Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 22.11.2013.

Veliko ne-ne zavođenja 3: Loše navike

Postoje neke navike koje se često javljaju kod osoba oba spola, no u kontekstu zavođenja za muškarca znaju biti posebno negativne. Iako niti jedna od ovih stvari nije nešto zbog čega će zavođenje biti potopljeno (naspram prva dva rođaka iz ovog serijala, ribanje komplimenata i seksualiziranje), svejedno treba paziti na ove stvari. Ne nekim redom, te loše navike su:

1. Pljuvanje - jedna od rijetkih "Alfa" navika, čisto zato što je toliko često viđamo na kretenima koji djeluju manje više animalistički, bez ikakvog razmišljanja o drugim ljudima ili o tome kako izgledaju, pa stoga komuniciraju samopouzdanost više nego što im loše navike mogu štetiti. Držim da muškarci koji imaju naviku pljuvati po ulici imaju urođen talent za kretensku igru i većinom su u ekstremnom aspektu Jednoitisa - ili baš ništa ili nasilna, nestabilna ljubomora, bez ičega između. U oba slučaja je taj emocionalni vrtuljak neodoljivo privlačan suprotnom spolu.


Poput žena s kratkom kosom, popularan je unatoč pljuvanju, ne zbog njega

Kao i kod svih negativnih muških ponašanja, popularnost muškaraca koji su hodajuće fontane šlajma je nešto za što gotovo u potpunosti krivim žene. Dobrih i loših navika će uvijek biti, ali žene su te koje biraju koje će navike rezultirati ljubavlju i seksualnim zadovoljstvom, a koje prisilnim celibatom, i time drastično utječu na njihovu učestalost. Danas mi je smiješno kada se sjetim da sam prije više od desetljeća mislio da ću curama biti privlačan zato što se pristojno ponašam i nikada ne bih pljunuo.

Trebam li uopće napominjati da je nevjerojatno odvratno kada žena, valjda u pokušaju da pokaže onoj tamo patrijarhiji i njenim nazadnim normama, izigrava muškarca tako što pljuje uokolo?


2. Bacanje smeća - manje više isto kao i pljuvanje, s tom iznimkom da je stepenicu niže, tj. manje odvratno. Bacanje smeća ima loše posljedice jer je to tipična eksternalija (prebacujemo teret na druge ljude koji to moraju skupiti), ali one su dugoročne i nisu instinktivno odvratne poput pljuvanja. U pravilu dolazi u paketu s njim.

3. Naguravanje - iako je feministička histerija i općenito mizandrija ono što pokreće kampanju protiv muškaraca koji u javnom prijevozu zauzimaju neproporcionalno puno mjesta, činjenica je da stvarno postoji određen broj muškaraca koji uopće neće pomisliti da bi moglo biti nešto loše u tome što su se rukama i nogama raširili pod kutom od 170 stupnjeva i prilijepili se uz drugu osobu. Slažem se da treba čuvati testise, ali kvragu nitko nema baš toliko velika jaja.


Osim Stevena Seagala, naravno.

Ovo također često dolazi u paketu s pljuvanjem, iako je kao i bacanje smeća po antipatiji koju izaziva stepenicu niže.

4. Griženje noktiju - neke loše navike samo pokazuju nervozu i nesklad s vlastitim tijelom. Neke uzrokuju opipljivu tjelesnu štetu. Griženje noktiju ispunjava oboje. Osim što izgleda ružno, dugoročno će ostaviti posljedice na izgled tvojih ruku. Žene još donekle mogu prikriti efekt pametnom upotrebom laka, i to što ih se percipira nervoznima je muškarcima ili "meh" ili slatko, no muškarci nemaju taj luksuz. Za razliku od prve tri, ova navika je u pravilu vezana uz nervozu i Beta ponašanje.

5. Čupkanje zanoktica - još jedna loša navika koja prenosi Beta dojam, vrlo slična griženju noktiju.

6. Čupkanje/griženje usana - isto kao i griženje noktiju. Usne se brzo oporavljaju od ovakvog zlostavljanja, ali to nije razlog da im to radiš.

7. Češanje - dosadno ti je? Ne znaš što napraviti? Jesi li možda nečist ili zaražen nečim? To se sve ogleda u češanju. Čak ni blagi slučajevi ne izgledaju dobro, dok kronično češanje može ozbiljno nagrditi kožu. Jedino je češkanje po tjemenu donekle prihvatljivo kao oblik komuniciranja zbunjenosti ili dubokog razmišljanja, ali to je to.

