Put oslobođenja

25 rujan 2018

Jeste li gledali ovaj film?

Dvojac Leo i Kate, savršeno su odglumili bračni par iz predgrađa ranih 60-tih prošlog stoljeća.
Moram priznati na početku mi je bio sladunjav, dvoje mladih ljudi puni snova. Kate koja studira glumu i Leo koji trenutno radi kao lučki radnik. Leo je napredovao na poslu a Kate je postala majka i domaćica. Sređen dom u predgrađu, prava idila, ona ga čeka s večerom dok on dolazi od prijateljice.

Što je više životu potrebno?

Tu se nalazi i sporedni lik ( sin njihove susjede ) koji se liječi u psihijatrijskoj bolnici jer ne pripada vremenu u kojem se nalazi. Ne uklapa se u kolektivnu svijest tadašnjeg društva. Terapija elektrošokovima ipak nije pomogla.

Nakon što su Kate ružičaste naočale pale s očiju, ona pokušava vratiti ih njihovom prvobitnom cilju. Živjeti život. Ne proživljavati ispraznu monotoniju svakog dana. No, Leo je tamo gdje treba biti. On od života ni ne želi ništa drugo.




Razočarana istinom kreće na put bez povratka....
Žena u tom dobu nije niti mogla išta drugo. Ili se pomiriti s takvim životom ili otići na drugo mjesto.

Danas, ipak žene imaju izbor. Teži al' ne neizvediv.

Nije lako ostaviti kućicu u cvijeću iz predgrađu. Ostaviti čovjeka koji ti je bio mladenačka ljubav kad si uvidjela da nije izrastao u čovjeka koji ćete pratiti na putu zvanom život, Postati samohrani roditelj i pritom graditi sebe. Moraš za to biti luda i napokon sretna.