Monica McCarty: Lovac

srijeda , 14.03.2018.




Monika McCarty: Lovac

7. knjiga iz serijala Čuvari visočja

Izdavač: Mozaik knjiga


Primirje se bliži kraju, a Bruce priprema svoju vojsku za daljnju borbu. Kako bi što bolje pripremali napad pomaže im crkva koja se uključila u prenošenje poruka. Ispostavilo se da su na tom zadatku najbolje časne sestre. Sestra Genna najbolja je i najvažnija Bruceu jer u nju ima povjerenja. Njen pravi identitet znaju samo tri osobe. Genna je britkog jezika,uvijek na oprezu, samostalna i ima čvrste stavove. Često joj se gubi trag tj. ona sama ne želi biti pronađena i ne javlja se nikome.

Ewen Lamont “Lovac” dobiva zadatak da pronađe nestalu tajnu glasnicu, sestru Gennu. Lovac je cijenjen od svojih ratnih kolega Čuvara visočja zbog svoje vještine. Pronalaskom Genne, Ewen mora imati puno strpljenja kako bi svoj zadatak obavio kako treba. Odvesti Gennu do kralja neće biti nimalo lak zadatak. Genna gdje god stigne upada u nevolje, bolje rečeno pravi magnet je za nevolje, tvrdoglava je i misli kako je ona uvijek u pravu. Između njih postoji velika kemija, što Ewena ometa u zadatku. Njihovo zajedničko putovanje do kralja biti će puno prepirke, napetosti, poljubaca koji se nisu smjeli dogoditi, skrivanja pravog identiteta…. Ewen igrom slučaja doznaje pravi Gennin identitet i daje sve od sebe kako bi je zaštitio.


U ovoj knjizi neće nedostajati humora, ljubavi, zavjere i svega što ide uz rat i ljubav. Ovdje je vrlo naglašena odanost prema kralju i klanu. Bolna prošlost glavnih junaka je potresnija i šokantnija čak i više nego u prijašnjim knjigama. Na kraju knjige, kao i u svakoj knjizi iz ovog serijala, autorica objašnjava povijesne činjenice što je sve promijenila ili dodala kako bi ovaj roman imao savršenu priču.



Ljubav poslijepodne Lisa Kleypas

petak , 09.03.2018.




Lisa Klaypas Ljubav poslijepodne

Izdavač:Mozaik knjiga

5.knjiga iz serijala obitelj Hathaway

Beatrix Hathaway smo upoznali u prethodnim nastavcima ovog serijala,a ovo je njena priča. Bea je odrasla mlada djevojka spremna za udaju.Draže joj je društvo životinja i boravak u prirodi od boravka u plesnoj dvorani.
U prošlim sezonama posjećivala je balove ali nije imala ozbiljne udvarače.
Njenu obitelj smatrali su neobičnom,a samim time Bea nije bila dobar izbor za suprugu.

Beina prijateljica Prudence zagledala se u zgodnog kapetana Cristophera Phelana. Kapetan Phelan odlazi u rat gdje Prudence piše kako ga je rat promijenio i da nije više ista osoba. Prudence uopće ne mari za pisma kapetana Phelana te mu ne želi pisati. Bea je predložila Prudence da ona odgovori na kapetanova pisma u njeno ime. Tako su se Bea i kapetan Phelan dopisivali, a dopisivanje se pretvorilo u nešto puno dublje.

Kada se kapetan Phelan vrati kući, odlučan je u namjeri da oženi ženu koju je zavolio u pismima. Očekuje ga veliko iznenađenje , Christopher shvaća da su pisma pisana od treće osobe, a Bea na različite načine pokušava da se istina ne dozna. Christhoper je bio jako ljut kada je doznao za varku nakon čega Bei okreće život naopačke......


Odlična ljubavna priča, kao i ostale iz serijala. U knjizi je odnos obitelji i zajedništva na prvom mjestu, kao i u svim njenim knjigama koje sam do sad čitala. Beina sposobnost za rad sa životinjama je nešto što nema svatko i u ovoj knjizi je to dodatno naglašeno. Spisateljica se koristi Beinom sposobnošću ( koju koristi kod životinja) kako bi pomogla Christopheru koji se bori sa demonima rata. Zanimljiva i uzbudljiva priča prožeta humorom. I za kraj dva citat koja sam izdvojila za vas.




