psiholajz dis

četvrtak , 16.10.2014.

Čovjek koji poziva Mamića na predavanje kadrovira ORaH-ovce

Ja se ne usudim komentirati ovo psihološko testiranje kandidata ORAHa Mirele Houly.
Ako je s jedne strane političke klackalice opća kognitivna i vrednotna dekoncentracija HDZa i SDPa s druge strane je ORAH koji će kadrovirati metodom koja nije predaleko od nihilizma, još par izama a ishodišno vodi i do totalitarizma pa i fašizama raznih vrsta.

Supstanca se ne dobija psihološkim testiranjem, no valjda se zato stranka i zove ORAH, jer ima samo ljusku - a nju je moguće oblikovati javnosti prihvatljivim kandidatima, opravdanom psihološkom znanstvenom metodom. Za suspstancu je kao i HDZ i SDP - nije briga, točnije kompenzirat' će je formom.

Kandidate se mobilizira kroz rad, kroz izrade programskih i strateških matrica i tek tada u zajedničkom znoju - možete znati s kime imate posla.

Ja se duboko gnušam ove stvarnosti u koliko ovakva zdravom razumu i mozgu alternativna politička scena parlamentarno zaživi. Razumljivo je da su nas HDZ&SDP izmrcvarili, ali nije li se bolje pošteno utopiti na trenutnoj političkoj pučuni, te onda na dnu u vlastitoj katarzi dozvoliti da nam narastu plivače kožice i škrge vlastitog političkog mišljenja, nego prihvatiti pojas za spasavanje od olova, kojega će nam ORAHovci sa svoje ljuske na površini zapičiti u glavu te čemo još dugo tonuti s razbijenim zubima prema dnu kojeg nema, jer nas ORAHovci vuku k'o panule dok glisiraju u nepoznato.
Sad bih opsovao, al' radije ću citirati Camusa - "Biti čovjekom opire se tomu da se bude Bog!"

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.