Opet je tetak uvatija ugora. Al ovaj put je prava mrcina priko 15kili. Bepo i ugor su tu negdi po težini, al ne i po dužini. Ja i ugor po dužini al ne i po težini. A odlučili smo ga u dva puta spremit, prvi dio na gradele, a glava i rep ce u brunzinu se kuvati-brudet. Privrćanje-samo mazati uljen, sol papar- Za stolom. Ugor je bija fenomenalam,a i kolači bome. Puno pozdrava do brudeta...
I nedugo nakon branja tribalo je odnit masline u uljaru i preraditi u ulje. Evo kako to izgleda u uljari. Prvo ide na vagu. Onda prolazi kroz pročistače da se operu, očiste od lišća itd. Onda idu kroz mlin i smjesa se u ovim djelovima miša pod nekom temperaturom pola sata i malo više.Vidi kako je ulje isplivalo na površinu. Sve se nadgleda na kontrolnom displeju. Onda smjesa ide kroz separatore i eto ti zelenog blaga. 16% se platilo, a šta čemo točati. Pozdrav!
Dnevnik.hrGol.hrZadovoljna.hrNovaplus.hrNovaTV.hrDomaTV.hrMojamini.tv