8. Geganje - zašto želiš pobjeći? Svatko tko te vidi da se gegaš dok stojiš na mjestu će pomisliti da ti trenutna situacija ne odgovara i čini te nervoznim. To nije nešto što želiš prenijeti, pogotovo ne tijekom upada.

9. Nervozno šetanje - fraza "poput lava u kavezu" je oduvijek asocirala na nemir, i to s razlogom. Čekaš bus ili tramvaj? Nemoj raditi krugove okolo tako da se drugi na stanici zapitaju tražiš li im slabe točke kroz koje im možeš brzinski izvaditi bubrege i nestati.


10. Križanje nogu - dok sjediš, tvoje noge se pomiču tako da ti ili jedno stopalo ili jedno koljeno ide preko drugog. Prvi slučaj je još blaga defenzivna pozicija, ali drugi je stvarno skvrčen. Neću reći da je to "ženski" položaj jer nekada kao i ljubičasta i roza boja nije imao takav imidž, ali jednostavno više nije u modi i jedino što ćeš od njega je dobiti je slabija cirkulacija u potkoljenicama i stopalima.

11. Obješenost ramena - dobro poznata pogrbljenost koja vrišti "Ja sam Beta!". Svaki put kada se uhvatiš da si se objesio prema naprijed, uspravi se i svjesno se zadrži u tom položaju barem nekoliko sekundi. Ponovi u sebi nešto što ćete motivirati da to ne radiš. Nije dovoljno da "paziš na to", držati se uspravno ti mora dolaziti instinktivno, isto kao i disanje.

12. Tapkanje prstima ili nogama - ako sjediš, tvoji prsti ne bi trebali tapkati po stolu osim ako nekome ciljano ne pokazuješ takt pjesme koja ti se sviđa. Isto vrijedi i za igranje objektima na stolu, poput kemijski, vrećica šećera i sličnoga. Stavi ruke na noge i raširi laktove, stavi ih iznad glave, stavi ih na stol, samo nemoj imati takve tikove. Ako već moraš micati esktremitete, miči ih polako. Isto tako, u slučaju da si na nogama, izbjegavaj tapkanje na mjestu. Stani u contrapposto i promatraj svoje kraljevstvo; to će te među ostalim onemogućiti u padanju prema naprijed i geganju.


Je li David pljucao po ulici? Nikada nećemo saznati.

Oznake: veliko ne-ne zavođenja, jezik tijela, alfa, beta, interna igra, srednja igra


- 21:29 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.07.2012.

Veliko ne-ne zavođenja 2: nepristojnost, psovanje i pretjerana seksualiziranost

Victor Lustig #5: Natukni nešto o seksu, ali ne reci ni riječi više o tome ukoliko druga osoba ne pokaže snažni interes.
Igniss #7: O svojim uspjesima uvijek davaj samo suptilne naznake i pusti sugovornika da prokopa dublje. Hoće.
Igniss #8: O drugim ženama isto tako. Bit preselekcije je kako slijedi: Želiš ostaviti dojam da si poželjan ali selektivan, ne da si nediskriminatorni je*ač.

- Umijeće baljezganja


Jedna od prilično čestih pogrešaka koju viđam i kod prirodnih alfa i wannabe alfa tipova i kod onih koji tek uče igru je definitivno pretjerano seksualiziranje razgovora. Evo napokon jedne stvari iz anti-igre koju Bete gotovo nikada nisu u opasnosti napraviti! Pristojnost i povučenost povezana s "dobrim dečkima" je u totalnoj suprotnosti s tendencijom psovanja i pričanja o seksu - a pogoto pred ženama jer to jednostavno ne bi bilo kavalirski.

Vrlo je lako upasti u projekciju koja je temelj ove pogreške. Ja se želim seksati kada me nešto napali, misli on, stoga ako budem s njom pričao o seksu, i ona će se napaliti i htjet će se seksati sa mnom! No ženska seksualnost je puno suptilnija i fluidnija od muške, i za nju je osjećaj intimnosti mnogo važniji od osjećaja napaljenosti. "Osjećam li se sigurno s njim?" je u gotovo svakom trenutku puno važnije od "Jesam li napaljena?" Ukratko, vode je različiti kriteriji. A osim toga, razgovarati o seksu s potencijalnim partnerom je za ženu neugodno jer je - suočimo se s tim - samo po sebi droljasto. A kako je rečeno prije:

Ignissovo pravilo #5: Žena se NIKADA ne želi osjećati kao drolja, čak i ako radi nešto droljasto.
- "Al ono fakat! Tvoja p**ka je super!"