“Palo joj je na pamet zašto joj je društvo životinja draže od ljudskog. Životinje nisu prijetvorne. Ne odaju krive i suprotstavljene dojmove o sebi. I čovjek se nikada ne nada da bi životinja mogla promijeniti narav.”

“ Bilo je dovoljno loše što je zavoljela muškarca koji nju ne voli. Ali bilo je još gore što je zavoljela muškarca koji je doslovno prezire.”


Osvrt napisala Natalija M.

Dar Julie Garwood




Dar Julie Garwood

Izdavač: Mozaik knjiga

Dočekala sam i ovu knjigu nakon duljeg vremena. Sada cijeli serijal Crown’s Spies
krasi policu, uz ostatak kolekcije J. Garwood. U serijal spadaju knjige Lavlja družica,Anđeo čuvar, Dar i Dvorci (moram još jednom pročitati). U Anđelu čuvaru smo upoznali zloglasnog, tajanstvenog gusara Pagana, a u Daru ćemo ga upoznati još bolje.

Sara i Nathan vjenčani su kao djeca,a vjenčao ih je kralj. Kako su Sara i Nathan malodobni svoj pristanak su morali dati roditelji. Kralj pristaje na ženidbu djece sve kako bi nekada najbolje prijatelje koji su sada u svađi primorao na suradnju i okončao dugu svađu, a iza svega se skriva zavjera.

Puno godina kasnije Sara Winchester postaje predivna mlada djevojka koja čeka svojeg supruga Nathana, markiza od St. Jamesa da se vrati po nju. Nakon vjenčanja nisu se vidjeli godinama.Mlada i naivna Sara nije se obazirala na staru zavadu ove dvije obitelji. Bila je potpuno nesvjesna suprugovih podviga koje je radio u prošlosti kao zloglasni gusar Pagan. Njihov prvi susret bio je sve samo ne običan. Muškarac koji je stajao pred njom bio je bahat, zbunjujuć i zgodan ratnik . Shvativši da je taj ratnik njen suprug Sara se onesvjestila, a kada je došla k sebi svojeg supruga naziva “Viking”. Prkosna kakva je bila stalno je držala “bukvicu” Nathanu i pokušavala ga naučiti dobrom ponašanju u društvu dame. Hoće li joj uspjeti?

Nathan nikada nije ogolio svoju dušu pred nekom ženom, na njegovom licu nije se mogao iščitati ni jedan osjećaj i to je dobro skrivao pred svima. Sara i prijatelji nikada nisu mogli znati što Nathan osjeća u bilo kojem trenutku jer maska na licu nije ništa otkrivala.

Sara i Nora igrom slučaja nađu se na Nathanovom brodu “Morski jastreb”. Na brodu je Sara bila hrabra, naređivala je svima i bila odlučna u namjeri da u potpunosti osvoji Nathanovo srce. Po povrtaku u Englesku njihova ljubav dolazi na kušnju kada ih zbog zavjere njenog oca pokušavaju rastaviti. Sve je stavljeno na kocku, a njihova budućnost je neizvjesna.


Već i ptice na grani znaju da su povijesno-ljubavni romani moja strast još kad su iz pera J. Garwood mojoj sreći nema kraja. Oduševljena sam ovim romanom. Hoćete li se nasmijati? Hoćete! Strepiti nad junacima? Itekako. Uz smijeh, strah, ljubav , zavjeru , zamršenu priču čeka vas prava poslastica. Iza ove predivne naslovnice krije se odlična pustolovina. Putovati ćete od Engleske do Kariba i natrag. Upoznati malo drugačiju mladu damu , damu koja ima svoj stav, svoje mišljenje, jedna od mana joj je što zbog ljubavi i brige za obitelj ne vidi kakav joj je otac uistinu. Dogodovštine će vas jako nasmijati, svrbe me prsti da vam nešto otkrijem, a ne smijem jer vam neće biti zanimljivo. Ljubav koju Sara osjeća prema Nathanu od djetinjstva nije ona prava, za pravu ljubav i Nathana morati će se jako potruditi i namučiti. Ako niste čitali ništa od J. Garwood sada je vrijeme da počnete, jer svaka njena knjiga je nešto posebno.

