subota, 29.07.2017.

Fish spa



U sutonu su se susreli mjesec i sunce, a po mirnoj površini bistre vode mora razlio se miris borovine. Svjetlost je na horizontu jačalala udarajući mlazovima tamni safir prozirne večeri kao da će razbiti tamu u bezbojnu rasprslinu novog osvita. Ali mjesec se sa druge strane odlučno uzdiže dok sunce zamiče za brda ne popuštajući silinom sjaja.
Atos bukti ružičastim rumenilom, a ona se žari žutim sjajem i sve trenutačno treperi i lebdi nad nebeskim vrtlogom na samom horizontu. Ružičaste boje se stopaju u plamenu časomičnog crvenila a onda lelujavo blijede i nestaju u vrtlogu tame koja je nadirala u velikim talasima bivajući sve modrija i modrija.

U mirnoj vodi zvijezde su bile nepomične. Ribice se skupljaju a jedna meduza prijeteći pluta. Ja svlačim odjeću i sa blagom opreznošću ulazim u vodu, hvatajući zvijezde rukama. Sunce se već izgubilo iza brda i zemlja, pijesak i more su bili tamni. Samo je u daljini, nad zasumračenom zemljom još blistao sjaj nebeskog poruba. Lahor je pirkao po površini vode raznoseći miris borovine. Male ribe su se skupile oko mene i grickale noge, a meduzu je odnijela voda ka pučini. Sve je polako tonulo u san.

Oznake: more


13:29 | Komentari (16) | Print | ^ |

<< Arhiva >>