HDZ BiH Posavina

utorak, 30.03.2010.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović razgovarao u Zagrebu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Ivom Josipovićem


Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović razgovarao je u utorak, 30. ožujka 2010. godine u Zagrebu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Ivom Josipovićem.


U dužem otvorenom razgovoru s predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem, predsjednik Republike Hrvatske dr.Ivo Josipović se i nteresirao za aktualne prilike u BiH i položaj hrvatskoga naroda u BiH.

„Iznimno me veseli što predsjednik RH dr. Ivo Josipović odlično poznaje prilike u BiH. BiH je evidentno jedan od prioriteta u njegovoj politici i ono što će on raditi u predstojećem razdoblju kao predsjednik. Dobio sam prigodu da ga iscrpno informiram kako ja danas doživljavam odnose u BiH kada su u pitanju ustavne promjene, gospodarska situacija u BiH, položaj hrvatskoga naroda u BiH. Vjerujem kako će predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović doći uskoro u službeni posjet BiH kako bi se u Sarajevu susreo s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, te kako će posjetiti središnju Bosnu i Mostar. Vjerujem da smo dobili predsjednika koji na jedan potpuno nov način promišlja BiH kao najvažnijeg susjeda Republike Hrvatske. Informirao sam ga o svim gospodarskim temama, odnosno istaknuo sam važnost da Republika Hrvatska u BiH prepozna jedan izuzetan potencijal, jer je BiH danas jedan od najznačajnijih gospodarskih partnera RH“, istaknuo je dr. Čović.

Kada je riječ o ustavnim promjenama u BiH, predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je istaknuo predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću kako će do njih doći nakon Općih izbora, odnosno kako je unutarnji dogovor u BiH nakon listopada mnogo realniji.

Dr. Dragan Čović upoznao je dr. Ivu Josipovića o prijedlogu HDZ BiH koji se tiče novoga Ustava BiH a koji na srednjoj razini vlasti predviđa četiri teritorijalne jedinice.

Sugovornici su se složili kako u BiH sva tri konstitutivna naroda moraju biti istinski ustavno jednakopravna, nužnost da se sva tri konstitutivna naroda i građani BiH dogovore oko novog Ustava, kako BiH mora biti stabilna država u međunarodno priznatim granicama i kako njena budućnost mora biti u euro – atlantskim integracijama.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.03.2010.

VELIČANSTVENI SKUP NA PURINGAJU I NOVI ČLANOVI HDZ-a BiH - KORAK BLIŽE IZBORNOM USPJEHU

„Prezadovoljan sam odazivom i samom atmosferom na obilježavanju 20. obljetnice utemeljenja HDZ-a. Još jednom smo pokazali svoju snagu i moć i potvrdili epitet najjače hrvatske stranke, ne samo u Širokom Brijegu već i mnogo šire. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji veličanstvenog skupa obilježavanja 20. obljetnice utemeljenja HDZ-a, održanog 13. ožujka u dvorani Zavoda svete Obitelji na Puringaju“, rekao je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Širokog Brijega Miro Kraljević na 26. sjednici odbora. Prije početka sjednice u prostorijama HDZ-a upriličena je svečanost uručenja članskih iskaznica novim članovima stranke. Na sjednici se raspravljalo o pripremama za predstojeće izbore, kao i aktivnostima formiranja izbornih stožera po Temeljnim ograncima u kojima stožeri nisu utemeljeni. Na samom kraju sjednice članovima proširenog Općinskog odbora uručena je monografija HDZ-a izdana u povodu 20. obljtnice utemeljenja.

- 23:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIŠTVA ŽO HDZ BIH SB

Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BIH Središnja Bosna dana 26. ožujka 2010. godine održalo je u Travniku svoju izvanrednu sjednicu povodom skandaloznog postupka Sudskog vijeća Suda BIH, odjel za ratne zločine koji se vodi u predmetu počinjenog ratnog zločina nad pripadnicima HVO Bugojno i civilima hrvatske nacionalnosti kojima se poslije odvođenja iz logora Stadion NK Iskra gubi svaki trag.

