Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 22.11.2013.

Veliko ne-ne zavođenja 3: Loše navike

Postoje neke navike koje se često javljaju kod osoba oba spola, no u kontekstu zavođenja za muškarca znaju biti posebno negativne. Iako niti jedna od ovih stvari nije nešto zbog čega će zavođenje biti potopljeno (naspram prva dva rođaka iz ovog serijala, ribanje komplimenata i seksualiziranje), svejedno treba paziti na ove stvari. Ne nekim redom, te loše navike su:

1. Pljuvanje - jedna od rijetkih "Alfa" navika, čisto zato što je toliko često viđamo na kretenima koji djeluju manje više animalistički, bez ikakvog razmišljanja o drugim ljudima ili o tome kako izgledaju, pa stoga komuniciraju samopouzdanost više nego što im loše navike mogu štetiti. Držim da muškarci koji imaju naviku pljuvati po ulici imaju urođen talent za kretensku igru i većinom su u ekstremnom aspektu Jednoitisa - ili baš ništa ili nasilna, nestabilna ljubomora, bez ičega između. U oba slučaja je taj emocionalni vrtuljak neodoljivo privlačan suprotnom spolu.


Poput žena s kratkom kosom, popularan je unatoč pljuvanju, ne zbog njega

Kao i kod svih negativnih muških ponašanja, popularnost muškaraca koji su hodajuće fontane šlajma je nešto za što gotovo u potpunosti krivim žene. Dobrih i loših navika će uvijek biti, ali žene su te koje biraju koje će navike rezultirati ljubavlju i seksualnim zadovoljstvom, a koje prisilnim celibatom, i time drastično utječu na njihovu učestalost. Danas mi je smiješno kada se sjetim da sam prije više od desetljeća mislio da ću curama biti privlačan zato što se pristojno ponašam i nikada ne bih pljunuo.

Trebam li uopće napominjati da je nevjerojatno odvratno kada žena, valjda u pokušaju da pokaže onoj tamo patrijarhiji i njenim nazadnim normama, izigrava muškarca tako što pljuje uokolo?


2. Bacanje smeća - manje više isto kao i pljuvanje, s tom iznimkom da je stepenicu niže, tj. manje odvratno. Bacanje smeća ima loše posljedice jer je to tipična eksternalija (prebacujemo teret na druge ljude koji to moraju skupiti), ali one su dugoročne i nisu instinktivno odvratne poput pljuvanja. U pravilu dolazi u paketu s njim.

3. Naguravanje - iako je feministička histerija i općenito mizandrija ono što pokreće kampanju protiv muškaraca koji u javnom prijevozu zauzimaju neproporcionalno puno mjesta, činjenica je da stvarno postoji određen broj muškaraca koji uopće neće pomisliti da bi moglo biti nešto loše u tome što su se rukama i nogama raširili pod kutom od 170 stupnjeva i prilijepili se uz drugu osobu. Slažem se da treba čuvati testise, ali kvragu nitko nema baš toliko velika jaja.


Osim Stevena Seagala, naravno.

Ovo također često dolazi u paketu s pljuvanjem, iako je kao i bacanje smeća po antipatiji koju izaziva stepenicu niže.

4. Griženje noktiju - neke loše navike samo pokazuju nervozu i nesklad s vlastitim tijelom. Neke uzrokuju opipljivu tjelesnu štetu. Griženje noktiju ispunjava oboje. Osim što izgleda ružno, dugoročno će ostaviti posljedice na izgled tvojih ruku. Žene još donekle mogu prikriti efekt pametnom upotrebom laka, i to što ih se percipira nervoznima je muškarcima ili "meh" ili slatko, no muškarci nemaju taj luksuz. Za razliku od prve tri, ova navika je u pravilu vezana uz nervozu i Beta ponašanje.

5. Čupkanje zanoktica - još jedna loša navika koja prenosi Beta dojam, vrlo slična griženju noktiju.

6. Čupkanje/griženje usana - isto kao i griženje noktiju. Usne se brzo oporavljaju od ovakvog zlostavljanja, ali to nije razlog da im to radiš.

