Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> NICK CAVE & THE BAD SEEDS - U PRODAJI NOVA SERIJA REIZDANJA!!! <<<

Nakon što je, uz odlične reakcije kritike i publike, već objavljeno prvih šest albuma Nicka Cavea i njegovih Bad Seedsa, po prvi puta u cjelosti digitalno remasteriranih sa dodatnim bonus dvd diskovima, ovih su se dana u prodaji našla četiri nova naslova. 'Let Love In', 'Murder Ballads', 'No More Shall We Part' i 'The Boatman's Call', dobili su isti tretman, pa tako u luksuznom izdanju donose, osim remasteriranog albuma i novi surrond mix, kao i posebno snimljeni kratki film britanskih umjetnika Iana Forsytha i Jane Pollard, te b-strane singlova, video spotove i ekskluzivne bilješke uz svako izdanje.

'Let Love In' je album na kojem je ljubav glavna tema. Aranžmani su suptilni, a izvedbe pažljivo osmišljene. Umješnost Cavea i Seedsa da sviraju mračnu glazbu filmske atmosfere, blista kroz jedan od vrhunaca albuma u pjesmi 'Red Right Hand ‘ koja opisuje stravičnu i demonsku figuru koja se pojavljuje na rubu grada. Ovaj album, od sva četiri u ovoj seriji reizdanja ima najviše rockerski zvuk (posebno u pjesmi Thirsty Dog) i uz spomenute pjesme, sa njega se svakako izdvaja veliki hit 'Do You Love Me?' kao i naslovna tema 'I Let Love In'.

Album 'Murder Ballads' je, nakon albuma o ljubavi, donio kolekciju pjesama o smrti i nasilju. Cave i Seedsi ovdje uspješno mijenjaju svoj zvuk prema jazzu, bluesu i countryju. Album je, osim odličnih ocjena kritike, postigao i veliki komercijalni uspjeh, ponajviše zahvaljujući vječnom duetu između Nicka Cavea i Kylie Minogue u hitu 'Where The Wild Roses Grow', a svakako treba spomenuti i duet sa PJ Harvey u sjajnoj pjesmi 'Henry Lee'.

'No More Shall We Part' stigao je 4 godine nakon 'Murder Ballads' i donio više promišljenih, predivno napisanih pjesama. Caveova lirska i skladateljska genijalnost ovdje je u prvom planu, a melankolija, intimna atmosfera i gorkoslatke sofisticirane melodije zamijenile su prkos i žešći rock zvuk sa ranijih albuma. Uz naslovnu pjesmu 'And No More Shall We Part', izdvajaju se briljantni komadi poput 'Fifteen Feet Of Pure White Snow', 'Love Letter' i 'As I Sat Sadly By Her Side'.

Posljednji u ovoj seriji reizdanja je album 'The Boatman's Call' koji donosi introspektivne pjesme o ljubavi i religiji. Većina pjesama je snimljena uz pratnju dva ili tri instrumenta, najčešće bas i klavir, a po mnogima ovo je autorsko remek djelo Nicka Cavea. Krenvši od antologijske 'Into My Arms', preko 'Lime Tree Arbour' i 'People Ain't No Good', pa do '(Are You) The One I've Been Waiting For?', 'Far From Me' i zaključne 'Green Eyes', album kao cjelina i danas zauzima sam vrh Caveove diskografije, u itekako žestokoj konkurenciji sjajnih albuma.


Ranije objavljeni remasteri:

From Her to Eternity,
The Firstborn Is Dead,
Kicking Against the Pricks
Your Funeral…My Trial
Tender Prey,
The Good Son
Henry's Dream .Post je objavljen 20.05.2011. u 09:52 sati.