PREDAVANJE "Uloga civilnog sektora u prevenciji ovisnosti" NA STRUČNOM SKUPU U ZAGREBU: "JAVNI I NEPROFITNI SEKTOR - RAZLIČITE ULOGE I MJESTO U PREVENCIJI, REHABILITACIJI I RESOCIJALIZACIJI OVISNIKA I POMOĆI OBITELJIMA"

četvrtak , 30.06.2011.

Na poziv organizatora Skupa, udruga "Stijena" (www.stijena.hr) i "Pragma" (www.udruga-pragma.hr), predsjednica Udruge "Pozitiva" imala je izlaganje "Uloga civilnog sektora u prevenciji ovisnosti" na ovom stručnom skupu, održanom u Zagrebu 28. lipnja 2011. u prostoru Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.
Skup je okupio predstavnike javnog i civilnog sektora koji se bave prevencijom, rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika iz različitih krajeva Hrvatske.

Program skupa:
Rehabilitacija i prevencija
Izlagači:
* Ivan Kovačević, dipl.ing., predsjednik Udruge "Stijena"-Kršćanski centar za pomoć i rehabilitaciju ovisnika i obitelji
* Sanja Mikulić, dipl. iur., načelnica Odjela za opće programe i strategije, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH
* mr. Ljiljana Lukačević, predsjednica Udruge "Pozitiva" Nova Gradiška
* Tvrtko Tišler, predsjednik Udruge za prevenciju ovisnosti i savjetovanje obitelji "Osmijeh" i član Udruge za prevenciju ovisnosti, pomoć ovisniku i povremenom uzimatelju opojne droge i obitelji "Moji dani"
* Radovan Tatalović, prof., načelnik Odjela za posebne programe u Središnjem uredu Uprave za zatvorski sustav, Ministarstvo pravosuđa RH

Suradnja dionika u zajednici
Izlagači:
* Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, predsjednik Udruge "Pragma"
* Martina Štabi, dipl. soc. radnica, načelnica Odjela za djecu i mladež u Upravi za obitelj, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH
* dr. sc. Jadranka Ivandić-Zimić, savjetnica u Vladi i Vladinom uredu, Ured za suzbijanje zlouporabe droga RH
* Ljiljana Špoljarić, rukovoditeljica Odsjeka Mjera aktivne politike zapošljavanja, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Zagreb
*Tomislav Mišetić, predsjednik Udruge za borbu protiv ovisnosti "Ne-ovisnost"



Na tiskovnoj konferenciji 21. lipnja 2011.g. Udruga "Pozitiva" predstavila projekt "Prevencija suvremenih oblika ovisnosti"

petak , 24.06.2011.

Na tiskovnoj konferenciji povodom obilježavanja 26. lipnja Međunarodnog dana borbe protiv droga voditeljica Projekta "Prevencija suvremenih oblika ovisnosti" prof. Mira Linjaković predstavila je predstavnicima medija (tisak, radio, elektronski mediji), javnog sektora i Gradske uprave ciljeve i aktivnosti ovog projekta koji će Udruga "Pozitiva" provoditi od 15. lipnja do 15. prosinca 2011.g.
Opći cilj projekta je prevencija novijih oblika ovisnosti kod mladih dobi 15-19 g. i to kroz edukaciju o štetnosti i posljedicama ovisnosti o kockanju i internetu te ponudu mogućnosti kvalitetnijeg druženja i organiziranog korištenja slobodnog vremena. Projektni će ciljevi biti realizirani putem seminara „Kocka je bačena?!“ i „Internetomanija“, debate „Online-život ili vegetiranje?“, seminara u prirodi „Face to face na Strmcu umjesto facebooka“ i sportsko-rekreativno-edukativnog programa „Jedan dan bez suvremene tehnologije“ u Eko-etno selu Stara Kapela. Korisnici će u suradnji sa stručnjacima biti novinarski angažirani u pripremi biltena "Gdje je nestao čovjek?" koji ćemo distribuirati u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.
Tonski zapis s tiskovne konferencije je u svom programu 22. ipnja 2011. emitirao Radio "Bljesak" Okučani.



Novogradiški restorani - uz meni i brošura Udruge Pozitiva "Koliko je koraka do ovisnosti?"

utorak , 21.06.2011.

Članovi Udruge "Pozitiva" Nova Gradiška u suradnji s novogradiškim Koordinacijskim tijelom za suzbijanje zlouporabe droga, Gradskim društvom Crvenog križa Nova Gradiška i Udrugom "Prevencija" su povodom 26. lipnja - Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama na šankovima i stolovima novogradiških restorana ponudili građanima različite edukativno-promotivne materijale i brošuru "Koliko je koraka do ovisnosti?". Brošura je nastala kao dio prošlogodišnjeg projekta Udruge Pozitiva "Mediji u službi prevencije ovisnosti", a novogradiški ugostitelji će na ovaj način podržati napore javnog i civilnog sektora u borbi protiv droga u tjednu od 20. -26. lipnja 2011. i veliko im HVALA za to.

Prilog Udruge "Pozitiva" 11. broju Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška

utorak , 07.06.2011.

U četvrtak 2. lipnja 2011. u Velikoj Gradskoj vijećnici promoviran je 11. broj Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška. Prilog rubrici "Zdravstveno prosvjećivanje" dala je i predsjednica Udruge "Pozitiva" Nova Gradiška mr. Ljiljana Lukačević člankom "Psihološke reakcije na bolest".



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>