Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

21.08.2022., nedjelja

Dan 179.


Kad nema odgovarajuće streljane, moramo se snalaziti po brdskim lokacijama na kojima lovci upucavaju svoje oružje. Dva ljeta nakon prvog posjeta toj lokaciji, posjetili smo je ponovno. Po principu što više to veselije, prigoda je iskorištena za testiranje dva nova poluatomatska alata - karabina i sačmarice. Uz to na vježbi gađanja su bili već isprobani 9mm pištolji i malokalibarka .22LR. Osobno sam bio iznenađen s preciznošću navedene malokalibarke na udaljenostima od 100m, nakon čega je vlasnik sačmarice i sam odlučio nabaviti jednu. No meni je zvijezda dana bila modernizirana PAP-ovka sa svojim jurišnim metkom 7,62x39mm. Iako "red-dot" ciljnik nema nikakvo povećanje rezultati gađanja na 100m bili su više nego zadovoljavajući. Slijedilo je spuštanje u civilizaciju, povratak kućama i čišćenje korištenih alata koje se odužilo debelo u noć.

Placenici

Od proteklog izvještaja bilježe se novi pomaci na bojišnici kod Harkova, Donjecka i Nikolajeva. S druge strane bilježimo nekoliko eksplozija Ruskih skladišta streljiva na Krimu i Belgorodu. Nešto od toga je odrađeno s dronovima, dok neke od diverzija imaju i potpise britanskog SAS-a. Uz to prvi put je s HIMARS-ima napadnut Krimski most, ali bez učinka zbog snažne PZO/PRO obrane mosta. Posljedično sukob nastavlja eksalirati s novim dovlačenjem Ruske avijacije i pješaštva uz granice. Kao jasna poruka odvraćanja, 18.8. u Kalinjgrad slijeću tri MiG-31 naoružana s hiperzvučnim projektilima Kinžal. Dvije noći kasnije bilježimo rad Pancira S1 nad Krimom, te autobombu u Moskvi pri čemu gine kći Putinovog savjetnika A. Dugina. Dok ljeto ide svome kraju, još ozbiljniji nastavak borbenih djelovanja možemo očekivati s početkom procesa odbacivanja lišća kod bjelogorice tj. s padom temperatura. Navedeno će značajno olakšati detekciju ukopanih snaga na bojišnici.

Placenici
foto https://news7h.com/

16.08.2022., utorak

Dan 174.


Placenici

Zahvaljujući Kinezima koji su nam nakon 304 godina povezali teritorij, napokon su stečeni uvjeti za obilazak bivše podružnice 20 koju fizički nismo obišli punih sedam godina. Svašta se kod njih promijenilo od tada, ali kontakt smo ipak zadržali ponajviše zahvaljujući forumu. Radi se i napreduje sada kroz samostalnu djelatnost beach bara Laguna. Postoje neke najave izgradnje stambene zgrade na prostoru njihovog autokampa, ali to je priča koja se još razvija. Stoga smo sadašnje stanje iskoristili za obnavljanje obuke iz taborovanja. Jer kad je Mališa zadnji put tu kampirao imao je svega 5 godina. Tempus fugit...

Placenici

Cijelo vrijeme taborovanja praćen je i razvoj situacije na zapadnoj bojišnici mainlanda. Gdje je napredak ostvaren kod Harkova, Soledara i Bahmuta (Artemovska), te zapadno od Donjecka gdje su zauzeta naselja Avdivka, Peski i Marinka. Pomaci na linijama oko Donjecka imaju posebnu težinu jer se Kijev tamo ukopavao punih 8 godina dok su odgađali primjenu sporazuma Minsk 2. Uz te krvave urbane borbe nastavljeno je i daljinsko udaranje raketama po ciljevima u dubini Ukrajinskog rasporeda. Uz to luđaci su više puta granatirali Zaporožje kao najveću nuklearnu centralu na teritoriju Europe vjerojatno misleći da će zbog smjera rotacije planeta radijacija krenuti na istok. Najavljene su prve najave isporuke aviona Kijevu. Nakon četiri Makedonska Su-25, spominje se i 11 Slovačkih MiG-29. Sukob nastavlja eskalirati.

Placenici
foto https://t.me/DonbassDevushka/19126

11.08.2022., četvrtak

Dan 169.