7. Češanje - dosadno ti je? Ne znaš što napraviti? Jesi li možda nečist ili zaražen nečim? To se sve ogleda u češanju. Čak ni blagi slučajevi ne izgledaju dobro, dok kronično češanje može ozbiljno nagrditi kožu. Jedino je češkanje po tjemenu donekle prihvatljivo kao oblik komuniciranja zbunjenosti ili dubokog razmišljanja, ali to je to.

8. Geganje - zašto želiš pobjeći? Svatko tko te vidi da se gegaš dok stojiš na mjestu će pomisliti da ti trenutna situacija ne odgovara i čini te nervoznim. To nije nešto što želiš prenijeti, pogotovo ne tijekom upada.

9. Nervozno šetanje - fraza "poput lava u kavezu" je oduvijek asocirala na nemir, i to s razlogom. Čekaš bus ili tramvaj? Nemoj raditi krugove okolo tako da se drugi na stanici zapitaju tražiš li im slabe točke kroz koje im možeš brzinski izvaditi bubrege i nestati.


10. Križanje nogu - dok sjediš, tvoje noge se pomiču tako da ti ili jedno stopalo ili jedno koljeno ide preko drugog. Prvi slučaj je još blaga defenzivna pozicija, ali drugi je stvarno skvrčen. Neću reći da je to "ženski" položaj jer nekada kao i ljubičasta i roza boja nije imao takav imidž, ali jednostavno više nije u modi i jedino što ćeš od njega je dobiti je slabija cirkulacija u potkoljenicama i stopalima.

11. Obješenost ramena - dobro poznata pogrbljenost koja vrišti "Ja sam Beta!". Svaki put kada se uhvatiš da si se objesio prema naprijed, uspravi se i svjesno se zadrži u tom položaju barem nekoliko sekundi. Ponovi u sebi nešto što ćete motivirati da to ne radiš. Nije dovoljno da "paziš na to", držati se uspravno ti mora dolaziti instinktivno, isto kao i disanje.

12. Tapkanje prstima ili nogama - ako sjediš, tvoji prsti ne bi trebali tapkati po stolu osim ako nekome ciljano ne pokazuješ takt pjesme koja ti se sviđa. Isto vrijedi i za igranje objektima na stolu, poput kemijski, vrećica šećera i sličnoga. Stavi ruke na noge i raširi laktove, stavi ih iznad glave, stavi ih na stol, samo nemoj imati takve tikove. Ako već moraš micati esktremitete, miči ih polako. Isto tako, u slučaju da si na nogama, izbjegavaj tapkanje na mjestu. Stani u contrapposto i promatraj svoje kraljevstvo; to će te među ostalim onemogućiti u padanju prema naprijed i geganju.


Je li David pljucao po ulici? Nikada nećemo saznati.

Oznake: veliko ne-ne zavođenja, jezik tijela, alfa, beta, interna igra, srednja igra


- 21:29 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 21.07.2012.

Beta inverzija prirode

Za sve one koji su se pitali postoji li nekakvo ponašanje koje epitomizira nižeg Betu (TM) blizu zoni sumraka, ili možda rečenica ili slika koja će ga opisati u samo treptaju oka, stigao je i taj dan. Pogledajte:



Postoji li u iti jednoj slici tako snažno, ikonično prikazan cijeli jedan sloj društva, psihe, seksualnosti i svega ostaloga? Mislim da ne. Kao da je cijela psihologija muško-ženskih odnosa prikupljena i kondenzirana u jedan siloviti prikaz svega što ide protiv prirodnog poretka:

- Priljepak? Yep.
- Muškarac prekriženih nogu, žena raširenih? Yep.
- On se strastveno hvata za nju, ona je indiferentna i "brani se"? Yep.
- Blesavi "nirvana" smješak na njegovom licu, blagi izraz gađenja na njenom? Yep.
- Manjak srama što će ovako nešto biti snimljeno, i još k tome na (pretpostavljam) vjenčanju? Yep.
- Cijeli njegov smisao egzistencije centriran na njoj? Yep.


Za one koji se pitaju "Nije li ovo Omega?", prilično sam siguran da nije. Omega je onaj muškarac koji skuplja samo dno dna, kao recimo onaj tip koji se hvali izvrsnim seksom sedam puta na dan sa ženom od 329 kg jer mu je to jedina opcija, ili naravno klasični vječni djevac. Već i niži Beta ipak (ponekad) dobiva komadiće pozornosti od istrošenih i umornih žena, a ono što ga čini Betom je njegov odnos prema toj pozornosti kao na gornjoj slici.

