Vidim tonu raznih recepata po netu, bundeva ovako, bundeva onako, pa reko, ajmo nekaj novo napraviti,
a da bude fino i da blizanci oće jesti.
I krenusmo.
Prvo sam ispekla hokaido tikvu u komadu onak po preporuci http://kuharicazadjecu.blog.hr (Chrome ne podržava linkove iz editora)
Pa sam ju prerezala na pola, jakom žlicom očistila sjemenke i vlakna i tom istom žlicom izdubla sve do kore.
Kora je jestiva ali za kolač nije zgodna, a i djeca onda neće jesti.
Zatim zdrepala onom šupljom napravom za delati pire. Dodala deci vrhnja sa umućenim jajetom, žlicu ulja od makadamije, žlicu stevije u kristalićima, šaku suncokretovih sjemanki, šaku sezamovih oljuštenih sjemenki, cimeta malo, mljevenog badema i lješnjaka i promiješala da se sve pretvori u žitku masu.
U namašćenu keramičku zdjelu za pečenje, namazala putra i izlila smjesu.
Sad se peče. Znam da će biti fino jer sam olizala posudu u kojoj sam to mješala, i fino je.
Može biti samo bolje kad se ispeče.
Pasalo bi unutra i oraha na komade, a možda i jabuka. To ću drugi put, pa javim jel čemu.
Slike će biti kad se kolač ispeće. Ne vjerujem da mu treba duže od 15-20 minuta jer se u biti mora samo jaje i vrhnje skupiti. Drugo je i tak gotovo...
Kolač je gotov, slike slijede...
Sa šlagom u koji je dodan cimet, je ovo super poslastica za nas koji ne smijemo prismrditi običnim kolačima :)))
|