Od zadnjeg javljanja 3. svjetski je nakratko eskalirao u Nagorno Karabahu i Gazi. Erdogan spominje proširenje sigurnosnih zona na sjeveru Sirije. Vjerojatno je nešto dogovorio po tom pitanju s Putinom tijekom svog nedavnog boravka u Sočiju. Istodobno Bayraktar, tvrtka njegovog zeta najavljuje otvaranje tvornice u Ukrajini. Kijev je zatvorio naftovod Družba koji opskrbljuje Mađarsku, Slovačku i Češku. Trumpu FBI upao na imanje u pretres. Kinezi i dalje zveckaju oko Tajvana. Ukratko svjetsko ludilo se nastavilo ojačano s iznenadnom sunčevom olujom koja je pogodila Zemlju 7.8.2022. s preko 600 km/s solarnog vjetra. S jačanjem solarnog ciklusa za očekivati je i daljnje jačanje ljudskog ludila. Koje će nas u kombinaciji s nadolazećom svjetskom ekonomsko-energetsko-prehrabenom krizom odvesti tko zna gdje?

Placenici

Zato je proces ulaganja u znanje i opremu nastavljen. Dok se čekao dolazak nove cijevi, nije se gubilo vrijeme i odrađena je ugradnja antenskog nosača na vozilu 4x4. Proces je to koji je započet još prošlog ljeta, a sad je napokon finaliziran. Jer osim osnovnih potrepština poput vode, hrane, skloništa, medicinskih potrepština i alata, ljudska organizacija je sljedeći uvjet opstanka. Neovisno sredstvo veze je glavni preduvjet za funkcioniranje svake organizacije. Dva dana nakon navedene montaže pristiže i dugo iščekivani poluautomatski alat za jurišni metak 7,62x39mm. Napokon je i ta lego kockica sjela na svoje mjesto. Rusko srce dometa do 600 metara upakirano je u US taktičko ruho. Eto tko kaže da nema suradnje među njima. Dok se igra tih slonova nastavlja, popuštaju Ukrajinske linije u Soledaru i oko Avdivke.

Placenici

02.08.2022., utorak

Dan 160.


Placenici

Nadanju unatoč, prošli tjedan nije postignut dogovor s AK Split glede preobuke na njihovog Scouta. Pa će avion s repnim kotačem i dalje ostati neupisana kategorija u knjižici. Manjak angažmana i samim time višak slobodnog vremena gura me u drugom pravcu. Pokrenuta je procedura nabave nove cijevi zbog nastupajuće recesije koja se upravo kotrlja iz Stejtsa. Veliki pješački, karabinski ili snajperski metak je preskup i predragocjen za vježbu gađanja do 100m na streljani. Za uvježbavanje na toj udaljenosti odlično služi i njegov mlađi brat jurišni metak. Osim toga diverzifikacija u kalibar 7,62x39 mm se sama nameće s obzirom na njegovu dostupnost i rasprostranjenost na ovim prostorima. Dok se navedeno kotrlja, razmatrana je provedba i drugih obuka poput padobranske za Žmirku. Međutim zbog padobranskog natjecanja ovog vikenda u Sinju, krećemo prvo na provedbu mornaričke za Mališu. Desant na otok izvršen je u nedjelju u ranim jutranjim satima, a taborska obuka je provođena do utorka.

Placenici

Za to vrijeme nastavak 3. sv. rata donio je nove pomake na istoku Ukrajine ponajviše zahvaljujući profesionalcima iz Wagnera. Pritom je pravilo topničko-raketna razmjena. Rusi redovno pogađaju vojne ciljeve od Odese, Nikolajeva, Nikopola, Krivoj Roga, do Harkova i Kijeva. Koji je izvršio nekoliko uzvratnih udara s HIMARS-ima. Oštetili su važan Antonivski most preko Dnjepra, te pogodili zatvor s vlastitim ratnim zarobljenicima na području Donjecka. Prvi cilj je odrađen na principu izolacije bojišnice, dok je drugi trebao ukloniti žive jezike tj. svjedoke ratnih zločina iz Mariupolja. Ako je vjerovat komšiji koji tamo radi izvšena je smrtna presuda Mrgudovim suborcima. Istodobno rastu napetosti između Kine i SAD-a zbog najave provokativnog posjeta N. Pellosi Kineskoj republici Tajvanu. Veliki Si je tijekom dvosatnog telefonskog razgovora poručio djedu Bajdi "tko se igra s vatrom - izgori". Zaiskrilo u pograničnom području Srbije i Kosova. Sranje se nastavlja...

Placenici
foto https://www.dw.com/en/xi-warns-biden-against-playing-with-fire-over-taiwan/a-62627489

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.