E sad, ako ste pomno pročitali gornje paragrafe, primijetili ste da razgovor o seksu lako može biti fatalan za zavođenje, ali to ne znači da je beskoristan. Proveden na pravilan način, gradi intimnost ("OMG, pričala sam ovom tipu o tome koju pozu najviše volim, kao da se poznajemo godinama) i privlačnost kroz preselekciju ("Zašto je on toliko misteriozan i ne hvali se svojim iskustvom kao drugi? A opet se čini da je tako opušten u razgovoru o ovome... mora da je imao jako puno žena. Čekaj, zašto odjednom osjećam trnce tamo dolje?")

Pričati o seksu nije loše, ali put do toga je kao minsko polje. Vrlo su rijetki suptilni načini za prelaženje na tu temu i zadržavanje na njoj bez ispadanja creepy (o detaljima će biti više i poslije i u knjizi). Za ispunjavanje tako nečega, bilo bi potrebno voditi razgovor o seksu, ali samo na ovakav način:

A) ne toliko divlje da se ispadne creepy, neugodan ili napaljen
i
B) ne toliko pitomo da se prijeđe u prijateljsku zonu


Recimo, prije nekog vremena bio sam na večeri (aha!) s prijateljicom (aha!) i njenom poznanicom, za koju nisam bio zainteresiran ali koja je cijelu večer bila prilično topla prema meni s dosta dodirivanja i igranja kosom. Hrana je bila izvrsna i pričali smo o svemu i svačemu u ugodnoj atmosferi s laganom muzikom polu-praznog (ili polu-punog, kako već gledate na to) restorana. Sve dok se nekim slučajem nije poveo razgovor o najčudnijim ljudima za koje smo čuli.



Možda baš i zbog toga što nisam ništa ni htio pa nisam imao ni što izgubiti i prije sam s prijateljicom spominjao nešto slično, nadovezao sam se na tu temu i ispričao im priču o jednom bizarnom seksualnom fetišu o kojem sam čitao na jednom našem forumu (ovdje tapšem po ramenu one kojima je poznato na koju temu mislim, a za one koji ne znaju, pisat ću uskoro o tome). Nisam koristio nikakve vulgarne riječi, niti je to imalo ikakve veze s njom, ali čista priroda takve seksualne teme je bila dovoljna da naglo zahladi ugodnu amotsferu za našim stolom. Njena poznanica se gotovo istog trena počela povlačiti iz razgovora, kao da sam puhnuo i raspršio oblak lagane privlačnosti koji je do tada lebdio oko nas.

Ili, budući da se ovo gore tiče sasvim neseksualne situacije bez igre, nečeg mnogo tipičnijeg: tipova koji misle da je curi koju zavode privlačno čuti kako je njegova bivša "uvijek svršavala s njim jer ima veliku stvar" (ne mogu ni nabrojati koliko sam puta čuo ovakvu glupost bilo uživo bilo preneseno od žena). Stvarno, koga boli neka stvar za to? Čak i sve brojnije cure koje vole kretensku igru bi mogle biti odbijene takvim stvarima (ako imaš čistu kretensku igru koja uključuje i ovo i radi dobro, onda mi se javi i samo naprijed kauboju).

Ili, pretpostavimo da ste u krevetu i da joj pričaš prljave stvari tijekom seksa. Pošteno. Nema baš neke posebne svrhe, ali dijelu žena se to sviđa. Ili recimo da si u konačnoj fazi igre i, nakon sesije maženja u disku, kada si siguran da je stvar zaključena, neandertalski je zgrabiš i kažeš joj da idete u tvoj krevet gdje će uživati kao nikad prije. Igra je već dobivena i vjerojatno se nema što pokvariti, u redu.

