DALLAS MUSIC BLOG

ponedjeljak, 30.05.2011.

>>> Višestruki Tuborg Eargazam - Rijeka, Hartera, subota 18.06.2011. <<<

Nakon Zagreba, kada je žestokom svirkom domaćih glazbenih
snaga oslobođena pojačana doza pozitivne vibracije, Višestruki Tuborg Eargazam seli se u
Rijeku. Naime, Tuborg će u subotu 18. lipnja u Rijeci organizirati Tuborgovu koncertnu noć
koja će u Harteri otpustiti neograničene količine eargazmične zabave uz Jinxe, Let3 i Quasarr.

Pred domaćom publikom Letu3 i Quasarru zasigurno neće biti problem dovesti publiku do
ekstaze, a Jinxima će to biti prvi nastup u Rijeci na kojem će predstaviti svoj hit album
Diksilend. Sve u svemu, na Višestrukom Eargazmu nitko neće ostati ravnodušan, jer odlični
nastupi i zabava koju će Tuborg dodati u provod garantiraju iskustvo od kojeg će zatitrati sva osjetila.

Rijeka će biti druga po redu koja se upušta u grupni Eargazam, a niti nakon nje, Tuborg ne
staje sa isporučivanjem valova snažnog zadovoljstva. Naime, nakon Rijeke vibracije će se
kreću i prema drugim gradovima, tako će se 24. srpnja napaliti Split, a najesen Osijek.

Ulaznice za riječki Tuborg Eargazam su u prodaji po cijeni od 20,00 kuna, a mogu se kupiti u
Dallas music shopu u Rijeci te na ulazu u Harteru na dan koncerta.

30.05.2011. u 13:25 • 0 KomentaraPrint#

>>> MARS FESTIVAL - najavljuje i nastupe Električnog orgazma i Mizara <<<

Kultna imena regionalne rock scene, beogradski Električni Orgazam i skopski Mizar, zaokružuju line up ovogodišnjeg izdanja Mars festivala u Zagrebu.
Uz headlinere Thirty seconds to Mars, sjajne Dredg i jake domaće snage predvođene Vatrom, Diskurz i Ninom Romić, Mars festival u petak 10.06. po treći put zatresti će Zagreb u dvorištu Jedinstva i klubu Močvara.

Električni Orgazam po prvi će puta u Zagrebu premijerno predstaviti nove stvari sa sjanog albuma 'To što vidiš to i jeste', a novi album predstaviti će i Mizar, u njihovom slučaju riječ je o izuzetnom i zanimljivom 'The boy and the white sea'. Oba banda nastupiti će u Zagrebu nakon dugogodišnje pauze, oboružani od kritike sjajno prihvaćenim novim studijskim materijalima.

Posljednje ime Mars festivala biti će band pobjednik natječaja organiziranog u suradnji s MTV-em, čiji se finale događa u petak 03.06. u klubu Jabuka.

Ulaznice za Mars festival u prodaji su po cijeni od 230 kn, a na dan festivala zinositi će 260 kn.

30.05.2011. u 13:22 • 0 KomentaraPrint#

>>> Vava - koncert u zagrebačkom Hard Place-u, utorak 31.05.2011. <<<

U utorak 31. svibnja Hard Place ugostit će Vladu Simčića Vavu (Laufer, Blagdan bend), riječkog majstora gitare.
Hvaljen od publike i kritike ovaj sjajni gitarista, koji je možda poznatiji po svojim nastupima sa električnom gitarom, dolazi u Zagreb pokazati svoju „drugu stranu“ i prezentirati svoje solo uratke pred zagrebačkom publikom.


Na ekskluzivnom zagrebačkom koncertu predstaviti će svoja tri solo ambijentalna izdanja: albume Soundtrack i Poljubac je izdaja i vinilni singl Summertime.
Oba su albuma bila među najboljim izdanjima po kritičarima, a Soundtrack je proglašen jednim od najvažnijih u ovom stoljeću.
Pristup prezentaciji tih materijala je drugačiji nego što smo navikli od klasičnih koncerata jer osim svirke obuhvaćaju atraktivne audio-video instalacije, koršitenje 4-kanalnih analognih traka na kojima je sav materijal i sniman.

Publiku, koja će u klubu Hard Place biti udobno smještena u stolicama, očekuje oko 45 minuta vrhunskog ambijentalnog blues rock iskustva.
Kao posebno iznenađenje, u utorak će se na pozornici Hard Place-a pojaviti i riječki glumac Alen Liverić, dobitnik Zlatne Arene koji će svojom glumom i pričom dodatno začiniti Vavin performance.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna potražite u pretprodaji na šanku kluba svaki dan od 20-02.

30.05.2011. u 11:07 • 0 KomentaraPrint#

>>> KATE BUSH "DIRECTOR'S CUT" u prodaji! <<<

Kate Bush upravo je objavila, neobični novi album, nazvan 'Director's Cut'. Na ovom albumu, Kate ponovo podsjeća na neke od pjesama sa svojih albuma 'The Sensual World' i 'The Red Shoes', u procesu koji predstavlja fascinantan portret umjetnice koja je konstantno u stanju evolucije. Za potrebe ovog albuma Kate je ponovno snimila neke elemente, zadržavši pritom najbolje glazbene momente svake pjesme, stvarajući tako 'redateljsku verziju' ali u zvuku, a ne slici.

Album je najavila nova verzija pjesme 'Deeper Understanding' kao sing. Iako je napisana prije dvadesetak godina, pjesma je možda upravo danas relevantnija nego ikada...

Kate Bush upravo radi i na novom albumu, no za sada se još ne zna kada će on biti objavljen.

“Director’s Cut” možete pronaći kao digitalni album, dvostruki LP, standardni CD, te deluxe CD sa tri diska (uključuje Director’s Cut, The Sensual Word i remasterirani album The Red Shoes), u tvrdo ukoričenom izdanju sa bogato opremljenom knjižicom .


Potražite po najpovoljnijoj cijeni u Dallas Music Shopovima:

Dallas Music Shop Zagreb - Teslina 16 - 01/6403 585

dms-zagreb@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a - 051/332-524;

dms-rijeka@mars-music.hr

Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72 - 052/813-493;

william.dobrovic.link@pu.t-com.hr

Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2 - 023/315-413;

dms-zadar@mars-music.hr

Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14 - 021/314-133;

dms-split@mars-music.hr

Dallas Music Shop ŠIBENIK - Kralja Tomislava 4 - Tel. 022/214 883
E-mail: dms-sibenik@mars-music-hr
+
DMS RIJEKA-PARIS-TEXAS - Rijeka - M. Gupca 3a - Tel. 051/321 540
E-mail: dms-rijeka-paris-texas@mars-music.hr
&
www.dallasmusicshop.com

30.05.2011. u 11:02 • 0 KomentaraPrint#

petak, 27.05.2011.

>>>DAVOR RADOLFI predstavlja novi spot 'OD PAGA DO PALAGRUŽE'<<<

- televizijska premijera - utorak, 31.05.2011., NOVA TV, emisija 'In magazin'

Godinu dana nakon objave svog kompilacijskog albuma, prepunog hitova, Davor Radolfi snimio je novi spot za pjesmu 'Od Paga do Palagruže'.

Ovaj ljetni hit jedina je nova pjesma koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu 'Sentimiento', koji je Davor povodom svojih 25 godina objavio u izdanju Dallas recordsa.
Prava morska, romantična pjesma, a opet vrlo karakteristična za Ritmo loco, jednostavno mami na ljetni ples na plaži....

Redatelj spota je Milo Ostović, dugogodišnj Davorov suradnik i prijatelj, koji je za ovaj spot Davora stavio u ulogu naratora cijele ljetno-ljubavne priče, koja se nastavlja na koncert, pogađate....., Davora i Ritma loca.

Premijeru spota pogledajte u utorak, 31.05.2011. na Novoj tv u emisiji 'In magazin'.

27.05.2011. u 09:53 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.05.2011.

>>> COTA G4 ''U ČEMU JE ZAPRAVO STVAR'' - novi album u prodaji - <<<

Novi album daruvarskog benda Cota G4 najavio je singl ''Za nas ne postoji kraj (volim vas sve)'' koji je nasljednik njihova debi albuma jednostavno nazvanog imenom benda ''Cota G4''

Drugi album ''U čemu je zapravo stvar'' nastajao je kroz nekoliko godina i nekoliko faza benda Cota G4.
Prvo snimanje započelo je još 2007. godine i nastavilo se kroz 2008. kada se bend rasformirao, te je album ostao nedovršen.
Krajem 2009. bend se, u novoj postavi, ponovo okuplja, a snimanje se nastavlja i kroz 2010. u studijima ''Soundcage'' i ''Oxigen'' u Zagrebu.
Mastering je odrađen u kućnom studiju pjevača Marka Osmanovića.

