Monica McCarty: Lovac

srijeda , 14.03.2018.




Monika McCarty: Lovac

7. knjiga iz serijala Čuvari visočja

Izdavač: Mozaik knjiga


Primirje se bliži kraju, a Bruce priprema svoju vojsku za daljnju borbu. Kako bi što bolje pripremali napad pomaže im crkva koja se uključila u prenošenje poruka. Ispostavilo se da su na tom zadatku najbolje časne sestre. Sestra Genna najbolja je i najvažnija Bruceu jer u nju ima povjerenja. Njen pravi identitet znaju samo tri osobe. Genna je britkog jezika,uvijek na oprezu, samostalna i ima čvrste stavove. Često joj se gubi trag tj. ona sama ne želi biti pronađena i ne javlja se nikome.

Ewen Lamont “Lovac” dobiva zadatak da pronađe nestalu tajnu glasnicu, sestru Gennu. Lovac je cijenjen od svojih ratnih kolega Čuvara visočja zbog svoje vještine. Pronalaskom Genne, Ewen mora imati puno strpljenja kako bi svoj zadatak obavio kako treba. Odvesti Gennu do kralja neće biti nimalo lak zadatak. Genna gdje god stigne upada u nevolje, bolje rečeno pravi magnet je za nevolje, tvrdoglava je i misli kako je ona uvijek u pravu. Između njih postoji velika kemija, što Ewena ometa u zadatku. Njihovo zajedničko putovanje do kralja biti će puno prepirke, napetosti, poljubaca koji se nisu smjeli dogoditi, skrivanja pravog identiteta…. Ewen igrom slučaja doznaje pravi Gennin identitet i daje sve od sebe kako bi je zaštitio.


U ovoj knjizi neće nedostajati humora, ljubavi, zavjere i svega što ide uz rat i ljubav. Ovdje je vrlo naglašena odanost prema kralju i klanu. Bolna prošlost glavnih junaka je potresnija i šokantnija čak i više nego u prijašnjim knjigama. Na kraju knjige, kao i u svakoj knjizi iz ovog serijala, autorica objašnjava povijesne činjenice što je sve promijenila ili dodala kako bi ovaj roman imao savršenu priču.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.