Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • gdje je kraj

    Gdje je kraj zabranama ? Igra ima smisla, tako i ovaj zadnji tekst, ali pitam se koja je zamjena za sve ove zabrane, o čemu razgovarati s curom, kako bit opušten kad stalno moram birati riječi, možeš li me Igniss podsjetit.
    "Moj posao je prići, zabavljati, riskirati, planirati i štititi. Sad moram i kuhati jer ne znaš ništa složenije od hrenovki? Kvragu sve." realno napisano, i ja kažem, kvragu sve. Ako cura ima hraniteljski instikt tad je mnogo lakše za momka, ali ako je cura samo malo bitch tad sljede zabrane za momka, glupa amerikanizacija.

    avatar

    30.05.2012. (11:33)    -   -   -   -  

  • Vitorio

    Jednom, na kraju jednog dejta sa jednom djevojkom, na njen upit što može dalje očekivati, rekoh joj: "Dobit ćeš mailom, bar najdetaljniju povratnu informaciju, kako si djelovala (i izgledala) na momka kao ja. Zauzvrat očekujem isto takav mail." (pošto se nisam namjeravao dalje nalaziti s njom, priuštio sam si tako nešto)
    Naredna njezina tri maila su bila samo analiziranje onog što sam o njoj napisao i kako je doživio. A nastojao sam biti pozitivan i istaći njene dobre strane. Poanta je da si žena takvo analiziranje može priuštiti, dok muškarac ne! Jedino ako je kod psihijatra ili u nekoj samopomoć grupi.

    avatar

    30.05.2012. (12:50)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Izvrsno pitanje.

    Prvo odgovor na lakši aspekt: oprez S vremenom nećeš više morati birati riječi jer će ti to prijeći u prirodu (iako, osim ako ti to ne dozvoliš, uvjeren sam da te to neće "pokvariti" ili gurati u nešto protiv tvojih načela)

    A sad teže: čemu sve to? Moj iskreni odgovor je "i ja se ponekad pitam". Svatko mora uraditi svoju vlastitu cost-benefit analizu: isplati li mi se sav taj napor, učenje i restrikcije za ono što dobivam? Kao prvo, ovisi o tome što se može dobiti. Što se mene tiče, u trenutnom društvu to su:

    A) dosta neobaveznog seksa sa ženama koje nisu kvalitetne, tj. imaju previše tih negativnih osobina koje ih čine neprikladnima za ikakvo vezivanje veće od pump 'n' dumpa ili avanture. Suočimo se s tim, ovo je prilično dobro! Mene neobavezni seks sasvim zadovoljava, iako bih rado i nešto više.

    B) otvorena vrata za nešto ozbiljno ako ikada naiđem na neku kvalitetnu. Ovo je važno: kao prvo, muškarci ne trpe penale na seksualnom tržištu od toga što su imali puno iskustva, kao što se to događa ženama, dakle vrata su otvorena puno dulje razdoblje.
    Kao drugo, čak i kvalitetne, neamerikanizirane žene će uvijek zahtijevati neki minimum igre - ne "vrlo opreznu igru" iz ovog posta, već nešto normalno. To ne dolazi iz njihove amerikaniziranosti (jer nisu), već iz biološke vrijednosti. Recimo, možda bi curu iz Ukrajine koja zna kuhati i ženstvena je mogao opušteno pitati "što misliš o meni, sviđam li ti se" bez da nju to odbije (mislim da bi to bilo fenomenalno i takvu bi trebalo zadržati), ali opet trebaš imati samopouzdanje, eskalaciju i "ono nešto" - neutralne dijelove Igre - da joj se svidiš. Ovo je vježba koja ne škodi.

    I na kraju, najiskreniji odgovor je, "ako se ne prilagodiš, što ti ostaje?" Ne moram ni napominjati da, kako okolina postaje sve gora, tako će i sve veći broj muškaraca bez igre ostati u celibatu i seksualnoj pustinji - bez onoga i pod A i pod B. Taj dio, sasvim sam siguran, bismo svi rado izbjegli.

    @Vitorio: LOL, ne mogu vjerovati da je netko to proveo u praksi... fenomanalna stvar :D

    avatar

    30.05.2012. (13:06)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Većina ovih pitanja izgleda dosta patetično i drago mi je da mi se baš ne događaju :). Možda sam sretna ili samo 'prestara' pa sam prešla u faze opuštenih razgovora u vezi :).

    avatar

    30.05.2012. (14:16)    -   -   -   -  

  • bee

    Nije mi jasno i ljuti me to da jedan muskarac koji tako razmislja, i ne samo razmislja, vec provodi u djelo, ocekuje da ce ga neka "kvalitetna" htjeti. Meni ne bi bas poseban bio neki koji je presao preko hrpe zena i koji te zene smatra nekvalitetnim i vrijednim samo neobaveznog seksa. U tom slucaju je on za mene nekvalitetan.

    avatar

    30.05.2012. (17:51)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @bee: dobri star "Ali Igniss, nikada se nećeš oženiti" argument ... nisam ga dugo vidio :D

    avatar

    30.05.2012. (18:15)    -   -   -   -  

  • Vitorio

    Ok, @bee. kako bi ti, kao kvalitetna djevojka, privukla kvalitetnog muškarca? Stavila natpis na čelo:"Tražim kvaltetnog dečka"?
    Da bi mi, muškarci, pronašli pravu djevojku za nas, moramo prići i izaći i sa "nekompaktibilnim" djevojkama. To ne znači da ćemo sa svakom i spavati. Ako se tako nešto i dogodi, to će biti uz dobrovoljni pristanak i obostrano zadovoljstvo :) Nije djevojka automobil, sjedneš u njega, napraviš krug i kažeš: "Paše, uzimam!"

    avatar

    30.05.2012. (21:09)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Koliko sam griješila, dobro sam i prošla:)))

    avatar

    30.05.2012. (22:03)    -   -   -   -  

  • Zelenko

    Ignisse... Evo jedan slučaj za tebe.