Obožavanje. Mmmmm. Evo vam malo konciznije ilustracije onoga što se događa u ovoj situaciji:

Da netko ne bi krivo pomislio, na ovoj slici kritiziram prvenstveno muškarca, a ne ženu. Njena reakcija je normalna. Naravno, gotovo sam siguran da je desetljećima jahala Alfa vrtuljak prije nego se, zabrinuta kucanjem biološkog sata, odlučila skrasiti s prvim jadnikom koji je bio voljan ponuditi na pladnju polovicu svojih prihoda u zamjenu za trunku pažnje i pristup isluženoj rupi jednom godišnje. Ali ne samo da to nije priča za ovaj post, to je za ovu situaciju potpuno irelevantno.

Naime, iako je nesumnjivo feministička propaganda o tome što privlači žene pošteno pridonijela formiranju ovog karaktera, nezamislivo je da bilo koji muškarac može proći 35-40 godina života i misliti da je ovako nešto privlačno suprotnom spolu. Donijeti cvijeće ili dar danas ne radi, i to je dobroćudna stvar koja potječe iz kavalirstva i koja je nekada imala svoje mjesto u međuljudskim odnosima, ali nasloniti se na nju i tražiti pažnju i "nježnost" na ovakav način je UVIJEK bila čista anti-igra. Ako još nije jasno, da ponovim:

Isto kao što nikada u povijesti nije postojalo doba kada su muškarce privlačile debele žene, nikada nije postojalo ni doba kada se ženama sviđalo da se njihov muškarac nasloni na njih prekriženih nogu, blesavog smiješka i duha prepunog slabosti i traženja odobravanja. N-I-K-A-D-A.

Neki od vas koji prate moj Twitter možda su prije par tjedana primijetili da sam postao nešto o tome kako je "dio kvalitetne žene i to da s njom iza zatvorenih vrata možeš ponekad biti slab". Ali to sam mislio kao kritiku ekstremne ženske hipergamije kojoj danas svjedočimo, u kojoj sve većem broju žena ništa manje od potpune dominacije (o ovome više drugi put) i kretenske igre nije dovoljno za osvajanje njenog srca. Ne na ovako nešto.

Brrrr.

Evo vam za kraj slika mene i djevojke negdje na dalekom istoku. Zapamtite, prvi dojam zavarava belj

Oznake: beta, omega, jezik tijela


- 09:59 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2011.

Što ti možeš naučiti od Vladimira Putina

Mali Vladko, naš najdraži Super-Alfa. Diktatorski vlada najvećom zemljom svijeta već par desetljeća. Drži život i smrt bilo koga od 140 milijuna svojih podanika u rukama. Vozika se u Formulama i oklopnim vozilima, uspavljuje tigrove, izranja potopljeno blago, upravlja nadzvučnim avionima i kontrolira grijanje i javni transport u udaljenim zemljama. Kada se namršti, tresu se političari po cijeloj Europi, mi se svađamo zašto ga nismo pozvali u posjet kako treba, a birokrati mu se ulaguju da im ne bi odsjekao dotok energije. Jedini je državnik koji ima i visoki rang u nekoj borilačkoj vještini, Judu, a po njemu je nazvan i jedan od zahvata u tom sportu. Zapovijeda vojskom, paravojskom, policijom, špijunima, plaćenim ubojicama i hordama Hells Angels bikera.

Oh da, i iako je službeno oženjen sada neuglednom ženom svojih godina s kojom se ne pojavljuje u javnosti, javna je tajna da uživa u vitkoj gimnastičarki dvostruko mlađoj od sebe.


Ne da bi on to ikada pokazao nečim pretjeranijim od suzdržanog/podrugljivog osmijeha.

Ma svatko bi mogao tako da je visoko rangirani političar. Nema nikakve relevantnosti za naš život, jelda?