Koncept albuma čini raznolikost ugođaja uz vrlo širok pristup rock'n'roll-u sa pjesmama koje variraju od rocka osamdesetih, old school rocka šezdesetih i sedamdesetih, do hip hopa i rockabilly-ja, dok se tematika kreće od buntovničko-socijalne do ljubavne.
Cota G4 na ovom albumu imaju i goste, pa im se tako vokalno pridružio Marko Štromajer, na solo gitari Ivan Mihaljević, kao prateći vokal Petra Antolić, Marko Križan na saksofonu, te Damir Kukić na harmonici.
Album je žanrovski podijeljen u 3 dijela; dok prvi dio predstavlja modernu rock produkciju, drugi nudi sirovi, ''starinski'' pristup na koji se nastavlja eksperimantalni dio s rock bazom. Do izražaja ponovo dolazi neupitno sviračko umijeće članova benda.
Otud i ime albuma ''U čemu je zapravo stvar'', što je ujedno i upit i izjava...

Istovremeno sa izlaskom albuma, bend je razveselila vijest da su izabrani u samo finale, među tri benda, od kojih će jedan nastupiti kao predgrupa velikanima rocka, skupini Bon Jovi, na spektakularnom zagrebačkom koncertu . Držimo palčeve da na Maksimiru prije Bon Jovija, vidimo upravo momke iz benda Cota G4!!!

26.05.2011. u 10:23 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 25.05.2011.

>>> MARS FESTIVAL LJUBLJANA sutra, 26.05.2011. MOBY - MARS FESTIVAL ZAGREB .... još samo 16 dana ....<<<

Još samo jedan dan dijeli nas od glazbenog spektakla u Ljubljani, još samo jedan dan dijeli nas od fenomenalnog koncerta Moby ja u Ljubljani....

Mars Ljubljana - Zagreb Trans Europe festival već treću godinu za redom ugošćuje vrhunska svjetska i domaća imena glazbene scene, a već sutra, 26.05.2011. počinje Mars ludnica u Ljubljani. Sutra će na ljubljanskoj pozornici osim vrhunskog Moby-ja nastupiti i TBF, Darkwood Dub, Rotor i drugi.

Moby je ovih dana objavio novi album 'Destroyed' i istoimenu knjigu fotogalerija, a naravno, na koncertu ćemo čuti i neke od novijih pjesama. Na albumu se nalazi 15 atmosferičnih pjesama bogatih, ugodnih melodija, a kao prvi službeni singl, Moby je izbacio pjesmu 'The Day'.

Osim novog albuma od Moby-ja, još jedna grupa predstavit će novi singl.
_________________________________________________________________________________________

MARS FESTIVAL ZAGREB

.... još samo 16 dana dijeli nas pak do Mars festivala Zagreb za koji se već sada traži karta više.

Čini se kako dečki iz mega popularne grupe 30 seconds to Mars nisu ni znali koliko je jaka njihova baza obožavatelja jer da su znali vjerojatno bi i prije posjetili Hrvatsku.
Osim grupe 30 seconda to Mars na festivalu će nastupiti i Dredg , Vatra, Diskurz, Mizar, Nina Romić i drugi.

Podsjetimo još jednom kako je žiri Mars festivala odabrao 10 bendova koji po glazbenom izričaju najbolje odgovaraju festivalu, a glasovanjem na portalu MTV-ja www.mtv.com.hr možete sudjelovati i odabrati 5 finalista koji će odmjeriti snage na koncertu u Jabuci, 03.06.2011.

Nominirani bendovi su:
KILLED A FOX
MEL CAMINO
VALETUDO
REPLICA
PROGRESS
MOSKVA
LEIFERT
TIX
PROJECT MOF
IGNOR

25.05.2011. u 14:45 • 1 KomentaraPrint#

>>>NENO BELAN premijera spota 'NEDIR NAD MOREM PLAVIM'<<<

- televizijska premijera - srijeda, 25.05.2011. na CMC-u u 19 sati
- internet premijera - srijeda, 25.05.2011. na facebook-u emisije 'Glazbeni show Dalibora Petka'

Nakon nebrojeno mnogo hitova, a isto tako i snimljenih spotova, Neno Belan je konačno snimio pravi ribarski spot.

'Nedir nad morem plavim' je pjesma sa kojom će Neno nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Pjesma se već nalazi na mnogim top listama, a upravo je ovaj singl odličan za ulazak u ljetne praznike, za vrijeme kada su aktualne sve konobe, plaže i uvale... S obzirom na redovite nastupe Nene i Fiumensa, ovaj spot je snimljen u rekordnom vremenu, a konačnu verziju premijerno pogledajte u srijedu, 25.05.2011. na CMC televiziji u vijestima u 19 sati i na isti dan na facebook stranici emisije 'Glazbeni show Dalibora Petka'.

Samo dan nakon premijere spot će te moći pogledati i na službenom Dallas facebooku
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Dallas-Records-official-page/129690043793

25.05.2011. u 11:39 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 24.05.2011.

>>>ŽIRI MARS FESTIVALA odabrao je 10 bandova...<<<

Žiri Mars festivala odabrao je 10 bandova koji po glazbenom izričaju najbolje odgovaraju festivalu....

1. KILLED A FOX (http://soundcloud.com/killedafox ), Suitcase Man, The Pattern
2. MEL CAMINO (http://soundcloud.com/mel-camino), Ona shvaca, Glava puna oblaka
3. VALETUDO (http://soundcloud.com/valetudo-dubrovnik), Neces dobiti kita, Electro Boy
4. REPLICA (http://soundcloud.com/replicazg), Sve sto je vjecno kratko traje, Svi smo pozvani
5. PROGRESS (http://soundcloud.com/progressvt/) Kajem se (u medjuvremenu su izbrisali jos jednu prijavljenu pjesmu)
6. MOSKVA (http://soundcloud.com/moskva-rijeka), Bumeran, U tvojim rukama
7. LEIFERT (http://soundcloud.com/leifert), Zena u godinama, Jegulja
8. TIX (http://soundcloud.com/tix-band), Korak blize, My Color Blue
9. PROJECT MOF (http://soundcloud.com/projectmof), Lost Boyz, Voltage
10. IGNOR (http://soundcloud.com/ignor-1), Rac, Isprike

Glasujte i odaberite 5 finalista koji će odmjeriti snage na koncertu u Jabuci 03.06.

Samo jedan od finalista dobiva priliku zasvirati na Mars festivalu 10.06. a tko je to ovisi i o vasim glasovima!
Glasovanje zavrsava 27.05., a 28.05 cemo obajaviti imena 5 finalista.

Finalist će prvi nastupiti na pozornici i tako se pridružiti već poznatim izvođačima na Mars Festivalu (30 Seconds To Mars, Dredg, Vatra, Diskurz, Mizar, Nina Romić i dr.)
Podsjećamo da je na ljubljanskom dijelu festivala headliner Moby koji će nastupiti 26. svibnja.
Više na: http://www.mtv.com.hr/vijesti/mars-festival-odabrano-10-polufinalista i na
www.dallasmusicshop.com

24.05.2011. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#

>>>Mika Male ''Vremenom'' - premijera spota, utorak, 24.05.2011. u 12h na Muzika.hr "<<<

MIKA MALE nastupit će i na T-Mobile In Music Festivalu...
Zagrebački bend Mika Male odlučili su nas počastiti spotom za singl Vremenom.

Spot "Vremenom" sniman je i montiran kolektivnim snagama benda Mika Male.
Može se reći da je to prvi self-made spot ovog benda. Većina spota snimana je u kućnoj atmosferi jednog od članova benda, a dijelovi eksterijera snimani su na raznim lokacijama po Zagrebu i iznad Zagreba.
Situacijom samodovoljni Mika Male predstavljaju pjesmu svjetlom i sjenama, siluetama na površini prolazećeg vremena.
Vrijeme nisu uspjeli ukrotiti, ali su ga zabilježili što su najbolje mogli i tako mu se mogu ponovo vraćati.
A priroda kao vječno promjenjivi stoik o(p)staje i promatra.

Znamo da su Mika Male izvrsni glazbenici i autori, a kakvi su redatelji, producenti i montažeri, provjerite premijerno sutra točno u podne na portalu Muzika.hr!

Mika Male možete pogledati i na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu!

24.05.2011. u 10:05 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 23.05.2011.

>>>MORRISSEY The Very Best Of U PRODAJI <<<

Steven Patrick Morrisey, jedan od najcjenjenijih britanskih glazbenika i pjesnika, koji je slavu stekao kao frontmen kultnih Smithsa, a kasnije i vrlo uspješnom samostalnom karijerom, jučer je proslavio svoj 52. rođendan. Možda i tim povodom, ovih je dana, u suradnji sa samim umjetnikom, u cijelom svijetu objavljena njegova nova 'Very Best Of' kompilacija na kojoj se nalazi 18 pjesama iz prvog dijela solo karijere.

Ova kolekcija, uz koju dolazi i bonus DVD između ostalog donosi uspješne solo singlove 'Suedehead', 'Every Day Is Like Sunday', 'The Last Of The Famous International Playboys', 'The More You Ignore Me, the Closer I Get' i 'Interesting Drug', kao i znane Morrisseyeve favorite poput 'Glamorous Glue', 'Break Up the Family' ili 'November Spawned A Monster'. Uz spomenute pjesme tu je i nekoliko rijetkih ili neobjavljenih snimaka, kao što su'Tomorrow' i 'My Love Life' u verzijama napravljenima samo za američko glazbeno tržište, zatim vrhunska izvedba klasika 'Moonriver' u produženoj gotovo desetominutnoj verziji, te ranije neobjavljena solo verzija pjesme 'Interlude', originalno izvedene u duetu sa Siouxsie Sioux.

Bonus DVD donosi 11 video spotova i snimaka, od kojih su tri 'Boxers', 'The More You Ignore Me...' i 'Sunny' ranije na bila dostupna na DVD-u samo u Americi, a tu je i rijetko viđena snimka Morrisseyevog live nastupa u showu Jonathana Rossa u izvedbi pjesme 'I've Changed My Plea To Gulity' iz 1990. godine.
Birajući fotografije za omot albuma Morrissey je odabrao selekciju rijetko ili nikada viđenih snimaka, koje ovom izdanju daju dodatnu ekskluzivnost.
Ovu nezaobilaznu kompilaciju možete potražiti na CD-u (sa bonus DVD-om), kao i na LP-u.

Popis pjesama:
1. The Last Of The Famous International Playboys
2. You're Gonna Need Someone On Your Side
3. The More You Ignore Me, The Closer I Get
4. Glamorous Glue
5. Girl Least Likely To
6. Suedehead
7. Tomorrow (US remix radio edit)
8. Boxers
9. My Love Life (US mix)
10. Break Up The Family
11. Iive Changed My Plea To Guilty
12. Such A Little Thing Makes Such A Big Difference
13. Ouija Board, Ouija Board
14. Interesting Drug
15. November Spawned A Monster
16. Everyday Is Like Sunday
17. Interlude (Morrissey solo version)*
18. Moonriver (extended. 9:39 version)
*ranije neobjavljeno

Bonus DVD:
The Last Of The Famous International Playboys
The More You Ignore Me, The Closer I Get
Glamorous Glue
Suedehead
Tomorrow Boxers
My Love Life
I’ve Changed My Plea To Guilty (live, Jonathan Ross Show, Dec. 1990)*
Interesting Drug
November Spawned A Monster
Everyday Is Like Sunday
Sunny

*ranije nedostupno na DVD-u

23.05.2011. u 13:38 • 0 KomentaraPrint#

>>>ZORAN MIŠIĆ predstavio naslovnicu svog albuma prvijenca 'Strah od Nepoznatog'<<<

U četvrtak, 19.05. Zoki je, zajedno sa učenicima Grafičke škole u Zagrebu, medijima predstavio naslovnicu svog albuma prvijenca 'Strah od Nepoznatog' koji će uskoro izaći pod etiketom Dallas recordsa.
Na predstavljanju naslovnice vladalo je pravo uzbuđenje, jer od brojnih rješenja koja su učenici ponudili, u finalni izbor ušla su tri prijedloga, a pobjedu je na kraju odnijela učenica 3. razreda, Jasmina Večerić, čije je rješenje oduševilo Zokija.

Osim Jasmine, još su dva učenika čiji će radovi krasiti Zokijev album. Fran Reizl dizajnirao je unutrašnjost knjižice , dok je Josipa Pađen zaslužna za zadnju stranicu omota.

Ni sam Zoki nije sakrivao ushićenje te je djevojkama poklonio ruže, a Frana je pozvao da mu se na njegovom prvom koncertu u Zagrebu pridruži na pozornici i odsvira koju solažu, s obzirom da svira gitaru u svom bendu.

Na predstavljanju dizajna albuma, prisustvovao je i ravnatelj Grafičke škole Dubravko Deželić, koji je bio jako ugodno iznenađen učeničkim radovima ne krijući ponos što se radi upravo o njegovim učenicima, a ne zaboravimo spomenuti ni prof. Brunu Kokota, mentora, koji iz zdravstvenih razloga, nažalost nije mogao doći.
Podsjetimo još jednom da će Zokijev prvijenac 'Strah od Nepoznatog' uskoro ugledati svjetlo dana, a na njemu će se naći 11 pjesama za koje je zaslužan izvrstan autorsko-producentski tim, Mario Vestić, Dejan Orešković, Goran Štetić-Stellar, Matej Zec i sam Zoran Mišić kao autor nekoliko pjesama, te uz Vjekoslava Čuljka zaslužan i za aranžmanski dio.

Uz već dobro poznate singlove 'Gdje si sad' i 'Izgubljeni raj', na albumu će se naći i 2 bonus tracka, obrade pjesama 'Svijet za nas' Laufera , te 'Mršavi pas' Majki.

23.05.2011. u 12:59 • 0 KomentaraPrint#

petak, 20.05.2011.

>>> TBF - PREMIJERA NOVOG SINGL 'MATER' - PONEDJELJAK, 23. 05. <<<

T.B.F.-ovci, trostruki dobitnici Porina za koncertni album „Perpetuum fritule“, završili su svoj novi dugoočekivani studijski album čiji ćete najavni singl moći čuti od ponedjeljka u eteru Antene Zagreb, Total FM-a, kao i na nizu radio stanica u regiji , te na portalu Muzika.hr.

Bezobrazno dobar novi album zanimljivog naslova "Pistaccio metallic" u prodaji će se pojaviti sredinom lipnja, a odlična najavna pjesma „Mater“, otkriti će vam samo dio atmosfere sa albuma.

O samom albumu, jedan od članova benda, Saša Antić kaže: 'Album Pistaccio Metallic je peti studijski album TBF-a koji je nova stranica u radu benda.
Novi izdavač - Dallas Records, novi bubnjar - Janko Novoselić. Snimali smo prvi put van Splita, u Novom Mestu u Sloveniji u studiju RSL i po prvi put sami producirali čitav album. Na njemu je novih 11 stvari, po običaju red priče, red narodne mudrosti, sve u rimi.'

' Prvi singl sa albuma je pjesma "Mater" , nastavlja Saša i dodaje, ' Svi znate da je ženski lik iz pjesme "Dogodila se ljubav" koju izvode Lea Dekleva i Mladen i Saša od TBF-a poručio jednom anonimnom srećkoviću da za njega ima ljubav za kakvu niste čuli. I zaista, nikad niste čuli ostatak priče. Naime, u paralelnom svijetu jeftine psihologije i opskurne rap poezije ta ljubav se ostvaruje , oni završe skupa i kako to obično biva cvijeta punih 8 godina. Pjesma "Mater" govori o tome što se događa upravo sada, nakon 8 godina njihove veze. '

Poslušajte nastavak priče u ponedjeljak, 23.5. , od 8 sati na Anteni Zagreb, Totalnom FM-u i na web stranici Muzika.hr

Premijeru izvan Hrvatske ulovite na: Radio Slovenia International, Radio Beograd 202, Radio 021 Novi sad, Antenna 5 Skoplje, Radio Stari grad Sarajevo, Radio Crna Gora

Spot za pjesmu 'Mater' moći ćete pogledati već 06.06.u programu MTV -a .

20.05.2011. u 10:00 • 0 KomentaraPrint#

>>> NICK CAVE & THE BAD SEEDS - U PRODAJI NOVA SERIJA REIZDANJA!!! <<<

Nakon što je, uz odlične reakcije kritike i publike, već objavljeno prvih šest albuma Nicka Cavea i njegovih Bad Seedsa, po prvi puta u cjelosti digitalno remasteriranih sa dodatnim bonus dvd diskovima, ovih su se dana u prodaji našla četiri nova naslova. 'Let Love In', 'Murder Ballads', 'No More Shall We Part' i 'The Boatman's Call', dobili su isti tretman, pa tako u luksuznom izdanju donose, osim remasteriranog albuma i novi surrond mix, kao i posebno snimljeni kratki film britanskih umjetnika Iana Forsytha i Jane Pollard, te b-strane singlova, video spotove i ekskluzivne bilješke uz svako izdanje.

'Let Love In' je album na kojem je ljubav glavna tema. Aranžmani su suptilni, a izvedbe pažljivo osmišljene. Umješnost Cavea i Seedsa da sviraju mračnu glazbu filmske atmosfere, blista kroz jedan od vrhunaca albuma u pjesmi 'Red Right Hand ‘ koja opisuje stravičnu i demonsku figuru koja se pojavljuje na rubu grada. Ovaj album, od sva četiri u ovoj seriji reizdanja ima najviše rockerski zvuk (posebno u pjesmi Thirsty Dog) i uz spomenute pjesme, sa njega se svakako izdvaja veliki hit 'Do You Love Me?' kao i naslovna tema 'I Let Love In'.

Album 'Murder Ballads' je, nakon albuma o ljubavi, donio kolekciju pjesama o smrti i nasilju. Cave i Seedsi ovdje uspješno mijenjaju svoj zvuk prema jazzu, bluesu i countryju. Album je, osim odličnih ocjena kritike, postigao i veliki komercijalni uspjeh, ponajviše zahvaljujući vječnom duetu između Nicka Cavea i Kylie Minogue u hitu 'Where The Wild Roses Grow', a svakako treba spomenuti i duet sa PJ Harvey u sjajnoj pjesmi 'Henry Lee'.

'No More Shall We Part' stigao je 4 godine nakon 'Murder Ballads' i donio više promišljenih, predivno napisanih pjesama. Caveova lirska i skladateljska genijalnost ovdje je u prvom planu, a melankolija, intimna atmosfera i gorkoslatke sofisticirane melodije zamijenile su prkos i žešći rock zvuk sa ranijih albuma. Uz naslovnu pjesmu 'And No More Shall We Part', izdvajaju se briljantni komadi poput 'Fifteen Feet Of Pure White Snow', 'Love Letter' i 'As I Sat Sadly By Her Side'.

Posljednji u ovoj seriji reizdanja je album 'The Boatman's Call' koji donosi introspektivne pjesme o ljubavi i religiji. Većina pjesama je snimljena uz pratnju dva ili tri instrumenta, najčešće bas i klavir, a po mnogima ovo je autorsko remek djelo Nicka Cavea. Krenvši od antologijske 'Into My Arms', preko 'Lime Tree Arbour' i 'People Ain't No Good', pa do '(Are You) The One I've Been Waiting For?', 'Far From Me' i zaključne 'Green Eyes', album kao cjelina i danas zauzima sam vrh Caveove diskografije, u itekako žestokoj konkurenciji sjajnih albuma.


Ranije objavljeni remasteri:

From Her to Eternity,
The Firstborn Is Dead,
Kicking Against the Pricks
Your Funeral…My Trial
Tender Prey,
The Good Son
Henry's Dream .

20.05.2011. u 09:52 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 19.05.2011.

>>> MOZARTINE OVU SUBOTU (21.05.) U HRVATSKOM GLAZBENOM ZAVODU <<<

Nakon odrađene turneje u Njemačkoj, renomirani Djevojački zbor Mozartine zajedno sa svoja tri podmladka, dječjim zborovima Mozartine, Papandopuline i Schubertine, za zagrebačku publiku održati će svečani cjelovečernji koncert, u subotu 21.05. u Hrvatskom glazbenom zavodu sa početkom u 20 sati.

Pjevački studio Mozartine djeluje već više od 12 godina, a okuplja djevojčice i djevojke iz brojnih osnovnih i srednjih škola na području Zagreba te nekoliko studentica. Od početnog djelovanja na području zagrebačke Dubrave gdje još uvijek djeluje dječji zbor Mozartine, Studio se proširio i na ostale dijelove Zagreba, te tako u centru djeluju Papandopuline i Djevojački zbor Mozartine, dok na području Novog Zagreba od prošle godine djeluju Schubertine.

Odrastanjem članica dječjih zborova, djevojke u višim razredima osnovne škole prelaze u djevojački zbor. Tijekom godina djelovanja, zbor se može pohvaliti suradnjama sa poznatim orkestrima i glazbenicima, kao Simfonijskim orkestrom HRT-a, Lidijom Horvat – Dunjko, Martinom Horvat i brojnim drugima, te turnejama po brojnim hrvatskim gradovima i zemljama kao Mađarska, Italija, Poljska, Švicarska idr. Krajem ovoga mjeseca Zbor će sa austrijskim orkestrom održati koncert u Frohnleitenu (Graz).

Na programu zagrebačkog koncerta naći će se djela poznatih hrvatskih i stranih skladatelja, pa ćete imati priliku čuti djela Papandopula, Straussa, Brkanovića, Gallusa, Mozarta, Žganca i dr. stoga nemojte propustiti ovu pravu glazbenu poslasticu. Zborove pratiti korepetitor Mario Čopor s kojim Pjevački studio Mozartine koncertrira već više od 8 godina.

Svoju kartu možete nabaviti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda, Gundulićeva 6, sat vremena prije početka koncerta, dakle od 19 sati.

19.05.2011. u 09:19 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 18.05.2011.

>>>KIM VERSON singl 'Poziv tvoj'<<<

Danas, 18.05., predstavljanje novog singla 'Poziv tvoj' i gostovanje
u emisiji 'Dallas Special Network' na HR 2 u 19.45 sati

U eterima hrvatskih radio postaja već nekoliko dana možete čuti Kimin novi singl 'Poziv tvoj', četvrti po redu s njenog albuma prvijenca 'Vjeruj u snove' kojega će danas predstaviti u emisiji 'Dallas Special Network' na HR 2 iza 19.30h.

"Pjesma je najbrža i najžešća na mom albumu. Baš se pronalazim u njoj i totalno je moj stil",
rekla je Kim o svom novom singlu koji je također ljubavne tematike.
Glazbu potpisuje Nermin Puškar, tekst Martina Vrbos dok je za aranžman zaslužan Miro Lesić.

Kim će sa pjesmom nastupiti i na ovogodišnjem CMC festivalu Vodice 2011., a u pripremi je i snimanje videospota koji će opet iznova oduševiti njene brojne obožavatelje.

18.05.2011. u 16:02 • 0 KomentaraPrint#

>>> LAIBACH - koncert, Boogaloo, 21.5.2011, službeni after party u Sirupu <<<

Legendarni slovenski bend Laibach napravili su soundtrack za jedan od najskupljih finskih filmova - Iron sky (http://www.ironsky.net/site/).
U toj ulozi poželio ih je vidjeti Ben Watkins (The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Once Upon a Time in Mexico) s kojim su i radili glazbu za ovu finsko-njemačku sci-fi crnu komediju čiju režiju potpisuje Timo Vuorensola, tvorac popularnog internet hita Star Wreck.

Pogledajte treći teaser za Iron Sky: http://www.youtube.com/watch?v=kNDaOFQ6g2I
Nakon velikog koncerta koji su u subotu 14.5. održali u londonskoj Roundhouse dvoranu u sklopu Mute festivala, grupa Laibach stiže i u Zagreb.
21. svibnja u klubu Boogaloo održat će slavljenički koncert na kojem će obilježiti 30 godina djelovanja.
U Boogaloo će izvesti svoj Revisited program, sačinjen od novih verzija legendarnih industrial skladbi iz 80-ih godina, kao što su ' Mi kujemo bodočnost ' , ' Smrt za smrt ' , ' Brat moj ' , 'Država ' i mnoge druge.

Ovaj zagrebački koncert tematski je povezan i s retrospektivnom izložbom ' Ausstellung Laibach Kunst1980-2010 ' skupine Laibach, koja je postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM do 26. svibnja, na kojoj je po prvi puta hrvatskoj publici, u vizualnom obliku predstavljena ključna poetika njihovog razvoja od prve dekade 1980-ih do danas. Na izložbi je predstavljen najvažniji stadiji razvoja Laibacha, od ranih 80-ih do danas, a sve to kroz klasični laibachovski jezik; multi-medijalne instalacije, uljane slike, grafike, fotografije, tiskane medije i dokumente.

Službeni after party koncerta održat će se u klubu Sirup na Ravnicama u kojem će se, uz predočenje Laibach ulaznice moći kupiti karta po 30kn (upad je inače 50kn) za koncert Andrew Weatheralla, producenta Primal Screama, Bjork, New Ordera, Fuck Buttonsa...

Ulaznice za zagrebački koncert možete kupiti po cijeni od 100kn na prodajnom mjestima: Eventim, Dallas, Dancing bear, Dirty old shop, Planet music, Rockmark.

18.05.2011. u 09:37 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 17.05.2011.

>>> Putokazi ''Dar'' - premijera novog singla <<<

Proljeće je vrijeme za pop-bombone, a Putokazi svojim novim radijskim singlom nude upravo to.
Dar je naslov prve skladbe pristigle iz orbite novog Mjeseca, u koju su Putokazi ušli tiho, na prstima, dok su spavači spavali, osluškujući u snu zvukove s prethodnog albuma skupine, albuma Mjesec.
Prvi slušatelji Dara nisu mogli odoljeti njegovoj melodiji i ritmu.
Zašto je tomu tako, uskoro će znati i ostali...

Dar ćemo po prvi puta moći čuti u srijedu, 18.5. od 18 sati u eteru Hrvatskog radija u emisiji Dallas Special Network, dok će se istovremena web premijera odvijati na stranici portala Muzika.hr ( www.muzika.hr)

17.05.2011. u 11:41 • 0 KomentaraPrint#

>>> PORIN 2011 14 PORINA ZA IZDANJA I IZVOĐAČE DALLAS RECORDSA <<<

Na sinoć održanoj dodjeli Porina u Biogradu Porina u najjačoj kategoriji 'album godine' osvojio je Gibonni, te je tako i priznanjem struke okrunio izdanje koje je već dostiglo dijamantnu nakladu, te sa kojeg je već skinuto 6 hit singlova, uključujući i najnoviji 'Vesla na vodi' koji je svoju video premijeru doživio upravo večeras na MTV-u. Uz Porina za 'album godine' Gibonnijev album osvojio je Porine u kategorijama najbolje produkcije, snimke i aranžmana, kao i Porin za najbolji video broj i to onaj pjesme 'Žeđam'.

Skupina TBF sinoć je slavila u tri kategorije. Njihov posljednji album 'Perpetuum Fritule' osvojio je Porin u kategoriji najboljeg koncertnog albuma, kao i Porin za najbolje likovno oblikovanje. Također TBF su dobitnici u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom, za izvedbu pjesme 'Fantastična' sa spomenutog albuma.

Zanimljivo, po prvi puta se u povijesti Porina dogodilo da u istoj kategoriji - najbolja izvedba grupe s vokalom - zbog istog broja glasova imamo dva dobitnika, a uz TBF, sinoć su u toj kategoriji slavili i Jinx, za izvedbu pjesme 'Da smo se voljeli manje' sa albuma 'Diksilend', koji je proglašen i za najbolji album pop glazbe.

Na 18. dodjeli nagrade Porin, izvođači i izdanja Dallas Recordsa osvojili su ukupno 12 nagrada, a 6 dana ranije i dva Porina u inozemnim kategorijama klasike i jazza.


DALLAS RECORDS - DOBITNICI PORINA PO KATEGORIJAMA:

ALBUM GODINE - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJI ALBUM POP GLAZBE - DIKSILEND - JINX
NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM - JINX - DA SMO SE VOLJELI MANJE (DIKSILEND)
NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM - TBF- FANTASTIČNA (PERPETUUM FRITULE)
NAJBOLJI KONCERTNI ALBUM - PERPETUUM FRITULE - TBF
NAJBOLJI ARANŽMAN - NIKŠA BRATOŠ - ŽEĐAM - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJA SNIMKA - NIKŠA BRATOŠ - ŽEĐAM - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJA PRODUKCIJA - NIKŠA BRATOŠ, GIBONNI, DEJAN OREŠKOVIĆ, MIRO VIDOVIĆ, MARJAN BRKIĆ, ANTE GELO - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJI ALBUM ZA DJECU - ČETVRT STOLJEĆA - KLINCI S RIBNJAKA UZ ORKESTAR ALANA BJELINSKOG
NAJBOLJE REIZDANJE - THE BEST OFF... - LAUFER
NAJBOLJI VIDEO BROJ - ŽEĐAM - GIBONNI - MANUEL ŠUMBERAC I ZDENKO BAŠIĆ
NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE - PERPETUUM FRITULE - TBF - STUDIO PROFESIONALCI +, LUKA DUPLANČIĆ

+
INOZEMNI KATALOG:

NAJBOLJI INOZEMNI JAZZ ALBUM - CASSANDRA WILSON - SILVER PONY - BLUE NOTE / DALLAS RECORDS
NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM KLASIČNE GLAZBE - MAX EMANUEL CENČIĆ - HANDEL: MEZZO-SOPRANO OPERA ARIAS VIRGIN CLASSICS / DALLAS RECORDS

17.05.2011. u 09:10 • 0 KomentaraPrint#

petak, 13.05.2011.

>>>PREMIJERA SPOTA „VESLA NA VODI“ MTV PONEDJELJAK 16.05. U 20 SATI <<<

Gibonni , čiji je album „Toleranca“ ostvario dijamantnu nakladu u samo nekoliko mjeseci nakon izlaska albuma te osvojio 10 nominacija na ovogodišnjem Porinu, u proteklih godinu dana snimio je pet izvrsnih spotova. Sljedeći ponedjeljak, osim pjesama „Žeđam“, „Toleranca“, „Zamoli me (možda ti je ispod časti)“, „Čemu se nadaš srce moje“ i „Vrata moje sestre“, svoje video izdanje dobiti će i pjesma „Vesla na vodi“.

Već sa Gibine strane provjereni redatelji ( autori spotova Žeđam i Toleranca), izvrsni dvojac – Zdenko Bašić i Manuel Šumberac i ovoga su puta napravili novo video remek djelo .

Dio ugođaja sa spota možete pogledati na slijedećem linku:

http://www.youtube.com/user/midnightformula#p/u/0/yaKvffSeG94

dok spot u cjelosti pogledajte u ponedjeljak, 16.05. u programu regionalnog MTV -a u 20 sati.

„Ovo si ti
Po nečemu znam da jesi
I bit ću ti štit, sa tobom me ti ponesi“

13.05.2011. u 14:44 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 11.05.2011.

>>>PINK FLOYD<<<

Velika kampanja Pink Floyd izdanja ‘Why Pink Floyd…?’ donosi neobjavljenu glazbu iz arhiva benda,
kolekcionarske box setove i remasterirana izdanja kompletnog kataloga studijskih albuma.

Pink Floyd i EMI Music, čija veza traje od 1967., najavljuju sveobuhvatnu seriju izdanja od 26.listopada koja će sadržavati CD-e, DVD-e, Blu-Ray diskove, SACD, razne digitalne formate, i potpuno novu ''Best Of'' kolekciju hitova, i sa kojom će redefinirati svoj katalog u cjelosti.

Legendarni bend koji je još uvijek jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih svih vremena, nedavno je potpisao ugovor s EMI-em koji je omogućio razvoj cijele serije izdanja, od kojih mnogi sadrže arhivske materijale nastale tijekom dugogodišnje suradnje između benda i EMI-a.

Izdanja koja će biti objavljena pod nazivom ''Why Pink Floyd...?'' obraćaju se širokom spektru fanova; nove fanove oduševit će glazba, dok će dugogodišnjim predanim obožavateljima super luksuzni box setovi ponuditi višestruke diskove koji sadrže različite varijante pjesama, neobjavljene snimke, obnovljene snimke koncerata , te live snimku legendarne izvedbe ''The Dark Side Of The Moon'' sa Wembleyja iz 1974. godine.

Za ovu je kampanju specijalno kreirano nekoliko serija različitih izdanja: uz remasterirane CD-e nazvane ''Discovery'' i ''Immersion'' CD/DVD/Blu-Ray/memorabilia box setove, tu je i ''Experience'' edicija gdje se uz pojedini studijski album nalazi i dodatni disk sa materijalima koji su u uskoj vezi baš sa tim izdanjem, omogućujući tako vjernim fanovima još opširnije iskustvo slušanja klasičnih Pink Floyd albuma.

Storm Thorgerson, dugogodišnji umjetnički direktor benda pobrinuo se za vizuale i dizajn. Cijenjena fotografkinja Jill Furmanovsky uredila je dosad neviđene fotografije benda, a James Guthire i Andy Jackson bili su zaduženi za digitalni remastering po najvišim audio-vizualnim standardima.

26. listopada prvo će biti dostupno prošireno izdanje remekdjela ''The Dark Side Of The Moon'' sa šesterostrukim box setom ''Immersion'' i ''Experience'' verzijom sa dvostrukim diskom, kao i kolekcionarska izdanja vinila i raznih digitalnih formata. Uz to, isti dan u prodaji će se pojaviti 14 digitalno remasteriranih albuma, koji će biti dostupni zasebno ili kao box set.

7. studenog stiže: Wish You Were Here ''Immersion'' peterostruki disk i dvostruki ''Experience'' na kojima će se kao bonus naći materijal sa koncerta na Wembleyu iz 1974., te 20-minutna 'tour de force' live izvedba ''Shine On You Crazy Diamond'', kao i jedinstvena snimka ''Wish You Were Here'' sa legendarnim jazz violinistom Stephaneom Grappellijem. Kolekcionarski vinili i digitalni formati biti će dostupni i u ovoj ediciji.

Simultano će biti izdan i ''A Foot In The Door - The Best Of Pink Floyd'', nova kolekcija njihovih najpoznatijih pjesama na jednoj kompilaciji.

Dugoočekivana 5.1 verzija ''Wish You Were Here'' koju je miksao James Guthrie također će biti dostupna preko nezavisnog Acoustic Sound labela.

The Wall, koji je prodan u preko 25 milijuna primjeraka i koji je postao kulturno i političko mjerilo u posljednja 3 desetljeća, doživjet će isti temeljiti tretman i biti objavljen 27. veljače 2012. u luksuznom pakiranju kao sedmerostruko ''Immersion'' izdanje i trostruko ''Experience'' izdanje uz standardnu ponudu kolekcionarskih vinila i digitalnih formata.

Službeni website benda www.pinkfloyd.com od danas je osvježen i ponovo lansiran, a Facebook stranica već ima preko 11 milijuna sljedbenika.

Uz ovako opsežnu kampanju reizdanja i novih izdanja, sasvim je sigurno, kako će edicija 'Why Pink Floyd...?' obilježiti ovu diskografsku godinu, kao što su to u posljednje dvije učinile kampanje reizdanja kataloga The Beatlesa i Johna Lennona...

11.05.2011. u 16:50 • 2 KomentaraPrint#

>>> LETEĆI ODRED danas, 11.05.2011. na HR2 u emisiji 'Dallas special'<<<

Denis Dumančić, frontmen grupe Leteći odred danas gostuje na HR2 u emisiji 'Dallas special', a samo najbrže i najvjernije obožavatelje nagradit će novom, dvostrukom kompilacijom 'The best of odreda' na kojoj se nalazi čak 35 hitova.

Spot za posljednji singl, 'Dok se kuneš' u tjedan dana na youtubu pogledalo je više od sedam tisuća, a komentari jasno daju naslutiti kako je povratak ove grupe zaista dobrodošao na glazbenu scenu.

Sve o albumu, pjesmama, karijeri, nadolazećim nastupima, možete poslušatiu emisiji 'Dallas specila', s početkom u 18 sati.

11.05.2011. u 10:01 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 10.05.2011.

>>>MOBY DESTROYED PREMIJERA ALBUMA DALLAS SPECIAL, HR2, SRIJEDA, 11. 05., 18-20h<<<

Idući tjedan Moby objavljuje novi album ''Destroyed'' i istoimenu knjigu fotografija .
''Destroyed'' će biti dostupan kao CD, vinil i u digitalnom formatu, a uz CD će biti dostupna i knjiga sa 128 stranica i 55 fotografija koje je Moby fotografirao diljem svijeta.

Album je najavio EP 'Be The One', kao i sjajni novi singl 'The Day'.
Ekskluzivnu premijeru novog Mobyjevog albuma, na kojem se nalazi 15 atmosferičnih pjesama bogatih, ugodnih melodija , koje bude osjećaje anksiozne izolacije ali i ugodne tihe osamljenosti, poslušajte već sutra (srijeda, 11. 05.) od 18-20 sati u progamu Dallas Special na HR2.

Novi Mobyjev album, od idućeg tjedna potražite u Dallas Music Shopovima i na www.dallasmusicshop.com .

Obožavatelji iz Hrvatske i zemalja regije moći će čuti kako 'Destroyed' zvuči uživo odmah po izlasku albuma, točnije 26. Svibnja na Mars festivalu u Ljubljani!

10.05.2011. u 15:57 • 0 KomentaraPrint#

>>>EUROVISION SONG CONTEST 2011<<<

dvostruki CD i digitalno izdanje - U PRODAJI
USKORO TROSTRUKO DVD I DVOSTRUKO BLURAY IZDANJE

Više od125 milijuna gledatelja pratilo je prošlogodišnji Eurosong, a ove godine EBU računa da će brojka biti kudikamo veća.

I ove godine, ovaj veliki glazbeni show prati dvostruko CD izdanje sa sve 43 pjesme koje sudjeluju na ovogodišnjem Eurosongu, koji se održava
u Düsseldorfu, Njemačka. Na izdanju se nalazi i pjesma 'Celebrate' sa kojom Daria Kinzer ove godine predstavlja Hrvatsku. Ona će svoj put do finala, koje se održava u subotu 14. Svibnja, tražiti već večeras u prvoj polufinalnoj večeri, a svi se nadamo da će joj to i uspjeti.

Osim CD izdanja, u prodaji će se, kao i ranijih godina, već 06. Lipnja naći i trostruko DVD, kao i dvostruko BluRay izdanje, sa snimkom finalnih večeri.

Sva ova izdanja kao i uvijek možete pronaći u ekskluzivnoj distribuciji Dallas Recordsa, te po najpovoljnijoj cijeni u Dallas Music Shopovima, a od ove godine i u digitalnom formatu na www.dallasmusicshop.com .

Informacije o samom događaju i izvođačima možete pronaći na službenoj web stranici www.eurovision.tv

10.05.2011. u 15:25 • 0 KomentaraPrint#

>>>NENO BELAN & Fiumens snimili spot za novu pjesmu 'NEDIR NAD MOREM PLAVIM' <<<

Nastupom na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, Neno Belan & Fiumens predstavit će svoju novu pjesmu 'Nedir nad morem plavim', za koju je jučer u Baškoj na Krku snimio i spot.

Kako to već ide kod Nene i ova je pjesma u kratkom vremenu osvojila simpatije publike, a s obzirom da nam ljeto kuca na vrata, Neno i Fiumensi snimili su morski spot u kojem prevladavaju predivne boje i savršen sklad mora, neba i sunca.
Neno je u spotu prikazan kao pravi čovik s mora, obučen u mornarsku majcu na prugice, sa maramom oko vrata, a možda i sa kojom bocom ruma, kojom je počastio producenta spota Ivana-Eugena Burgera i redatelja Vedrana Rape.
Koordinator spota bio je Zoran Dragaš, dok je za šminku bila zadužena Željka Babić.

10.05.2011. u 14:05 • 0 KomentaraPrint#

>>>“GLAZBA S DRUGOG PLANETA” KRENULA PUNOM SNAGOM !!!<<<

Natječaj Mars Festivala i MTV-ja “Glazba s drugog planeta”, u kojem se bira izvođač koji će prvi zasvirati na glavnoj pozornici zagrebačkog izdanja festivala, podigao je na noge domaću scenu !!!!
U deset dana prijavilo se više od 70 bendova, uz primjetan porast prijava iz dana u dan.

Među prijavljenim je, razumljivo, jako puno demo bendova, ali i onih koji u džepu imaju diskografski ugovor. To je prilika da još jednom istaknemo kako je ovaj natječaj namjenjen za izvođače svih statusa, bez obzira jesu li potpisali ugovor ili ne.
Podsjetimo, prijave za “Glazbu s drugog planeta” traju do 20. svibnja.

Svi zainteresirani izvođači trebali bi napraviti svoj profil na www.soundcloud.com i uploadati:
- 2 autorske pjesme
- Kratko predstavljanje s kontakt podacima
- Fotografiju grupe

Prijavu s linkovima na profil treba poslati na info@mtv.com.hr
U nedjelju, 22.5. na www.mtv.com.hr bit će objavljeno 10 bendova za koje će se moći glasati do petka 27.5. kada ćemo dobiti 5 finalista.
Pet izvođača sa najvećim brojem glasova nastupiti će na koncertu u GK Jabuka u petak, 3. lipnja na koji će ulaz biti besplatan. Žiri sastavljen od Marsovaca i MTV-jevaca tada će zajedničkom odlukom proglasiti pobjednika.
Pobjednik će tada imati ravno tjedan dana da se pripremi za svirku na glavnoj pozornici Mars Festivala, istoj onoj na kojoj će te večeri, 10. lipnja, nastupiti slavni 30 Seconds To Mars.

Za više informacija kliknite na http://www.mtv.com.hr/vijesti/jos-uvijek-traje-predizbor-za-grupu-koja-ce-otvoriti-mars-2011

10.05.2011. u 13:30 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 09.05.2011.

>>>VIŠESTRUKI TUBORG EARGAZAM zadovoljio posjetitelje Tvornice kulture<<<

Zagrebačka Tvornica kulture otvorila je u petak vrata za
sve ljubitelje žestoke svirke domaće glazbene scene koja je u više od tri sata koncerta
posjetiteljima priuštila obećani Višestruki Tuborg Eargazam.

Predigra je počela taktovima Quasarrovih pjesama sa zadnjeg albuma Propaganda koji je
ubrzo nakon objave oduševio i publiku i kritiku, a na Tuborgovoj koncertnoj noći riječki je
bend zagrebačkoj publici po prvi puta uživo predstavio najnoviji materijal.
Nakon Quasarra
ekipu je podigla šljokičasta Lollobrigida provjerenom kombinacijom originalnog scenskog
nastupa u ritmu svojih electro pop trash hitova koji su Tvornicu ispunili dobrom energijom.
Uvijek zanimljivi Let3 ekipu je omađijao eargazmičnim nastupom, a članovi benda, poznati
po svom bogatom glazbenom i scenskom opusu koji uvijek iznova iznenađuje, ovaj su put
i sami ostali iznenađeni neočekivanom pojavom u publici.
Pažnju su im privukla dva dečka– Mrletova imitatora, koji su kao zagriženi fanovi, u kreativnom smislu dali sve od sebe da utjelove svog idola i to u izdanju koje uključuje samo jednostavne, ali očito udobne bijele
gaće u kojima su došli na koncert. Dečkima koji su Tuborgovu koncertnu noć vidjeli kao
priliku za maskiranje i dobru zabavu treba pohvaliti jer su Mrleta skinuli u svakom pogledu
– od prepoznatljivih umjetnih brčina do perika u stilu njegove frizure. Mrle se kasnije i
fotografirao s njima pa su zajedno nazdravili uz pivo.
Publiku željnu prvorazredne rock uživancije, do vrhunca je doveo energični nastup Jinxa koji
su tom prilikom predstavili i materijale sa svog hit albuma Diksilend.
Ni Iva Šulentić nije odoljela Tuborgovoj koncertnoj noći zajedno s mnoštvom
ljubitelja žestoke rock svirke željne eargazmičnog doživljaja uz vrhunske bendove
hrvatske glazbene scene.
Uz središnji događaj u Tvornici, energično je bilo i u klubu Route 66 uz riječke pankere Diskurz, dok je Kandžija &
Gole žene pokrenuo IN bar u ritmu hip-hopa.

09.05.2011. u 16:23 • 0 KomentaraPrint#

>>>LET 3 ''HVALA TEBI KRISTE''<<<

- spot ''Hvala tebi Kriste'' i nagrada za najbolji predstavu ''Kiklop'' -

Lijepa Naša naveliko se priprema za ovogodišnji Papin dolazak.
Pripremili su se i Let 3 objavivši singl i spot za pjesmu ''Hvala tebi Kriste'' kao zahvalu Isusu Kristu, ali i molbu Crkvi da nas više ne krade.
''To je pjesma ljubavi, dobročinstva, čišćenja i katarze. Čovijek je na dnu, pozove ga Isus, ode u kuću, a u kući se našla i Crkva, popovi koji ljudima kradu zemlju. To je zahvala Isusu, ali i molba da nas Crkva više ne krade, jer oni su najbogatije poduzeće u Zemlji'' - komentirao je Mrle.
Pjesma je premijerno prikazana u Rijeci na dodjeli nagrade Status, a inicijalno je napisana za predstavu 'Kilkop' Scene Gorica u režiji Ivice Buljana koja je ovih dana osvojila nagradu na najbolju predstavu na 18. Međunarodnom festivalu malih scena.
Indikativno je međutim to što je ova provokativna satirska igra koja kritizira hrvatsku stvarnost unatoč osvojenoj nagradi dobila najniže ocjene publike na festivalu, što potvrđuje činjenicu da smo kao publika nedorasli trenutku i nespremni na suočavanje s mračnim silama koje utječu na društvo.

Isus je volio pjesmu i slao poruku mira. U istom duhu, Let 3 zahvaljuje Kristu i obraća se Crkvi.
Pogledajte ''Hvala tebi Kriste'', BEZ CENZURE:
http://www.youtube.com/watch?v=Brtsp1VaH2A

09.05.2011. u 15:17 • 0 KomentaraPrint#

>>>BEASTIE BOYS HOT SAUCE COMMITTEE PART TWO U PRODAJI<<<

Čekanje je završeno!!! Nakon puno peripetija i različitih proturječnih informacija: 'Hot Sauce Committee Part Two', novi, osmi album Beastie Boysa od prošloga je tjedna u prodaji, a uoči samog izlaska, najavio ga je uspješni singl 'Make Some Noise'.

'Hot Sauce Committee Part Two' producirali su sami Beastie Boys, tj. Mike "Mike D" Diamond, Adam "Ad Rock" Horovitz i Adam "MCA" Yauch, a miksao ga je Philippe Zdar. Novi album prvo je dugosvirajuće izdanje Beastie Boysa od Grammyjem nagrađenog instrumentalnog albuma The Mix-Up iz 2007. godine .

O samom albumu, Adam Yauch je rekao: 'To je kombinacija sviranja novih stvari i sempliranja nekih obskurnih pjesama, dok mi sviramo. Na albumu ima puno stvari i one se na neki način sudaraju jedna sa drugom.
Nakon što su nekoliko puta album iznova miksali finalni popis obuhvaća 16 pjesama, uključujući gostovanja Santigold i Nasa.

Hot Sauce Committee Part Two:
1. Make Some Noise
2. Nonstop Disco Powerpack
3. OK
4. Too Many Rappers [new reactionaries version] (featuring NAS)
5. Say It
6. The Bill Harper Collection
7. Don't Play No Game That I Can't Win (featuring Santigold)
8. Long Burn The Fire
9. Funky Donkey
10. The Larry Routine
11. Tadlock's Glasses
12. Lee Majors Come Again
13. Multilateral Nuclear Disarmament
14. Here's A Little Something For Ya
15. Crazy Ass Shit
16. The Lisa Lisa/Full Force Routine

Beastie Boys jedan su od najdugovječnijih hip-hop kolektiva, koji i nakon 25 godina od objave prvog albuma ima kultni status kod publike i kritike, koji će sa svojim novim albumom, sasvim sigurno, dodatno učvrstiti.

09.05.2011. u 14:52 • 0 KomentaraPrint#

petak, 06.05.2011.

>>> ''DANAS JE DAN'' - Finalisti treće sezone showa 'HTZ' <<<

Prošlih godina pjevali su 'Na putu do zvijezda' i 'Vjeruj u snove', pa je tako Bojan Jambrošić, pobjednik prve sezone Showa svoju zvijezdu uhvatio i čvrsto ju drži, a i njegov kolega Zoran Mišić hrabro korača prema tome, jer uskoro izlazi njegov prvi album. Bojanova nasljednica, Kim Verson iako vrlo mlada već skoro godinu dana ostvaruje svoje snove i s obzirom na pohvale i priznanja koje dobiva, ne vidi se kraja njenoj uzlaznoj karijeri, a tek joj je 17 godina.

Nakon proglašenja 15-ero najboljih iz nove treće sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu', uslijedilo je snimanje grupnog songa 'Danas je dan' , kojeg potpisuje Goran Štetić - Stelar, dok je za izvrstan aranžman zaslužan Olja Dešić.
Ovogodišnji finalisti izdvojili su se iz tisuća i tisuća prijavljenih kandidata svojim pjevanjem, scenskim nastupom i individualnošću, a već ste ih imali prilike vidjeti i čuti uživo u live emisijama petkom na RTL Televiziji.

Grupni song ''Danas je dan'' možete downloadati na svoj mobitel ako pošaljete ključnu riječ 'DAN' na broj 87207. Cijena downloada je 14,00 kn (PDV uključen) + gprs promet.

06.05.2011. u 10:10 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.05.2011.

>>> DANIJELA MARTINOVIĆ u emisiji 'Dallas special' - srijeda, 04.05.2011.<<<

Album 'UNIKAT' u prodaji se nalazi malo više od dva mjeseca, i od izlaska bilježi odlične rezultate prodaje. Ponosna vlasnica regularnog i limitiranog izdanja, Danijela Martinović nastavlja sa promocijama, te je tako nakon hrvatsko-slovenske promocije u Brežicama, prošli tjedan odradila i odličnu promociju u Beogradu za koju je vladao veliki interes tamošnjih medija i koje je oduševila svojim novim albumom, ali i svojom jednostavnošću i susretljivošću. U tri dana snimila je 10-ak najudarnijih televizijskih emisija i dala više novinskih intervjua.

Aktualni singl 'Živim da živim' vrlo je brzo postao jedan od najemitiranijih pjesama sa albuma za koji uskoro predstoji i snimanje video spota, a posljednji singl 'Pola, pola' nalazi se u nominaciji među tri najbolje pjesme na Balkanu iz Hrvatske za nagradu Balkan Music Awards čiji će rezultati biti objavljeni početkom lipnja.

Koje su ostale zanimljivosti u karijeri Danijele Martinović saznajte u srijedu, 04.05.2011. na HR2 u emisiji 'Dallas special' gdje će Danijela biti posebna gošća.

05.05.2011. u 09:15 • 0 KomentaraPrint#

>>> LAIBACH - koncert, Boogaloo, 21.5. + otvorenje izložbe <<<

Laibach će 21. svibnja u klub Boogaloo u Zagrebu s Revisited programom proslaviti 30-ti rođendan s hrvatskim fanovima.

U Zagreb dolaze na kraju trećeg dijela Revisited turneje, samo tjedan dana nakon velikog koncerta u Londonu 14.05., gdje nastupaju u znamenitoj Roundhouse, u sklopu avangardnog Short Circuit Music festivala. Band se posebno raduje nastupu u Boogaloo dvorani, jer za isto mjesto (bivši Moša Pijade) vežu ih neki od njihovih najprovokativnijih i najznamenitijih nastupa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Na koncertu u Boogaloo band će izvesti svoj Revisited program, sačinjen od novih verzija legendarnih industrial skladbi iz 80-ih godina, kao što su ' Mi kujemo bodočnost ' , ' Smrt za smrt ' , ' Brat moj ' , 'Država ' i mnoge druge.

Ovaj zagrebački koncert biti će tematski povezan i s retrospektivnom izložbom skupine Laibach, koja će biti postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, od 06 do 26 svibnja. Izložba nosi naslov ' Ausstellung Laibach Kunst1980-2010 ' , i prava je poslastica za sve Laibach fanove.

Izložba "Ausstellung Laibach Kunst 1980. -2011." s tematskim naslovom 'Ceci n'est pas Malevich' održat će se od 5. do 26. svibnja 2011. u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

Po prvi puta, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, hrvatskoj će se publici, u vizualnom obliku predstaviti ključna poetika njihovog razvoja od prve dekade 1980-ih do danas. Na izložbi će biti predstavljeni najvažniji stadiji razvoja Laibacha, od ranih 80-ih do danas, a sve to kroz klasični laibachovski jezik; multi-medijalne instalacije, uljane slike, grafike, fotografije, tiskane medije i dokumente.

Osim toga na izložbi "Ausstellung Laibach Kunst 1980. -2011." prisjetit ćemo se važnosti grada Zagreba u formiranju mita o Laibachu.
U Galeriji PM, u sklopu Doma hrvatskih likovnih umjetnika, ponovo će biti izloženi radovi zbog kojih je 1983., iz političkih razloga, zatvorena tadašnja Galerija PM i zabranjena izložba nakon svega tri dana. Također podsjetit ćemo Vas i na zabranu djelovanja, koju Laibach dobiva 1983. godine zbog svog inkriminiranog nastupa na zagrebačkom Muzičkom Biennalu, u tadašnjoj dvorani Moša Pijade (današnji Boogaloo).

Članovi Laibacha će na otvorenju izložbe uprizoriti i kratki zvučni preformans, a njihov samostalni koncert s aktualnim programom Revisited, u sklopu obilježavanja tridesetgodišnjice grupe, dogodit će se 21. svibnja baš u dvorani Boogaloo!

Ulaznice za zagrebački koncert možete kupiti po cijeni od 100kn na prodajnom mjestima: Eventim, Dallas, Dancing bear, Dirty old shop, Planet music, Rockmark.

05.05.2011. u 09:06 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.05.2011.

>>> VATRA - koncertni raspored <<<

'Tremolo', najavni single Vatrinog novog studijskog albuma nastavlja oduševljavati slušateljstvo. Dokaz tomu je i njegov boravak na vrhovima većine aktualnih domaćih top lista
(No1. na HR Top 20, 'Ceneru' Radija 101…..).
Sama pjesma na Youtube-u preslušana je preko 90 000 puta, a nedavno je dobila i video uprizorenje čiju režiju potpisuje priznati redatelj Filip Filković:

www.youtube.com/watch?v=BaxR5UlGH_Q

Najnoviji studijski album Vatre izlazi drugom polovinom 2011.godine nakon čega slijedi koncertna promocija u cijeloj regiji.
Do tada ih uživo možete vidjeti i čuti:

05.05. BJELOVAR / DVORANA (Vatra + Urban+ Gibonni )
20.05. ORAŠJE / ROCK CLUB
21.05. BANJA LUKA / KASTEL ROCK FEST
28.05. ČAKOVEC / PALADIN
10.06. ZAGREB / MARS FESTIVAL

04.05.2011. u 16:25 • 0 KomentaraPrint#

>>> VIŠESTRUKI TUBORG EARGAZAM, petak - akcija NEMOJ PITI I VOZITI <<<

Zagreb će 6. svibnja preplaviti valovi dobre zabave uz Tuborgovu koncertnu noć Višestruki Eargazam. Kao organizacijski partner, Carlsberg Croatia u okviru akcije Nemoj piti i voziti, osigurao je besplatan gradski prijevoz za sve posjetitelje koncerta!

Jinx, Let3, Quasarr i Lollobrigida zapalit će zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu koncertne noći Višestruki Tuborg Eargazam koja će se održati u petak, 6. svibnja s početkom u 22 sata.

Kao organizacijski partner, Carlsberg Croatia, pobrinuo se za sigurnu zabavu uz besplatan prijevoz ZET-om u sklopu akcije Nemoj piti i voziti. Naime, posjetitelji će moći besplatno koristiti gradski prijevoz uz predočenje ulaznice za koncert. Zagrebački će javni prijevoz za posjetitelje biti besplatan od 18 sati na dan Tuborgove koncertne noći pa do 6 sati ujutro sljedećeg dana.
Ova inicijativa omogućit će bezbrižnu cjelonoćnu zabavu te siguran povratak kući.


Koncertni događaj koji će u jednoj noći objediniti tri lokacije i šest izvođača organizira Tuborg u suradnji s Dallas Recordsom i Mars koncertnom agencijom.
Središnje je događanje zagrebačka Tvornica kulture gdje će Jinxi, Let3, Quasarr i Lollobrigida eksplozivnim zvukovima osigurati eargazmičan doživljaj.
Višestruki Tuborg Eargazam će se multiplicirati i po zagrebačkim klubovima.
Tako riječki pankeri Diskurz dovode eargazam u klub Route 66, a IN bar će doživjeti vrhunac u ritmu hip-hopa uz Kandžiju & Gole žene.

04.05.2011. u 16:10 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 02.05.2011.

>>> MTV I MARS FESTIVAL- predizbor za grupu koja će otvoriti Mars festival 2011.<<<

MTV i Mars festival kreću u potragu za “svježom muzičkom krvi” koja će se 10. lipnja predstaviti na urbanom festivalu Mars Ljubljana Zagreb Trans Europe festival u dvorištu pogona Jedinstvo. U sklopu predizbora bit će izabrana jedna muzička grupa/pojedinac, koji će prvi nastupiti na pozornici ovogodišnjeg festivala i tako se pridružiti već poznatim izvođačima na Mars Festivalu - 30 Seconds To Mars, Vatra, Diskurz, Stonebride, Nina Romić, Dredg, Tanker, Igut.

Predizbor je namijenjen svim muzičkim grupama/pojedincima koji žele nastupiti na pozornici ovogodišnjeg festivala i tako se predstaviti što široj javnosti. Grupama/pojedincima koji se prijave na predizbor bit će omogućena šira promocija, a glavna nagrada je, naravno, nastup na Mars festivalu u Zagrebu!

Tijek predizbora:

- Prikupljanje prijava počelo je 01. 05 .2011. i trajat će do 20.05.2011., samo na internetskoj stranici MTV-ja (http://www.mtv.com.hr/)
- 22.05.2011., bit će objavljeno 10 izabranih izvođača
- Zadnjih pet finalista odredit će broj glasova koje ćemo prikupljati na internetskoj stranici www.mtv.com.hr
- Imena pet finalista bit će poznata u 27.5.2011.
- Svih pet finalista nastupit će na zaključnom događaju predizbora, koji će se održati u Jabuci u petak 02. lipnja, gdje će žiri (MTV & Mars Festival) izabrati Pobjednika koji će dobiti glavnu nagradu – NASTUP NA MARS FESTIVALU!

Predizbor će se odvijati na internetskoj stranici MTV-ja (http://www.mtv.com.hr), a grupu/pojedinca koji će nastupiti birat će i stručna komisija, kao i šira javnost.
Predizbor s nazivom 'Glazba s drugog planeta' završit će predstavljanjem pet najboljih prijavljenih muzičkih grupa/pojedinaca na koncertu uživo na zaključnom događaju u Jabuci , 02. lipnja. Tamo će biti izabran i pobjednik predizbora.

Za detaljnije upute i opis tijeka predizbora posjetite internetsku stranicu www.mtv.com.hr

Uvjeti za prijavu:

• Grupa/muzičar
• 2 autorske pjesme /upload na soundcloud.com/
• kratko predstavljanje grupe/muzičara s podacima za kontakt /upload na soundcloud.com/
• fotografija grupe /upload na soundcloud.com/

http://www.mtv.com.hr/vijesti/glazba-s-drugog-planeta-predizbor-za-grupu-koja-ce-otvoriti-mars-festival-2011

02.05.2011. u 13:50 • 0 KomentaraPrint#

>>> MARTINA VRBOS - PREMIJERA SINGLA - TURKI PARTY / DANAS 14h <<<

Uvijek izvrsna Martina Vrbos ovih dana snimila je svoj novi singl koji je obrada velikog hita Bebi Dol. Novi aranžman za „Hajde da...uzmemo neki dobar auto“ napravili su Ivan Vukušić „Wolf“ i Darko Juranović "D'Knock" @ D'Knock Studio. Za sound & vocal editing bio je zadužen Tihomir Preradović "Slow Mo T" @ Slow Mo T Studio. Ista ekipa radila je i miks i mastering pjesme.

Ovaj vrući ljetni hit koji će se sigurno odlično zavrtiti na svim radio postajama, ali i po noćnim klubovima i plažama ovoga ljeta, po prvi puta možete poslušati danas od 14 sati na HR2 u emisiji Turkiparty. Istu emisiju poslušajte i u četvrtak, kada će Martina biti gošća Zlatka Turkalja.

02.05.2011. u 11:53 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (36)
Travanj 2011 (34)
Ožujak 2011 (38)
Veljača 2011 (22)
Siječanj 2011 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Dallas Records TV


Dallas Music Shopovi

ZAGREB > Teslina 16
SPLIT > Narodni trg 14
RIJEKA > Splitska 2a
ZADAR > Široka ulica 2
ČAKOVEC > Kralja Tomislava 7
ROVINJ > Carrera 72

Linkovi

EMI Records
Go to EMI

Beggars.com
Beggars Group

Otvoreni Radio
Slušajte Otvoreni radio











<$NaslovBoxa$>

<$TekstBoxa$>