Ispitivanje „svjedoka“ Dževada Mlaće, predsjednika ratnog predsjedništva Bugojna, u vremenu počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima Bugojna, pod njegovim „predsjedanjem“ prekinuto je : „dok ne dobije pravnog savjetnika koji će ga zaštititi da se pri svjedočenju ne izloži krivičnom gonjenju“.

Ova pravna i civilizacijska farsa izrečena je od Suda Bosne i Hercegovine nakon što je „svedok“ Mlaćo iz svoga ratnog rokovnika pročitao rečenicu : “Ne smijemo imati zvanično zarobljenih civila, a tajno, ekstremni dio zarobljenih vojnika treba da se likvidira.”

Pitamo se
jeli, isti taj Dževad Mlaćo i odgovorni politički i vojni vrh Armije BIH Bugojno, zatočenim logorašima omogućio „pravnog savjetnika“. Ne ! Nije niti pravo na život, a niti pravo na istinu.

Pitamo se
jesu li Tužiteljstvo i Sud Bosne i Hercegovine - odjeljenje za ratne zločine, zaduženi za zaštitu zločina i sprječavanje krivičnog gonjenja onih koje su te zločine počinili, a ako jesu i oni su sudionici toga istoga ratnog zločina.

Zato
od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, ureda Visokog predstavnika i specijalnog izaslanika Europske zajednice u BIH, gosp. Valentina Incka, Vijeća za implementaciju mira u BIH (PIC). Predsjedništava i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Misije UN u BIH te svih ostalih relevantnih domaćih i međunarodnih institucija;

Tražimo
žurno okončanje sudskog procesa koji se vodi na Sudu BIH u svezi počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima Bugojna procesuiranjem svih odgovornih.

Pokretanje
postupka i sankcioniranje članova Sudskog vijeća i Tužiteljstva BiH zbog nečinjenja i propusta, politizacije i negiranja ratnog zločina te donošenja sramnih i sramotnih odluka.

U protivnom
ćemo vas smatrati suodgovornim za krivična djela prikrivanja ratnog zločina i samim tim suodgovornim za isti.

Uvjereni
da su istina i pravda dostižni te da ratni zločin nema zastare, a u ime Istine i Pravde, koja bi rasvijetlila sudbinu odvedenih i nestalih Hrvata Bugojna očekujemo vaše odgovore.

Travnik, 26. ožujka 2010. godine
Predsjednik
Nikola Lovrinović, prof.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.03.2010.

SASTANAK GLAVNOG ODBORA I KONFERENCIJA ŽENA EPP-a

Sastanku Glavnog odbora i konferenciji žena EPP-a ,održanim 24.ožujka 2010. u Bruxellesu, prisustvovale su predsjednica i potpredsjednica Zajednice žena HDZ BIH Kraljica Katarina Kosača,Marija Zelenika i Marina Pendeš.
Osim predstavnica zemalja koje pripadaju EU, sastancima su prisustvovale i predstavnice Turske,Srbije, Kosova, Albanije , Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sastankom i konferencijom je predsjedala gđa. Doris Pack.
Financijsko izvješće za 2009.godinu podnijela je rizničarka Ria Oomen-Ruijten.


Gospođa Viviane Reading,povjerenica za pravosuđe, osnovna ljudska prava i građanstvo ,govorila je o ideji i značenju EU građanstva koje je ustanovljeno po sporazumu iz Lisabona.Naglasak je stavila na to da se građani malo interesiraju za svoja prava i kada se upoznaju sa zakonima (pravima) ,mogu ih provoditi u životu i imati kvalitetniji način življenja. Bilo je govora o Zakonu o razvodu na području EU (Kao primjer navela je upit iz koje države koristiti zakon o razvodu,ako su npr.muškarac iz Švedske oženjen Njemicom i vjenčali su se u Španjolskoj- zakon koje države tada primijeniti).
Što se tiče ravnopravnosti spolova 35% parlamentarki u EU su žene i treba još dosta raditi na tome da se taj procent poveća.
Dotaknula se i uvjeta za porodilje tj.materinstvo- za koje bi trebalo ujednačiti standarde na nivou EU.