Ono što ja volim isticati je to da razlika između običnog čovjeka i "fenomenalnog lika" nije baš toliko velika kao što se čini na prvi pogled. Svakako, biti bogat i utjecajan pomaže, no nema tog čovjeka na svijetu koji ne bi mogao "posuditi" od Putina par dobrih navika i primjeniti ih baš sada i baš ovdje. Putin bi bio priličan Alfa i da nije političar, u to sam siguran. Napreduje se malim koracima. Razvij prvo dobre temelje, kao recimo u jeziku tijela i, osim očite trenutne koristi, druge stvari će vrijediti sto puta više kada ih se napokon dočepaš.

Ah, govoreći o jeziku tijela...



Putin je malen, nema bijega od toga. Visok je, govorka se, negdje između 165 i 170 cm. No zato je žilav, bavi se Judom (nema tog muškarca na svijetu kojem ne bi koristilo malo mišića, no o tome drugi put) i ima dobar stav. Najbitnije, boli ga k**ac za sve. Na ovoj slici, uočimo tipično "sučeljavanje" dvaju svjetskih vođa: svatko se trudi ostvariti neku vrstu prednosti. Bush je pokušao privući malca uz sebe, jedna od najčešćih gesti za isticanje svoje veličine. Njegova lijeva ruka, ovijena oko Putinovog vrata/ramena u popularnom "jastogu", je najdominantnija gesta na slici i predivan način da istakneš koliko si visok.

No Putin ima mnogo malih dominantnih gesti, počevši od druge ruke kojom podcjenjivački tapša Bushevu, pa do stava koji je okrenut OD sugovornika, te napokon apsolutno nezainteresiranog pogleda. Ako se ikada suočavaš s nekim tko te pokušava "nadjačati" na Bushev način, sjeti se kako je gospodin Putin to riješio. Bush izgleda kao klaun koji se trudi oko njega kojeg nije briga.


I nije riješio samo njega.

Mmmmmmm, prepoznatljiva "vječno prisutna nadlaktica". I nema pretjeranog osmijeha. Dapače, čini se istodobno i dobre volje na granici je mrštenja. Svakako je teško reći o čemu razmišlja. Također, Obama, koji je viši od Putina (tko nije?), gleda dolje prema njemu, no Putin ne gleda gore prema Obami, već gleda ravno. Što nas vodi do...


Putin s predstavnikom Noćnih vukova, ruskog udruženja bikera.

Zanimljivo je vidjeti dvoje Super-Alfa tipova suočenih na ovaj način. Jedan je općenito nula, ali u svom baru je moćan i poštovan, čak i više od Putina, i nesumnjivo ima pažnju mnogih groupie cura (kvragu, za to se ne treba biti predstavnik svih bikera u državi, već samo imati motor i kožnjak). U svom okruženju je nenadmašan. Putin, naravno, za to ne mari. Opet se ne trudi podizati pogled prema njemu (ako i jest, skriveno je sunčanim naočalama), i pomalo je nezainteresiran za blag pogled s visoka koji mu prijatelj upućuje. Ne naginje se prema njemu, jednostavno je pristojno udaljen.

Kladim se da Putin nije nešto pretjerano romantičan - definitivno ne pati od Jednoitisa. Njegovo kreveljenje mlađahnoj ljubavnici s početka bi prije shvatio kao opći izraz zadovoljstva nego neku posebnu očaranost baš njom.

Osim jezika tijela, volio bi komentirati još jednu osobinu: Putin ne prašta. Kakve ovo veze ima s običnim čovjekom? Pogledajte primjer. Definitivno ne znači da bi netko trebao unajmljivati plaćene ubojice za one koji mu stanu na put, no kada se uzme u obzir koliko običan čovjek često savija leđa i podnosi svakakva sranja - a pogotovo sa ženama - lako je izvući pouku.

Kladim se da je dio njegovog šarma u tome što se zna da ne trpi gluposti i da kod njega, kada bi stvari krenule loše, ne vjerujem da bi bilo opcije natrag. Ukratko, "zna što hoće", a to nije bez razloga na svim ženskim listama.

Oznake: alfa, super-alfa, novac, rusija, jezik tijela


- 20:11 - Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 10.09.2011.

Alfa jezik tijela

65% komunikacije odvija se jezikom tijela. To kažem ja, i zato mi morate vjerovati.

