ovo je potpis

11.03.2009., srijeda

Creme brulee

Francuska je zemlja slatkih stvari, a ja izdvajam svoju najdražu poslasticu.

Creme Brulee



za 4 osobe
priprema: 15 min
hlađenje: 1 h
kuhanje: 38 min

sastojci:

1 štapić vanilije
3 prstohvata cimeta
3 žumanjca
60 g šećera
40 cl vrhnja
5 cl mlijeka
100 g smeđeg šećera

priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Prerežite štapić vanilije cijelom dužinom. Sa jednom žličicom izgrebite sjemenke i neka padnu u zdjelu.
Dodajte cimet, žumanjke, šećer, vrhnje i mlijeko. Sve dobro smiksajte.

Smjesu zatim stavite u četiri porculanska kalupa i neka se peče u pećnici 30 min.
Neka se malo ohladi, a zatim stavite u frižider na jedno sat vremena.

Nakon toga pospite smeđim šećerom i stavite na 7-8 minuta ispod jako vrućih rešetki, da se karmelizira (mislim da će i let lampa dobro poslužiti) zubo

Tako karmelizirano servirajte, toplo ili hladno. Po želji.

Probajte. I uživajte. njami




- 15:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter