Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom u posjetu Vrhbosanskoj županiji

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, boravilo je u PETAK, 26. ožujka 2010. godine, u radnom posjetu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i Županijskom odboru HDZ BiH Vrhbosanske županije

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije don Pero Brkić je u izjavi za medije istaknuo: „Danas smo se okupili u ime 14 katoličkih dječjih vrtića u F BiH s izaslanstvom HDZ BiH i hrvatskim predstavnicima u vlasti na državnoj i federalnoj razini. Zahvalni smo izaslanstvu HDZ BiH na današnjem posjetu. Na sastanku je bilo govora o tome kako riješiti sustavno pitanje odgoja djece u katoličkim vrtićima koji se ne nalaze na gradskim, županijskim i federalnom proračunu. To je nama problem, mi to ne možemo sami financirati“.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto su u izjavi za medije istaknuli kako se ovi problemi moraju prioritetno i sustavno rješavati. „Ono što je evidentan problem jeste da se do sada nije izgrađen način sustavnog rješavanja pitanja financiranja ovih ustanova. Preuzeli smo obvezu da krenemo u sustavno rješavanje ovog problema u proračunima za narednu godinu, a također smo preuzeli obvezu da za ovu godinu isfinanciramo potrebe svih ovih 14 vrtića“, istaknuli su dr. Čović i Krišto.

Nakon posjeta Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije, izaslanstvo HDZ BiH nazočilo je proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Vrhbosanske županije. Na sjednici je bilo riječi o aktualnom stanju u stranci te predstojećim aktivnostima vezanim za Opće izbore 2010. i 20. obljetnicu HDZ BiH. Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da se izborni program HDZ BiH temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države.




U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
zamjenik predsjednika HDZ BiH Niko Lozančić;
dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto;
dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara;
član Predsjedništva HDZ BiH Lidija Bradara;
član Predsjedništva HDZ BiH Dragan Vrankić
član Predsjedništva HDZ BiH Bariša Čolak;
član Predsjedništva HDZ BiH Vilim Primorac;
federalni dopremijer i ministar financija FBiH Vjekoslav Bevanda;
federalni ministar turizma i okoliša dr. Nevenko Herceg;
federalni ministar pravde Feliks Vidović;
voditelj Ureda za odnose s javnošću HDZ BiH Mišo Relota;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Post je objavljen 26.03.2010. u 14:03 sati.