Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Beta inverzija prirode

Za sve one koji su se pitali postoji li nekakvo ponašanje koje epitomizira nižeg Betu (TM) blizu zoni sumraka, ili možda rečenica ili slika koja će ga opisati u samo treptaju oka, stigao je i taj dan. Pogledajte:



Postoji li u iti jednoj slici tako snažno, ikonično prikazan cijeli jedan sloj društva, psihe, seksualnosti i svega ostaloga? Mislim da ne. Kao da je cijela psihologija muško-ženskih odnosa prikupljena i kondenzirana u jedan siloviti prikaz svega što ide protiv prirodnog poretka:

- Priljepak? Yep.
- Muškarac prekriženih nogu, žena raširenih? Yep.
- On se strastveno hvata za nju, ona je indiferentna i "brani se"? Yep.
- Blesavi "nirvana" smješak na njegovom licu, blagi izraz gađenja na njenom? Yep.
- Manjak srama što će ovako nešto biti snimljeno, i još k tome na (pretpostavljam) vjenčanju? Yep.
- Cijeli njegov smisao egzistencije centriran na njoj? Yep.


Za one koji se pitaju "Nije li ovo Omega?", prilično sam siguran da nije. Omega je onaj muškarac koji skuplja samo dno dna, kao recimo onaj tip koji se hvali izvrsnim seksom sedam puta na dan sa ženom od 329 kg jer mu je to jedina opcija, ili naravno klasični vječni djevac. Već i niži Beta ipak (ponekad) dobiva komadiće pozornosti od istrošenih i umornih žena, a ono što ga čini Betom je njegov odnos prema toj pozornosti kao na gornjoj slici.

Obožavanje. Mmmmm. Evo vam malo konciznije ilustracije onoga što se događa u ovoj situaciji:


Da netko ne bi krivo pomislio, na ovoj slici kritiziram prvenstveno muškarca, a ne ženu. Njena reakcija je normalna. Naravno, gotovo sam siguran da je desetljećima jahala Alfa vrtuljak prije nego se, zabrinuta kucanjem biološkog sata, odlučila skrasiti s prvim jadnikom koji je bio voljan ponuditi na pladnju polovicu svojih prihoda u zamjenu za trunku pažnje i pristup isluženoj rupi jednom godišnje. Ali ne samo da to nije priča za ovaj post, to je za ovu situaciju potpuno irelevantno.

Naime, iako je nesumnjivo feministička propaganda o tome što privlači žene pošteno pridonijela formiranju ovog karaktera, nezamislivo je da bilo koji muškarac može proći 35-40 godina života i misliti da je ovako nešto privlačno suprotnom spolu. Donijeti cvijeće ili dar danas ne radi, i to je dobroćudna stvar koja potječe iz kavalirstva i koja je nekada imala svoje mjesto u međuljudskim odnosima, ali nasloniti se na nju i tražiti pažnju i "nježnost" na ovakav način je UVIJEK bila čista anti-igra. Ako još nije jasno, da ponovim:

Isto kao što nikada u povijesti nije postojalo doba kada su muškarce privlačile debele žene, nikada nije postojalo ni doba kada se ženama sviđalo da se njihov muškarac nasloni na njih prekriženih nogu, blesavog smiješka i duha prepunog slabosti i traženja odobravanja. N-I-K-A-D-A.

Neki od vas koji prate moj Twitter možda su prije par tjedana primijetili da sam postao nešto o tome kako je "dio kvalitetne žene i to da s njom iza zatvorenih vrata možeš ponekad biti slab". Ali to sam mislio kao kritiku ekstremne ženske hipergamije kojoj danas svjedočimo, u kojoj sve većem broju žena ništa manje od potpune dominacije (o ovome više drugi put) i kretenske igre nije dovoljno za osvajanje njenog srca. Ne na ovako nešto.

Brrrr.

Evo vam za kraj slika mene i djevojke negdje na dalekom istoku. Zapamtite, prvi dojam zavarava belj



Post je objavljen 21.07.2012. u 09:59 sati.