Prvi post napisan

18.09.2004. u 23:26

"Uskoro će tolerancija doći do takvog nivoa da će pametnima zabraniti da razmišljaju, kako se ne bi povrijedili osjećaji glupih.
"M. A. Bulgakov

Bugenvilija

03.06.2020., srijeda

Kad započne dan


Jutarnju kahvicu koja je sve samo ne to što ime kaže, najviše volim popiti u miru pred kompom ili za lijepog vremena na terasi u vrtu. Priličan sam mrgud ujutro, ne jer nisam budna, nego zato jer volim biti sa samom sobom, neopterećena banalnim pitanjima. Taj jutarnji mir mi je najdragocijeniji u danu. Razbije ga samo jutarnje pitanje mužića da kako sam spavala. Činjenica jeste da od rođenja blizanaca do dan danas nisam se uspjela vratiti na spavanje na grani što sam mogla prije njih. Ne znam gdje je nastao kurzšlus ali negdje očito je. Pa ima dana kad mi se uopće ne spava i dana kad zakljucam već u devet navečer, a isto tako mi se smanjio obim potrebnog sna, pa to izlazi u prosjeku na 4-6 sati sna od onih prije sitne djece kad bih uredno spavala po 10 ili 12 sati. Zapravo malo se popravila sva ta priča sa spavanjam kad sam prebacila prehranu na masni pogon. Pa sad zaista to bude pravi san, sa sanjanjem, a ne tek polusan koji me davio godinama i gdje bi svaki šum i šušanj iz vrta ili okolice prepoznala u snu. Loše, jako jako loše. Pila sam neko vrijeme čak i neke biljne kapi koje su malo regulirale situaciju.
No sad je to ok, zna se koje dane ne spavam i koje dane spavam ko puh. Na puni mjesec spavam ko beba, a na mlađak mogu odgluhariti cijelu noć do slijedećeg podneva bez pardona. Zašto tako, samo vile znaju.

Sigurno se pitate kakva je to kava koja nije to što se misli da je. Pa to je moj "masni ubrljak" kako ja to od milja zovem. Ujutro ne mogu smisliti konkretnu hranu, a ne volim počet raditi na želudac pun čaja, onda u cikoriju dodam žlicu maslaca, žlicu ulja od kokosa, malo crne čokolade od 85%, kakaa, cimeta, cvijeta soli, piri pirija i jedno jaje kokica koje su jele finu hranu trčeći po dvorištu, sirovo naravno. To sve smućkam u obilatu pjenicu malim brm brm za kapućino i pijuckam to dobrih sat vremena. Takav doručak mi je lagan i lako probavljiv, a ne remeti mi koncentraciju jer masnoća u onih koji su navikli kasnije se pretvori u šećer i postepeno hrani mozak. Od takve "kave" sita sam do poslije podne iliti do ručka koji je obično između 14 i 16 sati.
Odličan je za sve one koji imaju problema sa žitaricama, glutenom, ljudima koji ne podnose konzervanse iz suhomesnatog i sličnim kilavcima.


Oznake: jutro, kava, cikorija, doručak, dan


- 08:13 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2020 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Lipanj 2021 (2)
Prosinac 2020 (1)
Kolovoz 2020 (7)
Srpanj 2020 (6)
Lipanj 2020 (18)
Svibanj 2020 (10)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (3)
Rujan 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Listopad 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (3)
Listopad 2011 (12)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (5)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (6)
Srpanj 2009 (5)
Lipanj 2009 (5)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (7)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (7)
Listopad 2008 (11)
Rujan 2008 (7)
Kolovoz 2008 (1)
Opis bloga
Putešestvije blizanaca i moja
zapažanja kroz životarenje u tuđini.
I poneka fotografija.

Misao dana
Ne radi danas ono
što sutra možeš da odložiš za prekosutra!

Moja stranica:
BugenvilijaFelt

Moji recepti u gostima:
BugenvilijaRecepti

Moja (naša) Kuharica:
"Prva hrvatska LCHF kuharica"

Moja LCHF grupa na
facebook-u - "LCHF recepti za svaki dan"