Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, u posjetu Posavskoj županiji

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, posjetilo je u ponedjeljak, 15. ožujka 2010. godine, Posavsku županiju. Na početku radnog posjeta izaslanstvo HDZ BiH razgovaralo je u Orašju s predsjednikom Vlade Posavske županije Mijom Matanovićem. 





Premijer Vlade Posavske županije Mijo Matanović upoznao je izaslanstvo HDZ BiH o djelovanju izvršne vlasti Županije, s posebnim naglaskom na potrebu nastavka potpore razvojnih projekata s viših razina vlasti, te o stanju županijskog proračuna, socijalnoj slici Županije, stanju u zdravstvu, poljoprivredi, gospodarstvu, školstvu i pitanju branitelja.

„Današnji sastanak je jedan u nizu redovitih sastanaka vodstva HDZ BiH s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Posavske županije. Na sastanku s premijerom Mijom Matanovićem i njegovim suradnicima smo upoznati s problemima s kojima se susreće izvršna i zakonodavna vlast Posavske županije i kako mi možemo pomoći. HDZ BiH iskazuje zadovoljstvo onim što je učinila aktualna Vlada Posavske županije u svom dosadašnjem mandatu kroz uspješnu realizaciju dosadašnjih i planiranje predstojećih strateških projekata od vitalne važnosti za ovaj kraj. Projekti od vitalne važnosti za Posavsku županiju bit će, kao i do sada, podržani od viših razina vlasti“, istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Nakon sastanka s premijerom Vlade Županije Posavske Mijom Matanovićem, izaslanstvo HDZ BiH nazočilo je proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ BiH Posavske županije. Na sjednici je bilo riječi o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Posavskoj županiji.

Dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove, te da će program temeljiti na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države. „HDZ BiH će 18. ožujka 2010. godine na sjednici stranačkog Središnjeg odbora u Tuzli usvojiti izbornu strategiju HDZ BiH za Opće izbore 2010. ", istaknuo je predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović i dodao kako će težište HDZ BiH u narednom razdoblju biti na pravnoj državi, socijalnoj pravdi i ekonomskoj stabilnosti u BiH.

„Za sve izazove, koji stoje pred nama potrebna nam je jaka, stabilna i jedinstvena Hrvatska demokratska zajednica BiH. Naš hrvatski narod u BiH želi HDZ BiH, kao svog istinskog i odlučnog branitelja, njegove nacionalne opstojnosti i pune ravnopravnosti u državi BiH“, rekao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Izaslanstvo HDZ BiH završava radni posjet Županiji Posavskoj obilaskom Franjevačkog samostana u Tolisi.

U izaslanstvu HDZ BiH bili su:
- predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
- dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak;
- član Predsjedništva HDZ BiH Davor Čordaš;
- član Predsjedništva HDZ BiH Mijo Krešić;
- glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić;
- član Predsjedništva HDZ BiH Ivo Andrić Lužanski;
- federalni dopremijer i ministar financija FBiH Vjekoslav Bevanda;
- zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH


Post je objavljen 15.03.2010. u 17:58 sati.