Gospođa Androulla Vassiliou ,povjerenica za obrazovanje,kulturu ,višejezičnost i mladež predstavila je ciljeve i inicijative koji se tiču kulture i obrazovanja,koji će se provoditi kroz program Europa 2020. Cilj je da se broj visoko obrazovanih sa 21% poveća na 40%.
Kulturni osvrt: Djeca iz svih zemalja članica EU uče razne jezike , pripadaju različitim kulturnim sredinama ,cilj je zadržati te razlike a ipak živjeti u ujedinjenoj Europi.
Sport je najbolji način da mlade ljude naučimo timskom radu. Sport je jako važan kao prevencija očuvanju zdravlja.
Razmišlja se o tome da EPP žene snime film o različitostima ujedinjene Europe ,i da taj film režira žena.
Tijekom diskusije,pitanja su bila raznolika od ovih vezanih za teme sastanka ,do liberalizacije viznih režima za Albaniju i BiH.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 27.03.2010.

U Bijelom Brdu kod Dervente osnovan Temeljni Ogranak HDZ-a BiH

Dana 27.ožujka 2010 godine u 17 sati održan je sastanak u prostoru župne kuće u Bijelom Brdu.

Sastanku su nazočili Josip Jerković predsjednik RO HDZ Posavina, Jozo Agatić predstavnik Županije Posavske te predstavnici Općinskog odbora HDZ BiH Bosanski Brod.

U radnom predsjedništvu bili su: Josip Jerković, Jozo Agatić, Perica Kinđerski, Pavo Topić i Lika Didić.

Za predsjednika temeljnog ogranka HDZ BiH Bijelo Brdo jednoglasno je izabran Perica Kinđerski, koji je potom preuzeo vođenje sastanka.

U Izvršni odbor su predloženi i izabrani slijedeći članovi:
Pavo Topić, Toma Zeba, Drago Pranjić, Mario Jurakić, Luka Didić, Ante Jozić, Perica Kinđerski, Dane Jozić, Goran Čabraja, Ivica Sedlić, lika Sirovina i Jela Zeba.

Odlučeno je da se idući sastanak održi 5.travnja u prostoru župne kuće u Bijelom Brdu.




- 22:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dr. Dragan Čović u Sarajevu „Nova deklaracija za BiH je već spremljena i ja sam je već dobio“

Nova deklaracija za BiH je već spremljena i ja sam je već dobio, kazao je novinarima u Sarajevu predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović. Deklaracija se, kazao je, sastoji od dviju stranica koje sadrže deklarativno opredjeljenje za BiH, a koju bi trebali potpisati predstavnici vodećih političkih stranaka u BiH te predstavnici američke i europske administracije te Španjolske kao predsjedavajuće Europskom unijom.

"Deklaracija je u osnovi opredjeljenje da odmah nakon izbora pristupimo ustavnim promjenama.Smatram da ima šanse da ovo potpišemo, naravno, blago korigirano i prihvatljivo za sve nas", istaknuo je dr. Čović.
Dodao je da će se o ovom pitanju razgovarati 6. i 7. travnjaa, a da će potpisivanje, najvjerojatnije, biti zakazano za 19. ili 20. travnja u Španjolskoj.

Komentirajući sastanak s premijerom RS- a Miloradom Dodikom i odluci SNSD-a da podrži kandidata HDZBiH za člana Predsjedništva BiH, Čović je istaknuo da strateško partnerstvo pokušava, u zadnjih godinu dana, uspostaviti i sa SDABiH.

"Takvo partnerstvo dogovarali smo i sa SNSD-om i mislim da ćemo krajem četvrtog mjeseca to i potpisati na sastanku u Mostaru", kazao je dr. Čović.

Ipak, HDZBiH će nastaviti pregovore o partnerstvu i sa strankama s bošnjačkim predznakom.

"Bio bih sretan da takav jedan dogovor potpišemo i s jednom velikom bošnjačkom strankom da bismo relaksirali odnose nakon idućih izbora i da ne bismo morali čekati implementaciju vlasti narednih sedam ili osam mjeseci, već bismo mogli, odmah nakon izbora, konstituirati vlast u 10-15 dana", pojasnio je dr. Čović.

To bi, kazao je, ostavilo prostora da u šest mjeseci nakon izbora, a na načelima ponuđene deklaracije, nadležni pristupe izmjenama Ustava BiH i okrenu se pitanjima važnim za život građana BiH.

"HDZBiH je najveća hrvatska stranka u BiH i zbog toga će imati svog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Bilo bi neozbiljno da ga nemamo, a svi oni koji nas žele podržati dobro su došli", riječi su dr. Dragana Čovića.

Predsjednik HDZ BiH je novinarima kazao da se prošli petak u Mostaru sastao sa čelnikom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem te da je siguran da će se i 29. ožujka, sastati s predsjednikom SBBBiH Fahrudinom Radončićem te da se nada i susretu s predsjednikom SDABiH Sulejmanom Tihićem.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.03.2010.

Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom u posjetu Vrhbosanskoj županiji

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, boravilo je u PETAK, 26. ožujka 2010. godine, u radnom posjetu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i Županijskom odboru HDZ BiH Vrhbosanske županije

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije don Pero Brkić je u izjavi za medije istaknuo: „Danas smo se okupili u ime 14 katoličkih dječjih vrtića u F BiH s izaslanstvom HDZ BiH i hrvatskim predstavnicima u vlasti na državnoj i federalnoj razini. Zahvalni smo izaslanstvu HDZ BiH na današnjem posjetu. Na sastanku je bilo govora o tome kako riješiti sustavno pitanje odgoja djece u katoličkim vrtićima koji se ne nalaze na gradskim, županijskim i federalnom proračunu. To je nama problem, mi to ne možemo sami financirati“.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto su u izjavi za medije istaknuli kako se ovi problemi moraju prioritetno i sustavno rješavati. „Ono što je evidentan problem jeste da se do sada nije izgrađen način sustavnog rješavanja pitanja financiranja ovih ustanova. Preuzeli smo obvezu da krenemo u sustavno rješavanje ovog problema u proračunima za narednu godinu, a također smo preuzeli obvezu da za ovu godinu isfinanciramo potrebe svih ovih 14 vrtića“, istaknuli su dr. Čović i Krišto.

Nakon posjeta Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije, izaslanstvo HDZ BiH nazočilo je proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Vrhbosanske županije. Na sjednici je bilo riječi o aktualnom stanju u stranci te predstojećim aktivnostima vezanim za Opće izbore 2010. i 20. obljetnicu HDZ BiH. Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da se izborni program HDZ BiH temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države.




U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
zamjenik predsjednika HDZ BiH Niko Lozančić;
dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto;
dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara;
član Predsjedništva HDZ BiH Lidija Bradara;
član Predsjedništva HDZ BiH Dragan Vrankić
član Predsjedništva HDZ BiH Bariša Čolak;
član Predsjedništva HDZ BiH Vilim Primorac;
federalni dopremijer i ministar financija FBiH Vjekoslav Bevanda;
federalni ministar turizma i okoliša dr. Nevenko Herceg;
federalni ministar pravde Feliks Vidović;
voditelj Ureda za odnose s javnošću HDZ BiH Mišo Relota;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.03.2010.

HDZ BiH Opčinski Odbor BOSANSKI BROD

Sastnak Općinskog odbora HDZ BiH Bosanski Brod, održan dana 25. ožujka 2010. godine u l8 sati u prostoru župne kuće u Bosanskom Brodu.

Sastanku je nazočan i Josip Jerković, predsjednik RO HDZ Posavina, koji je istodobno i član ovog općinskog odbora. Kao gosti sastanku su nazočili dekan Derventskog dekanata Prečasni Franjo Tomić i župnik župe Koraće vlč. Ivan Marić.

Sastanak je vodio Ivo Mijić, predsjednik Općinskog odbora.

- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izaslanstvo HDZ BiH boravilo u radnom posjetu Banjoj Luci i Regionalnom odboru HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, boravilo je u četvrtak, 25. ožujka 2010. godine, u radnom posjetu Banjoj Luci i Regionalnom odboru HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna.

