Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Novak Monica McCarty




Novak Monica McCarty

Izdavač: Mozaik knjiga

5. roman iz serijala Čuvari visočja

Mary ostaje bez sestre blizanke Janet,koja se vodi kao nestala. Nakon neuspjelog bijega iz Engleske u Škotsku, Maryn sin David mora biti u zatočeništvu Edwardovog kućanstva kao sluga, tj. kao štitonoša prvom vitezu. Nakon vješanja Marynog supruga Mary se mora snalaziti kako bi preživjela. Nakon 3 godine kralj joj daje zadatak. Mora ići u Škotsku kao dio mirovne delegacije kako bi špijunirala Brucea. To joj daje nadu da možda čuje nešto o nestaloj sestri.

Kenneth Sutherland “Novak” mora dokazati Bruceu da je spreman stupiti u njegovu tajnu vojsku. Najbolje će to dokazati ako pobijedi u svim disciplinama na Visočkim igrama.
U jednom trenutku Mary i Novak imaju susret u nezgodnoj situaciji. Ova neovisna,samostalna žena nakon neugodnog susreta skriva se u dvorcu i glumi bolest kako ne bi srela Novaka. Jedna zajednička noć u Škotskoj mijenja život Mary i Novaka.

Primirje se bliži kraju,a Bruce se priprema za daljnji borbu. Kennethu”Novak” uspijeva ući u elitnu postrojbu čuvenih ratnika. Bruce mu dodjeljuje posebni zadatak u Engleskoj. Kenneth se nada kako će uspjeti vidjeti Mary kako bi joj očitao bukvicu. Jer njihov zadnji susret završio je jako burno. Ponovni susret između Mary i Novaka dogodio se nekoliko mjeseci nakon njihovog zadnjeg susreta. Kenneth otkriva Mary-nu tajnu nakon čega inzistira da se uda za njega. Hoće li Maryn brak sa Kenethom završiti kao i prvi brak ili joj se smiješi sreća.


Čitajući ovakve povijesno -ljubavne romane znate da beskrajno uživam. Kao i u prethodnim romanima ovog serijala, tako i u ovoj knjizi, u prvom planu je priča dame i ratnika. Oni koji su čitali serijal znaju što mogu očekivati, a oni koji nisu čitali možete svašta naći u ovim knjigama. Borbe, ljubavi, laži i zavisti, svađa i mirenja. Ma uistinu ima svega, svi su povezani nekim rodbinskim vezama tako da serijal morate čitati po redu inače nećete znati tko je kome što. Dobro sam se zabavila čitajući ovu knjigu, smijeha neće nedostajati, zabrinutosti također. Preporuku imate.



Post je objavljen 09.03.2018. u 16:19 sati.