Kristalna uvala Lisa Kleypas




Kristalna uvala Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

4. knjiga iz serijala Friday Harbor

Justine Hoffman ima siguran i udoban život na otoku, vlasnica je pansiona ali ipak joj nešto nedostaje. To nešto je ljubav. U ljubavi baš nema previše sreće, zadnji dečko bježi od nje svaki puta kada je vidi, a uz to se uvijek i prekriži. Justine uzima stvari u svoje ruke i odlučuje kako je dosta čekanja za pronalazak srodne duše i ljubavi koju toliko priželjkuje. Kada otkrije tajnu iz prošlosti Justine odlučuje promijeniti svoju sudbinu, a problemi koji će uslijediti nakon toga zagorčati će joj život. Uz pomoć svojih teta pokušava srediti nastalu zbrku.

U svom tom metežu koji je stvorila upoznaje i poslovnjaka Jasona koji je odsjeo kod nje u pansionu. Jason je jako zahtjevan gost i sve mora biti po njegovom. Zbog njega je veći dio pansiona bio slobodan, morala je potpisati ugovor o tajnim podacima. Ništa vezano za Jastina nije smjela iznositi u javnost ni odgovarati na moguća pitanja mještana. Nakon malo boljeg upoznavanja Justine misli kako je Jason vrlo zanimljiva osoba iako ima svojih mušica. Justine će od Jasona doživjeti veliko razočarenje. Njihovo druženje pokreće lavinu žudnje i opasnosti koja će zaprijetiti njihovim životima.

Mogu slobodno reći da mi je ovo najbolja knjiga iz ovog serijala. Nešto novo, drugačije, a opet povezano sa prošlim pričama. Pred kraj knjige šok i nevjerica. Snaga i moć koju ima ova junakinja je prokletstvo i blagoslov. Naći ćete dosta zanimljivosti pa i poneki recept, ali nikako ne iskušavajte jer tko zna što bi se moglo dogoditi. Ok, nekih sastojaka niti nema tako da i da želite ne možete isprobavati. Ovakvu Lisu još nisam čitala i pravo mi je osvježenje. Zanimljiva i vrlo dinamčna ni u jednom trenutku knjiga vam neće biti dosadna.

Jezero snova Lisa Kleypas




Jezero snova Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

3. knjiga iz serijala Friday Harbor

Zoe Hoffman je nježna,romantična i sramežljiva. Radi kao kuharica u pansionu na otoku.Prilikom renoviranja kuće u kojoj bi Zoe trebala živjeti sa svojom bolesnom bakom silom prilike pobliže se upoznaje sa Alexom. Zoeini instinkt joj govori da bi bilo najbolje pobjeći što dalje od Alexa ali nešto će joj probuditi zanimanje kod Alexa.

Alex Nolan najmlađi brat braće Nolan jedini je bio oženjen. Nakon rastave bori se sa svojim demonima pomoću alkohola. Iako je spretni građevinar uskoro je pred bankrotom. Njegov projekt na Jezeru snova morati će pričekati bolja vremena. Kako bi zaradio za život prihvaća poslovnu ponudu i renovira staru kuću Zoe Hoffman. Nakon rastave prisiljen je živjeti na obiteljskom imanju sa bratom Samom, a kada mu se dogodi nešto vrlo neobično pomislio je da ludi.

Javljaju se duhovi prošlosti koji će promijeniti Zoein i Alexov život. Nakon pročitanog romana puno toga će biti jasnije. Iako se glavni junaci ove priče nalaze u zagonetki koja ide daleko u prošlost baš će im ta zagonetka pomoći u njihovim ljubavnim životima. Zanimljiva priča, jedino što mi se u ovom djelu nije svidjelo što je priča iz prošlosti malo više zastupljena. Obzirom da je ovo serijal o braći neke stvari se ponavljaju pa mi i to ostavlja malo lošiji dojam na knjigu. Knjiga nije toliko loša da ne bi uživali čitajući , samo je malo slabija od prva dva nastavka.

a nastavka.


