Creme brulee
|
Francuska je zemlja slatkih stvari, a ja izdvajam svoju najdražu poslasticu. Creme Brulee ![]() za 4 osobe priprema: 15 min hlađenje: 1 h kuhanje: 38 min sastojci: 1 štapić vanilije 3 prstohvata cimeta 3 žumanjca 60 g šećera 40 cl vrhnja 5 cl mlijeka 100 g smeđeg šećera priprema: Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Prerežite štapić vanilije cijelom dužinom. Sa jednom žličicom izgrebite sjemenke i neka padnu u zdjelu. Dodajte cimet, žumanjke, šećer, vrhnje i mlijeko. Sve dobro smiksajte. Smjesu zatim stavite u četiri porculanska kalupa i neka se peče u pećnici 30 min. Neka se malo ohladi, a zatim stavite u frižider na jedno sat vremena. Nakon toga pospite smeđim šećerom i stavite na 7-8 minuta ispod jako vrućih rešetki, da se karmelizira (mislim da će i let lampa dobro poslužiti) ![]() Tako karmelizirano servirajte, toplo ili hladno. Po želji. Probajte. I uživajte. ![]() |


