Dar Julie Garwood

petak , 09.03.2018.




Dar Julie Garwood

Izdavač: Mozaik knjiga

Dočekala sam i ovu knjigu nakon duljeg vremena. Sada cijeli serijal Crown’s Spies
krasi policu, uz ostatak kolekcije J. Garwood. U serijal spadaju knjige Lavlja družica,Anđeo čuvar, Dar i Dvorci (moram još jednom pročitati). U Anđelu čuvaru smo upoznali zloglasnog, tajanstvenog gusara Pagana, a u Daru ćemo ga upoznati još bolje.

Sara i Nathan vjenčani su kao djeca,a vjenčao ih je kralj. Kako su Sara i Nathan malodobni svoj pristanak su morali dati roditelji. Kralj pristaje na ženidbu djece sve kako bi nekada najbolje prijatelje koji su sada u svađi primorao na suradnju i okončao dugu svađu, a iza svega se skriva zavjera.

Puno godina kasnije Sara Winchester postaje predivna mlada djevojka koja čeka svojeg supruga Nathana, markiza od St. Jamesa da se vrati po nju. Nakon vjenčanja nisu se vidjeli godinama.Mlada i naivna Sara nije se obazirala na staru zavadu ove dvije obitelji. Bila je potpuno nesvjesna suprugovih podviga koje je radio u prošlosti kao zloglasni gusar Pagan. Njihov prvi susret bio je sve samo ne običan. Muškarac koji je stajao pred njom bio je bahat, zbunjujuć i zgodan ratnik . Shvativši da je taj ratnik njen suprug Sara se onesvjestila, a kada je došla k sebi svojeg supruga naziva “Viking”. Prkosna kakva je bila stalno je držala “bukvicu” Nathanu i pokušavala ga naučiti dobrom ponašanju u društvu dame. Hoće li joj uspjeti?

Nathan nikada nije ogolio svoju dušu pred nekom ženom, na njegovom licu nije se mogao iščitati ni jedan osjećaj i to je dobro skrivao pred svima. Sara i prijatelji nikada nisu mogli znati što Nathan osjeća u bilo kojem trenutku jer maska na licu nije ništa otkrivala.

Sara i Nora igrom slučaja nađu se na Nathanovom brodu “Morski jastreb”. Na brodu je Sara bila hrabra, naređivala je svima i bila odlučna u namjeri da u potpunosti osvoji Nathanovo srce. Po povrtaku u Englesku njihova ljubav dolazi na kušnju kada ih zbog zavjere njenog oca pokušavaju rastaviti. Sve je stavljeno na kocku, a njihova budućnost je neizvjesna.


Već i ptice na grani znaju da su povijesno-ljubavni romani moja strast još kad su iz pera J. Garwood mojoj sreći nema kraja. Oduševljena sam ovim romanom. Hoćete li se nasmijati? Hoćete! Strepiti nad junacima? Itekako. Uz smijeh, strah, ljubav , zavjeru , zamršenu priču čeka vas prava poslastica. Iza ove predivne naslovnice krije se odlična pustolovina. Putovati ćete od Engleske do Kariba i natrag. Upoznati malo drugačiju mladu damu , damu koja ima svoj stav, svoje mišljenje, jedna od mana joj je što zbog ljubavi i brige za obitelj ne vidi kakav joj je otac uistinu. Dogodovštine će vas jako nasmijati, svrbe me prsti da vam nešto otkrijem, a ne smijem jer vam neće biti zanimljivo. Ljubav koju Sara osjeća prema Nathanu od djetinjstva nije ona prava, za pravu ljubav i Nathana morati će se jako potruditi i namučiti. Ako niste čitali ništa od J. Garwood sada je vrijeme da počnete, jer svaka njena knjiga je nešto posebno.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.