Sjena leptira Lisa Kleypas




Sjena leptira Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

Drugi roman iz serijala “Friday Harbor”


Umjetnica staklenih skulptura i vitraja Lucy Martin od djetinjstva je očarana staklom. Njezini radovi imaju posebnu ljepotu, zrače posebnim sjajem satkanim od puno ljubavi ali i malo magije. U životu joj se sve posložilo, ima posao,ljubav svog života Kevina s kojim je zaručena. Na pri pogled sve se činilo sjajno, međutim Lucy doživi veliku izdaju od zaručnika koji ju prevari ,ni manje ni više, nego sa njenom sestrom Alice. Lucy je jako razočarana i ne može vjerovati da joj se to dogodilo. Preispituje gdje je pogriješila, i tko je kriv za nastalu situaciju. A da stvar bude gora osim što je ostavljena doživi prometnu nesreću. Nakon prometne pomaže joj Sam. Sama je upoznala jednom prilikom sasvim slučajno.

Sam Nolan je vinogradar, neženja koji ne vjeruje u brak. Lucy i Sama povezuje zajednička prijateljica Justine. Nakon prometne nesreće Sam nevoljko pristaje da Lucy useli kod njega. Njih dvoje imaju jasan dogovor da će joj on pomagati dok se ne oporavi unatoč iskricama privlačnosti koje postoje između njih. Zbog svog stava Sam joj izjavljuje da nikada neće započeti ljubavnu vezu. Lucyn boravak kod Sama produbljuje njihovo prijateljstvo. No hoće li postati nešto više od toga?


Zanimljiva priča sa dozom magije. Ustvari prije bih rekla da naši glavni junaci imaju poseban dar kojega dobro skrivaju od svojih obitelji. Baš taj njihov jedinstveni dar daje jednu posebnu draž ovom romanu. Iako su u prvom planu Lucy i Sam čiju priču pratimo, usporedno pratimo i nastavak priče o Marku i Holly. Uz posebni dar koji imaju glavni junaci, raspliću se i obiteljski odnosi obitelji Martin koji imaju svoje tajne. Uživala sam čitajući ovaj roman, a nadam se da će te i vi.

Božićna želja Lisa Kleypas





Božićna želja Lisa Kleypas

Izdavač : Mozaik knjiga

1.roman iz serijala Friday Harbor


Braća Nolan žive svaki na jednoj strani otoka San Juan, otoku na kojem su odrasli. Mark ima svoju pržionicu kave u Friday Harboru. Alex je jedini od braće oženjen i sa suprugom živi u Roche Harboru, a bavi se gradnjom apartmana. Sam se bavi vinogradarstvom također u Friday Harboru. Njihova sada pokojna sestra Viktoria više je voljela život u gradu te je stanovala u Seattle-u.

Mark Nolan nakon smrti svoje sestre dobiva skrbništvo nad nećakinjom Holly. Strah kako će jedan neženja odgojiti djevojčicu na otoku San Juanu bila je stalno prisutna, iako je volio Holly. Za pomoć je zamolio brata Sama kako o odgoju Holly, tako i o preseljenju kod njega u obiteljski vinograd Rainshadow. Jer Markov stan nije bio dovoljno veliki za jednu djevojčicu i njega. Holly zbog majčine smrti prestaje govoriti, te ima jednu Božićnu želju - mamu. Pronašavši Hollyno pismo Djedu Božićnjaku, Mark se odluči oženiti ženom koja će Holly biti poput majke.

Jedno poslijepodne Holly i Mark ulaze u dućan i ondje upoznaju neobičnu, veselu vlasnicu Maggie Flynn. Maggie iza sebe ima ljubavnu tragediju i zarekla se kako se nikada više neće zaljubiti. Pa ipak privlačnost koju osjeća prema Marku je nešto čega se istovremeno plaši i želi. U prijateljskom druženju Maggie unosi u život Marka i Holly čaroliju. A kako će sve završiti?


