo vidio pivu na kraju :-)
  @fra gavun.... a ribo jedna. Ma ja jesam kockast i u glavi kvadratičan...ali složeno je to kretanje u prirodi. Priroda (kao i ja) voli obline.
  @modrinaneba...pošto ja koristim riječi i pišem u slikama, volim kada se moje djelo uporedi sa majstorstvom fotografije...i naravno da sam sretan kada Vam svima dočaram i boje i mirise koji su nas okruživali.
  @NF...ma bez sumnje. Tvoj mladalački žar u prirodi je znači napravio šikaru...šta bi bilo da kreneš sada u pošumljavanje :-) Amazona? :-P

  avatar

  25.10.2017. (09:28)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Eto, našao vremena pa pročitao tvoja tri posljednja posta.
  Da mi je netko prije početka čitanja rekao da se radi o tvojem planinarenju 'po šumama i gorama naše zemlje ponosne', rekao bih: „Ma daj ne s.ri, prije će Borgman u Svemir nego u planine!“ I prevario bih se!

  Nažalost, ja o tome mogu samo čitati. Naime, nakon i kratkog sjedenja (a nekmoli hodanja) teško „pokrećem noge (najčešće olovne)“ čak i po ravnom a nekmoli uzbrdo i nizbrdo. Preostaje mi samo da čitam takve putopise blogera ili pak belosvetskih putnika poput Veličan Borisa i njegovo pješačenje od Petrograda do Pariza opisano u knjizi „Meni je svaki dan nedjelja“ ili Rostuhar Davora koji o svojim putovanjima piše u knjigama „Na putu u skrivenu dolinu“ i „Džungla“. Ovu potonju upravo čitam.

  avatar

  25.10.2017. (16:03)    -   -   -   -  

 • borgman

  @semper stari prijatelju....moj posao prilično ima "fizikale" tako da mi nije trebalo previše poticaja i treninga za planinarenje (a i život me potiče na to)... "tamo gore" je svijet jednostavniji i bliži onom survivalističkom duhu koji oduvijek poštujem i po kojemu se ravnam...a koliko će me to držati, još ne znam :-)

  avatar

  25.10.2017. (18:21)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  Da, „tamo gore“ je svijet jednostavniji iako zna biti težak. No kako je sve u životu suštinski borba za preživljavanje vrste, možda je život „tamo gore“ onaj iskonski jer se uglavnom svodi na to.
  P.S.
  Hvala ti za „stari prijatelju“. Takva riječ prodire čak i u moj „bunar“ i puno mi znači :-).

  avatar

  25.10.2017. (19:23)    -   -   -   -  

 • Elly01

  Svi koji me bolje znaju, znaju i koliko volim planine i šume...san mi je bio da planinarim, ali eto, neispunjen...sve pohvale tebi i tvojoj ekipi, treba mlade učiti da poštuju i čuvaju prirodu. Pozdrav!

  avatar

  26.10.2017. (19:46)    -   -   -   -  

učitavam...