Dalmatinsko roštiljanje

nedjelja, 30.09.2007.

Puž vinogradar na buzaru

Stari je prije kojih 10tak dana navata spuža i ostavija ih da se malo isčiste. Nakon 10tak došlo je vrime da ih spremimo,odlučija san se za buzaru.Dobro opra spuže,očistija kapule isicka i stavija na vatru da se ufriži.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kad je kapula dobro užutila ubacujen spuže malo promišan i poklopin.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Pustin par minuta da kuva poklopljeno i u međuvremenu nasickamo luka i petrusimena.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dignemo poklopac i ubacimo luk petrusimen,pomidire,ruzmarina samo malo i lovora po lista, i soli i papra po želji.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kad su se mirisi upili i spuži su skoro gotovi ulijemo čašu prošeka i čašu bilog vina, i naložimo malo jaču vatru da alkohol prije ispari.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kd je isparija vinček spuži su gotovi,u međuvremenu su žene skuvale maništre koju smo ubacili u teču skupa sa spužima da šta bolje upije saft.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ovako to izgleda na pijatu ,a okus božanstven,stvarno za gurmane.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Nakon ovoga smo pili novaka jer ipak je vrime od pritakanja,a di ćeš sladeg od novog vina,Uslast!

- 21:52 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 26.09.2007.

Riba LIca

Taman je bilo vrime od trganja i odeza san grožđe ujcu u Murter kad tamo me dočekalo ugodno iznenađenje-on uvatija dvi lice(riba slična gofu) i kaže meni eto uzmi veču nosi doma za ručak sutra.Bilo je u njoj oko 3ipo kila.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Šta drugo snjon nego na gradele! Iskida je na fete posolija popaprija zaulija.Glavu nismo tili peći več smo je ostavili za brudet.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Vatra je pala gradele se obrisale, i fite su se mogle naslagat.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Nakon nikog vrimena san prikrenija ih i onda dobro nauljija.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

I bilo je gotovo,brzo svi posidajmo za stol i probajmo. Ma stvarno je bila dobra za prste polizat,

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

uslast i pozdrav!

- 22:24 - Komentari (12) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.09.2007.

Sezona liganja

I krenija san na lignje,od nekim dan skoro svaki dan ,neloše se lovi,koji dan bolje koji gore.Nakon jednog uspješnog dana.........Bili smo ja i psiho,lovili samo u zraku bez sviće.Bilo je oko kilipo.Tu istu večer ih nisan moga odma spremit pa san ih ostavija sutra za ručak.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Jedva čekan,stavija san ih u teču,pouljija i malo popaprija,soli more malo ako očete al nema potrebe.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola


Vatra se razgorila gradele namistile i moga san ih poslagati.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Prikrićanje-ajme lipe li su.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

I gotove su,

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Dalje da van ni ne pričan šta se dogodilo,smazali sve,napili se vincaca i super,pozdrav!

- 21:06 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.09.2007.

Nije kriva srdela.........

Nije kriva srdela što je riba plava več od vina rumena tebe boli glava!

Upravo pišem sad ovaj post ponovo jer mi je maloprije nesta tj. stisa san objavi a on je jednostavno nesta ,pa evo malo skraćenija verzija jer san popiz...
Srdela-najjednostavnija najzdravija - najbolja jadranska riba othranila mnoga pokoljenja u dalmacije.Očiste se ljusture,posoli popapri i naulji te je spremna.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Netriba nit puno vatre jer je brzo gotova,naložimo najbolje loze i kad padne vatra meknemo gradele i slažemo srdele.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Lipo su se poslagale.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Za mazanje pripremimo grančicu ruzmarina i maslinovo ulje.Nisan ljubitelj onih pinjelov,prirodno je prirodno.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Kad in oko pobili vrime je za prikrićanje(vridi za svu ribu) i onda namazati uljen ,more se i malo više zaulit da susjedi ćute da se nešto peče.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Tad je brzo gotova i uz nju odlično paše lešo kumpir s kapulon,uljen
kvasinom i sol papar.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Vino obavezno,crno-bilo šta volite samo ne pretirati.
Uslast!

- 22:11 - Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.09.2007.

Sivijin rođendan

Polovinom tjedna zva me Švabo da je kod Sivije rođendan 1.9. Al strašni događaji su potresli naš kraj ovih dana. Ipak smo se našli u miru i tišini da proslavimo taj rođendan jer druženje je bitno. Kao šta se vidi janje se nije nvrtilo iza naših leđa već se zvalo Hallo Janje u Proviću i naručilo se .

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Za početak je bilo sira i malo netipično slavonski kulen pošto Švabo ima slavonske krvi.Pomes,masline,francuska,kapula.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

A onda je stigla janjetina iz Provića,7kg pečenog mesa,ma nemore slađe.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

I svi su se mašili,jedino nam je malo Psiho falija(mora mali u metropolu u šoping) al uspili smo se izborit sami.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Najviše volin glavu.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Dok neki drugi rebarca.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Na kraju nam je Sivija narizala torte,nešto ka mađarica al puno slojeva i prelivena karamelon-med.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Sretan ti rođendan Sivija!

Pozdrav svima!

- 20:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se