Božićna želja je predivna priča za ovo predblagdansko vrijeme. Čitaju, u romanu se osjeća blagdanski duh. Svidjeti će vam se avanture kroz koje likovi prolaze, te kako se neženje vrlo dobro snalaze u odgajanju jedne djevojčice, poklanjajući joj svu svoju ljubav i ispunjavajući joj male želje. Humora također neće nedostajati,a da vam previše ne otkrivam , reći ću samo da je spremanje večere ( točnije purice) za Dan zahvalnosti bilo vrlo maštovito. Iako je ovo kratki roman (od svega 142.stranice) koji se vrlo brzo pročita , nije ni u jednom trenu dosadnjikav, radnja lijepo ide svojim tokom, baš onako kako smo i navikli od Lise. Ostavila sam vam dosta otvorenih pitanja, a da bi saznali odgovore na njih ,naravno znate što treba. Pročitati knjigu! Vjerujem kako će se i vama svidjeti ova priča i da sam vas bar malo potaknula na čitanje, ako ničim drugim onda onom pripremom purice. Kada pročitate knjigu svakako javite dojmove, a možete mi otkriti da li je i kod vas bilo neko neobično i maštovito spremanje blagdanske večere, kao što su to učinili Mark i Sam. Kao što znate u ovom serijalu su četiri knjige i svaka nam donosi novu priču.

Novak Monica McCarty




Novak Monica McCarty

Izdavač: Mozaik knjiga

5. roman iz serijala Čuvari visočja

Mary ostaje bez sestre blizanke Janet,koja se vodi kao nestala. Nakon neuspjelog bijega iz Engleske u Škotsku, Maryn sin David mora biti u zatočeništvu Edwardovog kućanstva kao sluga, tj. kao štitonoša prvom vitezu. Nakon vješanja Marynog supruga Mary se mora snalaziti kako bi preživjela. Nakon 3 godine kralj joj daje zadatak. Mora ići u Škotsku kao dio mirovne delegacije kako bi špijunirala Brucea. To joj daje nadu da možda čuje nešto o nestaloj sestri.

Kenneth Sutherland “Novak” mora dokazati Bruceu da je spreman stupiti u njegovu tajnu vojsku. Najbolje će to dokazati ako pobijedi u svim disciplinama na Visočkim igrama.
U jednom trenutku Mary i Novak imaju susret u nezgodnoj situaciji. Ova neovisna,samostalna žena nakon neugodnog susreta skriva se u dvorcu i glumi bolest kako ne bi srela Novaka. Jedna zajednička noć u Škotskoj mijenja život Mary i Novaka.

Primirje se bliži kraju,a Bruce se priprema za daljnji borbu. Kennethu”Novak” uspijeva ući u elitnu postrojbu čuvenih ratnika. Bruce mu dodjeljuje posebni zadatak u Engleskoj. Kenneth se nada kako će uspjeti vidjeti Mary kako bi joj očitao bukvicu. Jer njihov zadnji susret završio je jako burno. Ponovni susret između Mary i Novaka dogodio se nekoliko mjeseci nakon njihovog zadnjeg susreta. Kenneth otkriva Mary-nu tajnu nakon čega inzistira da se uda za njega. Hoće li Maryn brak sa Kenethom završiti kao i prvi brak ili joj se smiješi sreća.


Čitajući ovakve povijesno -ljubavne romane znate da beskrajno uživam. Kao i u prethodnim romanima ovog serijala, tako i u ovoj knjizi, u prvom planu je priča dame i ratnika. Oni koji su čitali serijal znaju što mogu očekivati, a oni koji nisu čitali možete svašta naći u ovim knjigama. Borbe, ljubavi, laži i zavisti, svađa i mirenja. Ma uistinu ima svega, svi su povezani nekim rodbinskim vezama tako da serijal morate čitati po redu inače nećete znati tko je kome što. Dobro sam se zabavila čitajući ovu knjigu, smijeha neće nedostajati, zabrinutosti također. Preporuku imate.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.