Šala mala. Neki istraživači tvrde 50%. Neki 70%. Neki 90%, a neki 41.91%. Taj dio je teško moguće kvantificirati jer - suočimo se s tim - što uopće čini komunikaciju i kako ćemo testirati je li poruka prenesena i na koji je način prenesena? Uključuje li govor tijela pantomimu? Što je s govorom tijela koji je podsvjesan u odnosu na onaj koji je pod našom kontrolom? Ima li (dobar) izgled pojedinca pozitivnu korelaciju s njegovom tjelesnom komunikativnošću? Ako komuniciramo 70% govorom tijela, postoji li ikada šutnja? Što ako imam sjajan govor tijela ali sam u mraku?


Neke vrste riba prirodno imaju sjajan jezik tijela.

Argh.

Bilo kako bilo, jezik tijela je neosporno bitan. Već sam spominjao kako pogrbljenost, klasična i vrlo česta greška, može drastično pokvariti dojam. Čak i ako ne izgovoriš nijednu riječ, dobar dio prvog dojma u upadu možeš stvoriti već i samo pravilnim govorom tijela. Neke stvari, kao kakvu poruku naše držanje šalje svijetu, su pod našom kontrolom, i jednostavno nema izgovora da ih pustimo da idu kvragu. Osim toga, držanje je u pozitivnoj povratnoj vezi s raspoloženjem: čovjek koji je loše raspoložen će vjerojatno imati slabo držanje, no isto tako će i onaj s dobrim držanjem zbog toga osjećati bolje raspoloženje.

Zatim, iz jezika tijela dolazi dobar dio projekcije. Ako si na spoju i cijelo vrijeme imaš nekakve tikove, premještanja, trzaje i što već, to će uznemiriti tvoje odabrano društvo i ona će vjerojatno pobjeći kroz prozor WC-a. Ako si opušten, i ona će biti opuštena. Uoči kako dijete kada padne često prvo pogleda roditelje da vidi njihovu reakciju. Ako su roditelji nasmiješeni, nasmijat će se kao da nije ništa bilo. Ako su zabrinuti, shvatit će da nešto ne valja i počet će plakati. Na istom principu počiva i projekcija koja dolazi iz jezika tijela.

Kao i uvijek, jezik tijela se može prilično jasno podijeliti na određene signale, koje dalje možemo podijeliti u već ustaljene kategorije: Alfa i Beta. Uistinu, ako promatrate malo gorile, vođa čopora ima drukčije držanje od svojih podanika, isto kao što ljudski karizmatični vođa tima ima drukčije držanje od onih koje vodi. Ipak, ono najbitnije što ljude razlikuje od gorila je to što ljudi mogu detaljno analizirati složene pojave koje susreću, razmisliti, i izvesti iz njih zaključke. Isto tako je i kod jezika tijela, jer kao što se može proučavati ponašanje s ciljem izoliranja Alfa i Beta osobina, tako se može (poput ovog, recimo), proučavati i držanje.

Pa da krenemo! Pozabavit ćemo se nekim tipičnim pokretima i držanjima, sa stajališta muškarca (za žene je cijela stvar, kako smo pisali, isto bitna ali ne baš toliko bitna). Osim toga, pozitivan jezik tijela ima upotrebe svugdje, pogotovo u poslovnom svijetu (osim možda na intervjuima za posao, gdje je malo poniznosti dobra stvar).

Glava: uspravljena, pogled ispred sebe, ni gore ni dolje. Bez naglih trzaja i okreta, te pogotovo stalnog "skeniranja" poput radara! Skenira se okretanjem očiju, ne glave. Beta se stalno osvrće oko sebe da vidi hoće li ga netko napasti. Alfa mirno promatra scenu kao da je to njegovo kraljevstvo. Ako si u razgovoru, ne dozvoli si stalno kimanje glavom. Druga strana zna da je slušaš.

Kontakt očima: tipična oznaka Bete je da nije sposoban držati kontakt očima, tj. refleksno spušta pogled, a pogotovo kada se sretne sa ženskim. Zatim, nakon što je prilika prošla, bulji i grize se u sebi, što ostavlja strašno creepy dojam. To ima neke veze s prevelikom brigom da druga strana ne pomisli nešto. Ako se tvoj pogled sretne s nečijim, zadrži kontakt barem kratko vrijeme. Nema ti zašto biti neugodno. Nije potrebno inzistirati na tome tko će prvi odvratiti pogled (pogotovo u slučaju drugih muškaraca), no instantni bijeg ne šalje dobru poruku.
Kada joj govoriš nešto, gledaj u nju. Kada ona tebi govori nešto, dozvoli si povremeno skrenuti pogled s očiju, kao da te nešto omelo.