Na početku radnog posjeta Banjoj Luci izaslanstvo HDZ BiH posjetilo je Franjevački samostan Petrićevac gdje je od početka izgradnje nove župne crkve prošlo nepune dvije godine, a crkva je već dobila prepoznatljiv izgled. Prva svečana sveta misa u novoj crkvi slavit će se 22. lipnja 2010. godine, na 7. obljetnicu pastoralnog pohoda blagopokojnog Pape Ivana Pavla II. Banjoj Luci i BiH. Zapanjujuća je činjenica s kojom lakoćom i brzinom je crkva građena što je dokaz da se uz dobru volju, plemenit cilj i svesrdnu pomoć mnoštva ljudi mogu napraviti i najljepše stvari, a nova crkva na Petrićevcu to uistinu jest.



Nakon posjeta Franjevačkog samostana Petrićevac izaslanstvo HDZ BiH je održalo sastanak s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH i suradnji HDZ BiH i SNSD u svjetlu predstojećih Općih izbora 2010. Dogovoreno je da će ove dvije stranke potpisati protokol o suradnji, a na sastanku je bilo riječi o narednom sastanku lidera u Španjolskoj i odluci Suda u Strasbourgu. Za kraj travnja najavljen je novi sastanak predstavnika dvaju stranaka u Mostaru




U drugom dijelu radnog posjeta Banjoj Luci izaslanstvo HDZ BiH je nazočilo proširenoj sjednici Regionalnog odbora HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna. Na sjednici je bilo riječi o aktualnom stanju u stranci te predstojećim aktivnostima vezanim za Opće izbore 2010. i 20. obljetnicu HDZ BiH. Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da se izborni program HDZ BiH temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države.



Poslije sastanka s članovima RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna, izaslanstvo HDZ BiH posjetilo je Katolički školski centar i Biskupski ordinarijat gdje su razgovarali s banjolučkim biskupom i predsjedateljom Biskupske konferencije (BK) BiH msgr. Franjom Komaricom. Na sastanku je bilo riječi o položaju Hrvata katolika u Republici Srpskoj i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.



U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto;
dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak;
dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara;
član Predsjedništva HDZ BiH Davor Čordaš
član Predsjedništva HDZ BiH Ilija Filipović;
član Predsjedništva HDZ BiH Vilim Primorac;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.03.2010.

Dr. Dragan Čović razgovarao u Madridu sa šefom španjolske diplomacije Miguel Ángel Moratinos Cuyaubé-om



Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović podržao je u četvrtak, 24. ožujka 2010. godine, u Madridu u razgovoru sa šefom španjolske diplomacije Miguel Ángel Moratinos Cuyaubé inicijativu ove zemlje, koja predsjeda EU, da političari iz BiH potpišu deklaraciju kojom bi se obvezali na ustavne promjene i druge reforme koje bi ubrzale put BiH u EU i NATO.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Španjolske uručio je predsjedniku HDZ-a BiH nacrt deklaracije oko koje bi s predstavnicima EU-a i Sjedinjenih država dužnosnici iz BiH trebali razgovarati u Sarajevu 6. ili 7. travnja.

"Mi smo unaprijed prihvatili takav način dogovaranja i čini nam se jako važnim da Deklaraciju potpišemo kao obvezu onih koji dobiju izbore i koji budu činili vlast da nakon izbora u listopadu odmah krenu s reformskim procesima koji uključuju ustavne promjene", rekao je dr. Čović.

Postignu li dogovor oko sadržaja deklaracije predviđeno je da se lideri političkih stranaka ponovno okupe nedaleko Madrida u mjestu dvorcu La Granja, nedaleko Madrida gdje bi potpisali ovaj dokument potkraj travnja. Dr. Dragan Čović je dodao kako očekuje da se definira rok od pola godine u kojemu bi bio okončan proces ustavnih promjena u zemlji.

"Butmirski dokument nije uspio jer nije osigurao dovoljne mehanizme kako bi se osigurala jednakopravnost triju naroda, prije svega Hrvata. Jednostavno u tome dokumentu nije prihvaćena realnost koju imamo u Bosni i Hercegovini", dodao je.

Dr. Čović očekuuje da se bosanskohercegovački političari usuglase i potpišu dokument, što bi bio najbolji signal za ukidanje viznoga režima i približavanje EU te uklanjanje zapreka za zaključivanje akcijskog plana za priključenje u članstvo NATO saveza.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.03.2010.

Središnji odbor HDZ BiH usvojio izbornu strategiju HDZ BiH za Opće izbore 2010.

