Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> PORIN 2011 14 PORINA ZA IZDANJA I IZVOĐAČE DALLAS RECORDSA <<<

Na sinoć održanoj dodjeli Porina u Biogradu Porina u najjačoj kategoriji 'album godine' osvojio je Gibonni, te je tako i priznanjem struke okrunio izdanje koje je već dostiglo dijamantnu nakladu, te sa kojeg je već skinuto 6 hit singlova, uključujući i najnoviji 'Vesla na vodi' koji je svoju video premijeru doživio upravo večeras na MTV-u. Uz Porina za 'album godine' Gibonnijev album osvojio je Porine u kategorijama najbolje produkcije, snimke i aranžmana, kao i Porin za najbolji video broj i to onaj pjesme 'Žeđam'.

Skupina TBF sinoć je slavila u tri kategorije. Njihov posljednji album 'Perpetuum Fritule' osvojio je Porin u kategoriji najboljeg koncertnog albuma, kao i Porin za najbolje likovno oblikovanje. Također TBF su dobitnici u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom, za izvedbu pjesme 'Fantastična' sa spomenutog albuma.

Zanimljivo, po prvi puta se u povijesti Porina dogodilo da u istoj kategoriji - najbolja izvedba grupe s vokalom - zbog istog broja glasova imamo dva dobitnika, a uz TBF, sinoć su u toj kategoriji slavili i Jinx, za izvedbu pjesme 'Da smo se voljeli manje' sa albuma 'Diksilend', koji je proglašen i za najbolji album pop glazbe.

Na 18. dodjeli nagrade Porin, izvođači i izdanja Dallas Recordsa osvojili su ukupno 12 nagrada, a 6 dana ranije i dva Porina u inozemnim kategorijama klasike i jazza.


DALLAS RECORDS - DOBITNICI PORINA PO KATEGORIJAMA:

ALBUM GODINE - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJI ALBUM POP GLAZBE - DIKSILEND - JINX
NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM - JINX - DA SMO SE VOLJELI MANJE (DIKSILEND)
NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM - TBF- FANTASTIČNA (PERPETUUM FRITULE)
NAJBOLJI KONCERTNI ALBUM - PERPETUUM FRITULE - TBF
NAJBOLJI ARANŽMAN - NIKŠA BRATOŠ - ŽEĐAM - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJA SNIMKA - NIKŠA BRATOŠ - ŽEĐAM - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJA PRODUKCIJA - NIKŠA BRATOŠ, GIBONNI, DEJAN OREŠKOVIĆ, MIRO VIDOVIĆ, MARJAN BRKIĆ, ANTE GELO - TOLERANCA - GIBONNI
NAJBOLJI ALBUM ZA DJECU - ČETVRT STOLJEĆA - KLINCI S RIBNJAKA UZ ORKESTAR ALANA BJELINSKOG
NAJBOLJE REIZDANJE - THE BEST OFF... - LAUFER
NAJBOLJI VIDEO BROJ - ŽEĐAM - GIBONNI - MANUEL ŠUMBERAC I ZDENKO BAŠIĆ
NAJBOLJE LIKOVNO OBLIKOVANJE - PERPETUUM FRITULE - TBF - STUDIO PROFESIONALCI +, LUKA DUPLANČIĆ

+
INOZEMNI KATALOG:

NAJBOLJI INOZEMNI JAZZ ALBUM - CASSANDRA WILSON - SILVER PONY - BLUE NOTE / DALLAS RECORDS
NAJBOLJI INOZEMNI ALBUM KLASIČNE GLAZBE - MAX EMANUEL CENČIĆ - HANDEL: MEZZO-SOPRANO OPERA ARIAS VIRGIN CLASSICS / DALLAS RECORDSPost je objavljen 17.05.2011. u 09:10 sati.