Torzo: Ramena trebaju biti raširena i unatrag, ukupni stav ravan i blago ispršen. Tvoj donji dio leđa bi trebao davati osjećaj kao da ga nešto gura unatrag. Dobro držanje će također naglasiti visinu ili kompenzirati za nju.

Ruke: držanje ruku prekriženih na prsima ili podignutih je defenzivni stav koji govori da je osoba uplašena i zabrinuta da će je netko napasti. Za ruke je najbolje da budu opuštene uz tijelo, ne savršeno (ukočeno) ravne, već s vrlo blagim kutom u laktu koji dolazi prirodno. Bez stalnog češkanja, popravljanja odjeće i dodirivanja stvari s kojima ništa ne radiš!

Noge: Noge bi trebale biti raširene u razini ramena i gledati prema naprijed ili vrlo blago sa strane. Više od toga je try-hard, manje od toga je defenzivno kao i kod ruku. Kada hodaš, zamisli da je iznad tebe nekakva linija koja te vodi, što će uskladiti tvoje pokrete.

Alternativno, dobar stav je i težina na jednoj nozi, a druga okrenuta oko 45°prema vani, što okreće kukove u jednom smjeru, a torzo u drugom, i time ispravlja sve mišiće. Ukupan stav koji dobro odražava ovu i sve druge navedene osobine je Contrapposto, poznati antički stav izgubljen stoljećima i opet populariziran s renesansom. Najpoznatiji primjer je Michellangelov David:


Minus manjak odjeće, naravno.

Držanje pića: osim kada se pije iz njega, piće je uputnije držati negdje kod struka, s rukom oko oko 90°, nego visoko kod prsiju, kao da se bojiš da ćeš nešto proliti i moraš gledati u njega. Za one koji su upoznati s James Bondom Seana Connerya, razlika je vidljiva.

Osmijeh: Nema ništa loše u osmijehu, no umjereno - nije dobro biti "onaj tip' koji se uvijek smije" ni "onaj namrgođeni". Misterija donosi više bodova od dobrog raspoloženja. Više o tome sam već pisao.

Sjedenje: Noge mogu biti blago raširene ili jedna gležnjem podignuta preko druge. Nikako prekrižene, tako sjede žene. Ukupni stav: naslonjen blago unatrag u udobnom položaju, ispravljenih leđa, velikodušno s prostorom osim ako je velika gužva. Ruke ili opuštene na stolu ako je blizu, ili na naslonima ili nogama. Dlanovi i prsti opušteni bez obzira na površinu na kojoj se nalaze, ne skvrčeni ili obuhvaćeni oko noge. Bonus bodovi za sklopljene ruke iza glave, najotvorenija moguća poza, no nemoj pretjerivati.

Brzina: Ako obratite pažnju na opise raznih Alfa tipova (i u ljubavnom i u drugom smislu) u književnosti, primjetit ćete da se često upotrebljava opis tipa "kretao se polagano ali odlučno, slično kakvoj velikoj mački u lovu". Alfa se kreće polaganim, dugim korakom poput leoparda. Beta se kreće kratkim isprekidanim korakom, poput kokoši koja trči po dvorištu. Ista paralela vrijedi i za pokrete rukama i za govor. Osim ako nešto pada i to trebaš uhvatiti, nema razloga za mahanje rukama.



Bog je rekao: "Idite i množite se." Ja kažem: "Idite i držite se uspravno." belj

Oznake: alfa, jezik tijela, interna igra


- 20:27 - Komentari (26) - Isprintaj - #

petak, 05.08.2011.

