Ljubav poslijepodne Lisa Kleypas

petak , 09.03.2018.




Lisa Klaypas Ljubav poslijepodne

Izdavač:Mozaik knjiga

5.knjiga iz serijala obitelj Hathaway

Beatrix Hathaway smo upoznali u prethodnim nastavcima ovog serijala,a ovo je njena priča. Bea je odrasla mlada djevojka spremna za udaju.Draže joj je društvo životinja i boravak u prirodi od boravka u plesnoj dvorani.
U prošlim sezonama posjećivala je balove ali nije imala ozbiljne udvarače.
Njenu obitelj smatrali su neobičnom,a samim time Bea nije bila dobar izbor za suprugu.

Beina prijateljica Prudence zagledala se u zgodnog kapetana Cristophera Phelana. Kapetan Phelan odlazi u rat gdje Prudence piše kako ga je rat promijenio i da nije više ista osoba. Prudence uopće ne mari za pisma kapetana Phelana te mu ne želi pisati. Bea je predložila Prudence da ona odgovori na kapetanova pisma u njeno ime. Tako su se Bea i kapetan Phelan dopisivali, a dopisivanje se pretvorilo u nešto puno dublje.

Kada se kapetan Phelan vrati kući, odlučan je u namjeri da oženi ženu koju je zavolio u pismima. Očekuje ga veliko iznenađenje , Christopher shvaća da su pisma pisana od treće osobe, a Bea na različite načine pokušava da se istina ne dozna. Christhoper je bio jako ljut kada je doznao za varku nakon čega Bei okreće život naopačke......


Odlična ljubavna priča, kao i ostale iz serijala. U knjizi je odnos obitelji i zajedništva na prvom mjestu, kao i u svim njenim knjigama koje sam do sad čitala. Beina sposobnost za rad sa životinjama je nešto što nema svatko i u ovoj knjizi je to dodatno naglašeno. Spisateljica se koristi Beinom sposobnošću ( koju koristi kod životinja) kako bi pomogla Christopheru koji se bori sa demonima rata. Zanimljiva i uzbudljiva priča prožeta humorom. I za kraj dva citat koja sam izdvojila za vas.




“Palo joj je na pamet zašto joj je društvo životinja draže od ljudskog. Životinje nisu prijetvorne. Ne odaju krive i suprotstavljene dojmove o sebi. I čovjek se nikada ne nada da bi životinja mogla promijeniti narav.”

“ Bilo je dovoljno loše što je zavoljela muškarca koji nju ne voli. Ali bilo je još gore što je zavoljela muškarca koji je doslovno prezire.”


Osvrt napisala Natalija M.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.