    Dakle upoznam curu, dopisujemo se preko fejsa, voli četat sa mnom, lajka sve pizdarije koje postavim i onda odjednom - ništa. Polarno zahlađenje. Nemoš zatoplit odnose ni bacačem plamena.

    Ne mogu se sjetit da sam išta zajebo. Mislim, ja ne bih tako zahladio odnos s nekim ni da mi kaže da mi jebe majku na grobu mrtvog oca dok mi sestra iz kolica promatra.

    Imaš li kakvu teoriju?? Inače sam u ranim dvadesetima. Ako ima ikakve veze. Što sumnjam.

    avatar

    30.05.2012. (23:23)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @ Zelenko: vjerovatno je našla nekog drugog.
    @Igniss: što misliš o ovom? http://www.hookingupsmart.com/2012/05/24/hookinguprealities/studies-reveal -players-like-their-women-dumb-drunk-and-easy/

    avatar

    31.05.2012. (08:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Zelenko: dobrodošao u svijet isparivanja.

    Ako se budeš brinuo oko "zašto", pogotovo u smislu što si ti pogrešno napravio (osim sa stajališta manevara igre koje si poduzeo/nisi poduzeo), poludjet ćeš.

    Neke od najtipičnijih mogućnosti:
    a) upoznala je nekog drugog / opet se u njenom životu pojavio bivši
    b) bila je privučena nečemu na tebi što joj se činilo alfa, ali onda je zbog nečega promijenila mišljenje (ili je zaključila da predugo ništa ne poduzimaš) i - poof! Začudio bi se kakvo gađenje neke mogu osjećati prema muškarcima koji su ih prestali uzbuđivati.

    Oba slučaja su uznemirujuće česta (b zbog sve goreg karaktera, a zbog sve kompliciranije povijesti i sve više Beta orbitera koje ima prosječna cura). Tu teško možeš išta promijeniti. U ovom slučaju, preporučam da je jednostavno ignoriraš neko vrijeme, a ako se eventualno opet javi se ponašaš kao da nije bilo baš ništa i pokušaš eskalirati.

    @Samohrana majka: (ispravljeni link)
    Priča o tome da su muškarci ti koji namjerno biraju samo nekvalitetne žene se može prodati samo onima koji su oduvijek bili u isključivo jednom Alfa ili Beta ekstremu, no nikako onima koji poznaju oba. No dobro, studija ima smisla, samo...

    Svakako, siguran sam da postoji i dio igrača (pola?), onih najčešće rođenih super-Alfa tipova kojima se strašno sviđa neobavezni seks i koji nemaju nikakve ambicije za išta više. U tom slučaju, but će im posebno privlačno pola navedene liste oskudno alkohol i promiskuitet. Sve ostalo s liste mislim da nije pošteno navoditi, jer je privlačno svima (ljepota, mladost, etc). Mene osobno pijanstvo, glupost i primitivnost kod žena strašno odbijaju čak i od neobaveznog seksa, jednostavno mi je teško spustiti se na tu razinu. No dobro, ja sam vjerojatno iznimka. Recimo da većini igrača to nije problem, dapače drago im je.

    Čak i u tom slučaju, žene su opet te koje moraju odabrati muškarce koji samo žele seks nauštrb onih koji žele nešto više, ne obrnuto. Prosječna žena se suočava s takvim izborima svakog dana, dok se prosječan muškarac vrlo rijetko uopće suočava s ikakvim izborima. O ovome ću više pisati sutra (slavni post "Zašto sam oštar prema ženama" :P)

    Navest ću kao protutežu jednu drugu studiju o kojoj sam mislio uskoro pisati, koja pokazuje da su najpromiskuitetnije žene - i one na kojima najbolje radi igra i najvoljnije upustiti se u neobavezne seksualne odnose - u prosjeku educirane, inteligentne i zaposlene.
    Inače sam veliki štovatelj Susan Walsh i cijelog njenog bloga.

    avatar

    31.05.2012. (10:06)    -   -   -   -  

  • Samohrana majka

    @Igniss: Da, i meni je njezin blog odličan, ovo mi se učinilo malo prepovršno, ali, na kraju krajeva, nije njezino sitraživanje.

    avatar

    31.05.2012. (16:31)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Btw, mislim da će ti se onda svidjeti i Grerp - jedna od rijetkih žena koja piše neke "ne-mainstream" stvari, ali nije ni dio manosphere-a... toplo preporučam

    avatar

    31.05.2012. (17:06)    -   -   -   -  

  • Zelenko

    Bit će da je problem u nepoduzimanju. Hvala, Ignisse.

    avatar

    31.05.2012. (17:27)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Zašto je Igniss oštriji prema ženama?

    avatar

    01.06.2012. (13:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...