Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

Kad započne dan


Jutarnju kahvicu koja je sve samo ne to što ime kaže, najviše volim popiti u miru pred kompom ili za lijepog vremena na terasi u vrtu. Priličan sam mrgud ujutro, ne jer nisam budna, nego zato jer volim biti sa samom sobom, neopterećena banalnim pitanjima. Taj jutarnji mir mi je najdragocijeniji u danu. Razbije ga samo jutarnje pitanje mužića da kako sam spavala. Činjenica jeste da od rođenja blizanaca do dan danas nisam se uspjela vratiti na spavanje na grani što sam mogla prije njih. Ne znam gdje je nastao kurzšlus ali negdje očito je. Pa ima dana kad mi se uopće ne spava i dana kad zakljucam već u devet navečer, a isto tako mi se smanjio obim potrebnog sna, pa to izlazi u prosjeku na 4-6 sati sna od onih prije sitne djece kad bih uredno spavala po 10 ili 12 sati. Zapravo malo se popravila sva ta priča sa spavanjam kad sam prebacila prehranu na masni pogon. Pa sad zaista to bude pravi san, sa sanjanjem, a ne tek polusan koji me davio godinama i gdje bi svaki šum i šušanj iz vrta ili okolice prepoznala u snu. Loše, jako jako loše. Pila sam neko vrijeme čak i neke biljne kapi koje su malo regulirale situaciju.
No sad je to ok, zna se koje dane ne spavam i koje dane spavam ko puh. Na puni mjesec spavam ko beba, a na mlađak mogu odgluhariti cijelu noć do slijedećeg podneva bez pardona. Zašto tako, samo vile znaju.

Sigurno se pitate kakva je to kava koja nije to što se misli da je. Pa to je moj "masni ubrljak" kako ja to od milja zovem. Ujutro ne mogu smisliti konkretnu hranu, a ne volim počet raditi na želudac pun čaja, onda u cikoriju dodam žlicu maslaca, žlicu ulja od kokosa, malo crne čokolade od 85%, kakaa, cimeta, cvijeta soli, piri pirija i jedno jaje kokica koje su jele finu hranu trčeći po dvorištu, sirovo naravno. To sve smućkam u obilatu pjenicu malim brm brm za kapućino i pijuckam to dobrih sat vremena. Takav doručak mi je lagan i lako probavljiv, a ne remeti mi koncentraciju jer masnoća u onih koji su navikli kasnije se pretvori u šećer i postepeno hrani mozak. Od takve "kave" sita sam do poslije podne iliti do ručka koji je obično između 14 i 16 sati.
Odličan je za sve one koji imaju problema sa žitaricama, glutenom, ljudima koji ne podnose konzervanse iz suhomesnatog i sličnim kilavcima.
Post je objavljen 03.06.2020. u 08:13 sati.