srijeda, 25.05.2005.

Timski rad

Lijep i uspješan dan. Prekrasan ambijent seoskog imanja, sa brižno njegovanim parkom, dobra hrana i sadržajan program sa motiviranim i dobro raspoloženim ljudima, kratak je rezime današnjeg «team buildinga» za sve vijećnike s liste «Sisačko proljeće».
Recepcija sviju na teme i sadržaje je bila odlična. Odlučio sam nastaviti sa sustavnom izgradnjom tima i u gradskom vijeću i u poglavarstvu. Pored vrlo zanimljivih ideja, iskustava i sugestija koje nam je iznio najuspješniji pobjednik ovih izbora, kolega Mršić gradonačelnik Koprivnice, bila je to dobra prilika da se i svaki naš vijećnik očituje o vlastitom viđenju onoga što trebamo učiniti u prvim danima našega mandata. Drago mi je što te ideje i razmišljanja u velikoj mjeri korespondiraju sa onime što i sam planiram učiniti kako bi smo krenuli sa ispunjavanjem prve obveze iz naše misije, a to je preokretanje negativnih trendova u gradu, a poglavito izvlačenje građana iz malodušja i rezignacije. Morat ćemo odmah djelatno pokazivati da smo drugačiji od prethodnika i prakticirati sasvim novi tip obnašanja vlasti i novi tip odgovornosti. Svi se u tome slažemo. Nije grad i nisu građani tu da bismo mi imali čime vladati, kao što to proizlazi iz njihove dosadašnje prakse, već smo mi tu da bismo uistinu služili napretku grada i boljitku života naših građana. Sva je promjena filozofije u tome. Naravno, da to trebamo i pokazati na djelu. Predložio sam da usvaku sobu u gradskoj upravi postavimo misijski slogan: «Tu smo zbog građana», kako se nitko ne bi osilio i zaboravio smisao naših dužnosti.
Nakon ručka imali smo vrlo stručan, ali i zanimljiv program izgradnje tima i timske kulture, zajedničkog određivanja ciljeva, jačanja međusobnog povjerenja i poštovanja, te motivacije za zajednički, timski rad. Igrali smo i male igre na temu kulture timskog rada, i bilo je zanimljivo vidjeti kako se grupa pretvara u tim. Mislim da smo svi shvatili kako se snaga i utjecaj pojedinca multiplicira u timskom radu. Radit ćemo na tome, važno je da smo spremni na učenje i toleranciju.

Davorko Vidović
25.05.2005. u 23:59

<< Arhiva >>