VOĆNA TORTA
Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :) Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm): 200 g usitnjenih čajnih kolutića 120 g maslaca -kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte -ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme Sastojci potrebni za kremu: 250 ml Dukatos jogurta 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu) žlica arome vanilije žlica soka od limuna i naribana korica pola vrećice želatine 200 ml slatkog vrhnja -mikserom izradite jogurt i šećere -želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode -ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja - dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne -za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama) -kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici -tortu dobro rashladite prije serviranja Servus i u slast :) Oznake: torte, Dukatos, kivi, breskve |
MINI PALAČINKE S DŽEMOM
Pozdrav!
Već dugo se spremam napraviti ove male, slatke nizozemske palačinke, a izgleda da je ovaj ponedjeljak baš dan za to! Gotove su za tren,a tako slatke i pahuljaste ćete ih već na prvi pogled zavoljeti! Možete ih servirati uz svoje omiljene priloge,a ja svakako preporučujem džem s višnjama jer je ova kombinacija fantastična! Sastojci potrebni za izradu palačinki (kalup za muffine 12 kom): 2 žlice otopljenog maslaca 4 jaja 150 ml mlijeka 90 g glatkog brašna 2 žlice šećera aroma vanilije naribana korica limuna prstohvat soli 3 žlice otopljenog maslaca za premazivanje kalupa šećer u prahu za posipanje džem prema ukusu -uključite pećnicu na 220*C i stavite u nju prazan kalup da se zagrije - od navedenih sastojaka izmiksajte smjesu za palačinke -vruć kalup premažite maslacem i napunite smjesom za palačinke do 2/3 kalupa -vratite u vruću pećnicu i ne otvarajte oko 15 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju - napunite ih vrućim preljevom ili džemom po ukusu Servus i u slast :) Oznake: kolači, palačinke, džem |
KEKS-PISMO
Potrebno vam je samo omiljeno prhko tijesto i malo džema od malina da možete odaslati ova slatka pisamca puna ljubavi i okusa u svim smjerovima na krilima proljeća:) Servus i u slast :) Oznake: keksi, pismo, prhko tijesto džem malina |
BADEM TORTA
Ova ukusna i mirisna ljepotica osvojila me već nakon prvog zalogaja i moram vam reći da već dugo nisam probala nešto ovako savršeno! Za ovo otkriće moram zahvaliti dragoj Mirjani s bloga Od slatkoga slađe, a tamo se krije još mnogo ukusnih slastica koje morate isprobati i sami :) Servus i u slast :) Oznake: torte, Badem, vanilija |
KREMŠNITE
Stari recept i stari okusi, ali oduševljenje novo kao da je jedemo prvi put :) Recept možete pronaći ovdje! Oznake: kolači, kremšnite, lisnato tijesto |
KREM PITA OD BOROVNICA
Pozdrav!
Svježim borovnicama je naprosto teško odoljeti, a kada su ukomponirane u jednu ovakvu krem svilenu pitu to je gotovo nemoguće! Prhko tijesto, ukusna krema i svježe borovnice su kombinacija koja osvaja već na prvi pogled, nadam se da se slažete sa mnom? Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za pecivo vanilin šećer 100 g šećera žlica vrhnja -zamijesite tijesto i razvaljajte ga u niski kalup za pite ili torte (morate obložiti malo i stjenke kalupa) Sastojci potrebni za kremu: 250 ml mlijeka puding od vanilije 100 g šećera 400 g milerama -skuhajte na mlijeku puding i u još vrući umiješajte mileram - preko razvaljanog tijesta istresite kremu, malo je poravnajte i na kremu poslažite borovnice -pitu pecite na 170*C oko 40 minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju -kada se ohladi posipajte je šećerom u prahu Servus i u slast :) Oznake: kolači, pita, borovnice, mileram, puding |
ROLADA S BOROVNICAMA
Pozdrav! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna - odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg - mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno - na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka - lim za pečenje 30x40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190*C oko 20 minuta - još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi Sastojci potrebni za kremu: puding od vanilije 300 ml mlijeka 3 žlice šećera - skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja Postupak slaganja: -ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu -posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu -ostavite u frižideru da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama Servus i u slast :) Oznake: kolači, rolada, borovnice, vanilija |
KRAFNE
|
< | ožujak, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |