DALLAS MUSIC BLOG

srijeda, 11.05.2011.

>>>PINK FLOYD<<<

Velika kampanja Pink Floyd izdanja ‘Why Pink Floyd…?’ donosi neobjavljenu glazbu iz arhiva benda,
kolekcionarske box setove i remasterirana izdanja kompletnog kataloga studijskih albuma.

Pink Floyd i EMI Music, čija veza traje od 1967., najavljuju sveobuhvatnu seriju izdanja od 26.listopada koja će sadržavati CD-e, DVD-e, Blu-Ray diskove, SACD, razne digitalne formate, i potpuno novu ''Best Of'' kolekciju hitova, i sa kojom će redefinirati svoj katalog u cjelosti.

Legendarni bend koji je još uvijek jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih svih vremena, nedavno je potpisao ugovor s EMI-em koji je omogućio razvoj cijele serije izdanja, od kojih mnogi sadrže arhivske materijale nastale tijekom dugogodišnje suradnje između benda i EMI-a.

Izdanja koja će biti objavljena pod nazivom ''Why Pink Floyd...?'' obraćaju se širokom spektru fanova; nove fanove oduševit će glazba, dok će dugogodišnjim predanim obožavateljima super luksuzni box setovi ponuditi višestruke diskove koji sadrže različite varijante pjesama, neobjavljene snimke, obnovljene snimke koncerata , te live snimku legendarne izvedbe ''The Dark Side Of The Moon'' sa Wembleyja iz 1974. godine.

Za ovu je kampanju specijalno kreirano nekoliko serija različitih izdanja: uz remasterirane CD-e nazvane ''Discovery'' i ''Immersion'' CD/DVD/Blu-Ray/memorabilia box setove, tu je i ''Experience'' edicija gdje se uz pojedini studijski album nalazi i dodatni disk sa materijalima koji su u uskoj vezi baš sa tim izdanjem, omogućujući tako vjernim fanovima još opširnije iskustvo slušanja klasičnih Pink Floyd albuma.

Storm Thorgerson, dugogodišnji umjetnički direktor benda pobrinuo se za vizuale i dizajn. Cijenjena fotografkinja Jill Furmanovsky uredila je dosad neviđene fotografije benda, a James Guthire i Andy Jackson bili su zaduženi za digitalni remastering po najvišim audio-vizualnim standardima.

26. listopada prvo će biti dostupno prošireno izdanje remekdjela ''The Dark Side Of The Moon'' sa šesterostrukim box setom ''Immersion'' i ''Experience'' verzijom sa dvostrukim diskom, kao i kolekcionarska izdanja vinila i raznih digitalnih formata. Uz to, isti dan u prodaji će se pojaviti 14 digitalno remasteriranih albuma, koji će biti dostupni zasebno ili kao box set.

7. studenog stiže: Wish You Were Here ''Immersion'' peterostruki disk i dvostruki ''Experience'' na kojima će se kao bonus naći materijal sa koncerta na Wembleyu iz 1974., te 20-minutna 'tour de force' live izvedba ''Shine On You Crazy Diamond'', kao i jedinstvena snimka ''Wish You Were Here'' sa legendarnim jazz violinistom Stephaneom Grappellijem. Kolekcionarski vinili i digitalni formati biti će dostupni i u ovoj ediciji.

Simultano će biti izdan i ''A Foot In The Door - The Best Of Pink Floyd'', nova kolekcija njihovih najpoznatijih pjesama na jednoj kompilaciji.

Dugoočekivana 5.1 verzija ''Wish You Were Here'' koju je miksao James Guthrie također će biti dostupna preko nezavisnog Acoustic Sound labela.

The Wall, koji je prodan u preko 25 milijuna primjeraka i koji je postao kulturno i političko mjerilo u posljednja 3 desetljeća, doživjet će isti temeljiti tretman i biti objavljen 27. veljače 2012. u luksuznom pakiranju kao sedmerostruko ''Immersion'' izdanje i trostruko ''Experience'' izdanje uz standardnu ponudu kolekcionarskih vinila i digitalnih formata.

Službeni website benda www.pinkfloyd.com od danas je osvježen i ponovo lansiran, a Facebook stranica već ima preko 11 milijuna sljedbenika.

Uz ovako opsežnu kampanju reizdanja i novih izdanja, sasvim je sigurno, kako će edicija 'Why Pink Floyd...?' obilježiti ovu diskografsku godinu, kao što su to u posljednje dvije učinile kampanje reizdanja kataloga The Beatlesa i Johna Lennona...

11.05.2011. u 16:50 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (36)
Travanj 2011 (34)
Ožujak 2011 (38)
Veljača 2011 (22)
Siječanj 2011 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Dallas Records TV


Dallas Music Shopovi

ZAGREB > Teslina 16
SPLIT > Narodni trg 14
RIJEKA > Splitska 2a
ZADAR > Široka ulica 2
ČAKOVEC > Kralja Tomislava 7
ROVINJ > Carrera 72

Linkovi

EMI Records
Go to EMI

Beggars.com
Beggars Group

Otvoreni Radio
Slušajte Otvoreni radio











<$NaslovBoxa$>

<$TekstBoxa$>