Predsjedništvo HDZ BiH održalo je u četvrtak, 18. ožujka 2010. godine, svoju 29. sjednicu u Tuzli. Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH raspravljalo se o aktivnostima na izmjeni Ustava Bosne i Hercegovine, te pripremama HDZ BiH za predstojeće Opće izbore 2010 godine.

Središnji odbor HDZ BiH je na svojoj 7. sjednici, održanoj u Par Selu kod Tuzle, usvojio IZBORNU STRATEGIJU HDZ BiH za predstojeće Opće izbore 2010. godine.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da će izborni program temeljiti na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države.



U poslijepodnevnim satima su članovi Predsjedništva HDZ BiH nazočili proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Soli na kojoj je bilo riječi o aktualnim gospodarskim i političkim prilikama u Tuzlanskoj županiji, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda, te predstojećim aktivnostima ŽO HDZ BiH Soli glede obilježavanja 20. obljetnice HDZ BiH i predstojećih Općih izbora 2010. u BiH.



Na kraju radnog posjeta Tuzli i Tuzlanskoj županiji, članovi Predsjedništva HDZ BiH posjetili su Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Tuzli.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Posjeta župniku Anti Stjepčević u Par Selu kod Tuzle

Delegacija dužnosnika HDZ BiH posjetila je župnika Antu Stjepčevića. Nazočili su članovi Predsjedništva HDZ-a BiH Ivo Miro Jović i Ilija Filipović, predsjednik Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina Josip Jerković, zamjenik ministra za prognane i raseljene osobe u Vijeću ministara BiH Slavko Marin, predsjednik O.O. B.Brod Ivo Mijić, predsjednik O.O. Vukosavlje Josip Suvalj, predsjednik O.O. Modriča Petar Gagulić, predsjednik O.O. Gradačac-Pelagićevo Slavko Zovkić, članovi RO HDZ BiH Posavina: Zvonko Šendulić, Zlatko Tolić i Mato Lučić te član OO B. Brod i predsjednik MZ Novo Selo Miro Đaković, gdje je do prošle godine bio župnik Ante Stjepčević.


- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.03.2010.

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, u posjetu Posavskoj županiji

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, posjetilo je u ponedjeljak, 15. ožujka 2010. godine, Posavsku županiju. Na početku radnog posjeta izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo je u Orašju s predsjednikom Vlade Posavske županije Mijom Matanovićem. 



Premijer Vlade Posavske županije Mijo Matanović upoznao je izaslanstvo HDZ BiH o djelovanju izvršne vlasti Županije, s posebnim naglaskom na potrebu nastavka potpore razvojnih projekata s viših razina vlasti, te o stanju županijskog proračuna, socijalnoj slici Županije, stanju u zdravstvu, poljoprivredi, gospodarstvu, školstvu i pitanju branitelja.

„Današnji sastanak je jedan u nizu redovitih sastanaka vodstva HDZ BiH s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Posavske županije. Na sastanku s premijerom Mijom Matanovićem i njegovim suradnicima smo upoznati s problemima s kojima se susreće izvršna i zakonodavna vlast Posavske županije i kako mi možemo pomoći. HDZ BiH iskazuje zadovoljstvo onim što je učinila aktualna Vlada Posavske županije u svom dosadašnjem mandatu kroz uspješnu realizaciju dosadašnjih i planiranje predstojećih strateških projekata od vitalne važnosti za ovaj kraj. Projekti od vitalne važnosti za Posavsku županiju bit će, kao i do sada, podržani od viših razina vlasti“, istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Nakon sastanka s premijerom Vlade Županije Posavske Mijom Matanovićem, izaslanstvo HDZ BiH nazočilo je proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Posavske županije. Na sjednici je bilo riječi o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Posavskoj županiji.

Dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove, te da će program temeljiti na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države. „HDZ BiH će 18. ožujka 2010. godine na sjednici stranačkog Središnjeg odbora u Tuzli usvojiti izbornu strategiju HDZ BiH za Opće izbore 2010. ", istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i dodao kako će težište HDZ BiH u narednom razdoblju biti na pravnoj državi, socijalnoj pravdi i ekonomskoj stabilnosti u BiH.

