Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIŠTVA ŽO HDZ BIH SB

Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BIH Središnja Bosna dana 26. ožujka 2010. godine održalo je u Travniku svoju izvanrednu sjednicu povodom skandaloznog postupka Sudskog vijeća Suda BIH, odjel za ratne zločine koji se vodi u predmetu počinjenog ratnog zločina nad pripadnicima HVO Bugojno i civilima hrvatske nacionalnosti kojima se poslije odvođenja iz logora Stadion NK Iskra gubi svaki trag.

Ispitivanje „svjedoka“ Dževada Mlaće, predsjednika ratnog predsjedništva Bugojna, u vremenu počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima Bugojna, pod njegovim „predsjedanjem“ prekinuto je : „dok ne dobije pravnog savjetnika koji će ga zaštititi da se pri svjedočenju ne izloži krivičnom gonjenju“.

Ova pravna i civilizacijska farsa izrečena je od Suda Bosne i Hercegovine nakon što je „svedok“ Mlaćo iz svoga ratnog rokovnika pročitao rečenicu : “Ne smijemo imati zvanično zarobljenih civila, a tajno, ekstremni dio zarobljenih vojnika treba da se likvidira.”

Pitamo se
jeli, isti taj Dževad Mlaćo i odgovorni politički i vojni vrh Armije BIH Bugojno, zatočenim logorašima omogućio „pravnog savjetnika“. Ne ! Nije niti pravo na život, a niti pravo na istinu.

Pitamo se
jesu li Tužiteljstvo i Sud Bosne i Hercegovine - odjeljenje za ratne zločine, zaduženi za zaštitu zločina i sprječavanje krivičnog gonjenja onih koje su te zločine počinili, a ako jesu i oni su sudionici toga istoga ratnog zločina.

Zato
od Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, ureda Visokog predstavnika i specijalnog izaslanika Europske zajednice u BIH, gosp. Valentina Incka, Vijeća za implementaciju mira u BIH (PIC). Predsjedništava i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Misije UN u BIH te svih ostalih relevantnih domaćih i međunarodnih institucija;

Tražimo
žurno okončanje sudskog procesa koji se vodi na Sudu BIH u svezi počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima Bugojna procesuiranjem svih odgovornih.

Pokretanje
postupka i sankcioniranje članova Sudskog vijeća i Tužiteljstva BiH zbog nečinjenja i propusta, politizacije i negiranja ratnog zločina te donošenja sramnih i sramotnih odluka.

U protivnom
ćemo vas smatrati suodgovornim za krivična djela prikrivanja ratnog zločina i samim tim suodgovornim za isti.

Uvjereni
da su istina i pravda dostižni te da ratni zločin nema zastare, a u ime Istine i Pravde, koja bi rasvijetlila sudbinu odvedenih i nestalih Hrvata Bugojna očekujemo vaše odgovore.

Travnik, 26. ožujka 2010. godine
Predsjednik
Nikola Lovrinović, prof.


Post je objavljen 29.03.2010. u 11:14 sati.