6 stvari kojima možeš baš sada postati bolji zavodnik

Najčešći prigovor koji dobivam na konstruktivne postove o zavođenju je da je područje previše teško i komplicirano. Čovjek dobija otprilike ideju što napraviti, kako otprilike postaviti svoj mentalni sklop, ali je izgubljen u masi parametara za koje nije siguran odnose li se na njega, i što napraviti ako se odnose. Zato, iako ovo nije ni izbliza sveobuhvatna lista, evo nekoliko stvari za početak:

1. Prestani pitati za dopuštenje. Smijem li te poljubiti? Mogu li dobiti tvoj broj? Bi li otišla sa mnom na kavu? Stani! Ti si muškarac i na tebi leži vođenje. Budući da su muškarci rijetko u prilici čuti kako ih netko pita za intimnost, ne shvaćaju kako jadno ženama zvuče takva pitanja. Osim toga, takva pitanja izazivaju neugodan trenutak koji jednostavno moli za bujicu izgovora kojima će se izvući. Pozivaj, ne pitaj.

2. Memoriziraj barem jednu rutinu. Ako si ikada više od jednom pričao neku priču iz svog života, ili više od jednom upotrijebio neku šalu na koju se žena nasmijala, upotrijebio si rutinu. Može li se skratiti ili učiniti zanimljivijom? Kad prvo počneš razgovor sa ženom, ona nema pojma tko si ti. To joj ni ne možeš reći bez da ispadneš hvalisav, osim ako to nije suptilno, kroz priče i anegdote. Prestani na rutine gledati kao na glumu - to je samo kratica kojom kažeš nešto o sebi na najbolji mogući način.

3. Prestani davati direktne odgovore. Razgovor sa ženom ne bi trebao biti poslovni intervju u kojemu ona upisuje tvoje podatke u obrazac, već uzbudljiva vožnja kroz kanjone emocija. Sljedeći put kad te pita koliko imaš godina, natjeraj je da pogađa. Kad te pita čime se baviš, reci da pljačkaš banke. Istog trenutka ćeš iskočiti iz mase muškaraca koja se trudi impresionirati je tako da navodi koliko godišnje zarađuju i koja im je najdraža marka.
Interes koji time stvaraš je zadržava u tvojoj blizini dovoljno da se zainteresira i za tvoje druge osobine, koje inače ne bi došle do izražaja. Ne moraš biti klaun i ovo raditi cijelo vrijeme, ali mala doza će ti značajno pomoći.



4. Uspravi se! Ne mogu ni opisati koliko ljudi ima problem s pogrbljenošću, naginjanjem naprijed i slabim jezikom tijela. O tome bi se moglo napisati cijele knjige, ali ako hodaš pogrbljeno, svinutih leđa, uvučenih ramena i glave dolje, osim što si stvaraš zdravstvene probleme, smanjuješ visinu i odaješ dojam slabosti.
Također, ako pričaš sa ženom, nemoj se naginjati prema njoj. Ta refleksna gesta poručuje nešto tipa "Ajme, tako sam sretan što pričam s tobom" i komunicira da si neiskusan - da imaš nisku vrijednost. Opusti se i daj da se ona nagne prema tebi. Ako si dotad stvorio makar trunku interesa, slijedit će te.

5. Prestani misliti o bilo kojoj ženi kao "vrućoj", "zgodnoj" ili "prelijepoj". To implicira da je ona predobra za tebe, što vodi lošoj, očajničkoj igri. Što misliš, hoćeš li je dobiti? Ako se umjesto odgovora pitaš je li predobra za tebe, garantiram da nećeš. Zato, odsad je svaka žena "ok", "u redu" ili "cool".

6. Budi odbijen! Sasvim je prirodno da patiš od straha od prilaska i tvoj mozak kao na steroidima smišlja grozne posljedice koje će nastati ako budeš odbijen. Jedino iskustvom možeš predvladati taj strah. Ne postoji drugi način! Zato priđi lijepoj ženi i reci nešto (npr. zdravo, kako si?). Dobra je šansa da će nakon rečenice-dvije na pristojan način završiti razgovor, i to će biti tipično za gotovo svako odbijanje koje ćeš doživjeti. Možda taj osjećaj peče ali moraš izaći iz svoje zone udobnosti. Prihvati da 90% žena na planetu neće nikada htjeti ništa s tobom, i pronađi one koje hoće.

Oznake: interna igra, rana igra, igra, savjet, jezik tijela, alfa


- 11:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu