ZOKI 1 ZOKI 2 ZOKI 3, majke mi ne znam koji si!?

ponedjeljak , 19.01.2015.



Naputak o pravom lijeku / ono k'o pred film: Fiksiranju tečaja jedne poskočene valute, obično prethodi previd pada drugih komparativnih valuta!“




ZOKI 1 bi fiksirao tečaj švicrca, kao klasičnu populističku mjeru (a mrzi populizam) u skladu s nadolazećim izborima i balansiranju snaga te peglanja terena u odnosu na grbe što su im ostale iza izbora. S druge strane ova vlada ništa ne radi, već samo donosi ad hoc odluke – to je kao da dragu s kojom si u vezi 4 godine, uvijek karaš s nogu, loše i brzo, al' jebiga rezultat je = ona je jebena.

ZOKI 2 bi fiksirao tečaj švicarca na godinu dana, tek da prebaci vrući krumpir novoj vladi, dakle konačno se ponaša kao pravi hadeznestičar. Malonogometna ekipa vlade – sluša a ne kuži, vidi a ne sluša, čuje a ne čuje, a Pusićka trenutno nije tu, dok Lalovac mjerka novi ajncug šik guvernera.

ZOKI 3 bi fiksirao tečaj švicarca kao trojanca (Trojanski konj, ne virus već tema iz grčke mitologije (al' toliko valjda znate), kako bi poslao obje gore navedene poruke, otkrivajući bokove i čineći se ranjivijim, kome čemu – biračima. Spuštajući na ovaj način tonus esdepeovih mišića i prilagođavajući korak novoj opciji koju će zajedno s hadezeom ponuditi na sljedećim izborima = tehničko taktičkoj vladi. De facto koalicija hadezea i esdepea, provedena kroz nestranačke stručnjake iz njihovih tabora.
(5. Scenarij napisan u travnju 2013.) Nema tako razočaranih građana kakvima se ovakva patka ne bi dala uvalit', nije da im baš paše, ali potrošili se i crveni i plavi, pa i još jedino dostaje za kvorum za koaliciju ispod stola. Nije li tako, opet sam precjenio hrvatske birače, a s druge strane nadam se da ovima nisam dao ideju, al' oni i ovako i onako ničije ideje ne slušaju.
Glad hrvatskog čovjeka za promjenama, bez obzira kakve one bile, je obrnuto proporcionalna zdravom vidu (ne trebam dodat' i razumu, jel' da?), stoga teško da bi čudilo.

ZOKI , majketi koji si?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.