Koliko god različitih primjera smišljao, nikada se ne mogu odreći glavnog pitanja: "čemu sve to"? Nema ni slave ni koristi od nasilnog seksualiziranja razgovora sa ženom s kojom još nemaš ništa intimno, a čak i s onima s kojima imaš, korist je vrlo mutna. Naravno, to ne znači da moraš hodati po jajima ili biti gentleman (brrrr! Užas), no jednostavno moraš paziti na neke stvari. Ako želiš imati jasnu korist od igre, osim u nekoliko rijetkih i iznimnih situacija, radije izbjegavaj nepristojnost, psovanje i pretjeranu seksualiziranost u razgovoru sa ženama. Isplati se.

Oznake: srednja igra, veliko ne-ne zavođenja, nadigravanje


- 11:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 30.05.2012.

Veliko ne-ne zavođenja: Ribanje komplimenata

Ruku gore, kauboji: tko je od vas prilikom razgovora ili na spoju izjavio nešto tipa "tko bi me ikada mogao voljeti ovakvog/u?" . Ili napisao bilo što slično na Facebooku ili u drugoj pisanoj komunikaciji sa suprotnim spolom?

Ribanje komplimenata: davanje izjava koje direktno ili indirektno traže komplimente od drugih, također poznato i kao "emocionalna masturbacija".

Bilo koja izjava koja sa sobom nosi makar i trunku nade da ćeš dobiti kompliment smatra se ribanjem komplimenata. Ribanje je ekstremno opasna radnja koja može u samo sekundi detonirati svu privlačnost koja je do tada izgrađena u vašem odnosu. Žene, kako smo već naveli, u muškarcima (koliko god trubile o "nježnim osjećajnim tipovima"), traže snagu i samopouzdanje. Ako je tvoje nepokolebljivo samopouzdanje zid od željeza, ribanje je slana voda koja ga korodira. To je razlog zašto je ribanje toliko često navedeno u primjerima Anti-Igre, te mu je posvećen cijeli post o prepakiravanju loših osobina.

Istina, postoji jedna iznimka: kontrolirana "igra ranjivosti" (vulnerability game), precizno dozirana u vrlo malenim količinama. No kako sam već naveo da prosječan današnji muškarac ima problem s previše ranjivosti umjesto premalo, mislim da moje pravilo o ribanju stoji u preko 90% svih muško-ženskih interakcija u našoj državi. Kao što sam rekao, mi smo jedno prilično amerikanizirano društvo.


Autor: Chibird

Najstrašnija vrsta ribanja je istraživanje što druga osoba misli o tebi. Indirektno to nije toliko loše (može se shvatiti i kao vrlo mali signal), no pitati ženu nešto tipa "sviđam li ti se" će probiti tvoj balon zavođenja brže nego balon tržišta nekretnina 2007.. Poslije seksa možda još i može proći, ali prije... uh-oh. Izazivam te, ako želiš neku nepovratno odbiti, samo joj ispali tu raketu i gledaj kako će istog trena prekrižiti ruke na prsima.

Navest ću još neke vrlo opasne varijacije ribanja koje treba izbjegavati...
- "što misliš o meni?"
- "kako bi reagirala kad bi..." (umetni nešto s velikog popisa seksualne eskalacije)
- "možeš li nas ikada zamisliti zajedno?"
- "ne znam što bih kada bi me ostavila"
- "ne mogu se zamisliti bez tebe"

i naravno, krunski dragulj...
- "smijem li te poljubiti?"

... te još neke manje opasne ali svejedno potpuno nepotrebne i štetne:
- što misliš o mom... (atributu, boji očiju, kosi, mišićima, autu, postignuću)
- naglašavanje koliko je nešto bilo teško za tebe (PVV)
- pretjerani humor na svoj račun (dakle, ne P&P)


Ovo ne znači da ne trebaš isticati svoje uspjehe i općenitu vrijednost - to su sve dobre stvari. Važno je jedino to da to ističeš kao nešto što se podrazumijeva da je dobro i privlačno samo po sebi, a ne nešto za što si zabacio udicu i sada ribaš komplimente od nje kako bi te usrećila.

Kada žena riba komplimente, to još može i proći kao nesigurno, patetično (upućuje na attention-whoring pogotovo ako je na internetu, tj. znak je niske kvalitete) ali barem donekle slatko, jer je ranjivost ženstvena i ona bi je morala imati u stvarno nerazumnim količinama da bi to postao ozbiljan minus. No kada muškarac to radi, reakcija je univerzalna - BLJUUURGHHH!

Oznake: srednja igra, veliko ne-ne zavođenja, beta


- 09:48 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu