BLOKIRAN račun BLOKIRA glavu

srijeda , 23.07.2014.



Ne zayebavam se, u ostalom četvrt zemlje mi je izravno ili neizravno blokirano.
Tko nikada nije bio blokiran u smislu nedostupnosti sredstava za rad, a o životu da ne pričam, teško može participirati u ovoj hipotezi.

U koliko udruga „BLOKIRANI“ ne uspije u svom naumu da omogući politički azil u zemljama koje azilante primaju, PBZeu, ZABAi i ostalih šestinjak banaka potpomognuti od strane Hrvatske (ne nogometne momčadi , ne obale, ne demokratske zajednice i ne ceste, već države – jer i to naime imamo ,OK nominalno al' imamo) kroz ovršni zakon, ne preostaje drugo u smislu naplate svojih potraživanja od otvaranja neke vrste javnih radova.

Banke i država bi se trebale dogovoriti i otvoriti neku vrstu javno privatnog poduzetništva (teško je pisati ovaj tekst bez pucanja od smijeha, sad žalosnog, ironičnog ili suludog - svedeno je).
Naime takva tvrtka bi na primjer gradila nasipe ili što slično, u glavnom nešto gdje je potreban fizički rad koji za posljedicu ima stvarno kreiranu vrijednost.

Recimo da ta tvrtka vrednuje mjesečni rad od 160 sati (8 sati dnevno) na primjer 3500 kuna, taj se iznos zatim odbija od duga kojega građanin ima prema banci (ili državi – to kod nas postaje dragom Bogu svejedno). Pa tako na primjer za dug od 35000 kn treba odraditi 10 mjeseci - za GLAVNICU dakako. Kako u tom trenutku teče, a i svakom drugom teče KAMATA, trebalo bi odraditi još koji mjesec. Naravno da država u ime imidža (opet taj smijeh) prema EU ne bi kamatu prikazala kao kamatu, već stvarne troškove smještaja, prijevoza te za njih vezane dodatne troškove rada.
Većina dužnika bi u ovoj fazi nekom opcijom daljnjeg zaduživanja već pronašla lovu za vratiti dug, pa se tako većina problem seli na one ulične zelenaše i kamatare, no kod njih bar znaš na čemu si . Osim toga kriminalci bar imaju jasan interni kôd časti (probajte doć' u zatvor kao pedofil kako bi se uvjerili u isto). S druge strane, oni bar pošteno stavljaju svoju glavu u torbu, kada ulaze s kalašnjikovima u banke, za razliku od ovih drugih koji pljačkaju mlatarajući po kamenju našim jajima.

Da se vratimo mi na ove stvarno blokirane.
Radilo bi se naravno na mjestu gdje su radovi potrebni, za taj rad bila bi potrebna odjeća i alat, ali i oni koji bi ga nadgledali. Kako je g/radilište dislocirano najbolje bi bilo oformiti nekakve kampove za smještaj. Za to bi čak mogli i nažicati lovu iz EUa – ono malo nafuramo kao na edukacijsko inegracijske kampuse i te fore. Vikendima bi se moglo doma, al' troškovi prijevoza utječu na kamatu, a i kako smo mi pomalo sujetni nije dobro da nas vide u prugastom, jer to bi naime, bila logična odora – bijelo kao podloga simbolizira Hrvatsku (njen pravni sustav) te zatim svaka banka doda po boju. Nema šanse da si neprimjetan, što između ostalog i nadzornicima olakšava posao.
Znači, kampove imamo, jednobraznu odjeću također, alat je tu kao i nadzornici te ideološki ovir.

Ubi me, al' ovu scenografiju i kostimografiju sam već negdje susreo u povijesti.

Eto, kay velite?

Oznake: blokiran, blokirani, blokiran račun, blokirani računi građana

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.