Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Izaslanstvo HDZ BiH boravilo u radnom posjetu Banjoj Luci i Regionalnom odboru HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna

Izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, boravilo je u četvrtak, 25. ožujka 2010. godine, u radnom posjetu Banjoj Luci i Regionalnom odboru HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna.

Na početku radnog posjeta Banjoj Luci izaslanstvo HDZ BiH posjetilo je Franjevački samostan Petrićevac gdje je od početka izgradnje nove župne crkve prošlo nepune dvije godine, a crkva je već dobila prepoznatljiv izgled. Prva svečana sveta misa u novoj crkvi slavit će se 22. lipnja 2010. godine, na 7. obljetnicu pastoralnog pohoda blagopokojnog Pape Ivana Pavla II. Banjoj Luci i BiH. Zapanjujuća je činjenica s kojom lakoćom i brzinom je crkva građena što je dokaz da se uz dobru volju, plemenit cilj i svesrdnu pomoć mnoštva ljudi mogu napraviti i najljepše stvari, a nova crkva na Petrićevcu to uistinu jest.



Nakon posjeta Franjevačkog samostana Petrićevac izaslanstvo HDZ BiH je održalo sastanak s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH i suradnji HDZ BiH i SNSD u svjetlu predstojećih Općih izbora 2010. Dogovoreno je da će ove dvije stranke potpisati protokol o suradnji, a na sastanku je bilo riječi o narednom sastanku lidera u Španjolskoj i odluci Suda u Strasbourgu. Za kraj travnja najavljen je novi sastanak predstavnika dvaju stranaka u Mostaru




U drugom dijelu radnog posjeta Banjoj Luci izaslanstvo HDZ BiH je nazočilo proširenoj sjednici Regionalnog odbora HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna. Na sjednici je bilo riječi o aktualnom stanju u stranci te predstojećim aktivnostima vezanim za Opće izbore 2010. i 20. obljetnicu HDZ BiH. Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je kazao kako je HDZ BiH stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da se izborni program HDZ BiH temelji na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države.



Poslije sastanka s članovima RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna, izaslanstvo HDZ BiH posjetilo je Katolički školski centar i Biskupski ordinarijat gdje su razgovarali s banjolučkim biskupom i predsjedateljom Biskupske konferencije (BK) BiH msgr. Franjom Komaricom. Na sastanku je bilo riječi o položaju Hrvata katolika u Republici Srpskoj i aktualnoj političkoj situaciji u BiH.



U izaslanstvu HDZ BiH bili su:

predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović;
dopredsjednica HDZ BiH Borjana Krišto;
dopredsjednik HDZ BiH Rade Bošnjak;
dopredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara;
član Predsjedništva HDZ BiH Davor Čordaš
član Predsjedništva HDZ BiH Ilija Filipović;
član Predsjedništva HDZ BiH Vilim Primorac;

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH

Post je objavljen 25.03.2010. u 21:08 sati.