„Za sve izazove, koji stoje pred nama potrebna nam je jaka, stabilna i jedinstvena Hrvatska demokratska zajednica BiH. Naš hrvatski narod u BiH želi HDZ BiH, kao svog istinskog i odlučnog branitelja, njegove nacionalne opstojnosti i pune ravnopravnosti u državi BiH“, rekao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Izaslanstvo HDZ BiH završava radni posjet Županiji Posavskoj obilaskom Franjevačkog samostana u Tolisi.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:
- predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
- dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak;
- član Predsjedništva HDZ BiH Davor Čordaš;
- član Predsjedništva HDZ BiH Mijo Krešić;
- glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić;
- član Predsjedništva HDZ BiH Ivo Andrić Lužanski;
- federalni dopremijer i ministar financija FBiH Vjekoslav Bevanda;
- zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.03.2010.

IZASLANSTVO HDZ BiH U POSJETI BOS. POSAVINI

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, posjetilo općinu Modriču, nazočilo proširenim sjednicama Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina i Organizacije HDZ BiH Brčko Distrikt

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, posjetilo je u četvrtak, 11. ožujka 2010. godine, posjetilo općinu Modriču te je nazočilo proširenim sjednicama Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina i Organizacije HDZ BiH Brčko Distrikt.

Na početku radnog posjeta općini Modriča, izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo je s izaslanstvom općine Modriča predvođeno načelnikom Mladenom Krekićem i predsjednikom Općinskog vijeća Petrom Gagulićem. Na sastanku je bilo riječi o aktualnim gospodarskim i političkim prilikama, s posebnim naglaskom na položaj hrvatskoga naroda i realizaciji projekata koji će poboljšati uvjete života povratnika u općinu Modriča.

U Garevcu, povratničkom naselju u općini Modriča, održana je proširena sjednica Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina i Izbornog stožera HDZ BiH za Posavinu kojoj je nazočilo i izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem. Na sjednici je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama, poziciji hrvatskoga naroda u BiH i Posavini, aktivnostima koji se tiču obnove i razvoja infrastrukture povratničkih obitelji u ove krajeve BiH, registraciji birača i reevidenciji članstva HDZ BiH. Također, bilo je riječi i o aktivnostima HDZ BiH u predstojećem razdoblju u svjetlu predstojećih Općih izbora 2010. u BiH i borbe za istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

U poslijepodnevnim satima će biti održan sastanak s članovima Organizacije HDZ BiH Brčko Distrikt.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:
- predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
- dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto;
- dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak;
- glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić;
- član Predsjedništva HDZ BiH Davor Čordaš;
- voditelj Ureda za odnose s javnošću HDZ BiH Mišo Relota;
- zamjenik ministra za prognane i raseljene osobe u Vijeću ministara BiH Slavko Marin;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH
Kontakt informacije
Kneza Domagoja b.b. 88000 Mostar, BiH
Tel: +387 36 333 572 (centrala), 310 701 (izravni)
Fax: +387 36 318 663
e-mail: hdzbih@hdzbih.org
www. hdzbih.org





- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (6)
Srpanj 2011 (12)
Lipanj 2011 (11)
Svibanj 2011 (12)
Travanj 2011 (10)
Ožujak 2011 (21)
Veljača 2011 (8)
Siječanj 2011 (6)
Prosinac 2010 (9)
Studeni 2010 (8)
Listopad 2010 (8)
Rujan 2010 (18)
Kolovoz 2010 (9)
Srpanj 2010 (17)
Lipanj 2010 (20)
Svibanj 2010 (14)
Travanj 2010 (6)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (10)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (4)
Listopad 2009 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RO HDZ BiH Posavina

  • Predsjednik RO HDZ BiH Posavina je
    Josip Jerković
    a članovi su:
    Davor Čordaš, Ivo Mijić, Pavo Dujak, Zlatko Tolić, Perica Kinđerski, Ivo Kamenjašević, Mato Lucić, Luka Miloš, Jozo Vidak, Petar Gagulić, Zvonko Šendulović, Juro Božanović , Vladimir Blažanović , tajnik Josip Suvalj i potparol Ivo Gavrić.

Linkovi

Kontakt

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima