Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> COTA G4 ''U ČEMU JE ZAPRAVO STVAR'' - novi album u prodaji - <<<

Novi album daruvarskog benda Cota G4 najavio je singl ''Za nas ne postoji kraj (volim vas sve)'' koji je nasljednik njihova debi albuma jednostavno nazvanog imenom benda ''Cota G4''

Drugi album ''U čemu je zapravo stvar'' nastajao je kroz nekoliko godina i nekoliko faza benda Cota G4.
Prvo snimanje započelo je još 2007. godine i nastavilo se kroz 2008. kada se bend rasformirao, te je album ostao nedovršen.
Krajem 2009. bend se, u novoj postavi, ponovo okuplja, a snimanje se nastavlja i kroz 2010. u studijima ''Soundcage'' i ''Oxigen'' u Zagrebu.
Mastering je odrađen u kućnom studiju pjevača Marka Osmanovića.

Koncept albuma čini raznolikost ugođaja uz vrlo širok pristup rock'n'roll-u sa pjesmama koje variraju od rocka osamdesetih, old school rocka šezdesetih i sedamdesetih, do hip hopa i rockabilly-ja, dok se tematika kreće od buntovničko-socijalne do ljubavne.
Cota G4 na ovom albumu imaju i goste, pa im se tako vokalno pridružio Marko Štromajer, na solo gitari Ivan Mihaljević, kao prateći vokal Petra Antolić, Marko Križan na saksofonu, te Damir Kukić na harmonici.
Album je žanrovski podijeljen u 3 dijela; dok prvi dio predstavlja modernu rock produkciju, drugi nudi sirovi, ''starinski'' pristup na koji se nastavlja eksperimantalni dio s rock bazom. Do izražaja ponovo dolazi neupitno sviračko umijeće članova benda.
Otud i ime albuma ''U čemu je zapravo stvar'', što je ujedno i upit i izjava...

Istovremeno sa izlaskom albuma, bend je razveselila vijest da su izabrani u samo finale, među tri benda, od kojih će jedan nastupiti kao predgrupa velikanima rocka, skupini Bon Jovi, na spektakularnom zagrebačkom koncertu . Držimo palčeve da na Maksimiru prije Bon Jovija, vidimo upravo momke iz benda Cota G4!!!


Post je objavljen 26.05.2011. u 10:23 sati.