Koji fotoaparat odabrati?

30.10.2022.

Odabir fotoaparata često je pitanje, pogotovo kao se kupuje prvi fotoaparat. Na sreću, danas su svi uređaji toliko kvalitetni da su to samo slatke muke.

Više u videu:

Oznake: foto aparat, fotografija

VIDEO: Kako fotografirati divlje životinje (wildlife photography)

09.04.2020.

Dosta ljudi me je pitalo kako snimam medvjede, jElene, orlove i ostale divlje životinje pa evo malo duži video o tome...

Oznake: fotografija

Goran Šafarek - dobitnik nagrade Velebitska degenija za najbolju fotografiju

28.05.2019.

Čast mi je objaviti da sam dobio nagradu Velebitska degenija za 2018. godinu za najbolju fotografiju na temu zaštite okoliša i prirode.

Ovdje pogledajte kako je bilo na dodjeli nagrada:



Nagradu mi je donijela serija fotografija o rijeci Dravi objavljenih u časopisu Meridijani u siječnju ove godine, u reportaži “Drava, rijeka na prekretnici”.

“Kako tekst, tako i fotografije svjedoče o još uvijek sačuvanoj biološkoj raznolikosti na sprudovima i rukavcima ove rijeke te u njezinim poplavnim šumama. Strpljivo, znalačkim odabirom motiva i kvalitetnom kompozicijom, Goran Šafarek dokumentira bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta i čarobnu iznimnost Drave”, stoji na internetskim stranicama Hrvatskog novinarskog društva.

Bila je to 21. uzastopna dodjela Velebitske degenije, prestižne nagrade na području zaštite okoliša i prirode. Ove je godine imala i humanitarnu notu, potporom sisačkoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” za uređenje Odjela za palijativnu skrb.

Nagradu dobivaju novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove o zaštiti okoliša i prirode u kategorijama tisak i internet, radio i televizija te za fotografiju. U kategoriji tiska i interneta nagradu je dobio Željko Bukša, u kategoriji radija Mirjana Žugec Pavičić te Jagoda Bastalić za televizijski prilog.

Oznake: fotografija

Rijeke Hrvatske na vrlo popularnom portalu Bored Panda

23.09.2017.

Pogledajte Rijeke Hrvatske na Bored Panda

stisnite UPVOTE ;) uz članak

Možda nijedna europska zemlja nema tako raznolike, a istovremeno tako očuvane rijeke kao što ih ima Hrvatska. Svima nam je poznata ljepota Jadrana, bistro i čisto more, stjenovite obale s drevnim kamenim gradovima. More međutim nije jedino bogatstvo Hrvatske, a rijeke su svakako jedno od najvažnijih. Od tromih i mutnih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoje poplavne šume, preko kratkih i brzih planinskih koje skakuću preko zapjenjenih brzaka, karlovačkih krških rijeka u bujnom zelenilu sa sedrenim barijerama i ujezerenim dijelovima, mirnih ponornica krških polja, sve do velikih jadranskih rijeka sa slapovima u dubokim golim kanjonima, koje se u more ulijevaju uskim estuarijima poput Zrmanje ili Krke te prostrane delte Neretve.

Oznake: rijeke, Hrvatska, Bored Panda, fotografija, Krka, Cetina, zrmanja, Dunav, sava, Drava

Zagreb – izložba fotografija: “Natura 2000 – Ponos Hrvatske”

03.11.2013.

Pozivamo vas na izložbu “Natura 2000 – Ponos Hrvatske”. Otvorenje izložbe biti će u ponedjeljak, 4. studenog 2013. u prizemlju City Center One East (Žitnjak), a izložba će biti otvorena do 10. studenog 2013. Autori fotografija su Goran Šafarek , Marko Matešić Riža , Boris Krstinić i Antonio Rossetti .



Zbog pristupanja u EU, Hrvatsku u 2013. godini očekuje ispunjavanje obveza vezanih uz zaštitu prirode, a jedna je vezana uz definiranje Natura 2000 područja.

Izložbu je postavila Udruga BIOM, u sklopu zajedničkog projekta “Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj”.

Oznake: priroda, fotografija, Drava, Velebit, zrmanja, izložba, rijeke, Životinje

Pozivamo vas na izložbu „Natura 2000 - Ponos Hrvatske“. Otvorenje izložbe biti će u ponedjeljak, 4. studenog 2013. s početkom u 18:00 sati u prizemlju City Center One East (Žitnjak), a izložba će biti otvorena do 10. studenog 2013. Autori fotografija su Goran Šafarek, Marko Matešić Riža, Boris Krstinić i Antonio Rossetti.

Zbog pristupanja EU, Hrvatska je u 2013. godini morala ispuniti obveze vezane uz zaštitu prirode među kojima je i definiranje Natura 2000 područja.



Izložbu je postavljena u sklopu zajedničkog projekta „Zajedno za očuvanje prirode – organizacije civilnog društva za učinkovitu europsku Natura 2000 mrežu u Hrvatskoj“.

Projekt sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a odobren je u okviru programskog područja Demokratizacija i razvoj civilnog društva.

Oznake: fotografija, NATURA 2000, priroda, zaštita prirode, ptice, izložba, turizam

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.